Author |
Topic  |
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 26/05/2004 : 00:28:40
|
quote: Originally posted by Ramath
Dobro ste iskrpili Gusara, najprije ste ga napali za prava, pa za prevod, pa za crno-bijelu verziju, pa za skenove, pa za tiraz, sad ga napadate za mali tiraz, a cak ni font ne valja, e jebiga... Covjek se potrudio da napravi nesto, a vi ga osporavate u sitnicama, ja sam zadovoljan kvalitetom stripa, nije odlican ali je dobar, da kazem solidan, volio bi da ih napravi jos takvih, meni ne smeta ako su pirati, bitno je da je strip kojeg nemam i ja zadovoljan... Mogu misliti kako cete osporavati moju knjigu kad je vidite, buduci da ste me onako napali prilikom otvaranja Topica mogu misliti sta me ceka - pakao
Napravio je ku*ac! Font na naslovnici i nije njegov, tu naslovnicu ja imam jos odavno dok se to moglo skinuti, a i ostalo nije njegov trud, ni prevod, ni skeniranje, ni upis... Bas je tesko pokupiti tudji rad i dati na tiskanje... Osim toga da cujem nekoga od poznatih clanova foruma, tko je dobio taj strip??? Ja jos uvijek ne vjerujem da je izasao, jer ovo sto je postavljeno na slikama, mogu ja postaviti bolje i vjerodostojnije za 5 minuta, kao da je problem. Neka se strip skenira kao strip, da se vidi kako je to sastvaljeno, hrbat i sve ostalo. Do tada... |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 26/05/2004 : 02:44:16
|
MOzda moze da ima i usi, i ko zna sta jos... Trebali ste napraviti AVI file kako ga listate, mozda je onda verodostojno. No, ipak nije u boji iako tako pise na naslovnici. Zasto to nije obrisano? |
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 26/05/2004 : 07:21:21
|
quote: Originally posted by Ramath
Dobro ste iskrpili Gusara, najprije ste ga napali za prava, pa za prevod, pa za crno-bijelu verziju, pa za skenove, pa za tiraz, sad ga napadate za mali tiraz, a cak ni font ne valja, e jebiga... Covjek se potrudio da napravi nesto, a vi ga osporavate u sitnicama, ja sam zadovoljan kvalitetom stripa, nije odlican ali je dobar, da kazem solidan, volio bi da ih napravi jos takvih, meni ne smeta ako su pirati, bitno je da je strip kojeg nemam i ja zadovoljan... Mogu misliti kako cete osporavati moju knjigu kad je vidite, buduci da ste me onako napali prilikom otvaranja Topica mogu misliti sta me ceka - pakao
A sta si ti mislio? Da cemo hvaliti nekoga ko je ukrao tudji rad????
Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je de facto umjetnik. Shvacas? |
 |
|
VJ
Advanced Member

Croatia
5985 Posts
Member since 19/10/2001 |
Posted - 26/05/2004 : 08:28:05
|
quote: Originally posted by Dado Napravio je ku*ac! Font na naslovnici i nije njegov, tu naslovnicu ja imam jos odavno dok se to moglo skinuti
To je ono sto sam ja upisao jos za ZWS (shame on me  ).
quote: Ja jos uvijek ne vjerujem da je izasao, jer ovo sto je postavljeno na slikama
Ipak je izasao, jucer je Krug doneo u ZG. Ali je jako lose. Sve je printano iz onih skenova sa ZWS i tako mala rezolucija nije pogodna za printanje pa je sve mutno i pikselasto. A reklama za majice na piratskom izdanju (bez ikakvih podataka kome se za njih obratiti) i to jos na naslovnici je provala. :)
Na zadnjoj naslovnici je najava za Crnu dusu (takodjer ono sa ZWSa).
 |
 |
|
Ramath
Senior Member

Russia
2127 Posts
Member since 26/02/2004 |
Posted - 26/05/2004 : 09:19:56
|
quote: Originally posted by VJ
quote: Originally posted by Dado Napravio je ku*ac! Font na naslovnici i nije njegov, tu naslovnicu ja imam jos odavno dok se to moglo skinuti
To je ono sto sam ja upisao jos za ZWS (shame on me  ).
quote: Ja jos uvijek ne vjerujem da je izasao, jer ovo sto je postavljeno na slikama
Ipak je izasao, jucer je Krug doneo u ZG. Ali je jako lose. Sve je printano iz onih skenova sa ZWS i tako mala rezolucija nije pogodna za printanje pa je sve mutno i pikselasto. A reklama za majice na piratskom izdanju (bez ikakvih podataka kome se za njih obratiti) i to jos na naslovnici je provala. :)
Na zadnjoj naslovnici je najava za Crnu dusu (takodjer ono sa ZWSa).

Svako od nas je to mogao napraviti, skinuti sken i odstampati strip, ali nije. Stoga i on je nesto uradio - skinuo, pripremio za stampu, odstampao, i to je neki posao. On u pripremi ima Mister No 200, Ken Parker neobjavljenu epizodu, Nik Rajder specijal 1, i jos neke epizode, a koliko ja znam te epizode nemogu se skinuti sa nekog sajta. Izvinite ako grijesim, ali ja ih nisam nasao ni na jednom sajtu, sto znaci da ce Gusar ipak napraviti nesto korisno. Ovo govorim jer ga poznajem, istina odnedavno, ali znam da je momak OK i da je voljan raditi, sto ce i dokazati. A za majice se valjda treba obratiti onome ko je stavio oglas - Gusaru |
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
|
Ramath
Senior Member

Russia
2127 Posts
Posted - 26/05/2004 : 10:02:59
|
quote: Originally posted by SejoSexon
Mister NO 200 je takodjer Dok preveo
Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je de facto umjetnik. Shvacas?
Hvala na informaciji, nisam znao ko je to preveo, a ova dva, jel znas mozda ko je to preveo |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29730 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 26/05/2004 : 11:02:48
|
Ma da, taj Gusar je jedan veliki dobrotvor, odmah sam ja to shvatio. Gle koliko se potrudio oko skena, prijevoda i upisa... Cudo jedno koliko covjek ima volje za rad. Steta sto ce na kraju ostati u minusu i nece uspjeti pokriti troskove...
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
 |
|
DusMan
Advanced Member

5067 Posts
Member since 12/11/2001 |
Posted - 26/05/2004 : 11:03:20
|
> Mister NO 200 je takodjer Dok preveo
... i strip se mogao skinuti sa ZWS isto kao i "Utrka 7 strijela". Nisi dovoljno dobro trazio, Ramath. :)
So lock up your daughter, lock up your wife, lock up your back door, RUN FOR YOUR LIFE! |
 |
|
Ramath
Senior Member

Russia
2127 Posts
Posted - 26/05/2004 : 11:06:46
|
quote: Originally posted by DusMan
> Mister NO 200 je takodjer Dok preveo
... i strip se mogao skinuti sa ZWS isto kao i "Utrka 7 strijela". Nisi dovoljno dobro trazio, Ramath. :)
So lock up your daughter, lock up your wife, lock up your back door, RUN FOR YOUR LIFE!
Izvinjavam se zbog gresaka, nisam stvarno znao a Gusar mi nije htio reci, sta jos ima tamo |
 |
|
Ramath
Senior Member

Russia
2127 Posts
Posted - 26/05/2004 : 11:15:30
|
quote: Originally posted by Markos
Ma da, taj Gusar je jedan veliki dobrotvor, odmah sam ja to shvatio. Gle koliko se potrudio oko skena, prijevoda i upisa... Cudo jedno koliko covjek ima volje za rad. Steta sto ce na kraju ostati u minusu i nece uspjeti pokriti troskove...
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
E sad da li ce biti u minusu ili nece, ne znam, znam samo da na tih 100 primjeraka ipak ima neke zarade, minimalna ali je zarada, a drugo je pitanje da li se nekom isplati na tako malu zaradu praviti pirate ili ne, to pitajte Gusara. Ja vam mogu reci da je cijena stampanja jednog takvog stripa kod nas na sto primjeraka negdje od 250 - 300 maraka (125 - 150 eura),ako tu jos racunas pripremu za stampu, sate pored racunara u skidanju sa sajta i druge troskove, onda je ta zarada stvarno minimalna, ja za to ne bi radio. Ne isplati se ispod 500 ili vise primjeraka, a jos da moras platiti prevod onda se stvarno ne isplati. |
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Posted - 26/05/2004 : 11:54:46
|
quote: Originally posted by Ramath Ja vam mogu reci da je cijena stampanja jednog takvog stripa kod nas na sto primjeraka negdje od 250 - 300 maraka (125 - 150 eura),ako tu jos racunas pripremu za stampu, sate pored racunara u skidanju sa sajta i druge troskove, onda je ta zarada stvarno minimalna, ja za to ne bi radio. Ne isplati se ispod 500 ili vise primjeraka, a jos da moras platiti prevod onda se stvarno ne isplati.
Ti si priorodno glup!Po 100 put,on nista nije uradio,vjerovatno nije ni skinuo s neta nego kupio CD s tim stripovima s ZWS za marku i to je citav posao koji je uradio.A sada ako on to prodaje po 2,5 do 3 euro zarada je onda jedno 150 euro - recimo troskovi za internet jer je morao da najavi ovaj strip ovdje na forumu od jedno 1 euro.
I kad si pirat ne dolazis ovdje na forum da najvaljujes stripove ko moron da te svako moze pronaci,ni "izdavac" PSDZ ni onaj pirat Zagora 400 i vampira i co nisu dosli ovdje s ajde narode kupujte a pogotovo ne s seljackim gusarskim mentalitetom ajde kupujte da mogu da stampam jos nesto (sto je doslovno rekao).
"They say this one has a surprise ending."
|
 |
|
Gusar
Starting Member
Bosnia and Herzegovina
52 Posts
Member since 30/04/2004 |
Posted - 26/05/2004 : 12:30:51
|
quote: Originally posted by seinfeld
quote: Originally posted by Ramath Ja vam mogu reci da je cijena stampanja jednog takvog stripa kod nas na sto primjeraka negdje od 250 - 300 maraka (125 - 150 eura),ako tu jos racunas pripremu za stampu, sate pored racunara u skidanju sa sajta i druge troskove, onda je ta zarada stvarno minimalna, ja za to ne bi radio. Ne isplati se ispod 500 ili vise primjeraka, a jos da moras platiti prevod onda se stvarno ne isplati.
Ti si priorodno glup!Po 100 put,on nista nije uradio,vjerovatno nije ni skinuo s neta nego kupio CD s tim stripovima s ZWS za marku i to je citav posao koji je uradio.A sada ako on to prodaje po 2,5 do 3 euro zarada je onda jedno 150 euro - recimo troskovi za internet jer je morao da najavi ovaj strip ovdje na forumu od jedno 1 euro.
I kad si pirat ne dolazis ovdje na forum da najvaljujes stripove ko moron da te svako moze pronaci,ni "izdavac" PSDZ ni onaj pirat Zagora 400 i vampira i co nisu dosli ovdje s ajde narode kupujte a pogotovo ne s seljackim gusarskim mentalitetom ajde kupujte da mogu da stampam jos nesto (sto je doslovno rekao).
ako si toliko pametan kako mislis, napravi taj strip bolje ako umijes |
 |
|
Gusar
Starting Member
Bosnia and Herzegovina
52 Posts
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Posted - 26/05/2004 : 12:31:43
|
A sta si to ti napravio osim sto si ukrao tudji rad i trud?
 |
|
Gusar
Starting Member
Bosnia and Herzegovina
52 Posts
Posted - 26/05/2004 : 12:33:23
|
quote: Originally posted by SejoSexon
A sta si to ti napravio osim sto si ukrao tudji rad i trud?
Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je de facto umjetnik. Shvacas?
Strip!!! |
Edited by - Gusar on 26/05/2004 12:34:31 |
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Posted - 26/05/2004 : 12:57:59
|
quote: Originally posted by Gusar
Izasla je i Crna Dusa
Sigurno si se namucio s prevodom i obradom,mogu misliti koliko ti je trebalo vremena 
|
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 26/05/2004 : 13:03:51
|
Kad se nakupis novaca od Dokovoh i Zagorovih prevoda i skenova (sad cujem da je i VJ tu pomalo ucestvovao), onda ces preci na stampanje raznih drugih piratskih stripova. Posto vec vidimo koliko si posten i iskren, jer nas sve lazes ovde jos od pocetka, cisto sumnjam da ces se zaustaviti na nekom Ken Parkeru kojeg, navodno, niko od legalnih izdavaca nema nameru objavljivati, i sa tirazima koji nikog ne mogu ostetiti. Nadam se da vise niko od tebe nece kupiti nijedan strip... |
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Posted - 26/05/2004 : 13:09:50
|
quote: Originally posted by Gusar
Izasla je i Crna Dusa
I jos se hvalis sa tim???? IMAS LI TI IKAKVOG PONOSA?????
 |
|
Aco
stripovi.com suradnik

.GIF)
Slovenia
6380 Posts
Member since 29/11/2001 |
|
Topic  |
|