Author |
Topic  |
Ramath
Senior Member

Russia
2127 Posts
Member since 26/02/2004 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
|
Ramath
Senior Member

Russia
2127 Posts
Posted - 25/05/2004 : 12:05:14
|
quote: Originally posted by Djole
Ne možeš, jer prava drži Rustemagic.
Play it again, Yortlebluzzgubbly.
Na koji nacin su onda Abaton i SC stigli do prava, a pogotovo Vanini koji je izdavao Mister Noa vec? Ne kazem da ne treba kontaktirati Rustemagica i porazgovarati s njim, ali nakon ovog sto sam procitao, to bi bilo samo gubljenje vremena... |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 25/05/2004 : 12:54:59
|
Pa imaš u mojoj diskusiji sa senkom, na prethodnoj strani, na koji nacin su Vanini i SC dobili prava, kao i teoriju u vezi Abatona!
Sheesh...
Play it again, Yortlebluzzgubbly. |
 |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8258 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 25/05/2004 : 16:30:30
|
Prilicno obeshrabujuce, zar ne?
Svojevremno sam jurio za jednom devojkom skoro dve godine samo da bi na kraju saznao da volimo iste stvari. Oboje smo, naime, ludo zaljubljeni u zene. (Groucho Marx) |
 |
|
Ramath
Senior Member

Russia
2127 Posts
Posted - 25/05/2004 : 19:43:45
|
quote: Originally posted by prozirna senka
Prilicno obeshrabujuce, zar ne?
Svojevremno sam jurio za jednom devojkom skoro dve godine samo da bi na kraju saznao da volimo iste stvari. Oboje smo, naime, ludo zaljubljeni u zene. (Groucho Marx)
Prilicno... |
 |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8258 Posts
Posted - 25/05/2004 : 20:21:13
|
Ramathe, Serdjo Boneli ti drzi prava za sledece likove: GEA, MAGICO VENTO, JONATHAN STEELE i GREGORY HUNTER. Sta kazes za izbor? Mislim da je Gea karta na koju trba igrati Jeste da ni u Italiji ne izlazi mesecno...
Svojevremno sam jurio za jednom devojkom skoro dve godine samo da bi na kraju saznao da volimo iste stvari. Oboje smo, naime, ludo zaljubljeni u zene. (Groucho Marx) |
 |
|
zmcomics
Average Member

734 Posts
Member since 24/08/2002 |
Posted - 25/05/2004 : 20:56:05
|
Mislim da gresite opterecujuci se time kakve Rustemagic ima predrasude. I sa Marketprintom i sa Politikinim zabavnikom ima korektne odnose i nije bilo nikakvih problema. Vanini je od njega kupovao prava a i u impresumu kod Abatona jasno pise da je preko safcomics-a nobezbedjen kopirajt. Rat je rat, posao je posao. Nisu izdavaci stripa sedeli za haubicama kao sto se takvi nikad ni nece baviti tako neisplativim poslovima poput stripa. Ljudi su ljudi i treba se plasiti samo cifre kopirajta, a ne predrasuda. Boneli u Srbiji ne uspeva da uhvati korene zbog neisplativosti: kopirajti-prodaja. Vise ljudi je kontaktiralo SAF za kopirajte, on nikoga nije odbijao, vec su interesenti odustajali jer nisu nalazili racunicu da im se to moze isplatiti.
|
 |
|
Ivic
Starting Member
Serbia
10 Posts
Member since 18/07/2003 |
Posted - 25/05/2004 : 21:13:48
|
sad ste me totalno zbunili...je l' dolazi taj Rustemagic na ovaj site..,pa valjda je njemu u interesu da zaradi pare i proda prava bio ja Srbin ili Bantu crnac...uglavnom ja sam mu pisao i nista nije odgovorio(pisao sam mu na srpskom,mozda sam trebao na engleskom:)
Sto mu gromova |
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 25/05/2004 : 21:15:19
|
Zasto si zbunjen toliko? Pa ja sam Rustemagic zar je to bilo tesko pogoditi!?
"They say this one has a surprise ending."
|
 |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8258 Posts
Posted - 25/05/2004 : 21:37:40
|
quote: sad ste me totalno zbunili...je l' dolazi taj Rustemagic na ovaj site..,pa valjda je njemu u interesu da zaradi pare i proda prava bio ja Srbin ili Bantu crnac...uglavnom ja sam mu pisao i nista nije odgovorio(pisao sam mu na srpskom,mozda sam trebao na engleskom:)
Sto mu gromova
Nisi prob'o na slovenackom? 
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 25/05/2004 : 21:47:33
|
quote: Originally posted by Ivic
sad ste me totalno zbunili...je l' dolazi taj Rustemagic na ovaj site..,pa valjda je njemu u interesu da zaradi pare i proda prava bio ja Srbin ili Bantu crnac...uglavnom ja sam mu pisao i nista nije odgovorio(pisao sam mu na srpskom,mozda sam trebao na engleskom:)
Sto mu gromova
Trebao si mu poslati par izdanja Erotike da prvo dodje sebi. 
Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je de facto umjetnik. Shvacas? |
 |
|
Ramath
Senior Member

Russia
2127 Posts
Posted - 25/05/2004 : 22:38:25
|
quote: Originally posted by prozirna senka
Ramathe, Serdjo Boneli ti drzi prava za sledece likove: GEA, MAGICO VENTO, JONATHAN STEELE i GREGORY HUNTER. Sta kazes za izbor? Mislim da je Gea karta na koju trba igrati Jeste da ni u Italiji ne izlazi mesecno...
Svojevremno sam jurio za jednom devojkom skoro dve godine samo da bi na kraju saznao da volimo iste stvari. Oboje smo, naime, ludo zaljubljeni u zene. (Groucho Marx)
Kod nas bi mozda mogao proci Gregory Hunter, mozda i Steele, ali vidjecemo kako ce proci Magico Vento, mada je on dosta neka mjesavina Parkera i Traper Kerija pa i ako dobro prodje to ce biti zahvaljujuci njima dvojici |
 |
|
Ramath
Senior Member

Russia
2127 Posts
Posted - 25/05/2004 : 22:43:23
|
quote: Originally posted by zmcomics
Mislim da gresite opterecujuci se time kakve Rustemagic ima predrasude. I sa Marketprintom i sa Politikinim zabavnikom ima korektne odnose i nije bilo nikakvih problema. Vanini je od njega kupovao prava a i u impresumu kod Abatona jasno pise da je preko safcomics-a nobezbedjen kopirajt. Rat je rat, posao je posao. Nisu izdavaci stripa sedeli za haubicama kao sto se takvi nikad ni nece baviti tako neisplativim poslovima poput stripa. Ljudi su ljudi i treba se plasiti samo cifre kopirajta, a ne predrasuda. Boneli u Srbiji ne uspeva da uhvati korene zbog neisplativosti: kopirajti-prodaja. Vise ljudi je kontaktiralo SAF za kopirajte, on nikoga nije odbijao, vec su interesenti odustajali jer nisu nalazili racunicu da im se to moze isplatiti.
I ja na isti nacin razmisljam, ali je pitanje kako se on osjeca, mada smatram da svaki poslovan covjek treba licna osjecanja da ostavi na stranu, ali to nije mjerilo kod svih ljudi, bas ovih dana sam sa sefom imao nekih licnih problema i on uopste nije bio poslovan, nego suprotno sto se odrazilo na nasu poslovnu saradnju time sto cu dati otkaz. I ja sam u ratu (tj. moj stari) izgubio sve sto sam imao i sto je godinama stvarano, a to nije bilo malo, pa sad iz istog razloga ne bi trebalo da citam izdanja SD ili Ludensa?! Ako tako razmisljamo onda vecini od nas nije mjesto na ovom sajtu, a pogotovo se izmedju nas ne bi trebala odvijati bilo kakva poslovna saradnja!!! |
 |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8258 Posts
Posted - 25/05/2004 : 22:46:40
|
Jesi li ti citao Hantera i Stila? Ja nisam pa ne mogu da sudim. Ali po recenzijama koje sam procitao na bonelijevom sajtu, ne bih bio bas optimista...
 |
|
Ramath
Senior Member

Russia
2127 Posts
|
Ivic
Starting Member
Serbia
10 Posts
Posted - 26/05/2004 : 21:37:38
|
sumnjam ja da se MAGICO VENTO dobro prodaje,u beogradu su puni kiosci ,a niko ne kupuje...sta je sa ovim ljudima svi citaju svet ili izvestaje sportske prognoze (to su im dometi) Znaci nista od MN?Mozda bi najbolje bilo Ramath da predlozimo da Braca Karic pocnu da se se bave strip izdavastvom ,posto je Sreten karic pasionirani ljubitelj istih,pa bi imali sta da citamo
Sto mu gromova |
 |
|
Ramath
Senior Member

Russia
2127 Posts
Posted - 26/05/2004 : 21:50:52
|
quote: Originally posted by Ivic
sumnjam ja da se MAGICO VENTO dobro prodaje,u beogradu su puni kiosci ,a niko ne kupuje...sta je sa ovim ljudima svi citaju svet ili izvestaje sportske prognoze (to su im dometi) Znaci nista od MN?Mozda bi najbolje bilo Ramath da predlozimo da Braca Karic pocnu da se se bave strip izdavastvom ,posto je Sreten karic pasionirani ljubitelj istih,pa bi imali sta da citamo
Sto mu gromova
Znam to za Karica, cuo sam da je jednom prilikom iznajmio helikopter da ode po tri stripoteke! Ako je to istinita glasina, onda je covjek stvarno legenda. Pa kad bi se snjim udruzili, onda bi mogli da radimo sto hocemo, samo je pitanje trebaju li njemu ljudi poput nas |
 |
|
Ivic
Starting Member
Serbia
10 Posts
|
Ramath
Senior Member

Russia
2127 Posts
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 26/05/2004 : 22:45:48
|
Sledece na listi za extraprofit - Sretenova kolekcija stripova! ;)
Šalu na stranu:
* Zlatko - ti kažeš da nema problema. Ja cuo od drugih da ima. Za Stripoteku u kojoj radi i Bane sasvim sigurno nije problem, za neke druge možda i jeste. Svi znamo kako je Vanini dobio prava, svi znamo zašto System izdaje baš Kena i MV, a ne i Zagora i Dylana, što bi bilo logicnije, još uvek ne znamo kako je Abaton dobio prava. Sve skupa, nek veruje ko kome hoce.
* senko - Bonelli ne drži prava na stripove koje si naveo, vec ih drže i njihovi AUTORI sa kojima je lakše dogovoriti se. Zato izlaze MV i KP. I ispustio si JULIU,
* Ramath, Gregory Hunter je otkazan pre godinu dana, Jonathan Steele ce biti otkazan u narednih godinu dana, te to i nije neki izbor. Julia je smorna i nekomercijalnija od Kena Parkera (a i lošija po kvalitetu), Pa ti vidi. MV je otkupljen, te ti ostaje Gea, koja juri tu Buffy the vampire slayer teen publiku, i cija je i prednost i mana to što izalzi jednom na 6 (ili bejaše 9?) meseci. Ali nije loš strip, mada sumnjam da bi se ovajdio sa njim.
* Ivic, neke stvari ostavljaju gadne tragove. Ponavljam, razumem coveka, bilo tako ili ne. Mada ne pravdam.
 |
|
Ramath
Senior Member

Russia
2127 Posts
Posted - 26/05/2004 : 22:54:20
|
Sledece na listi za extraprofit - Sretenova kolekcija stripova! ;)
Šalu na stranu:
* Zlatko - ti kažeš da nema problema. Ja cuo od drugih da ima. Za Stripoteku u kojoj radi i Bane sasvim sigurno nije problem, za neke druge možda i jeste. Svi znamo kako je Vanini dobio prava, svi znamo zašto System izdaje baš Kena i MV, a ne i Zagora i Dylana, što bi bilo logicnije, još uvek ne znamo kako je Abaton dobio prava. Sve skupa, nek veruje ko kome hoce.
* senko - Bonelli ne drži prava na stripove koje si naveo, vec ih drže i njihovi AUTORI sa kojima je lakše dogovoriti se. Zato izlaze MV i KP. I ispustio si JULIU,
* Ramath, Gregory Hunter je otkazan pre godinu dana, Jonathan Steele ce biti otkazan u narednih godinu dana, te to i nije neki izbor. Julia je smorna i nekomercijalnija od Kena Parkera (a i lošija po kvalitetu), Pa ti vidi. MV je otkupljen, te ti ostaje Gea, koja juri tu Buffy the vampire slayer teen publiku, i cija je i prednost i mana to što izalzi jednom na 6 (ili bejaše 9?) meseci. Ali nije loš strip, mada sumnjam da bi se ovajdio sa njim.
* Ivic, neke stvari ostavljaju gadne tragove. Ponavljam, razumem coveka, bilo tako ili ne. Mada ne pravdam.
Kao sto sam i rekao malo znam o Hunteru i Steeleu, hvala ti na ovim informacijama, a za Geu ni sam ne znam. Pitanje je kako je taj zanr zastupljen u filmu, mada smatram da bi to bilo gubljenje vremena i novca. Inace koliko je brojeva izaslo u Italiji, nesto s njom najbolje ne stojim |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 26/05/2004 : 22:56:29
|
Za više detalja idi na UBC, a izašlo je 10 brojeva. Sve skupa, meni licno se dopada... ali to sam ja. Nisam siguran kako bi ostatak publike reagovao na mladu, plavu, zgodnu klinku koja se bori proitv cudovišta i svira u rok bandu... ;)
 |
|
Ramath
Senior Member

Russia
2127 Posts
Posted - 26/05/2004 : 23:22:12
|
Za više detalja idi na UBC, a izašlo je 10 brojeva. Sve skupa, meni licno se dopada... ali to sam ja. Nisam siguran kako bi ostatak publike reagovao na mladu, plavu, zgodnu klinku koja se bori proitv cudovišta i svira u rok bandu... ;)
Posto sam slab na plavuse, pogotovo ako su zgodne, sviraju u rock bandu i uz to jos ubijaju i vampire i meni bi se svidjela 100% . Lud sam za horror filmovima i stripovima, vjerovatno bi mi se Gea svidjela, a kao i ti ne mogu garantirati za ostatak publike. Mislim da bi nju bilo dobro izdavati kao album, svakih par mjeseci u kvalitetnom izdanju, mislim da bi tako mogla proci, ali ipak mislim da tu nema neke zarade |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 26/05/2004 : 23:25:57
|
E za albume vec ne znam, tu ide druga racunica. Sumnjam da ceš prava od od 1000-2000 evra moci da otplatiš od 500 albuma. A s druge stran, verovatno neceš moci ni od 500 obicnih stripova...
Inace, Gea nije horor.
 |
|
Topic  |
|