Author |
Topic |
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
|
MAGIC
stripovi.com suradnik
Lebanon
3341 Posts
Member since 12/11/2001 |
Posted - 07/04/2004 : 17:20:51
|
djole postaje neobavesten...to je los znak ;-))
...ali on sanja otvorenih ociju.A ti sto sanjaju otvorenih ociju su opasni,jer ne znaju gde im san prestaje.. |
|
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 07/04/2004 : 17:21:47
|
Cini mi se da je to made in Bosnia,Banjaluka,ako se ne varam Emir Pasanovic je nesto spomenuo o tome.Ako sam bad ispravite me...
It's a show about nothing. |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 07/04/2004 : 17:23:42
|
quote: Originally posted by Djole
Prolazim u gadnoj žurbi danas pored kolportera i krajickom oka zapazim jedno veliko "STRIP". Hebeš što kasnim na posao, to mora da se vidi - Strip revija (mada je ovaj drugi deo veoma sitan, pa možda i nije revija, nego magazin ili šta slicno), u ovom broju Modesti Blejz i još ponešto. E sad, pošto iz objektivnih razloga nisam imao vremena da zagledam doticni casopis više od 15 sekundi, niti sam bio u stanju da ga odmah kupim, zna li neko o cemu je ovde rec?!
Nice and smooth.
Da, to je izaslo u BIH prije mjesec, dva. Meni je Verfalk poslao jedan komad.
Zdenko sta je sa drugim brojem?
Bosna da prostis jedna zemlja imade, i posna i bosa da prostis, i hladna i gladna, i k tomu jos da prostis prkosna od sna! |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 07/04/2004 : 17:49:36
|
Drugi broj je na kioscima. Ja san ga kupija ( u BiH ) za sitne 2 KM. Nije nešto ali koliko para, toliko muzike. Opet Modesty. Kronološki epizoda koja prethodi onoj iz prvog broja ( dakle tradicija se nastavlja ) a mislim da kompilira ona tri nastavka iz prva tri broja PV. Ma neka stripova...
www.sd-gradac.hr ( nogomet ) www.gradac.hr |
|
|
Verfalk2003
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4761 Posts
Member since 19/05/2003 |
Posted - 07/04/2004 : 19:06:22
|
quote: Originally posted by SejoSexon
quote: Originally posted by Djole
Prolazim u gadnoj žurbi danas pored kolportera i krajickom oka zapazim jedno veliko "STRIP". Hebeš što kasnim na posao, to mora da se vidi - Strip revija (mada je ovaj drugi deo veoma sitan, pa možda i nije revija, nego magazin ili šta slicno), u ovom broju Modesti Blejz i još ponešto. E sad, pošto iz objektivnih razloga nisam imao vremena da zagledam doticni casopis više od 15 sekundi, niti sam bio u stanju da ga odmah kupim, zna li neko o cemu je ovde rec?!
Nice and smooth.
Da, to je izaslo u BIH prije mjesec, dva. Meni je Verfalk poslao jedan komad.
Zdenko sta je sa drugim brojem?
Bosna da prostis jedna zemlja imade, i posna i bosa da prostis, i hladna i gladna, i k tomu jos da prostis prkosna od sna!
Izašao je prije sedmicu-dvije i drugi broj. Još jedna Modesty, kraj Aristokrata (BIJEDNE 2 (!) stranice, ocekivao sam više.), te Rosco i Sonny, strip koji radi Allesandrini u kojem su glavni likovi Martin sa brkovima i Martin sa kovrdavom kosom.Inace, stecem dojam da oni hoce objaviti sve što je radila ekipa Marti-a, osim Marti-a.Za iduce brojeve su najavili neobjavljene epizode Mandraka, Fantoma, Princa Valijanta...
Prije sam bio uobražen, ali sad sam i tu manu iskorijenio. Sad sam savršen. |
|
|
miha
Advanced Member
3628 Posts
Member since 05/05/2003 |
|
Verfalk2003
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4761 Posts
|
miha
Advanced Member
3628 Posts
Member since 05/05/2003 |
Posted - 07/04/2004 : 19:28:45
|
Pa sam si jednom rekao da imaš, zar se ne sjecaš? Dobro, glavno da se ja sjecam, mada mi se cini da i ne najbolje. Ljudi sa fotografskom memorijom su rijetki. |
|
|
Verfalk2003
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4761 Posts
Posted - 07/04/2004 : 19:37:49
|
I treba ih cuvati kao zlato, a? To je, vjerojatno, SnotMan rekao, ja nemam obicaj govoriti o sebi u pozitivnom smislu.
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6251 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 07/04/2004 : 19:41:50
|
Zanimljiva vijest,mada ne mogu dati neku konacnu ocjenu jer nemam pojma na šta to lici.U svakom slucaju,dobar im je odabir stripova.Opet nešto staro ali nema veze..
Bond.James Bond. |
|
|
Verfalk2003
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4761 Posts
Posted - 07/04/2004 : 19:43:13
|
Ne lici ni na šta. Novinski papir, A4 format, strip se prelomi 100 puta, ne može se ocuvat'. Pohvalno je da se trude objavljivati stripove u BOJI.
Edited by - Verfalk2003 on 07/04/2004 19:43:47 |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
DusMan
Advanced Member
5067 Posts
Member since 12/11/2001 |
Posted - 07/04/2004 : 21:16:55
|
Tekst uzet iz 261. broja Strip Vesti:
Strip Magazin broj 2 pojavio se na kioscima širom BiH (a za ostale državice ne znam) sa malim zakašnjenjem, ali izašao je u mjesecu martu kao što je i najavljeno. Na strani broj tri se nalazi rije? urednika što je, novost u odnosu na prvenac, gdje se urednik uljudno izvinjava zbog zakašnjenja do koga je došlo zbog problema sa distribucijom. Strip Magazin izlazi u tiražu od 5000 primjeraka (što je nezvani?an podatak) i distribuira se uglavnom u granicama BiH. U uvodniku se za naredne brojeve najavljuju premijerne epizode Fantoma, Mandraka, Hogara, Blondie, Princa Valianta, itd. "i to po prvi put na našim prostorima ?etverobojno (u koloru)". U nekim tekstovima koje sam pro?itao nakon izlaska prvog broja Strip Magazina, ovaj ?asopis opisuju kao najsli?niji Stripoteci, a prizna?ete da je svojom koncepcijom najsli?niji strip dodatku Politikinog Zabavnika od prije par decenija. Današnjeg potencijalnog ?itaoca treba odvu?i ispred monitora ra?unara, nekako ga odvi?i od video igrica i navi(u)?i da ?ita stripove, a teško da ?e vremešna Modesty Blaise u tome uspijeti. Tako?e, mi nije jasno koliko može biti premijerna epizoda Fantoma ili Mandraka taman da je ju?e nacrtana :) Nemojte me pogrešno razumjeti, ja u potpunosti podržavam izlazak ovog magazina i želim mu dug vijek, ali sa ovakvom koncepcijom se ne slažem. Svi dobro znamo staru narodnu da u povratku sre?e nema. I tako, nakon uvodnika slijedi kra?i tekst sa dvije ilustracije pod naslovom "Kako je nastala Modesty Blaise", a iz pera njenog tvorca Petera O'Donella. ?etiri kolor stranice stripa "Aristokrati" u epizodi "U službi lorda Greystona" donose razrješenje pri?e zapo?ete u prethodnom broju. Ovaj strip mi se u?inio najzanimljivijim u prošlom broju, ali mi je kraj pri?e suviše zbrzan i jednostavan. Ko mi je kriv kad sam o?ekivao previše. "Strip kao kretanje nepokretnih slika" tekst je Miodraga Živanovi?a koji je napisan povodom izlaska prvog broja Strip Magazina, a vjerovatno je i pro?itan na promociji u Banja Luci, govori malo o istoriji stripa i o doma?im snagama koje su nekad bile okupljene oko strip revije "Žalosna sveska". Strip Magazin ?e valjda ostaviti malo prostora i za doma?e autore. Urednik revijalnih izdanja izdava?a Strip Magazina DNN iz Banja Luke kaže da je u par navrata pozivao doma?e autore na saradnju i da je svjestan da ima dosta dobrih crta?a. Tih poziva nismo se nagledali u Strip Magazinu, a teško je i stupiti u kontakt s njima. Probajte, pa ?ete vidjeti! Kaiš stripa "Metlica" na dnu ove stranice karakteristi?an je primjer dobrog novinskog stripa. Zatim, nastupa famozna Modesty u epizodi "Ubojita razdaljina" na samo tridesetak stranica. To je druga iz najavljenih 12 epizoda koje je otkupio izdava? i koje ?emo ( ili ne?emo ) ?itati u narednim brojevima. Stari dobri obi?aj je i ukrštenica sa pojmovima iz oblasti stripa. I na kraju slijedi prvi nastavak stripa "Rosco i Sonny" u epizodi "Zemlja ?uda". Strip je u boji, pardon, u ?etiri boje i zapo?eo ga je Alessandrini, a danas ga rade njegovi u?enici. Kadrovi ovog stripa krase i naslovnu stranicu ovog izdanja. I dalje tvrdim da ovakvo izdanje treba podržati s nadom da ?e prerasti u "Yu strip" ili bar "Stripoteku"!
Predrag Ikoni?
So lock up your daughter, lock up your wife, lock up your back door, RUN FOR YOUR LIFE! |
|
|
Baron von Draugn
Average Member
Sweden
705 Posts
Member since 19/07/2002 |
|
|
Topic |
|