forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 ŠTA KAŽETE NA...
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 31/05/2004 : 22:58:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
mcn moj prijedlog je, ograniciti broj aukcija za svakog clana,
zvao se on Lazo, Mirko, Jure, Meho...svejedno.
U suprotnom ako nema ogranicenja i sve treba biti kao na e-bayu, onda se treba
i naplatiti kao na e-bayu. E tu onda dolazi problem.
Jedni pokusaju prodati nesto sto vise ne citaju ili imaju duplo, samo zato da bi
mogli kupiti nesto drugo a nema neke zarade, drugi pak dilaju stripove i na tome zaradjuju.
Kako se postaviti onda prema takvima a da bude podjednako?
Mozda postoji i nekakvo rijesenje...recimo ako je maksimalan broj dopustenih
aukcija 5 za svakog clana, onda recimo onaj tko zeli imati vise od 5,
moze ih postaviti ali za svaku iznad pet placa proviziju i to za najvecu u iznosu,
od svih njegovih aukcija. Ako recimo ima 7 a dopusteno je pet, za dvije najvece
placa proviziju. Pa tko zeli neka izvoli i neka postavi 100 aukcija.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 31/05/2004 : 23:27:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Ma cemu onda aukcije, mogla je ostati burza i gotovo. Tamo je ogranicenje bilo jednostavno i izvodljivo. Covik je stavija gomilu stripova i tko voli nek' izvoli. Cijene su takve, ako misli da može, neka... Baza je u tome da san ja sinoc ubacija na aukcije petnaestak stripova koji mi godinu dana stoje u oglasu na burzi i ništa. A na aukcijama se ipak nešto prodalo. Naravno da me to povlaci da stavljam sve više i više stvari jer ocito je da burza pomalo gubi smisao jer tamo više ljudi ni ne zalaze.
Jebi ga, sa burzom je bilo lakše, napišeš, postaviš i tu i tamo editiraš, jednostavno. Naravno pod uvjetom da ti Marko ne obriše topic ( sorry Dado )

www.sd-gradac.hr ( nogomet )
www.gradac.hr
Go to Top of Page

BO
Junior Member

Croatia
353 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 01/06/2004 : 00:07:33  Show Profile Show Extended Profile  Send BO a Private Message
MENI NIJE JASNO KOJA JE RAZLIKA IZMEDJU NAPLACIVANJA OGLASA NA AUKCIJAMA ILI U SEKTORU PONUDE,TJ.BURZE?AKO BI RECIMO NAPLACIVALI AUKCIJE ZA VISE OD 5 PONUDA,PO TOJ LOGICI BI TREBALI NAPLACIVATI SVE U NECIJOJ PONUDI IZNAD 5 STRIPOVA(KOMPLETA)?!
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 01/06/2004 : 12:40:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
quote:
Originally posted by BO

MENI NIJE JASNO KOJA JE RAZLIKA IZMEDJU NAPLACIVANJA OGLASA NA AUKCIJAMA ILI U SEKTORU PONUDE,TJ.BURZE?AKO BI RECIMO NAPLACIVALI AUKCIJE ZA VISE OD 5 PONUDA,PO TOJ LOGICI BI TREBALI NAPLACIVATI SVE U NECIJOJ PONUDI IZNAD 5 STRIPOVA(KOMPLETA)?!

Pa to je znatno drugacije.
Na burzi svako moze imati samo jedan topic i tu je kraj price.
Dok na aukcijama 3 covjeka drze 7 stranica, sto nije OK.
Mislim, meni je svejedno, ali ja bih to onda naplacivao kao na e-bayu,
ako vec treba biti kao e-bay...jer se takvi oglasi uglavnom naplacuju svugdje.
Markos je to napravio s dobrom namjerom i nije mu cilj bio da izvlaci neki novac
od toga, ali ljudi kao ljudi uglavnom to zloupotrebe.
Ono sto bi se slozio sa mcnom, je cijena, to je sasvim svejedno za koliko ce neko
prodavati, ako hoce za jedan strip 1000 kuna, njegov problem, a budala tko kupi.
Stvar je u tome da neko namjerno moze zloupotrijebiti aukcije i postaviti stripova
na 10 stranica po nekim cijenama, a da se taj u stvari sprda sa nama,
jer te stripove niti ima niti ih prodaje.
Nesto slicno se meni desilo...
Go to Top of Page

Prodigy
Senior Member

Croatia
1801 Posts

Member since 01/12/2003

Posted - 01/06/2004 : 14:13:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Prodigy a Private Message
quote:
Originally posted by Dado

quote:
Originally posted by BO

Pa to je znatno drugacije.
Na burzi svako moze imati samo jedan topic i tu je kraj price.
Dok na aukcijama 3 covjeka drze 7 stranica, sto nije OK.
Mislim, meni je svejedno, ali ja bih to onda naplacivao kao na e-bayu,
ako vec treba biti kao e-bay...jer se takvi oglasi uglavnom naplacuju svugdje.
Markos je to napravio s dobrom namjerom i nije mu cilj bio da izvlaci neki novac
od toga, ali ljudi kao ljudi uglavnom to zloupotrebe.
Ono sto bi se slozio sa mcnom, je cijena, to je sasvim svejedno za koliko ce neko
prodavati, ako hoce za jedan strip 1000 kuna, njegov problem, a budala tko kupi.
Stvar je u tome da neko namjerno moze zloupotrijebiti aukcije i postaviti stripova
na 10 stranica po nekim cijenama, a da se taj u stvari sprda sa nama,
jer te stripove niti ima niti ih prodaje.
Nesto slicno se meni desilo...

Al ako malo bolje pogledate vidjet cete da je Alanjin uvaljao jos 2 stripa po svojim "popularnim" cijenama,pa je utrzio 1.600 kn za 4 stripa( ako su kupci stvarni a mogli bi biti )!!!
Ako limitirate broj aukcija onda mora vaziti za sve isto, bez obzira
kolike ko cijene drzi, jer nitko nemoze znati koliko vrijedi koji strip(znas mu cijenu otprilike,al to ne znaci da netko nece puknut x2,x3,ilix5 od stvarne vrijednosti jer mu bas taj broj fali i ko zna kada ce opet biti prigoda da ga kupi ako je u pitanju neki rijedak broj!Kolekcionarstvo je cudna bolest!!! Sad je pitanje jel taj alanjin neki laznjak pa se sprda sa svekolikom populacijom a da te stripove ni nema,al ako je brzo cemo ga provalit,a onda...
Inace i ja bi tu pronasao ponesto za sebe samo da si mogu priustiti!

Hi, i am an Albanian virus but becouse of poor technology in my country i am not able to do anything vith your computer.
Please be so kind to delite one of your files and than forvard me to other users.
Thanks!
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.27 seconds. Snitz Forums 2000