forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 MAGICO VENTO JE IZASAO!!!
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 19

dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts

Member since 19/10/2001

Posted - 19/04/2004 : 18:28:27  Show Profile Show Extended Profile  Send dd fan a Private Message
Ja i dalje ne vidim ni jednu jedinu stvar po cemu je MV bolji od Ludensa. Nije tacno ni da je papir belji a o koricama i da ne pricam...
Mislim, MV je sasvim ok, ali Ludens je vrh. Mada su mi originali ipak bolji

I've always been a nobody. When i was a child, my mother used to confuse me with my brother, even though i'm an only child. To this day she still thinks i'm my brother.
Go to Top of Page

dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts

Member since 19/10/2001

Posted - 19/04/2004 : 18:32:39  Show Profile Show Extended Profile  Send dd fan a Private Message
Stvar koja mi najvise smeta kod MV-a je losija stampa. Crna boja je vidljivo bleda.

I've always been a nobody. When i was a child, my mother used to confuse me with my brother, even though i'm an only child. To this day she still thinks i'm my brother.
Go to Top of Page

mike
Senior Member

Slovenia
2871 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 19/04/2004 : 18:53:37  Show Profile Show Extended Profile  Send mike a Private Message
Vec sam se abonirao kod Sandija na Abaton, KP i MV .

Joe... Joe Batafuco.
Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6361 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 19/04/2004 : 19:14:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message
Dajte ljudi,ne tražite dlaku u jajetu.Strip je izašao,kvaliteta je bolja od KP(sudeci po komentarima)i to je najvažnije.

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts

Member since 19/10/2001

Posted - 19/04/2004 : 20:10:23  Show Profile Show Extended Profile  Send dd fan a Private Message

Originally posted by Aco

Dajte ljudi,ne tražite dlaku u jajetu.Strip je izašao,kvaliteta je bolja od KP(sudeci po komentarima)i to je najvažnije.

Bond.James Bond.

To i ja mislim, samo nema svrhe govoriti da je bolji od Ludensa kada nije....

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29679 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 19/04/2004 : 20:28:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Napisat cu ja recenziju cim stignem... Od Ludensa nije bolji jedino sto se papira tice, ostalo je sve losije...a pogotovo prijevod koji je na momente tragikomican.

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 19/04/2004 : 20:58:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Nemojmo se lagati, nije bolje od Ludensa. Ali jeste drastican pomak od Kena po pitanju štampe. Još samo kad bi se prevod i lektura popravili (tj. kad bi lekture bilo)...

Nice and smooth.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29679 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 20/04/2004 : 00:35:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Pogledajte prijevod na stranici 13 ili na stranici 87 i da li vidite tu nesto cudno... Nije mi jasno kako je to nekome tko je to prevodio promaklo a pogotovo nekome tko je lekturirao (ako je lekturirao)

Go to Top of Page

dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts

Member since 19/10/2001

Posted - 20/04/2004 : 00:50:11  Show Profile Show Extended Profile  Send dd fan a Private Message

Od Ludensa nije bolji jedino sto se papira tice, ostalo je sve losije...

Ne znam stvarno... ili je meni dopao neki tamniji MV ili Ludens neuobicajeno belog papira :-))

Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 20/04/2004 : 01:11:19  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Nisam mislio na prevod ili sken, mislio sam na samu opremljenost stripa. Papir je zaista belji, uz to je za nijansu tanji, sto u ovom slucaju godi, taman je debeo koliko je potrebno. Dakle, u tom pogledu ne dajem "Ludensu" niti jedan poen prednosti.
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8223 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 20/04/2004 : 23:21:01  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
je li stigao u MC?
Go to Top of Page

Thommo
stripovi.com suradnik

Croatia
1257 Posts

Member since 01/09/2003

Posted - 21/04/2004 : 11:15:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Thommo a Private Message
Pise da je u MC-u u prodaji od 22.04.

** Thommo was here! **
Go to Top of Page

JORGE
Junior Member

Croatia
483 Posts

Member since 21/04/2004

Posted - 21/04/2004 : 14:39:40  Show Profile Show Extended Profile  Send JORGE a Private Message
Jel zna ko, postoji li mogucnost da MAGICO VENTO krene sa izdavanjem u hrvatskom izdanju (LUDENS).
Ako ne, a ništa onda trebat cu ga dobavljat preko prijatelja iz Zagreba.
Al šteta je što se samo tamo može kupiti u Hrvatskoj, to mi je 300 km daleko (Vinkovci).
Na kraju osim iz Zagreba dosta uzak krug ljudi ce doci do tih izdanja, a to i nije neki uspjeh.
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 21/04/2004 : 14:45:10  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message

Originally posted by Markos

Pogledajte prijevod na stranici 13 ili na stranici 87 i da li vidite tu nesto cudno... Nije mi jasno kako je to nekome tko je to prevodio promaklo a pogotovo nekome tko je lekturirao (ako je lekturirao)

Sta pise na str. 13 i 87?

It's a show about nothing.
Go to Top of Page

perper
Average Member

Serbia
892 Posts

Member since 12/03/2002

Posted - 21/04/2004 : 14:57:41  Show Profile Show Extended Profile  Send perper a Private Message
Ma, sta pise...pise to da oni koji su se bavili prevodom, prevodili su to ko srednjoskolci, bukvalno. Pa im prevod u nekim recenicama ne ocrtava pravi smisao onoga sto je pisac scenarija hteo da kaze. I sam znas da nesto prevedeno sa nekog drugog jezika bukvalno na srpski ili hrvatski moze cesto da zvuci glupo, pa se onda prilagodi nasem jeziku ili jezicima, tako sto se koriste podobni izrazi ili fraze. I nekad im je znacenje recenica nejasno prevedeno.
Sto se ostalog tice Magicni Vetar je genijalan.
Samo napred sa izdavanjem, i neka svi brojevi budu ovakvog kvaliteta kao ovaj, ja cu biti zadovoljan.
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 21/04/2004 : 16:34:00  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Ne boj se ,sve epizode su dobre,pogledaj samo recenzije na ubc-u sve se vrtio oko 70-80-90% !:-)

It's a show about nothing.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29679 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 21/04/2004 : 17:07:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
ma nisu prevedene bukvalno nego totalno krivo:
str. 13:
"mozda njih ove projekcije zanimaju... ...ali mrak je"
umjesto: "mozda ih ne zanimaju projekcije... ... nego mrak"

str. 87.
"nije... moja ideja je bila da dignemo... voz u vazduh..."
umjesto
"nije...bila moja ideja da dignemo...voz u vazduh..."

Dakle, totalno krivo. Iako, ni bukvalnih prijevoda ne fali. A da ne kazem neke smijesne konstrukcije tipa "mnogo mocan narkotik" ili "morao sam se izolovati" itd itd... To je vec (ne)znanje vlastitog jezika
Milane, tvoja prevoditeljica mozda i je diplomirala talijanski na univerzitetu u Beogradu, ali si trebao provjeriti i ocjene??? :-)))

Go to Top of Page

Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 21/04/2004 : 17:51:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Porter a Private Message
Jadan ja,nikad nisam citao Magico Vento,ali nema veze narucio sam ovaj broj pa bumo videl.

Porter
Go to Top of Page

mephisto_III
Senior Member

Germany
2168 Posts

Member since 24/07/2002

Posted - 21/04/2004 : 17:51:44  Show Profile Show Extended Profile  Send mephisto_III an ICQ Message  Send mephisto_III a Private Message
Djole&Markos...

;-)
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 21/04/2004 : 21:43:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
?

Inace, meni je dobro ono gde Poe kaže: "Moj cudni prijatelj je u BEDAKU..." (str. 68, panel 4) ;)

Nice and smooth.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 22/04/2004 : 01:01:28  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Markose, ne vredjaj nam Univerzitet... sto znaci da njihov prevodilac SIGURNO nije zavrsio Italijanski u Beogradu, ako je vec pravio takve greske...
Go to Top of Page

Floyd
New Member

Serbia
264 Posts

Member since 25/05/2002

Posted - 22/04/2004 : 11:37:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Floyd a Private Message
Jel neko vidio da se pojavio Magico Vento negdje u CG?
Ovdje u Podgorici ga nema jos. :-(((

The time is gone, the song is over, thought I'd something more to say...
Go to Top of Page

Predo
Junior Member

Montenegro
332 Posts

Member since 27/01/2003

Posted - 22/04/2004 : 18:50:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit Predo's Homepage  Send Predo a Private Message
Za Podgoricu ne znam ali systemova izdanja u Niksic dolaze sa 15-ak dana zakasnjenja u odnosu na Beograd pa ga ocekujem ovih dana. Ako stigne u PG javi.

P.K.
Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6361 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 09/05/2004 : 10:43:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message
Evo da i ja dam svoje mišljenje

Kvalitet izdanja,tisak,uvez - vrlo dobro,meni se svida,nekih vecih zamjerki nemam.Smeta mi jedino što su na naslovnici "izrezani" duhovi vojnika i mallo tamniji scan ali sve skupa je bolje od Kena što znaci da stvarno nema potrebe za nekim pretjeranim kritiziranjem.

Prijevod : e on je na par mjesta malo nezgrapan,pogotovo u ove dvije situacije koje je Marko naveo.I nisu samo te dvije,ima još na nekim mjestima gdje se jasno vidi da nešto tu nije OK ali dobro,ipak nije katastrofa i može se citati bez problema.Sigurno ce to popraviti.

Prica&crtež : Cudi me kako ovo još niko nije komentirao.Ipak je to kod stripa ono najvažnije a ne tehnicka izrada. Crtež me oduševio,Ortiz je stvorio pravu mracnu atmosferu, posebno su mu dobri Indijanci.Što se same price tice - priznajem da sam ocekivao malo više.Svida mi s što glavni junaci nisu ljepuškasti manekeni beu ijedne mane (Poe alkoholicar) a i sam mix izmedu westerna i horrora mi se strašno svida.Indijanska mitologija je sjajna podloga za dobre price i jedva cekam nastavke.Ma vidi se da ce ovo biti jedan odlican stip-serijal kojeg cu sa užitkom kupovati.Samo da se ne ugasi nakon 6 brojeva ;-))

Bond.James Bond.

Edited by - Aco on 09/05/2004 10:53:17
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 09/05/2004 : 17:34:46  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Ma taj Magico Vento je fenomenalan, bolji je definitivno od "Ludensa" po pitanju tehnicke izvedbe, cak je korica sjajnija i glatkija, pa se boje lepo presijavaju, a papir je belji i finiji. Cak je i nanos crne boje unutar stripa bolji nego kod "Ludensa". Inace, kad smo vec kod naslovnica, ubedljivo najbolji kvalitet imala je SD (moguce je da su imali originalne filmove, pa nisu morali da skeniraju, jer se skeniranjem neizostavno izgubi na ostrini linija originalnog crno belog crteza)
Go to Top of Page
Page: of 19 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000