Author |
Topic  |
Pajke
Senior Member

Serbia
2999 Posts
Member since 13/11/2001 |
|
dekara
Average Member

Fed Rep Yugoslavia
667 Posts
Member since 01/08/2002 |
Posted - 05/03/2004 : 14:55:56
|
za par dana chini mi se:) ne izgleda (meni!)nishta extra al verovatno tju ga iz podrshke pazariti. ugurali su se uz francusko izdanje tako da tje ako nishta drugo biti kvalitetno odshtampan shto ume da znachi.
************************ It's only gay if you push back!
|
 |
|
Pajke
Senior Member

Serbia
2999 Posts
|
dekara
Average Member

Fed Rep Yugoslavia
667 Posts
Posted - 05/03/2004 : 16:16:30
|
probaj onda sa isaak le pirate(dargaud) od blainea. nisam razumeo ni rech od francuskog ali mi je crtachki to puno bolje selo negoli gera koji ruku na srce ima stila ali ga ja ovde i ne primetih neshto preterano.mozda i serem poshto sam video cirka tri table - datju konachan sud kad to pazarim.
|
 |
|
zmcomics
Average Member

735 Posts
Member since 24/08/2002 |
Posted - 05/03/2004 : 19:54:50
|
Ne slusajte Dekaru, Gerin album je vrhunsko delo  
Vec je odstampan i u Parizu ceka da nas kombi ode po njega, a to ce biti za par dana. Dakle, oko 15-og ce biti u NS.
|
 |
|
DusMan
Advanced Member

5067 Posts
Member since 12/11/2001 |
Posted - 05/03/2004 : 22:03:30
|
Stripovi iz Pariza stizu kombijem?? Da to nije kombi stanovite brace Troter? 
So lock up your daughter, lock up your wife, lock up your back door, RUN FOR YOUR LIFE! |
 |
|
zmcomics
Average Member

735 Posts
Posted - 05/03/2004 : 22:12:29
|
quote: Originally posted by DusMan
Stripovi iz Pariza stizu kombijem?? Da to nije kombi stanovite brace Troter? 
So lock up your daughter, lock up your wife, lock up your back door, RUN FOR YOUR LIFE!
Mislis da bi neki kiper bio isplativiji za 1.200 primeraka albuma  Da angazujemo Dzipsija i njegovu "Cigansku zvezdz"
|
 |
|
DusMan
Advanced Member

5067 Posts
Posted - 05/03/2004 : 22:18:41
|
Ma, nisam ja hteo nista zlobno da dodam. Jednostavno zvuci malo malo smesno "Treba da mi ode kombi do Pariza, da donese novi tiraz stripova". Ili to samo meni zvuci smesno? :) A kad smo vec kod gosn. Ciganina, dvojka izlazi za sajam, ne?
So lock up your daughter, lock up your wife, lock up your back door, RUN FOR YOUR LIFE! |
 |
|
DusMan
Advanced Member

5067 Posts
Posted - 05/03/2004 : 22:22:05
|
BTW, ovo je sve bio deo mog genijalnog plana kako bih saznao koliki je tiraz ovog stripa!   
DusMan Genijalni
 |
|
zmcomics
Average Member

735 Posts
Posted - 05/03/2004 : 22:24:10
|
quote: Originally posted by DusMan
Ma, nisam ja hteo nista zlobno da dodam. Jednostavno zvuci malo malo smesno "Treba da mi ode kombi do Pariza, da donese novi tiraz stripova". Ili to samo meni zvuci smesno? :) A kad smo vec kod gosn. Ciganina, dvojka izlazi za sajam, ne?
Nije smesno nego zalosno, ali bolje tako da stignu nego nikako
Dzipsi,... pa treba bar jos jedan album da ide ove godine, ali... jos ne znamo ni datume za Boa-Mori, pa sve zavisi od toga i jos nekih drugih stvari. Recimo trenutnog finansijskog stanja i prodaje... Obecano je i da ce Loazel zavrsiti Petra Pana za 6-7. mesec, pa bi to moglo biti tempirano za sajam. Mada i oni vec trcu godinu najavljuju kraj serijala 
|
 |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
Posted - 06/03/2004 : 01:47:52
|
>Nije smesno nego zalosno, ali bolje tako da stignu nego nikako
Da je issao vlakom, digli bi ga u zrak...
mcn
***Svakog utorka nova AUKCIJA na Burzi!*** A ne zaboravite ni MCNov ORMAR na istom mjestu!*** |
 |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
Posted - 06/03/2004 : 01:48:42
|
I ssto nije, k'o cco'ek, potpisan s "Guerra"? 
mcn
***Svakog utorka nova AUKCIJA na Burzi!*** A ne zaboravite ni MCNov ORMAR na istom mjestu!*** |
 |
|
zmcomics
Average Member

735 Posts
Posted - 06/03/2004 : 08:39:56
|
quote: Originally posted by mcn
I ssto nije, k'o cco'ek, potpisan s "Guerra"? 
mcn
Tako je uspeo da mu ime pravilno izgovaraju. To se cita kao GERA |
 |
|
kasper
Advanced Member

10927 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 06/03/2004 : 09:18:56
|
quote:
Dzipsi,... pa treba bar jos jedan album da ide ove godine, ali... jos ne znamo ni datume za Boa-Mori, pa sve zavisi od toga i jos nekih drugih stvari. Recimo trenutnog finansijskog stanja i prodaje...
Ja STRAHUJEM. Ako ste pukli sa Tornjevima obznante to sto pre, mozda bi nas susjed preuzeo poso. Nemojte da bude zlo i naopako, kako obicno zna da ispadne. A Ratnici sa Akbara?????????? Ovo je prestupna godina, kada ce ako ne sada da izadje? Predpostavljam da ce te i dalje do besvesti stampati CRNO BELE albume, koje nebi da komentarisem.
|
 |
|
zmcomics
Average Member

735 Posts
Posted - 06/03/2004 : 09:55:17
|
quote: Originally posted by kasper [br Ja STRAHUJEM. Ako ste pukli sa Tornjevima obznante to sto pre, mozda bi nas susjed preuzeo poso. Nemojte da bude zlo i naopako, kako obicno zna da ispadne. A Ratnici sa Akbara?????????? Ovo je prestupna godina, kada ce ako ne sada da izadje? Predpostavljam da ce te i dalje do besvesti stampati CRNO BELE albume, koje nebi da komentarisem.
Nemoj da se plasis Tornjevi idu sigurno, samo ne znamo tacne datume, a posto je to veci zalogaj onda od njih zavisi raspored ostalih izdanja. Ratnici su na montazi i trebalo bi da su na redu za sledeci mesec ili za maj.
Crno bele albume cemo prestati da stampamo kada svaki kupac kolora bude kupio po pet komada pa nam se bude isplatilo  
Ide se na sto vise kolora, ali to stvarno zavisi od prodaje.
Mada, opet ne razumem opsesiju za kolorom. Za tvrdim povezom da, ali za kolorom ne, pogotovo sto je najcesce sindikalan i sto su ti stripovi izvorno radjeni crno-belo. Drugo je kada sam crtac radi kolor ili kada ima vanserijskog koloristu. Mada se to meri sa jednocifrenim procentima. Dobro. Mozda i ja kao autor na sve to gledam drugacije. Licno imam opsesiju da neko Difula stampa u crno beloj varijanti Ali ne pirati, da ne upropaste uzitak losim scanovima. Kao sto su, na primer Mladost Bluberija unistili, iako su, ne znam zasto, dobili pohvale za izdanje 
|
 |
|
kasper
Advanced Member

10927 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 06/03/2004 : 11:00:29
|
ODLICNO AKO JE TAKO     
Sto se tice crno belih albuma, nekako mi je Herman i podnosljiv (ako se izuzmu zadnja dva broja izvanrednog stripa Komanca), ali XIII stvarno izgleda slandalozno, i ne kapiram kako se to moze kupovati. Doduse i ja sam se tu zaj.... |
 |
|
XIII
Senior Member

Serbia
1013 Posts
Member since 05/05/2002 |
|
XIII
Senior Member

Serbia
1013 Posts
|
XIII
Senior Member

Serbia
1013 Posts
Posted - 07/03/2004 : 00:19:49
|
This tragic night, in the year 1794, Howard Blake was to disappear. It was uncovered, that does not forgive when one is pirate. It is ready to die because it knew that it was a daily risk. What it did not know, it is which it would leave behind him a son that nobody would prepare with the dangers to bear the name of a legendary pirate. Sixteen years later, the wire of the intrigue which caused the death of Howard Blake join again with the arrival of Gilliam Perrin, the best friend of the Captain killed, on the place of the crime. Former flibustier, Gilliam made a success of his retirement. He opens a trade and engages like apprentice a young man named Daniel Blake. Gilliam is the only one to include/understand it, namely to be caught there with its bubbling blood, with being able to help it to discover why the death of his/her father was inescapable. A father whom he never knew. Together, they will try to reveal the true face of plotters, those which live at the great day the life the notable ones of high row, but which acts by intermediaries carpet in the shade. However, to contribute to this revenge means for Gilliam to turn over in this world of shades. Blow of Heart of Juillard, an ex libris offered.
|
 |
|
zveles
Advanced Member

Croatia
4037 Posts
Member since 28/03/2003 |
Posted - 07/03/2004 : 00:57:54
|
kod crno bijelih izdanja nije toliko problem u tome sto su crno bijela, vec je problem izbor papira. da su tiskana na jeftinijem (i, rekli bismo, losijem papiru) ta izdanja bi sigurno izgledala puno bolje. naime, komancha je tiskan na glatkom papiru koji "sjaji" dok se cita i tako citatelju stvara poteskocu za citanje. takav papir je namjenjen boji, a kad se na njemu otisne crno bijelo, onda izaziva jaki kontrast kod crne boje (koja djeluje neprirodno u odnosu na bijelu). takodjer, na takvom papiru vise do izrazaja dolaze eventualne crtaceve greske ili se, pak, na njemu ne moze tocno razcitati originalna proporcija nacrtanih likova. no, takve stvari (vrsta papira, format izdanja...) je bolje ne dirati u hodu i u njima ustrajati makar nisu idealni, a onda eventualno od neke nove edicije to popraviti.
THERE, THERE |
 |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
Posted - 07/03/2004 : 01:09:53
|
>This tragic night, in the year 1794, Howard Blake was to disappear.
Kae, ovo neko bejblfishao s francuskog na engleski?
mcn
 |
|
Pajke
Senior Member

Serbia
2999 Posts
Posted - 08/03/2004 : 12:07:58
|
quote: Originally posted by dekara
probaj onda sa isaak le pirate(dargaud) od blainea. nisam razumeo ni rech od francuskog ali mi je crtachki to puno bolje selo negoli gera koji ruku na srce ima stila ali ga ja ovde i ne primetih neshto preterano.mozda i serem poshto sam video cirka tri table - datju konachan sud kad to pazarim.
Nikad cuo za ovog Blainea, obisao sam neke linkove i mogu ti reci da ono odlicno izgleda!!! Jebem ga kad je na francuskom!   |
 |
|
dekara
Average Member

Fed Rep Yugoslavia
667 Posts
Posted - 08/03/2004 : 12:37:55
|
u proshlomesechnom previewsu je izashla najava za isaaka na engleskom i mislim da ga NBM izdaje i to prva dva albuma spojena u jedan trejd.nazalost ja sam par dana pre toga pazario sva tri albuma u paketu tako da mi je bilo previshe da se isprsim sa josh 15-ak$ za englesko izdanje :( jbga,planiram vetj duze vreme da upishem kurs francuskog ako ni zbog cheg drugog a ono da i prochitam ono stripova koje sam do sada kupio:)
|
 |
|
Pajke
Senior Member

Serbia
2999 Posts
Posted - 08/03/2004 : 13:51:45
|
quote: Originally posted by dekara
u proshlomesechnom previewsu je izashla najava za isaaka na engleskom i mislim da ga NBM izdaje i to prva dva albuma spojena u jedan trejd.nazalost ja sam par dana pre toga pazario sva tri albuma u paketu tako da mi je bilo previshe da se isprsim sa josh 15-ak$ za englesko izdanje :( jbga,planiram vetj duze vreme da upishem kurs francuskog ako ni zbog cheg drugog a ono da i prochitam ono stripova koje sam do sada kupio:)
Nesreco! Ima ga na Amazonu i vec sam povuk'o konce da ga narucim! http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASIN/1561633666/qid%3D1078748810/202-2860687-2077460
...nek ide zivot, uzecu onda i The Horror of Collier County od Richard Tommaso-a!   
Nego, jesi li kupio i The Speed Abater od Christophe Blain-a? I to izgleda zesce.
|
 |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
Posted - 08/03/2004 : 14:45:31
|
>Nego, jesi li kupio i The Speed Abater od Christophe Blain-a? I to >izgleda zesce.
To je imalo slabije kritike ... Isaac je dobar premda mi nije nessto mio.
mcn
 |
|
Pajke
Senior Member

Serbia
2999 Posts
Posted - 08/03/2004 : 15:25:11
|
quote: Originally posted by mcn
>Nego, jesi li kupio i The Speed Abater od Christophe Blain-a? I to >izgleda zesce.
To je imalo slabije kritike ... Isaac je dobar premda mi nije nessto mio.
mcn
***Svakog utorka nova AUKCIJA na Burzi!*** A ne zaboravite ni MCNov ORMAR na istom mjestu!***
Pa, dobro, Isaka uzimam ponajvise zbog gusarske tematike. Crtez mi se svidja, kritike nisu lose(ono sto sam procitao), valjda me nece bas toliko razocarati ...uostalom, videcu kakav je Isak pa ce mi to biti nekakav orjentir |
 |
|
Topic  |
|