forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Frenchies!
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 08/05/2004 : 23:55:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Ok, sad kad smo indie more-or-less apsolvirali, pitanje za dva novija BD naslova:

* Le troiseme testament (Alice & Dorison)

* Les Lumieres de l'Amalou (Gibelin & Wendling)

Jel citao tko?

Nice and smooth.

Edited by - Djole on 09/05/2004 00:04:54

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 09/05/2004 : 16:25:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Vidim, zaintrigirao sam vas.

A možda je neko citao:

* L Hiver d'un monde (Mazan)

* Universal war 1 (Bajram)

* Lanfeust de Troy (i koja je uopšte fora sa tim silnim de Troy naslovima od Soleila?)

* Gothic (Rodolphe & Marcele)

* La Nef des fous (Turk)

Imal' tu više informacija?

Nice and smooth.
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 09/05/2004 : 16:54:24  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Nisam citao :-( ali sad sam zainteresovan pogotovo za Le troiseme testament!
Ovog mjeseca cekam da procitam Ethan Ringler 1: Tecumska (Mezzomo-Filippi) koji treba da izade (na holandskom).
http://www.dupuis.com/servlet/jpecat?pgm=VIEW_ALBUM&lang=FR&OUVRAGE_ID=2992
Isto tako cekam na ovo Muchacho 1 (Lepage) http://www.dupuis.com/servlet/jpecat?pgm=DETAIL_COUV&lang=UK&NART=1134090
Sammy 7 i Terreur 2 (Follet -Duchateau).

"They say this one has a surprise ending."
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 09/05/2004 : 17:02:47  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Btw jel ko citao 47 Les nancy hart Plave Bluze Album albuma s skicama i extra :-)!
Very cool!!!

Edited by - seinfeld on 09/05/2004 17:03:01
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 09/05/2004 : 17:03:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Ja cu probably u bliskoj buducnosti pokupiti prva tri testamenta (od 4, damn, ove baje iz Platoa baš znaju kako da narucuju), L Hiver d'un monde, UW1 i Les Lumieres d'Amalou.

Rešio sam da batalim sve ostal do daljnjeg i posvetim se novijoj francuskoj sceni i US indie izdanjima...

Nice and smooth.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 09/05/2004 : 17:04:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Bluze mi nikeda nisu bile nešto...

Nice and smooth.
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 09/05/2004 : 17:06:51  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Prvo treba da kupim tri dijela Halloweena i ono gore ,ostali stripovi na "wish listi" ce morati cekati

Go to Top of Page

Toto
Starting Member

Vatican City
83 Posts

Member since 12/01/2004

Posted - 09/05/2004 : 17:32:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Toto a Private Message
Zanr:historicni/avantura/misterija
Crta vise autora. Citao nisam. Meni izgleda sasvim prosecno (to jest- lose), medjutim to je komercijalno najuspesniji serijal kuce Glenat, ako ti to nesto znaci.
Zanr-fantazija
Moram se pohvaliti da imam kompletnu knjizurinu od 250 strana (pet albuma u kompletu), a nabavio sam je zbog divnih crteza/kolora Claire Wendling (zenska, da!). Procitacu je kad naucim francuski, ali izgleda zanimljivo...
Toto

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 09/05/2004 : 20:58:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Znaci mi i to što je najprodavaniji, pošto sam sa Glenatovim izdanjima sramotno slab (a i sa novijom francuskom produkcijom van Dupuisa takodje).

A verovatno cu i ja uzeti Les Lumieres da l'Amalou u jednom tomu... ;)

Inace, pokupih popodne L Hiver d'un monde, procitao sam prvo poglavlje i osim što je malko naporan za moj nesavršeni vrancuski, nije mi se baš dojmio, mada ima neku setnu atmosferu koja ipak više beži nego što je prisutna.

Vidjecemo.

Nice and smooth.
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 10/05/2004 : 00:27:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message

Ja sam to jednom sskicnuo i djelovalo je ultra dosadno. Jedan od onih stripova ssto bi htjeli biti film. Mislim da je preskoccivo.

Tek toliko da se ne slozzim s Totom (iako jako volim CCudnovatog kljunassa Tota), meni nessto ne passe u Wendlinzziniccinu crtezzu. Ne mogu uprijeti prstom, ali me albumi (u Platou, gle!) jednostavn nisu privukli.

mcn

PS Toto: Q4 za tebe i Iztoka je kod Sandija u Striparnici. Sorry na kassnjenju.

***Utorkom: nova AUKCIJA na Burzi!*** Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!***Ne zaboravite ni MCNov ORMAR!***
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 10/05/2004 : 00:29:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
>* L Hiver d'un monde (Mazan)

CCitao sam "malog hrabrog krojacca" od istog autora i zakljuccio da dobro crta, ali me sam strip i nije nessto puknio ...

* Universal war 1 (Bajram)

Ako pisse k'o zzena mu (ona ssto pisse Bicc Bozzji za Aleksu), onda se ne zzurim ccitati...:)

* Lanfeust de Troy (i koja je uopšte fora sa tim silnim de Troy naslovima od Soleila?)

CCitao sam samo Trollove iz Troye (prva 4 albuma su jedna pricca) i, mada se o razvuccenosti mozze na ccas razmisliti, bili su skroz zabavni. Mislim da je Arleston geek, ssto je okej...

mcn

***Utorkom: nova AUKCIJA na Burzi!*** Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!***Ne zaboravite ni MCNov ORMAR!***
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 10/05/2004 : 00:31:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
>Btw jel ko citao 47 Les nancy hart Plave Bluze Album albuma s >skicama i extra :-)!

Ja, jer je bio serijaliziran u Spirouu! I, da znate, dobra mi je. Ne volim inacce plave bluze, ali ovdje mi je olovka bila skroz zanimljiva (onako, kako su sve olovke zanimljive) i odmah mi je mrcu skoccilo missljenje o Lambilu...

Nego, Seinfelde, koliko kossta album s olovkama vs obiccan?

mcn

Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 10/05/2004 : 00:34:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
>Znaci mi i to što je najprodavaniji

Ne, Djole, ne treba ti znacciti. Ako je najprodavaniji, to samo znacci da je srednja zzalost, filmovsstina jedna. A Glenat je najproduktivniji, ali ne nuzzno i najbolji izdavacc u FR. Neka nessto kazze i to da udjem na njihov sstand i kupim samo Tezuku i Quinoa (jer TBC-a vech imam na slovenskom), a njihovu domachu produkciju zaobidjem u ssirokom luku skajvokeru.

mcn

Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 10/05/2004 : 00:47:06  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
quote:
Originally posted by mcn

>Btw jel ko citao 47 Les nancy hart Plave Bluze Album albuma s >skicama i extra :-)!

Ja, jer je bio serijaliziran u Spirouu! I, da znate, dobra mi je. Ne volim inacce plave bluze, ali ovdje mi je olovka bila skroz zanimljiva (onako, kako su sve olovke zanimljive) i odmah mi je mrcu skoccilo missljenje o Lambilu...

Nego, Seinfelde, koliko kossta album s olovkama vs obiccan?

mcn

Album albuma HC kosta 8 euro u FNACu ali ja sam ga kupio u striparnici zajedno s Cortovim Mu pa ne znam tacnu cijenu jer u striparnicama ovdje jednostavno nema cijena.Vjerovatno sam ga platio 10 euro jer sad gledam na mom omiljenom site-u http://www.comic-strips.com/nieuwe%20strips%20april%202004.html i vidim da pise 10 euro.Bice da je 10 onda,anyway raspisao sam se i to treba da prestane...

Obicni i SC kosta 3,4 euro ili 3,6 ne znam tacno (opet FNAC) a u striparnici je 4,24 euro.HC ce onda biti izmedu 8 i 10 euro ali ja kupujem iskljucivo SC pa me to bas i ne zanima.

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 10/05/2004 : 08:55:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Ngh, ona iz Bica božijeg, kako-se-zvaše, je Bajramova žena? Nepotizam na delu... Enicej, citao sam Cryozone koji je Bajram crtao, ništa posebno, cak ne i previše lepo nacrtano, no hajde da vidimo...

Što se Treceg zaveta i prodavanosti tice, osim fakta da sam zaintrigiran jer sam imao ideju za jednu storiju koja bi se isto tako zvala, pa sam eto, po 50-ti shvatio da je to neko iskoristio pre mene, ostaje fakat da me zanima šta se u Francuskoj danas cita i na šta to lici. Kada sam rekao da mi prodavanost znaci, mislio sam na to, a ne da mora da je dobro cim su ga toliki ljudi kupili. U prvoj krajnoj liniji, izbor onoga što mogu da nabavim mi je trenutno solidno ogranicen na otprilike gorenavedene stvari. U drugoj krajnjoj liniji, uvek mogu da otvorim "Djoletov orman" i prodam ih nekom (nakon što napišem ultra-povoljan prikaz na stripovi.com ;) ). Kad imam onoliko americkog djubreta (Return to the Amalgam age of comics Vol. 2, anyone?) koje sam kupovao kada drugog nije bilo, mogu da nakupim i malo vrancuskog. ;)

Enivej, tnx for the info, i imate li dobri ljudi neke preporuke vrancuskih stripova manje poznatih izdavaca? Po mogucstvu ne gag, zato što mi poznavanje jezika nije dovoljno dobro za to...

Nice and smooth.
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 10/05/2004 : 12:40:13  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Nije francuski strip ali je sigurno nesto posebno "De avonden" 4 dijela od Dick Matena baziran na knjigu Gerard Reve.Izvrsno!

Od francuza peporucujem Diosamante 1&2 ,meni je taj strip odlican.
+ Western od Rosinskog.

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 10/05/2004 : 12:49:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
E da, o Diosamante si vec pisao...

Nice and smooth.
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 10/05/2004 : 13:20:29  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Nisam bas pisao o stripu ali jesam postavio nekoliko stranica iz stripa.

Go to Top of Page

metabaron
New Member

177 Posts

Member since 25/01/2004

Posted - 11/05/2004 : 01:47:58  Show Profile Show Extended Profile  Send metabaron a Private Message
Ja ne znam ni rijec Francuskog pa kupujem samo njihove stripove bez rijeci. Evo nekoliko koji su veoma dobri (uglavnom saljivi):

Aline et Les Autres, Albert et Les Autres - napisao i nacrtao Delise u izdanju L'Association. Saljivi stripovi
Little Santa - Trondheim - 4 knjige; vise za djecu ali odlicno ilustrirane
La Mouche - Trondheim, pustolovine jedne muhe?
La Teinge - Thierry Robin, koji je nacrtao i Little Santa
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 11/05/2004 : 21:36:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Pokupih prvih par UW1. Ima interesantnih idejica, ima na momente kastrofalno loše izvedbe, strah me je da pomislim kako Bajramov crtež izgleda bez koloringa, ali sve skupa tolerantan SF.

A jel citao neko Trondheimovu Veneziu?

Nice and smooth.
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 11/05/2004 : 21:59:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
>A jel citao neko Trondheimovu Veneziu?

Divno nacrtano, ali ... najobiccniji Trondheim kojeg sam ccitao, gotovo predvidljiv.

mcn

Go to Top of Page

dekara
Average Member

Fed Rep Yugoslavia
667 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 11/05/2004 : 22:11:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit dekara's Homepage  Send dekara a Private Message
kolko me pamtjenje sluzi trondheim je u venezii samo scenarista(?)
Tek toliko da se ne slozzim s Totom (iako jako volim CCudnovatog kljunassa Tota),
/*************************
joooooooooooj TOOOOOOOOTOOOOOOOO(chudnovati kljunar:)
van of diz dejz...van of diz dejz,mame mi!:)

It's only gay if you push back!

Edited by - dekara on 11/05/2004 22:12:45
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 11/05/2004 : 22:19:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Yup, radio je Veneziu sa nekim u paru, al' zaboravih sa kime...

Nice and smooth.
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 12/05/2004 : 01:13:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
>Yup, radio je Veneziu sa nekim u paru, al' zaboravih sa kime...

Fabrice Parme. Zato i jest divno nacrtano.

mcn

Go to Top of Page

Toto
Starting Member

Vatican City
83 Posts

Member since 12/01/2004

Posted - 12/05/2004 : 01:53:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Toto a Private Message

quote:
La Mouche - Trondheim, pustolovine jedne muhe

Trondheim:La Mouche i Mister O -preporucujem ne samo sto su dobri, nego i zato sto su bez (francuskog, grrr) teksta!

quote:
Ako je najprodavaniji, to samo znacci da je srednja zzalost, filmovsstina jedna. A Glenat je najproduktivniji, ali ne nuzzno i najbolji izdavacc u FR. Neka nessto kazze i to da udjem na njihov sstand i kupim samo Tezuku i Quinoa , a njihovu domachu produkciju zaobidjem u ssirokom luku skajvokeru.

Moram da se slozim. Imao sam mogucnost (san svakog stripasa) da usetam u skladiste Glenata i da odnesem sta mi srce pozeli - a izasao sam praznih ruku. (Dobro, pretjerujem - ono sto je donekle vrjedilo vec sam imao) (i nisam izasao praznih ruku, odvukao sam koliko sam mogao nositi nazad kuci, ali nista na sto bih potrosio pare)...

quote:
(jer TBC-a vech imam na slovenskom)

E, da - SVE od TBC-a kod Glenata SVAKAKO NABAVITI!

quote:
Tek toliko da se ne slozzim s Totom (iako jako volim CCudnovatog kljunassa Tota), meni nessto ne passe u Wendlinzziniccinu crtezzu. Ne mogu uprijeti prstom, ali me albumi (u Platou, gle!) jednostavn nisu privukli.

Mene jesu.Imam divnu knjigu njenih crteza raznih. To je kao Disney sa karakterom i pomalo divlji

quote:
joooooooooooj TOOOOOOOOTOOOOOOOO(chudnovati kljunar:)
van of diz dejz...van of diz dejz,mame mi!:)

Ne znam sta ovo znaci, ali da - Toto je jos jedan serijal koji vrjedi nabaviti - divan art, zabavne priccice

Toto
p.s. MCN, hvala za Q

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 12/05/2004 : 10:11:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:

Moram da se slozim. Imao sam mogucnost (san svakog stripasa) da usetam u skladiste Glenata i da odnesem sta mi srce pozeli - a izasao sam praznih ruku.

Drugi put povedi nas:-))))

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000