forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 eBay:postarina, placanje, pouzdanost?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 03/06/2004 : 11:05:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
OK, imacu dve opcije - ako nece keš, uvek može bidpay, pa nek vide.

Krecem za par dana, držite mi palceve... ;)

Play it again, Yortlebluzzgubbly.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 03/06/2004 : 11:06:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
btw, jel ima neko ideju šta je potrebno da bi i kod nas proradila vaglia? Da malo poguram te stvari...

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29716 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 03/06/2004 : 11:36:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
dogovor medju talijanskom i scg postom, mislim...

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 03/06/2004 : 11:52:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Damn, to je onda komplikovano, ponadah se da samo treba da se ratifikuje neki medjunarodni sporazum, i onda da ide automatski...

Ovako, moram da objašnjavam zašto me zanima baš ITALIJANSKA pošta. ;)

Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8253 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 03/06/2004 : 13:38:33  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
Djole, sto ne otvoris paypal account? To ti je najjednostavniji nacin placanja, ja ga i najvise koristim. Istina, ima Italijana koji nisu ni culi za paypal, pa im umesto kad mi oni zatraze vaglia postale posaljem international money order. Jos samo da saznas koje to srpske banke se akaju sa placanjem preko interneta i ti si na konju;)

Svojevremno sam jurio za jednom devojkom skoro dve godine samo da bi na kraju saznao da volimo iste stvari. Oboje smo, naime, ludo zaljubljeni u zene. (Groucho Marx)
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 03/06/2004 : 13:53:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
ZATO ŠTO NE POSTOJI MOGUCNOST DA SE REGISTRUJEŠ IZ SRBIJE!!!!!!!!!!!!! GRRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!

Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8253 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 03/06/2004 : 13:59:44  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
Svasta. Pa dobro, uvek vam ostaju golubi pismonose... Ako i oni nisu napredna tehnologija za vas tamo:)))

Svojevremno sam jurio za jednom devojkom skoro dve godine samo da bi na kraju saznao da volimo iste stvari. Oboje smo, naime, ludo zaljubljeni u zene. (Groucho Marx)
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 03/06/2004 : 14:05:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
More, nemo' ti dojdem ja "tamo"...

Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8253 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 03/06/2004 : 14:11:54  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
Cik.

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 04/06/2004 : 18:41:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Hehehehe... u toku iduce nedelje cu od direktora PTTa dobiti informaciju šta je problem sa money order i da li ce moci da se otkloni... a onda cemo da se pozabavimo da to prvo profunkcioniše sa Hrvatskom i Bosno, a kasnije i sa EU... hehehehe... mislim da ce to znacajno olakšati kupovine na berzi i na aukcijama. :)

Edited by - Djole on 04/06/2004 18:42:06
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 04/06/2004 : 19:48:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
MADA!

Postoji Bonifico bancario o postale, koji je prilicno prihvacen, a koji je u stvari e-banking o kome je pricao seinfeld. A pošto sam ionako mislio da kod moje banke podnesem zahtev... ;)

Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9956 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 04/06/2004 : 21:18:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
quote:
Originally posted by Zole

Sta mislis kako sam ja slao prve 2 godine dok nije proradila vaglia? :-) Svi ti primaju cash, ne brini.

Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor!

Na koji nacin funkcionira vaglia i sta je to i jel ima toga u Hrvatskoj? Kolika je provizija (na npr 100 eura)?
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 04/06/2004 : 21:21:09  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Ja mislim da ne uzimaju proviziju,nego imaju neke fiksne cijene za razlicite sume novca!

"They say this one has a surprise ending."
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9956 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 04/06/2004 : 21:25:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
quote:
Originally posted by seinfeld

Ja mislim da ne uzimaju proviziju,nego imaju neke fiksne cijene za razlicite sume novca!

A na kom principu to radi i kako se to zove u Hrvatskoj? Dali moram imati devizni racun ili mogu samo poslati ovako na adresu u inozemstvo???

Edited by - mamlaz on 04/06/2004 21:26:36
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 04/06/2004 : 21:31:17  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Posaljes tu postansku uplatnicu na njegovu adresu ,ne moras imati ni kreditnu karticu ni racun na banci.
Odes do poste ispunis formulir za xx euro,napises adresu prodavaca i to je to.
Posta ce ti uzeti proviziju a prodavac ce dobiti cek na njegovo ime.On to moze naravno onda "inkasirati" u banci ili posti ,svejedno je.

U Hr. ta opcija vaglia postale 100% radi jer sam proslog mjeseca tako dva ceka dobio iz Zagreba.Promet Belgija Hrvatska picco bello u redu :-)!

Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9956 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 04/06/2004 : 21:37:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
Odlicno!!! Nema vise preporucenih pisama:)))) Mada sam je prije jedno mjesec dana pitao na posti babu da li mogu slati lovu van nekako osim WU i ona mi kaze da ne mogu!!! Kakva losa informiranost!!!!
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 04/06/2004 : 21:39:46  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Pa sta babe znaju osim da sjede na autoboskoj stanici od jutra do mraka i hvataju glupe italijane za sobe :-))!

Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9956 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 04/06/2004 : 21:41:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
quote:
Originally posted by seinfeld

Pa sta babe znaju osim da sjede na autoboskoj stanici od jutra do mraka i hvataju glupe italijane za sobe :-))!

Ali nazalost ova je bab radila u posti
Go to Top of Page

Zole
stripovi.com kum

Croatia
4286 Posts

Member since 24/10/2001

Posted - 04/06/2004 : 22:11:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Zole a Private Message
Bojan ti je sve rekao, dodjes na postu, ispunis tko prima i tko salje i nista vise. Iznos i sve ostalo ispune oni automatski. Provizija ti je 30 kuna. Ide i za Italiju i za Njemacku, a mislim i za SCG. A to da su neinformirani, i meni se to dogodilo prije par godina. Al mislim da je u pitanju vise nezainteresiranost, a i promidzba Western Uniona, gdje namaknu 5 puta vece novce na proviziju.

Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor!
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 04/06/2004 : 22:16:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Koliko ja znam, ne ide za SCG. Ili barem iz SCG ne ide u Hrvatsku.

Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8253 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 05/06/2004 : 02:07:40  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
quote:
MADA!

Postoji Bonifico bancario o postale, koji je prilicno prihvacen, a koji je u stvari e-banking o kome je pricao seinfeld. A pošto sam ionako mislio da kod moje banke podnesem zahtev... ;)

Play it again, Yortlebluzzgubbly

Aha, postoji, a postoji i fee, u mojoj banci 50$ po transakciji. Mamu im lopovsku...

Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 05/06/2004 : 11:24:20  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
quote:
Originally posted by prozirna senka

quote:
MADA!

Play it again, Yortlebluzzgubbly

Aha, postoji, a postoji i fee, u mojoj banci 50$ po transakciji. Mamu im lopovsku...

Online banking sam rekao,to znaci da ne moram ici u banku nego preko mog compa uplatim na racun i to je sve.Vrlo lagano,prava uzivancija ne treba mi ni paypal ni bidpay .

Bonifico bancario o postale nije e-banking nego samo uplata na racun u banci ili postanski racun...Jer i posta ima svoju banku,"Bank van de Post" se zove kod nas.

Naravno ako imas online=e-banking mozes odmah da uplatis na racun poste/banke to se podrazumjeva.

Edited by - seinfeld on 05/06/2004 11:25:00
Go to Top of Page

Zole
stripovi.com kum

Croatia
4286 Posts

Member since 24/10/2001

Posted - 05/06/2004 : 11:44:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Zole a Private Message
Samo sto su provizije preko banke astronomske, toliko da mi nikad nije palo na pamet raditi takvu transakciju.

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 05/06/2004 : 12:14:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
ma šta se svi toliko tresetelovu u kovertu i avionom šaljite,nikad nema zajeba!!!!

...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše...
HAJDUK-PRVAK 2004.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 05/06/2004 : 12:18:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Da, zaboravio sam da kod Bonifico bancario o postale dodam "online". Enivej, to na šta sam mislio jeste e-banking, imaš i registraciju na e-bayu sa gomilom kodova... A ne znam koliko u nas koštaju transakcije, mislim da nije baš 50$. Provericu.

Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000