Author |
Topic  |
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 08/05/2004 : 23:55:25
|
Ok, sad kad smo indie more-or-less apsolvirali, pitanje za dva novija BD naslova:
* Le troiseme testament (Alice & Dorison)
* Les Lumieres de l'Amalou (Gibelin & Wendling)
Jel citao tko?
Nice and smooth.
|
Edited by - Djole on 09/05/2004 00:04:54
|
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 09/05/2004 : 16:25:59
|
Vidim, zaintrigirao sam vas.
A možda je neko citao:
* L Hiver d'un monde (Mazan)
* Universal war 1 (Bajram)
* Lanfeust de Troy (i koja je uopšte fora sa tim silnim de Troy naslovima od Soleila?)
* Gothic (Rodolphe & Marcele)
* La Nef des fous (Turk)
Imal' tu više informacija?
Nice and smooth. |
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Posted - 09/05/2004 : 17:02:47
|
Btw jel ko citao 47 Les nancy hart Plave Bluze Album albuma s skicama i extra :-)! Very cool!!!
"They say this one has a surprise ending."
|
Edited by - seinfeld on 09/05/2004 17:03:01 |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 09/05/2004 : 17:03:23
|
Ja cu probably u bliskoj buducnosti pokupiti prva tri testamenta (od 4, damn, ove baje iz Platoa baš znaju kako da narucuju), L Hiver d'un monde, UW1 i Les Lumieres d'Amalou.
Rešio sam da batalim sve ostal do daljnjeg i posvetim se novijoj francuskoj sceni i US indie izdanjima...
Nice and smooth. |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Posted - 09/05/2004 : 17:06:51
|
Prvo treba da kupim tri dijela Halloweena i ono gore ,ostali stripovi na "wish listi" ce morati cekati
|
 |
|
Toto
Starting Member
Vatican City
83 Posts
Member since 12/01/2004 |
Posted - 09/05/2004 : 17:32:03
|
* Le troiseme testament (Alice & Dorison) Zanr:historicni/avantura/misterija Crta vise autora. Citao nisam. Meni izgleda sasvim prosecno (to jest- lose), medjutim to je komercijalno najuspesniji serijal kuce Glenat, ako ti to nesto znaci. * Les Lumieres de l'Amalou (Gibelin & Wendling) Zanr-fantazija Moram se pohvaliti da imam kompletnu knjizurinu od 250 strana (pet albuma u kompletu), a nabavio sam je zbog divnih crteza/kolora Claire Wendling (zenska, da!). Procitacu je kad naucim francuski , ali izgleda zanimljivo... Toto
|
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 09/05/2004 : 20:58:52
|
Znaci mi i to što je najprodavaniji, pošto sam sa Glenatovim izdanjima sramotno slab (a i sa novijom francuskom produkcijom van Dupuisa takodje).
A verovatno cu i ja uzeti Les Lumieres da l'Amalou u jednom tomu... ;)
Inace, pokupih popodne L Hiver d'un monde, procitao sam prvo poglavlje i osim što je malko naporan za moj nesavršeni vrancuski, nije mi se baš dojmio, mada ima neku setnu atmosferu koja ipak više beži nego što je prisutna.
Vidjecemo.
Nice and smooth. |
 |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
Posted - 10/05/2004 : 00:27:45
|
* Le troiseme testament (Alice & Dorison)
Ja sam to jednom sskicnuo i djelovalo je ultra dosadno. Jedan od onih stripova ssto bi htjeli biti film. Mislim da je preskoccivo.
* Les Lumieres de l'Amalou (Gibelin & Wendling)
Tek toliko da se ne slozzim s Totom (iako jako volim CCudnovatog kljunassa Tota), meni nessto ne passe u Wendlinzziniccinu crtezzu. Ne mogu uprijeti prstom, ali me albumi (u Platou, gle!) jednostavn nisu privukli.
mcn
PS Toto: Q4 za tebe i Iztoka je kod Sandija u Striparnici. Sorry na kassnjenju.
***Utorkom: nova AUKCIJA na Burzi!*** Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!***Ne zaboravite ni MCNov ORMAR!*** |
 |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
Posted - 10/05/2004 : 00:29:48
|
>* L Hiver d'un monde (Mazan)
CCitao sam "malog hrabrog krojacca" od istog autora i zakljuccio da dobro crta, ali me sam strip i nije nessto puknio ...
* Universal war 1 (Bajram)
Ako pisse k'o zzena mu (ona ssto pisse Bicc Bozzji za Aleksu), onda se ne zzurim ccitati...:)
* Lanfeust de Troy (i koja je uopšte fora sa tim silnim de Troy naslovima od Soleila?)
CCitao sam samo Trollove iz Troye (prva 4 albuma su jedna pricca) i, mada se o razvuccenosti mozze na ccas razmisliti, bili su skroz zabavni. Mislim da je Arleston geek, ssto je okej...
mcn
***Utorkom: nova AUKCIJA na Burzi!*** Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!***Ne zaboravite ni MCNov ORMAR!*** |
 |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
Posted - 10/05/2004 : 00:31:41
|
>Btw jel ko citao 47 Les nancy hart Plave Bluze Album albuma s >skicama i extra :-)!
Ja, jer je bio serijaliziran u Spirouu! I, da znate, dobra mi je. Ne volim inacce plave bluze, ali ovdje mi je olovka bila skroz zanimljiva (onako, kako su sve olovke zanimljive) i odmah mi je mrcu skoccilo missljenje o Lambilu...
Nego, Seinfelde, koliko kossta album s olovkama vs obiccan?
mcn
 |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
Posted - 10/05/2004 : 00:34:15
|
>Znaci mi i to što je najprodavaniji
Ne, Djole, ne treba ti znacciti. Ako je najprodavaniji, to samo znacci da je srednja zzalost, filmovsstina jedna. A Glenat je najproduktivniji, ali ne nuzzno i najbolji izdavacc u FR. Neka nessto kazze i to da udjem na njihov sstand i kupim samo Tezuku i Quinoa (jer TBC-a vech imam na slovenskom ), a njihovu domachu produkciju zaobidjem u ssirokom luku skajvokeru.
mcn
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Posted - 10/05/2004 : 00:47:06
|
quote: Originally posted by mcn
>Btw jel ko citao 47 Les nancy hart Plave Bluze Album albuma s >skicama i extra :-)!
Ja, jer je bio serijaliziran u Spirouu! I, da znate, dobra mi je. Ne volim inacce plave bluze, ali ovdje mi je olovka bila skroz zanimljiva (onako, kako su sve olovke zanimljive) i odmah mi je mrcu skoccilo missljenje o Lambilu...
Nego, Seinfelde, koliko kossta album s olovkama vs obiccan?
mcn
***Utorkom: nova AUKCIJA na Burzi!*** Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!***Ne zaboravite ni MCNov ORMAR!***
Album albuma HC kosta 8 euro u FNACu ali ja sam ga kupio u striparnici zajedno s Cortovim Mu pa ne znam tacnu cijenu jer u striparnicama ovdje jednostavno nema cijena .Vjerovatno sam ga platio 10 euro jer sad gledam na mom omiljenom site-u http://www.comic-strips.com/nieuwe%20strips%20april%202004.html i vidim da pise 10 euro.Bice da je 10 onda,anyway raspisao sam se i to treba da prestane...
Obicni i SC kosta 3,4 euro ili 3,6 ne znam tacno (opet FNAC) a u striparnici je 4,24 euro.HC ce onda biti izmedu 8 i 10 euro ali ja kupujem iskljucivo SC pa me to bas i ne zanima. 
|
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 10/05/2004 : 08:55:25
|
Ngh, ona iz Bica božijeg, kako-se-zvaše, je Bajramova žena? Nepotizam na delu... Enicej, citao sam Cryozone koji je Bajram crtao, ništa posebno, cak ne i previše lepo nacrtano, no hajde da vidimo...
Što se Treceg zaveta i prodavanosti tice, osim fakta da sam zaintrigiran jer sam imao ideju za jednu storiju koja bi se isto tako zvala, pa sam eto, po 50-ti shvatio da je to neko iskoristio pre mene, ostaje fakat da me zanima šta se u Francuskoj danas cita i na šta to lici. Kada sam rekao da mi prodavanost znaci, mislio sam na to, a ne da mora da je dobro cim su ga toliki ljudi kupili. U prvoj krajnoj liniji, izbor onoga što mogu da nabavim mi je trenutno solidno ogranicen na otprilike gorenavedene stvari. U drugoj krajnjoj liniji, uvek mogu da otvorim "Djoletov orman" i prodam ih nekom (nakon što napišem ultra-povoljan prikaz na stripovi.com ;) ). Kad imam onoliko americkog djubreta (Return to the Amalgam age of comics Vol. 2, anyone?) koje sam kupovao kada drugog nije bilo, mogu da nakupim i malo vrancuskog. ;)
Enivej, tnx for the info, i imate li dobri ljudi neke preporuke vrancuskih stripova manje poznatih izdavaca? Po mogucstvu ne gag, zato što mi poznavanje jezika nije dovoljno dobro za to...
Nice and smooth. |
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Posted - 10/05/2004 : 12:40:13
|
Nije francuski strip ali je sigurno nesto posebno "De avonden" 4 dijela od Dick Matena baziran na knjigu Gerard Reve.Izvrsno!
Od francuza peporucujem Diosamante 1&2 ,meni je taj strip odlican. + Western od Rosinskog.
|
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
|
metabaron
New Member

177 Posts
Member since 25/01/2004 |
Posted - 11/05/2004 : 01:47:58
|
Ja ne znam ni rijec Francuskog pa kupujem samo njihove stripove bez rijeci. Evo nekoliko koji su veoma dobri (uglavnom saljivi):
Aline et Les Autres, Albert et Les Autres - napisao i nacrtao Delise u izdanju L'Association. Saljivi stripovi Little Santa - Trondheim - 4 knjige; vise za djecu ali odlicno ilustrirane La Mouche - Trondheim, pustolovine jedne muhe? La Teinge - Thierry Robin, koji je nacrtao i Little Santa
|
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 11/05/2004 : 21:36:58
|
Pokupih prvih par UW1. Ima interesantnih idejica, ima na momente kastrofalno loše izvedbe, strah me je da pomislim kako Bajramov crtež izgleda bez koloringa, ali sve skupa tolerantan SF.
A jel citao neko Trondheimovu Veneziu?
Nice and smooth. |
 |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
Posted - 11/05/2004 : 21:59:33
|
>A jel citao neko Trondheimovu Veneziu?
Divno nacrtano, ali ... najobiccniji Trondheim kojeg sam ccitao, gotovo predvidljiv.
mcn
 |
|
dekara
Average Member

Fed Rep Yugoslavia
667 Posts
Member since 01/08/2002 |
Posted - 11/05/2004 : 22:11:05
|
kolko me pamtjenje sluzi trondheim je u venezii samo scenarista(?) ******************* Tek toliko da se ne slozzim s Totom (iako jako volim CCudnovatog kljunassa Tota), /************************* joooooooooooj TOOOOOOOOTOOOOOOOO(chudnovati kljunar:) van of diz dejz...van of diz dejz,mame mi!:)
************************ It's only gay if you push back!
|
Edited by - dekara on 11/05/2004 22:12:45 |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
Posted - 12/05/2004 : 01:13:57
|
>Yup, radio je Veneziu sa nekim u paru, al' zaboravih sa kime...
Fabrice Parme. Zato i jest divno nacrtano.
mcn
 |
|
Toto
Starting Member
Vatican City
83 Posts
Member since 12/01/2004 |
Posted - 12/05/2004 : 01:53:21
|
quote: La Mouche - Trondheim, pustolovine jedne muhe
Trondheim:La Mouche i Mister O -preporucujem ne samo sto su dobri, nego i zato sto su bez (francuskog, grrr) teksta!
quote: Ako je najprodavaniji, to samo znacci da je srednja zzalost, filmovsstina jedna. A Glenat je najproduktivniji, ali ne nuzzno i najbolji izdavacc u FR. Neka nessto kazze i to da udjem na njihov sstand i kupim samo Tezuku i Quinoa , a njihovu domachu produkciju zaobidjem u ssirokom luku skajvokeru.
Moram da se slozim. Imao sam mogucnost (san svakog stripasa) da usetam u skladiste Glenata i da odnesem sta mi srce pozeli - a izasao sam praznih ruku. (Dobro, pretjerujem - ono sto je donekle vrjedilo vec sam imao) (i nisam izasao praznih ruku, odvukao sam koliko sam mogao nositi nazad kuci , ali nista na sto bih potrosio pare)...
quote: (jer TBC-a vech imam na slovenskom)
E, da - SVE od TBC-a kod Glenata SVAKAKO NABAVITI! 
quote: Tek toliko da se ne slozzim s Totom (iako jako volim CCudnovatog kljunassa Tota), meni nessto ne passe u Wendlinzziniccinu crtezzu. Ne mogu uprijeti prstom, ali me albumi (u Platou, gle!) jednostavn nisu privukli.
Mene jesu.Imam divnu knjigu njenih crteza raznih. To je kao Disney sa karakterom i pomalo divlji
quote: joooooooooooj TOOOOOOOOTOOOOOOOO(chudnovati kljunar:) van of diz dejz...van of diz dejz,mame mi!:)
Ne znam sta ovo znaci, ali da - Toto je jos jedan serijal koji vrjedi nabaviti - divan art, zabavne priccice
Toto p.s. MCN, hvala za Q
|
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 12/05/2004 : 10:11:41
|
quote:
Moram da se slozim. Imao sam mogucnost (san svakog stripasa) da usetam u skladiste Glenata i da odnesem sta mi srce pozeli - a izasao sam praznih ruku.
Drugi put povedi nas:-))))
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
 |
|
Topic  |
|