Author |
Topic  |
|
Francois
New Member

Croatia
138 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
Posted - 13/03/2004 : 09:02:38
|
>Jos nesto, prema datumima objavljivanja tih stripova u originalu >zakljucujem da Bourgeon vec duuuuugo nije nista objavio. Uglavnom je >to objavljivano pocetkom 80-tih godina. Jel umro ili odustao?
Prvo, spor je. Drugo, mozze mu se. Treche, kad je novi vlasnik dossao u Casterman za kojeg je radio, Bourgeon je sstrajkao zato ssto nitko autore nije nissta pitao, pa su ga dali na sud gdje je izgubio parnicu i nalozzeno mu je da taj album na kojem je radio (neki Cyann, mislim) zavrssi inacce mora platiti soma eura za svaki dan kassnjenja. Pa sad ne znam je l' ga zavrssio, ali mi se ccini da se u svakom sluccaju negdje duri ...
mcn
***Svakog utorka nova AUKCIJA na Burzi!*** A ne zaboravite ni MCNov ORMAR na istom mjestu!*** |
 |
|
Francois
New Member

Croatia
138 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 13/03/2004 : 22:40:38
|
hvala na informaciji! btw, nisam znao da u svijetu stripa izmedju izdavaca i autora vladaju takvi robovlasnicki odnosi, reklo bi se da su prirodni neprijatelji u hranidbenom lancu  skoro da prolijem koju suzu nad jadnim Bourgeonom, ali mi se onda upalila zaruljica - ako isti taj Bourgeon moze zivjeti od stripa, a objavio je vrlo malo materijala, onda ga je valjda Casterman masno placao dok su bili u slozi...
F.Dargaudix |
 |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
Posted - 14/03/2004 : 02:06:12
|
> reklo bi se da su prirodni neprijatelji u hranidbenom lancu 
Takoe! Ne zna se tko su gore pi*de, autori ili izdavacci.
mcn - na obje stolice
***Svakog utorka nova AUKCIJA na Burzi!*** A ne zaboravite ni MCNov ORMAR na istom mjestu!*** |
 |
|
byoman
Advanced Member

Croatia
6349 Posts
Member since 07/12/2002 |
|
Bilja
Average Member

Serbia
557 Posts