Author |
Topic |
maher
Starting Member
Croatia
84 Posts
Member since 16/11/2001 |
|
neo_jedi
New Member
Slovenia
153 Posts
Member since 02/11/2001 |
Posted - 18/11/2001 : 22:14:55
|
Ja ne želim da ga ukinu, ali se bojim da su to vec uradili. Mislim, da su nešto zbrkali sa licencom . Skupljam sve Bonellijeve stripove ukljucujuci Lazarusa i moje mišljenje je, da ako ga ukinu, kao što su Martija, Nathana i onda Texa, isto ce se dogoditi i sa drugim junacima. Nadam se da ce onda Ludens stvarno preuzeti sva ta izdanja. Takoder se nadam da ce, ako ga je Slobodna ukinila, preuzeti i Lazarusa.
|
|
|
Gandalf
Junior Member
Croatia
481 Posts
Member since 03/11/2001 |
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17087 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 19/11/2001 : 21:02:24
|
Lazarius je vrhunsko smece po prici prvenstveno Nemogu jos otkriti koja je gora od koje za to ce mi trebati neki obozavatelj Lazariusa Do sad je po crtezu isto bio vrhunsko smece ali se u zadnje vrijeme nesto popravio ili poboljsao i to zamjetno Ide u dobrom smjeru Ali prica pa i sama radnja su losije i od ispljuvanog Belka koji je u tom slucaju remek djelo
|
|
|
Gandalf
Junior Member
Croatia
481 Posts
Posted - 19/11/2001 : 22:02:12
|
blek nije ispljuvan a ti pocitaj prave epizode bleka pa mi se javi a ne ono smece od domacih crtaca procitaj prave epizode bleka pa prosudi
Diabolik lives! |
|
|
neo_jedi
New Member
Slovenia
153 Posts
|
dd fan
Advanced Member
Serbia
4883 Posts
Member since 19/10/2001 |
|
Zole
stripovi.com kum
Croatia
4286 Posts
Member since 24/10/2001 |
|
neo_jedi
New Member
Slovenia
153 Posts
Posted - 20/11/2001 : 00:56:05
|
Ne radi samo o tome da li je Lazarus dobar strip ili loš. Za neke je dobar a za neke loš. Radi se o tome, da ako Slobodna prestaje sa izdavanje Lazarusa isto ce se dogoditi i sa drugim junacima. Možda ne tako skoro ali bodite sigurni, dogodice se. Samo pogledajte šta se je sve dogadalo do sada. I ko nam kaže da ce Ludens ili Vannini izdavati stripove toliko godina kao Slobodna. Niko ne zna šta se sve još može dogoditi. Zbog toga što ne znam talijanski i mi je to jedina mogucnost da citam Bonelli stripove, samo se nadam da ce Slobodna, kao Vannini i Ludens još puno godina izdavati stripove i da nece prestati sa štampanjem stripova vec kad nalete na prve probleme. Svaka kriza prode.
|
|
|
i.bee
Starting Member
Croatia
90 Posts
Member since 07/11/2001 |
Posted - 20/11/2001 : 08:27:42
|
Ja sam isto takvo pitanje postavio prije koji tjedan, medjutim u novom DD ili Zagoru (nisam siguran) opet se nalazi reklama za Lazarusa i to za 51. broj iako ni 50. još nije izašao. To znaca da ili nisu odustali od Lazarusa, ili sve stripove štampaju unaprijed pa je ta reklama ostatak prošlosti. Nazalost, bit ce da je ovo drugo, jer SD nema nikakav organiziran ritam izlazenja. Inace, u Italiji se upravo priprema jubilarni 100. broj Lazarusa. To je prvi strip Bonellijevskog tipa koji je uspio zaziviti a da nije iz SBE. Dosada je ukupno prodano preko 3.5 milijuna primjeraka što nije neki spektakularan rezultat, ali sasvim solidno ako se uzme u obzir kriza koju prozivljava strip. Zato - ovom prilikom cestitam Ade Caponeu i ekipi iz Star Comics, uz nadu da SD nije opet zajebala. PS. Nevjerojatno je kako SD uvijek odustane od nekog lika na pola nedovrsene i vrlo zanimljive price. Kao da nas namjerno jebu u glavu.
|
|
|
VJ
Advanced Member
Croatia
5947 Posts
|
Karlo
New Member
Croatia
280 Posts
Member since 01/11/2001 |
Posted - 20/11/2001 : 11:19:17
|
Iako mi L.L. nije omiljeni lik moram priznati da ima odlican crtež, bolji i od nekih bonnelijevih junaka tj. njegov crtež ne varita tako cesto kao kod ostalih junaka. Što se tice price, što joj nedostaje? Srry ljudi, ali prica je ista kao i kod Nathana. Priznajte, obožavali bi ga da ga S.D. nije onako gurala i da je to bonelliev strip.
|
|
|
dd fan
Advanced Member
Serbia
4883 Posts
Posted - 20/11/2001 : 13:38:29
|
Znam da prelazi u SBE ali da li se zna na kojem ce junaku raditi? Karlo nije bas tako.Barem meni je NN mnogo bolji lik.Ima mnogo snazniju pricu.Sa Lazarusovom prosloscu su previse zakomplikovali pa se cini da su se posle i oni sami izgubili u toj zbrci.A sem toga NN je u buducnosti a LL je u nekoj(malo cudnoj)sadasnjosti sto je opet velika razlika.Tako je SF u Nathanovom svetu sasvim normalna stvar dok su ga u svet LL nasilno umetnuli,nekako na silu cini mi se.
|
|
|
VJ
Advanced Member
Croatia
5947 Posts
|
i.bee
Starting Member
Croatia
90 Posts
|
dd fan
Advanced Member
Serbia
4883 Posts
Posted - 20/11/2001 : 17:52:09
|
Pa za mobilne je jos i moguce ali za internet ne verujem.Marti ima kompjuter vec nekih dobrih 15ak godina.Ne znam provereno ali ne verujem da se internet nikada nije pojavio ili makar spomenuo u nekoj njegovoj epizodi.
|
|
|
Going-Going
Senior Member
Serbia
1040 Posts
Member since 05/11/2001 |
Posted - 20/11/2001 : 20:14:31
|
Ma daj, Marti jos uvek koristi stari Mekintos sa onim velikim disketama (strasno) sto mu ne ugrade neki "pentijum 4" sa 612 RAM-a i nekoliko GHz-a? Pa dobro u sledecem pojavljivanju Helingen ce da ima neki Nokiin telefon.
|
|
|
Gandalf
Junior Member
Croatia
481 Posts
Posted - 20/11/2001 : 21:57:55
|
i.bee ne prodaje se dobro samo LL od nebonellijevih junaka. tu je i diabolik koji nije bonellijev junak pa se u IT takodjer dobro prodaje
Diabolik lives! |
|
|
maher
Starting Member
Croatia
84 Posts
Member since 16/11/2001 |
Posted - 20/11/2001 : 22:31:43
|
Odakle ti samo Krugeru da vijedaš da je Larry smece!¨Da si pravi stripoljubac to ne bi spomenuo!Ja osobno inace ne kupujem Dijabolika ali ga cijenim kao sam strip i uvijek cu ga rado procitati ako negdje naleti prilika iako su mu crteži i price puno lošije od Larryja!Uz izvrsnog Boccija i dobre price naprosto sam poceo uživati u citanju LL-a!A ti Krugeru rade nemoj vrijedati nego nemoj citati i to je to! Ništa osobno!A u zabludi je samo i pomislit ako izbace Lazarusa da ce ostali izlaziti cešce!Pomalo se gasi SD i mislim da je Dylan Dog iduci na meti!Pozdrav svim pravim stripofilima!
|
|
|
dd fan
Advanced Member
Serbia
4883 Posts
Posted - 20/11/2001 : 23:45:36
|
Da,i meni to nije sasvim jasno. Marti je prvi strip u kojem se pojavio kompjuter.Tada niko jos nije ni znao sta su te sprave,to je bila prava ekskluziva.Ali mi stvarno nije jasno zasto mu vremenom,sa razvitkom tehnologije nisu usavrsavali masinu.A u poslednje vreme se jako malo koristi kompjuterom.Valjda je to nekada bilo zanimljivo,a danas posto ga ima skoro svako dete na svetu vise nije interesantno.
|
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17087 Posts
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17087 Posts
Posted - 21/11/2001 : 11:09:10
|
Maher postoje mjerila odredjivanja sunda i umjetnosti Ja nisam htio u tom smjeru ali mozemo i tako I rekao sam to onako malo i preuvelicano Procitao sam sve epizode od Lazariusa zato sto mogu citati i najvece smece od recimo Spidermana ili nekog superjunaka Od Bleka sam procitao skoro sve epizode jedino nisam one najstarije od talijanskih crtaca jer se nisam mozda ni rodio kad su izlazile a kasnije kad sam ih nabavio nisam imao vremena ali jednom prilikom cu ih procitati Sto se tice domacih Blekovih crtaca ima ih svakakvih Recimo Kerac je odlican a Mikica ocajan Blek je sam po sebi jednostavan junak i radnja mu nije komplicirana ali je zato pozitivnija i komicnija od Lazarijusa koji se spetljao u svojoj radnji Najgore mi je kada se radnja super zapocne a onda zbog priblizavanju kraja stripa scenarist mora nabrzinu smisliti zavrsetak pa cesto to ispadne bezveze A to se Lazariusu skoro uvjek desava Ako natrpaju mnostvo dogadjaja u nekoj epizodi nemora da znaci da je to dobro Bitno je to povezati sto bolje pa moze da ima i manje dogadjaja Ali oni sto rade Lazariusa misle valjda obrnuto Sto vise dogadjaja pa se onda izgube i spetljaju Sto se tice crtaca ima ih isto svakakvih Bilo ih je bezveze a ima ih i odlicni Do kad sam ja vodio evidenciju promjenilo se 21 crtac u nekih 40 epizoda Malo puno zar ne
|
|
|
Darkwood Devil
stripovi.com kum
Croatia
8299 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 21/11/2001 : 11:14:42
|
Heyyy Krugeru ziv si. Vec sam poceo brinuti za tebe. Danas si nesto aktivan i to je dobro za vidjet. Da li si uspio napraviti inventuru materijala koji si donjeo iz Italije i kakvi su dojmovi. Moram priznat da sam vec sada poceo brojati dane do proljeca kada planiramo ponovno krenuti poznatim putevima do striparnica. Ahhh ovaj put je stvarno bila opaka zetva!
-DD- |
|
|
i.bee
Starting Member
Croatia
90 Posts
Posted - 21/11/2001 : 12:53:57
|
Gandalfe, krivo si me shvatio - rekao sam "prvi strip Bonellijevskog tipa koji je uspio zaziviti a da nije iz SBE"- dakle mislio sam na stripove koji izgledom i sadrzajem podsjecaju na Bonelli format. Diabolik je nešto sasvim drugo, a kada bi mislio na sve talijanske stripove onda bi sigurno spomenuo i njega i Alan Forda i mnege druge...
|
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17087 Posts
Posted - 21/11/2001 : 16:05:46
|
eto malo jesam Pa imam jedan dupli gigant Tex i jedan DD Moram pitati Vedrana hoceli Texa a ako nece onda ga nudim u zamjenu za nesto
|
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17087 Posts
|
Topic |
|