Author |
Topic  |
Profa
Average Member

Croatia
933 Posts
Member since 08/03/2003 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts
|
kreso_stanic
Senior Member

.jpg)
Croatia
1504 Posts
Member since 18/12/2002 |
|
Bob
New Member

Croatia
262 Posts
Member since 21/05/2003 |
Posted - 05/06/2004 : 16:12:55
|
quote: Originally posted by kreso_stanic
piše da bob crta za amere? nisam znao? što crta??
Radim na djecjem stripu "WJHC" za malu nezavisnu izdavacku kucu Wilson Place. Strip je o klincima koji u skoli rade svoju radio-stanicu. Evo par sampleova koje sam radio za novinsku (kais) verziju istog stripa...

B. |
 |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 05/06/2004 : 19:35:02
|
Pohvalno u svakom slucaju! Nego tko je Bozidar Trkulja? Predpostavljam da je clan na forumu ili je barem kao gost bio ovdje? |
 |
|
BOC
Advanced Member

Fiji
3587 Posts
Member since 01/12/2002 |
Posted - 05/06/2004 : 20:56:27
|
Jako dobar tekst, drago mi je i da novinari kvalitetno promoviraju hrvatski strip, da ne pišu neke nebuloze. I ja bih se složio da više nema govora o nekakvoj krizi scene, mislim da je ona upravo zahvaljujuci Duletu, Macanu i Tici koji izdaju najvažnije casopise u nas opet živa i aktivna. Postoje crtaci, teoreticari ali i obicni citatelji. A ulogu koju u svemu tome igra stripovi.com ne treba ni spominjati. Publike ima, tko tako ne kaže, laže! Mislim da se cak i medu tinejdžerima ponovno budi interes i ljubav prema stripu. Tko u to ne vjeruje, nek se prisjeti koliko ih je bilo na CRŠ-u. Možda ne turbo puno, ali ih je itekako bilo. Bobe, ovo si stvarno super nacrtao. Nadam se samo da si i ti zadovoljan poslom.
Motel Money Murder Madness Let's change the mood from glad to sadness |
 |
|
Profa
Average Member

Croatia
933 Posts
Member since 08/03/2003 |
Posted - 05/06/2004 : 23:30:14
|
quote: Originally posted by Dado
Pohvalno u svakom slucaju! Nego tko je Bozidar Trkulja? Predpostavljam da je clan na forumu ili je barem kao gost bio ovdje?
Urednik kulturne rubrike Vjesnika. Ja sam mu odnio FLIT, a kako je tamo interview s Markosom sigurno je prosurfao sajtom i napravio tekst. |
Edited by - Profa on 05/06/2004 23:31:17 |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts
|
Bob
New Member

Croatia
262 Posts
|
Bob
New Member

Croatia
262 Posts
Posted - 06/06/2004 : 23:09:23
|
quote: Originally posted by BOC
Bobe, ovo si stvarno super nacrtao. Nadam se samo da si i ti zadovoljan poslom.
Hvala, BOC. Bit cu zadovoljan kad zavrsim, pa kad prodje par godina pa onda pogledam i iznenadim se ugodno i kako to vec ide... Pravo da ti kazem, posao uopce nije los. Tema bi mogla biti drugacija, ali boze moj! Moras biti profesionalac, ne?   
B. |
 |
|
Bob
New Member

Croatia
262 Posts
Posted - 06/06/2004 : 23:20:05
|
quote: Originally posted by Markos
Bob, super je ovo!
Stvarno ti se svidja? Drago mi je. 
quote: Imas li nastavak:-)?!!!!
Imam jos dvije pasice samo. Prijedlog za novinsku verziju stripa nije prosao pa smo se prebacili iskljucivo na pravljenje albuma. Prica ove verzije u pasicama je zapravo ista kao u prvom WJHC albumu (WJHC: On The Air).
quote: Tko pise scenarij?
Jane Smith Fisher. Autorica i urednica WJHC-a.

B. |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts
Posted - 06/06/2004 : 23:48:24
|
Svidja mi se, zaista. Jedino zamjerka na ovoj prvoj pasici u drugom postu, ravnateljica iz profila izgleda bez nosa, malo cudno...:-)) Dokle si stigao s albumom? BTW, danas sam slucjano prolistao Nationa Gepgraphic Junior i naisao na jos jedan tvoj stip, i takodjer mi se svidio! Jel to one shot ili ce to isto ici u tablama i dalje? (Pomalo me podsjeca na Komarca, dakle, tu bi se dao napraviti jedan album isto:-))) )
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
 |
|
Bob
New Member

Croatia
262 Posts
Posted - 07/06/2004 : 05:04:59
|
Jedino zamjerka na ovoj prvoj pasici u drugom postu, ravnateljica iz profila izgleda bez nosa, malo cudno...:-))
Pa zato je i nisam bio stavio u prvoj turi! 
quote: Dokle si stigao s albumom?
To se ne pita! 
quote: BTW, danas sam slucjano prolistao Nationa Gepgraphic Junior i naisao na jos jedan tvoj stip, i takodjer mi se svidio! Jel to one shot ili ce to isto ici u tablama i dalje? (Pomalo me podsjeca na Komarca, dakle, tu bi se dao napraviti jedan album isto:-))) )
Whoa! Cekaj. Nemam blage veze o cemu pricas. Kaj je to National Geographic Junior? Otkud njima moj strip? Mislim da je neka zabuna posrijedi. Mozda je to Stef radio, kad te vec podsjeca na Komarca? Uh, sad ce me rulja razapeti jer se usporedjujem sa Stefom...   
B. |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts
Posted - 07/06/2004 : 10:02:16
|
Hm. Pise "strip by Bob", jedna tabla, a prica je kao "zasto je dobro imati tigra za kucnog ljubimca", 3x3 resetka sa gegovima tipa "tigar stoji pred vratima stana sa zirafom u ustima" a caption ide "mama ce vam puno cesce kuhati meso", i slicno:-) Zanimljivo anyway! Ima i jedna ilustracija... E sad, ako ima jos koji Bob osim tebe...
 |
|
zveles
Advanced Member

Croatia
4036 Posts
Member since 28/03/2003 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts
Posted - 07/06/2004 : 11:32:31
|
ma nemam, to sam bio u gostima kod frenda pa sam to kod njega vidio. Eventualno bi mogao ponovo svratiti do njega i pokupiti to. Vidjet cu ovih dana s njim...
 |
|
zveles
Advanced Member

Croatia
4036 Posts
Member since 28/03/2003 |
Posted - 07/06/2004 : 11:42:36
|
mislim da moj stari (i) to kupuje, pa cu provjerit dal ima i ako ima skenirati.
nego, sto se tice one bobove face bez nosa: nije lijepa, al je totalno upecatljiva! vidio sam te pasice kod boba prije nekoliko mjeseci i, naravno, sve slike "zaboravio" osim ove zene ciji mi se profil totalno urezao u pamcenje. nije to lose. to je dobra fora za "primjetiti strip". ;)
THERE, THERE |
 |
|
Bob
New Member

Croatia
262 Posts
Posted - 07/06/2004 : 16:39:50
|
E sad, ako ima jos koji Bob osim tebe...
Bob Zivkovic! 
Nemam blage veze koji je to Bob. Ja taj strip radio nisam. Bit ce da je to neki moj zli dvojnik koji nije toliko lijen, ali ipak losije crta od mene (nadam se!).   
B. |
 |
|
Bob
New Member

Croatia
262 Posts
Posted - 07/06/2004 : 16:48:07
|
quote: Originally posted by zveles
nego, sto se tice one bobove face bez nosa: nije lijepa, al je totalno upecatljiva!
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!! Isto bi se moglo reci za moju facu s nosom!   
quote: vidio sam te pasice kod boba prije nekoliko mjeseci i, naravno, sve slike "zaboravio" osim ove zene ciji mi se profil totalno urezao u pamcenje. nije to lose. to je dobra fora za "primjetiti strip". ;)
Uh... Pa ne znam koliko je dobro zapamtiti neki strip zbog sfusanog profila... U svakom slucaju, drago mi je da ta pasica ne ide u stampu. 
B. |
 |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
Posted - 07/06/2004 : 19:27:35
|
>Uh... Pa ne znam koliko je dobro zapamtiti neki strip zbog sfusanog >profila... U svakom slucaju, drago mi je da ta pasica ne ide u >stampu. 
To si ti samo brijao na Charlesa Burnsa i njegove freakove ... A da ne ccitass samo funny animalse nego i Tintina, vidio bi kako se rjessava uho (ljudsko!) odostraga:

mcn
***Utorkom: nova AUKCIJA na Burzi!*** Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!***Ne zaboravite ni MCNov ORMAR!*** |
 |
|
Witchblade
Senior Member

Croatia
2754 Posts
Member since 22/07/2002 |
Posted - 07/06/2004 : 19:42:40
|
quote: Bob Zivkovic!
Ne mogu vjerovati da si izvukao Dobrosava Zivkovica! Svaka cast, Bobe, dobro si me nasmijao s ovim   ...
Inace, i meni se strip svidja. Macane, eto ti glavnog priloga za Q5!  
________________ "But if of ships I now should sing, what ship would come to me, What ship would bear me ever back across so wide a Sea?" |
 |
|
Bob
New Member

Croatia
262 Posts
Posted - 07/06/2004 : 19:47:42
|
quote: Originally posted by mcn
To si ti samo brijao na Charlesa Burnsa i njegove freakove ... A da ne ccitass samo funny animalse nego i Tintina, vidio bi kako se rjessava uho (ljudsko!) odostraga:
I da ponekad nacrtam koji profil... Isto bi pomoglo. I da crtam vise stripova s ljudima... Ah, tako je to kad te ukalupe. 
B. |
 |
|
Bob
New Member

Croatia
262 Posts
Posted - 07/06/2004 : 20:07:49
|
quote: Originally posted by Witchblade
Ne mogu vjerovati da si izvukao Dobrosava Zivkovica! Svaka cast, Bobe, dobro si me nasmijao s ovim   ...
Dugo mi je vremena bilo bed potpisivat se sa "Bob" bas zbog Zivkovica. Kao, nije dovoljno originalno. Zamisli!
Obozavao sam njegove kavere za "Gospodara prstenova". Mislim da sam nedavno u nekom katalogu vidio par slikovnica koje je on ilustrirao. Drago mi je da je ziv i da radi.
quote: Inace, i meni se strip svidja. Macane, eto ti glavnog priloga za Q5!  
Hvala, no jos jednom moram spomenuti da su ovih 6 pasica radjene iskljucivo kao prijedlog WJHC projekta jednoj novinskoj kuci i nisu nikada zavrsene jer prijedlog nije prosao.
Ono sto ja sad radim jest album od nekih 90-tak strana, sacinjen od 3-4 kompletne price. Strip WJHC postoji neko vrijeme, tvorci su Jane Smith Fisher i Kirsten Petersen. One su kreirale sve likove. Ja sam samo unajmljen da crtam olovku. Cak necu ni lettering raditi. Dakle, radi se o pravom pravcatom poslu-za-pare. Iliti prostituciji kako bi rekli umetnici. 
Mora se od neceg zivjet.
B. |
 |
|
Dule
Average Member

Croatia
546 Posts
Member since 09/05/2003 |
Posted - 07/06/2004 : 21:55:49
|
Ljudi se povremeno uhvate jednog kadra, pa tupe... Kad bi ste na ovaj nacin promatrali recimo 50% (najmanje) Zagora etc., vidjeli biste i tamo citav niz nepravilnosti.(Zapravo ne fali nos, nego su suvisne trepavice i usta, i onda sve klapa...)! Vazno je medjutim, da prica tece. Svakom autoru mozete naci zamjerku ovog tipa. N.p.: Hermanu su likovi (posebno u zadnjim fazama) narocito u kukovima razglavljeni. Velikom(?) Hogarthu svi su likovi pozeri od plastike, a svi zglobovi izvuceni/iscaseni. Pratt se izvlaci staticnim kadrovima (dubokog znacenja?!),ekspresivnom grafikom; ali zapravo samo uvijek , jedno te istim licima u tri razlicita polozaja. Moebius? Pokusajte jedno od tih lica (koja su kao realisticna) zamisliti u stvarnoj realnosti. Horor... Mozemo/mozete i dalje... Nema autora stripa kojem necete naci ovu vrstu zamjerke, ako secirate kadar po kadar.

|
 |
|
Topic  |
|