Author |
Topic |
|
fuct
New Member
139 Posts
Member since 11/03/2003 |
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
Posted - 31/03/2004 : 14:27:25
|
Nissta se bitno neche promijeniti jerbo che to samo znacciti da je broj cclanova sustigao broj ccitalaca Zagora ... E, ali kad dodje do 50000 cclana, onda bi se nada mogla pocceti buditi...
mcn
***Svakog utorka nova AUKCIJA na Burzi!*** A ne zaboravite ni MCNov ORMAR na istom mjestu!*** |
|
|
Maximuss
Advanced Member
Croatia
9013 Posts
Member since 15/11/2002 |
|
zveles
Advanced Member
Croatia
4014 Posts
Member since 28/03/2003 |
Posted - 31/03/2004 : 16:42:56
|
korak po korak, lagano... samo neka se strip ponovno vrati u nasu kolektivnu podsvijest. neka ljudi ponovno skontaju da stripovi postoje i da su stripovi nesto svakodnevno sto nas okruzuje. mislim da u tome veliku ulogu bas i ima ovaj sajt.
THERE, THERE |
|
|
degman
Advanced Member
Germany
5797 Posts
Member since 23/03/2003 |
Posted - 31/03/2004 : 17:22:43
|
quote: Originally posted by zveles samo neka se strip ponovno vrati u nasu kolektivnu podsvijest
moj mali psihodelicni mozak mi je sinoc priustio najgoru moru od kad pamtim za sebe pod utjecajem batmanovog millera jerbo ispa sam iz kreveta i vrista udju li mi ista vise u podsvijest vidit ce te me na dnevniku u misjem odjelu kako ubijam neduzne narkomane |
|
|
darkwoodski kralj
Advanced Member
USA
3652 Posts
Member since 10/01/2004 |
Posted - 31/03/2004 : 23:35:25
|
Jesus Christ. What the fuck is this question for???????
If you tempt me my tank is so empty, No patience is in me and if you offend me I'm liftin you 10 feet...in the air I don't care who was there and who saw me destroy you. Go call you a lawyer, file you a lawsuit I'll smile in the courtroom and buy you a wardrobe I'm tired of all you I don't mean to be mean but that's all I can be is just me.... |
|
|
fuct
New Member
139 Posts
Posted - 01/04/2004 : 13:12:08
|
quote: Originally posted by darkwoodski kralj
Jesus Christ. What the fuck is this question for???????
If you tempt me my tank is so empty, No patience is in me and if you offend me I'm liftin you 10 feet...in the air I don't care who was there and who saw me destroy you. Go call you a lawyer, file you a lawsuit I'll smile in the courtroom and buy you a wardrobe I'm tired of all you I don't mean to be mean but that's all I can be is just me....
Pa da prouzroci ovakva pitanja od ovakvih ljudi! |
|
|
fuct
New Member
139 Posts
Posted - 01/04/2004 : 13:18:56
|
quote: Originally posted by mcn
Nissta se bitno neche promijeniti jerbo che to samo znacciti da je broj cclanova sustigao broj ccitalaca Zagora ... E, ali kad dodje do 50000 cclana, onda bi se nada mogla pocceti buditi...
mcn
***Svakog utorka nova AUKCIJA na Burzi!*** A ne zaboravite ni MCNov ORMAR na istom mjestu!***
Ne bih se složio. Pošto je naveliko i nadaleko poznat ovisnicki karakter ovog sajta, mislim da ce spomenuta kvantiteta tj. brojnost clanova u psihološkom smislu utjecat na širenje ponude od strane postojecih (npr. tebe) ili novih izdavaca...A ako se izjednaci broj zagorovih citatelja i broj clanova foruma; možda vecina njih pocme kupovati i nešto novo! |
|
|
igorpb
Senior Member
Australia
1931 Posts
Member since 24/08/2003 |
Posted - 01/04/2004 : 14:40:51
|
Jubilarni pet hiljaditi bi mogao dobiti majicu.To je najvise sto bi se moglo dogoditi.
It is wise to look ahead, but foolish to look further than you can see. |
|
|
ana max
Junior Member
435 Posts
Member since 21/01/2004 |
Posted - 02/04/2004 : 01:06:52
|
quote: Originally posted by degman
quote: Originally posted by zveles samo neka se strip ponovno vrati u nasu kolektivnu podsvijest
moj mali psihodelicni mozak mi je sinoc priustio najgoru moru od kad pamtim za sebe pod utjecajem batmanovog millera jerbo ispa sam iz kreveta i vrista udju li mi ista vise u podsvijest vidit ce te me na dnevniku u misjem odjelu kako ubijam neduzne narkomane
batmanov miller??? vazduh u ruke, pljacka vam materina ovo je picka! |
|
|
Damjan
stripovi.com suradnik
Italy
1458 Posts
Member since 12/02/2004 |
Posted - 02/04/2004 : 02:38:29
|
Najlakše je plakati da nema nicega, da izdavaci ništa ne rade. U cijelom svijetu vlada jedan zakon: ono što se traži, toga na tržištu i ima. Svi na ovom sajtu uglavnom govore o Bonellijevim likovima, pa se ti isti likovi i objavljuju. Kada bi svi koji su hvalili Zagora hvalili jednakom žestinom i neki drugi serijal, tada bi i taj vjerojatno bio objavljen. Iznimka je Mister No, kojeg svi hvale, pa svejedno ne izlazi, ali sa njime je Slobodna Dalmacija pokušala, i odaziv ocito nije bio Bog zna kakav. Možda bi trebalo napraviti topic u kojem bi svatko zapisao tri serijala koje želi vidjeti na hrvatskom tržištu. Ako bi neki od predloženih serijala dobio velik broj glasova, tko zna... Možda bi ga netko i poceo objavljivati. Ako se velik broj ljudi na ovom sajtu solidarizira i zatraži nešto, to ce i dobiti - izdavaci nisu zli ljudi koji nas za nešto zakidaju: oni jednostavno vide kako su prošli prijašnji pokušaji kao na primjer Comicon, ComicStrip itd, a to su bili jako jako kvalitetni casopisi... za kojima ocito nije bilo dovoljno velike potražnje. By the way, nije mi cilj nikoga uvrijediti, jednostavno postavljam stvari iz kuta izdavackih kuca, a to je jedini relevantan kut kada govorimo zašto ovoga ili onoga nema na kioscima.
|
Edited by - Damjan on 02/04/2004 04:58:35 |
|
|
fuct
New Member
139 Posts
Posted - 02/04/2004 : 16:25:48
|
Sve stoji što si rekao. Ali zar 5 000 ljudi na jednom forumu (koji to specijalizirani forumi imaju???) ne nudi mogucnost za širom ponudom? Veca potražnja=veca ponuda! very simple |
|
|
Damjan
stripovi.com suradnik
Italy
1458 Posts
Posted - 02/04/2004 : 18:23:11
|
quote: Originally posted by fuct
Sve stoji što si rekao. Ali zar 5 000 ljudi na jednom forumu (koji to specijalizirani forumi imaju???) ne nudi mogucnost za širom ponudom? Veca potražnja=veca ponuda! very simple
Gledano iz našeg kuta, 5 000 ljudi je divna brojka koja potice osjecaj pripadnosti medu ljubiteljima stripa. I zbog toga, kao i zbog medusobne komunikacije, ovaj sajt je jedno krasno mjesto. Medutim, precjenjuješ vrijednost te brojke u kontekstu izdavacke isplativosti. Gledano iz ugla izdavackih kuca, 5 000 ljudi je jedva osrednja cifra. U 5 000 primjeraka tiska se jedan naš glazbeni heavy metal casopis koji je svjesno namjenjen uskom tržištu ljudi, izlazi 6 puta godišnje i jedva opstaje prodavši veci dio te tiraže. Dakle, ono što se tebi cini kao jako puno, u ocima izdavaca ne mora biti isto tako. Još ako tih 5 000 fanova nema zajednicki stav o nicemu osim Bonellija i donekle o americkim super herojima, možeš misliti koliko se izdavacima žuri tiskati nove serijale. Vidiš da cak ni Mister No nije sigurna investicija. |
|
|
Damjan
stripovi.com suradnik
Italy
1458 Posts
Posted - 02/04/2004 : 18:25:20
|
By the way, fucte, nemoj misliti da kritiziram tvoj optimitam. I meni je drago što ima 5 000 ljudi koji vole strip, ali samo ti želim pomoci da sagledaš stvar iz šire perspektive. |
|
|
miha
Advanced Member
3628 Posts
Member since 05/05/2003 |
Posted - 02/04/2004 : 18:38:51
|
quote: Originally posted by fuct
Što mislite što ce se dogoditi na tržištu stripova kada ova stranica tj. ovaj forum dobije 5 000-tog clana? a) hrpa novih naslova od istih izdavaca jer ce izdavaci skontat da su se ljudi vratili korijenima tj. stripovima b) hrpa novih izdavaca i novih naslova jer ce izdavaci skontat da su se ljudi vratili korijenima tj. stripovima c) apokalipsa d) ostalo
a? |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 02/04/2004 : 19:16:52
|
Svi bi mi željeli da bude puno više stripova na tržištu, ali isto tako nitko nece risikirati svoju lovu bez neke relativne sigurnosti da ce je i uspjeti vratiti! |
|
|
Dalen
Senior Member
Croatia
2272 Posts
Member since 13/03/2003 |
Posted - 04/04/2004 : 17:35:29
|
quote: Originally posted by solar
Svi bi mi željeli da bude puno više stripova na tržištu, ali isto tako nitko nece risikirati svoju lovu bez neke relativne sigurnosti da ce je i uspjeti vratiti!
Potpuno tocno! |
|
|
fuct
New Member
139 Posts
Posted - 13/04/2004 : 16:21:43
|
quote: Originally posted by Damjan
By the way, fucte, nemoj misliti da kritiziram tvoj optimitam. I meni je drago što ima 5 000 ljudi koji vole strip, ali samo ti želim pomoci da sagledaš stvar iz šire perspektive.
Ma nema nikakvih problema, nisam toliko osjetljiv. Zanimljiv je podatak o tom glazbenom casopisu, vjerujem da si osobno upoznat s tom problematikom. Ali kad sam govorio o 5000 clanova sajta nisam pod time podrazumjevao da je to potencijalni maksimum kupaca stripova. Ne, upravo sam htio naglasiti ( pod pretpostavkom da i sada postoji npr. 5000 konzumenata stripova ali nisu iz bilokojih razloga na sajtu ) da ce biti i informiraniji i voljniji kupiti neke nove naslove. To sudim po svom primjeru. Uvjeren sam da je tržište stripova puno dublje i da ima još prostora za rast. Ovaj sajt je fantastican i pozitivan primjer. Ja sam optimist štogod vi mislili. |
|
|
|
Topic |
|