Author |
Topic  |
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 12/03/2004 : 20:03:50
|
Sila-Majk je imao vise u glavi od Hellingena... to je sigurno, jer Hellingen je toliko glup da vec sest puta nije uspeo da ubije Zagora... |
 |
|
Nobody
Senior Member

Slovenia
2195 Posts
Member since 12/03/2002 |
Posted - 12/03/2004 : 20:08:22
|
quote: Originally posted by dd fan
quote:
Super Majk je Majk sa puno mišica i prazne glave
Bas naprotiv, on je bio vrlo pametan. Mislim da se bas kaze da je zavrsio nekakve studije pa onda dosao u Darkwood na neke nove izazove.
A da izaziva ,,najboljeg,, u Darkwoodu (kako on misli) je za ucenog covjeka besmiselno. Ovako samo razmišljaju ljudi bez mozga. |
 |
|
Mate
Senior Member

Croatia
1370 Posts
Member since 05/01/2004 |
|
D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7148 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 13/03/2004 : 02:30:41
|
Stvarno ne mogu vjerovati da netko tko voli citati Zagora ne voli prvu epizodu sa Supermikom (Avanturista, Izazov, Sedma Runda) Mozda "pound for pound" kad se sve zbroji prica, scenarij i crtez i najbolja epizoda bas kao sto je i dp rekao. Mislim naravno ima nekoliko prica u 5 nastavaka koje su na ovom nivou, ali sve imaju barem neku malu, malu slabost, npr. malu rupu u scenariju (Tkac), promijenu crtaca (Akronjani, Zimska Zmija) ili bi se netko mogao zaliti da je preisfantazirano i izduljeno (Demoni Ludila). Sa Supermikom je sve tempirano bas perfektno. 
Don't let your dreams be dreams, you know this living is not so hard as it seems. |
 |
|
Žiga
Senior Member

.jpg)
Slovenia
1980 Posts
Member since 10/11/2003 |
Posted - 13/03/2004 : 10:07:49
|
Da, zapravo imaš pravo D.J.
Kod Tkaca mi je prebrzi kraj, prije se sve dogada lagano kako treba(prvo svi detajli oko Crne kule, onda u zatvoru..)a na kraju, odmah kad Zagor i Ciko dolaze u grad, odprave se prema Tkacevom skrovištu, tamo je poslednji obracun i svega je brzo kraj.No ipak mi je ovo najbolja epizoda.Možda mi je ovu slabost prebrzog kraja zamjenilo to, da je Tkac zapravo operativac Smith i da je nosiu masku.
Demoni ludila su mi dobri, ali kad sam procitao kompletnu pricu, nešto mi je smetalo.Ne znam što.Možda to jer se na kraju sukobita Zagor i Hellingen kao neka dva diva.I rastu i rastu i tako dalje...Tisto mi nije bilo dobro.
Ma SuperMike je po svoje dobar, ali mi se takav protivnik cini previše puta uporabljen i u ostalim stripovima ili na televiziji.Uvik dolazi netko, tko želi da sruši onog koji je dosad negdje vladao.Nemam druge epizode sa njime.:(
A Zimske zmije nažalost još nemam.Bit ce...
It's nice to be important, but it's more important to be nice. |
 |
|
Žiga
Senior Member

.jpg)
Slovenia
1980 Posts
Posted - 13/03/2004 : 10:10:19
|
I još nešto.Vrlo lijepo da nam je uspjelo stvoriti jedan Zagorov topic, u kojem aktivno razgovaramo.
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 13/03/2004 : 11:08:09
|
Dobro kazu D.J. i Ziga... kod Sila-Majka je sve dobro napravljeno, bas onako kako treba... inace, meni su skoro sve price iz tog perioda bile savrsene, u prvom redu "Zimska zmija", pa onda "Gnev osaga", pa "Dosljaci sa Aljaske", pa "Meklaudov karavan" (prvi susret sa Kandraksom), pa "Bratic Simon"... to su sve price koje "Ludens" sada objavljuje u extra seriji, to jest, upravo dolazi do njih, prva u tom perfektnom nizu za mene je "Tajanstveno krstarenje" koja ce za koji mesec sad izaci... |
 |
|
Mate
Senior Member

Croatia
1370 Posts
|
johnhartson
Senior Member

Serbia
2814 Posts
Member since 17/10/2003 |
Posted - 13/03/2004 : 12:02:02
|
quote: Originally posted by ---dp---
Dobro kazu D.J. i Ziga... kod Sila-Majka je sve dobro napravljeno, bas onako kako treba... inace, meni su skoro sve price iz tog perioda bile savrsene, u prvom redu "Zimska zmija", pa onda "Gnev osaga", pa "Dosljaci sa Aljaske", pa "Meklaudov karavan" (prvi susret sa Kandraksom), pa "Bratic Simon"... to su sve price koje "Ludens" sada objavljuje u extra seriji, to jest, upravo dolazi do njih, prva u tom perfektnom nizu za mene je "Tajanstveno krstarenje" koja ce za koji mesec sad izaci...
Tako je. To je bilo zlatno doba Guida Nolitte. Dobro je sto cemo konacno moci da kompletiramo sve to zajedno sa stranicama koje nedostaju. U nekim epizodama iz tog vremena (ali i kasnije) me bas iritira sto se zarad onog stripa koji ide posle Zagora uvek mora "odstraniti" par stranica ili vinjeta. Bas taj prvi susret sa Kandraxom mi pada na pamet. Koliko je tu stranica izbaceno? Secam se i one kasnje avanture sa vesticom Dharmom. Tu isto bar 3-4 stranica nedostaje. Razumem kasnije kada je svaki strip po uzoru na Talijane imao po 96 stranica ali ovo ranije mi je bilo neshvatljivo. U narednih 10 godina (da nam zivi,zivi ludens) cemo to konacno kompletirati.
Nobody expects the spannish inquisition! |
 |
|
Žiga
Senior Member

.jpg)
Slovenia
1980 Posts
Posted - 13/03/2004 : 15:11:05
|
I jedno pitanje s moje strane: Kako se završava druga prica sa SuperMikeom, imam samo prvi dio, gdje SuperMike izgleda pravo janje.Zanima me, da li se pretvara ili je istinito se pokajao.I tko je odgovoran za izinotja na železnici?
 |
|
Mate
Senior Member

Croatia
1370 Posts
|
igorpb
Senior Member

Australia
1931 Posts
Member since 24/08/2003 |
Posted - 13/03/2004 : 16:08:25
|
Troglava azdaja i Ocajnicki krik su mi vrlo dobre epizode mada se ovdije rijetko spominju.Dok je Sedma runda sigurno u top 3.
It is wise to look ahead, but foolish to look further than you can see. |
 |
|
igorpb
Senior Member

Australia
1931 Posts
Posted - 13/03/2004 : 16:09:57
|
Sila-Majk je imao vise u glavi od Hellingena... to je sigurno, jer Hellingen je toliko glup da vec sest puta nije uspeo da ubije Zagora...
Pa ne bi bio fazon da je uspio bilo ko ne samo on.
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
|
dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts
Member since 19/10/2001 |
Posted - 13/03/2004 : 18:45:27
|
Pa, Sila-Majk je skoro uspeo...
Pobedio je Zagora u onim glavnim takmicenjima...
I've always been a nobody. When i was a child, my mother used to confuse me with my brother, even though i'm an only child. To this day she still thinks i'm my brother. |
 |
|
dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts
Member since 19/10/2001 |
Posted - 13/03/2004 : 18:47:11
|
quote: Originally posted by Žiga
I jedno pitanje s moje strane: Kako se završava druga prica sa SuperMikeom, imam samo prvi dio, gdje SuperMike izgleda pravo janje.Zanima me, da li se pretvara ili je istinito se pokajao.I tko je odgovoran za izinotja na železnici?
It's nice to be important, but it's more important to be nice.
Super Majk ostaje dobar do kraja, a ne secam se ko su negativci ali znam da su se skrivali u nekakvoj pecini u planini(gde su krili voz).
I've always been a nobody. When i was a child, my mother used to confuse me with my brother, even though i'm an only child. To this day she still thinks i'm my brother. |
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8243 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 13/03/2004 : 20:02:07
|
ovo preraslo u veliki topik, nikad dosta rasprave o omiljenim epizodama, još kad ludens objavi serijal o zimskoj zmiji kojeg mladi clanovi uglavnom nisu citali...iako ne vjerujem da ce napraviti bum kao prije skoro 30 godina, ipak je od tada kroz serijal prošlo nekoliko cura |
 |
|
Mate
Senior Member

Croatia
1370 Posts
|
igorpb
Senior Member

Australia
1931 Posts
Posted - 13/03/2004 : 22:02:44
|
quote: Originally posted by dd fan
Super Majk ostaje dobar do kraja, a ne secam se ko su negativci ali znam da su se skrivali u nekakvoj pecini u planini(gde su krili voz).
I've always been a nobody. When i was a child, my mother used to confuse me with my brother, even though i'm an only child. To this day she still thinks i'm my brother.
Borili su se rame uz rame protiv negativaca i spasili indijance iz robstva.
 |
|
D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7148 Posts
Posted - 14/03/2004 : 07:55:34
|
Da bio je pozitivac, ali je na kraju bas nekako dobro zavrsilo jer je njegova buducnost dovedena u pitanje i izgledalo je da bi drugi put mogao prijeci ponovno na drugu stranu. Vec ga nema dugo, ali stvarno na nacin na koji su zavrsili, moze se iscekivati njegov povratak.
Don't let your dreams be dreams, you know this living is not so hard as it seems. |
 |
|
D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7148 Posts
Posted - 14/03/2004 : 08:02:17
|
quote: Originally posted by johnhartson Tako je. To je bilo zlatno doba Guida Nolitte. Dobro je sto cemo konacno moci da kompletiramo sve to zajedno sa stranicama koje nedostaju. U nekim epizodama iz tog vremena (ali i kasnije) me bas iritira sto se zarad onog stripa koji ide posle Zagora uvek mora "odstraniti" par stranica ili vinjeta. Bas taj prvi susret sa Kandraxom mi pada na pamet. Koliko je tu stranica izbaceno? Secam se i one kasnje avanture sa vesticom Dharmom. Tu isto bar 3-4 stranica nedostaje. Razumem kasnije kada je svaki strip po uzoru na Talijane imao po 96 stranica ali ovo ranije mi je bilo neshvatljivo. U narednih 10 godina (da nam zivi,zivi ludens) cemo to konacno kompletirati.
Nobody expects the spannish inquisition!
Joj nemoj o tome ni govoriti. Kad se samo sjetim te epizode "Beli Tigar". To je toliko iskasapljeno da je stvarno tuzno. Morao sam nabaviti Tutto da usporedim i koliko toga fali. Stvarno tuzno jer je epizoda odlicna, a te 3 naslovnice u originalu dobivaju moj glas za pricu s najboljim Zagorovim naslovnicama. Naslovnica 3. price u originalu je ona super naslovnica koju je Dnevnik koristio za "Ostrvo Magle." A u prvom susretu s Kandraksom su stranice bile i pomijesane i to nekoliko puta. Stvarno je super sto ce to sve Ludens izdati kako treba, u odlicnoj opremi i needitirano.
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 14/03/2004 : 08:14:23
|
Da, tu sad u narednom periodu ima nekoliko izvrsnih prica koje su dosta isecene... Prva je "Bratic Simon"/"Sura stena" iz koje je izbaceno 43 stranice. |
 |
|
Žiga
Senior Member

.jpg)
Slovenia
1980 Posts
Posted - 14/03/2004 : 10:23:05
|
quote: Stvarno je super sto ce to sve Ludens izdati kako treba, u odlicnoj opremi i needitirano.
Da to je stvarno odlicno i zato kad žalim, da stripovi izlaze samo jedan put mjesecno, tješi me to, da ce biti barem izdani kako treba.A baš me zanima kakav ce biti treci susret Zagora sa Tkacem.Vjerojatno ce invalid spremiti nešto pakleno nad Zagorom.
 |
|
Mate
Senior Member

Croatia
1370 Posts
|
Verfalk2003
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina