Author |
Topic  |
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Posted - 14/06/2004 : 15:51:44
|
Predsjednice gdje si? Prije pet minuta si bio na sajtu...
Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je de facto umjetnik. Shvacas? |
 |
|
Dok Lester
Advanced Member

5078 Posts
Member since 15/11/2001 |
Posted - 14/06/2004 : 16:24:35
|
Alo, ministre ;-)
Tu sam. Ziv sam. Svaki vas dan pomalo pratim iz sjene, ali mi se ne da pisati po forumu. Cekam da me opet primi ;-)
Sto se decki iz BL tice, pitali su me, a ja sam rekao da rade sto hoce. Oni su barem pitali i u odnosu na sve one koji su samo preprodavali stvar na cd-u ovi su se ipak potrudili odstampati. Mozda ce neki raci da nisam mjerodavan dati dozvolu za stampu, ali ipak sam ja prevodio, a Zagor se vise ne javlja.
Lista prijevoda:
- vampirska trilogija - Crna dusa - Zagor 300 - Zagor 400 - Doktor terror DD - DD Maelstrom ( objavio Vannini prije nego smo stigli staviti na net) - Mister No 200 - nesto neobjavljenih i preskocenih stranica Zagora - Johnny Freak nije moj prijevod vec Zagorov - vise mi nista ne pada na pamet
Ups, vec je skoro pola pet, gasim komp i bjezim doma s posla.
Pozdrav Sejo. Kad se opet vidimo? javi se na mail jer imam novi mob. ;-)
"Every man dies. Not every man really lives." ""In Sicily, women are more dangerous than shotguns.""
|
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Posted - 14/06/2004 : 16:31:21
|
Javicu ti se na mail. U ZG dolazim sa suprugom poslije svadbe (ako sve bude kako treba) a to ce biti ako Bog da subota, 17.7., potom odmah idemo za Mali Losinj.
P.S. Jesi li i Nick Raider preveo?
Edited by - SejoSexon on 14/06/2004 17:22:07 |
 |
|
Ramath
Senior Member

Russia
2127 Posts
Member since 26/02/2004 |
Posted - 14/06/2004 : 17:52:13
|
Sejo dobio si sve odgovore sto si trazio, i mislim da je vrijeme da grad Banja Luka izadje iz tvoje glave po tom pitanju, pogotovo na tvoje komentare ''bagra iz Banja Luke'' mislim. Znam da mene u prvom redu mislis, ali ti ponovo ponavljam da nemam nikakve veze sa tim piratima |
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Posted - 14/06/2004 : 18:28:24
|
Vise mi idete na zivce sa tim "bagra iz BL". Vec sam jednom napisao kako sam to mislio. A boli mene neka stvar i za BL i za vas. I dalje stojim iza svog misljenja da niko ne bi trebao da kupuje Gusarove pirate jer se radi o tudjem radu, iako mu je Dok dao dozvolu.
 |
|
Ramath
Senior Member

Russia
2127 Posts
Posted - 14/06/2004 : 20:11:43
|
quote: Originally posted by SejoSexon
Vise mi idete na zivce sa tim "bagra iz BL". Vec sam jednom napisao kako sam to mislio. A boli mene neka stvar i za BL i za vas. I dalje stojim iza svog misljenja da niko ne bi trebao da kupuje Gusarove pirate jer se radi o tudjem radu, iako mu je Dok dao dozvolu.
Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je de facto umjetnik. Shvacas?
Nije to tvoja stvar da li ce neko kupovati ili nece. Tebi se ne svidja, nisi kupio i zdravo. Nekom se svidja, taj ce kupiti i ne interesuje ga sto je pirat kao ni mene, bitno je da taj strip imam u svojoj kolekciji u bilo cijem izdanju. Neko je napisao da je to kod tebe pomalo na nacionalnoj osnovi, jeste ili nije ne interesuje me, samo nemoj mene uzimati u usta |
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Posted - 14/06/2004 : 20:16:56
|
quote: Originally posted by Ramath
Nije to tvoja stvar da li ce neko kupovati ili nece. Tebi se ne svidja, nisi kupio i zdravo. Nekom se svidja, taj ce kupiti i ne interesuje ga sto je pirat kao ni mene, bitno je da taj strip imam u svojoj kolekciji u bilo cijem izdanju. Neko je napisao da je to kod tebe pomalo na nacionalnoj osnovi, jeste ili nije ne interesuje me, samo nemoj mene uzimati u usta
Nemoj me provocirati sa tim kretenskim izjavama od tvog jarana feniksa. Prvo se raspitaj malo kod forumasa koji me znaju prije nego sto pocnes da pises slicna sranja.
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 14/06/2004 : 21:20:43
|
Interesantno.
Ako je kod Seje na nacionalnoj osnoi, je li isti slucaj i kod mene?
Ili jednostavno ne vidimo svrhu izdavanja pirata Zagora (i to dva) koji su pride drugi skenirali i prevodili... kada postoje toliko stripovi tamo koje NIKO nije preveo, i nakoje NIKO nema autorska prava...
Al jebi ga, tu treba nešto i uložiti...
"Laura... e' stata colpa mia... tutta colpa mia..." |
 |
|
Ramath
Senior Member

Russia
2127 Posts
Posted - 14/06/2004 : 21:46:36
|
Nije to tvoja stvar da li ce neko kupovati ili nece. Tebi se ne svidja, nisi kupio i zdravo. Nekom se svidja, taj ce kupiti i ne interesuje ga sto je pirat kao ni mene, bitno je da taj strip imam u svojoj kolekciji u bilo cijem izdanju. Neko je napisao da je to kod tebe pomalo na nacionalnoj osnovi, jeste ili nije ne interesuje me, samo nemoj mene uzimati u usta
Nemoj me provocirati sa tim kretenskim izjavama od tvog jarana feniksa. Prvo se raspitaj malo kod forumasa koji me znaju prije nego sto pocnes da pises slicna sranja.
Ne provociram te nego ti govorim da mene ne uzimas u usta i ne seres po BL, kao sto ni ja ne serem po Stocu ili nekim drugim gradovima u Federaciji, ocito je sta mislis kad iznosis svoja misljenja - BL bagra: Zeks, Ramath, Gusar, Feniks... |
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Posted - 14/06/2004 : 21:52:43
|
Ne pokusavaj da od ovog napravis politicku diskusiju. Ja BIH ne dijelim na Federaciju i RS ako te bas zanima. A to sto je piratska ekipa iz BL nije moja krivica, da ste iz Sarajeva ili Mostara isto bih se ponasao prema vama. Djole ti je sve napisao. Meni je krivo sto se koristite tudjim trudom, a tvoje price o Federaciji i nekoj mrznji mozes objesiti macku o rep.
 |
|
Ramath
Senior Member

Russia
2127 Posts
Posted - 14/06/2004 : 21:59:49
|
Ne pokusavaj da od ovog napravis politicku diskusiju. Ja BIH ne dijelim na Federaciju i RS ako te bas zanima. A to sto je piratska ekipa iz BL nije moja krivica, da ste iz Sarajeva ili Mostara isto bih se ponasao prema vama. Djole ti je sve napisao. Meni je krivo sto se koristite tudjim trudom, a tvoje price o Federaciji i nekoj mrznji mozes objesiti macku o rep.
Sto se mene tice tu pricu takodje mozes da objesis macku o rep, samo da razjasnimo sledece - pri sledecoj diskusiji o piratima, ja nisam clan nikakve ekipe, ne saradjujem sa Gusarom i njegovim pomagacima, osim u par situacija kad sam mu pomogao zbog preseljenja u novi stan. |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
Posted - 15/06/2004 : 00:20:38
|
ramath,šta se ti pravdaš ikome?ma radi šta te volja...pravdaš se ljudima kao da si na sudu...pa nije ovo inkvizicija...ne podržavam pirate,ali kupujem svakoga,naravno da cu kupiti i original ako ikad izade...ali eto,dobro je šta ne vrijedaš kao što to cine neki sveti ljudi na forumu...
...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše... HAJDUK-PRVAK 2004. |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts
Member since 19/10/2001 |
Posted - 15/06/2004 : 01:52:36
|
quote:
i nakoje NIKO nema autorska prava...
Da, da, za neupucene - u zemlji Srbiji sintagma "autorska prava" ima vrlo sirok spektar znacenja...  
I've always been a nobody. When i was a child, my mother used to confuse me with my brother, even though i'm an only child. To this day she still thinks i'm my brother. |
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Posted - 15/06/2004 : 06:57:19
|
quote: Originally posted by ---dp---
Sejo, smiri se... pusti ih bre nek rade sta hoce, svako je o tome rekao sta misli... nemoj se sad jos i nervirati...
Ne nerviram se ja jarane, uprkos ovim provokatorima. Onaj ko ima soli u glavi zna zasto sam napao piratsku ekipu, uostalom Djole je sve lijepo objasnio.
 |
|
Ramath
Senior Member

Russia
2127 Posts
Posted - 15/06/2004 : 07:26:05
|
quote: Originally posted by ---dp---
Sejo, smiri se... pusti ih bre nek rade sta hoce, svako je o tome rekao sta misli... nemoj se sad jos i nervirati...
Ne nerviram se ja jarane, uprkos ovim provokatorima. Onaj ko ima soli u glavi zna zasto sam napao piratsku ekipu, uostalom Djole je sve lijepo objasnio.
Ma napadaj ti koga hoces, samo nemoj u te napade svrstavati one koji s tim nemaju nista, posebno mislim na mene i na zeksa. Kakav je odnos izmedju Gusara i Feniksa ne znam, ali prvo nesto dokazi ako oces da sudis. Nemoj misliti da sam te provocirao, jednostavno si me naljutio da to nisam mogao presutjeti |
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Posted - 15/06/2004 : 07:38:39
|
Ako nisi sa njima onda ti se javno izvinjavam, meni je smetalo sto ste ga svi podrzavali, a ja nisam jedini koji vas je sve smatrao piratima.
 |
|
feniks
Senior Member

1927 Posts
Member since 08/05/2004 |
Posted - 15/06/2004 : 11:11:50
|
sejo care imperatoru  covjek ti fino nabroji sta je preveo a ti ne odustajes ima topik o NR verovatno bi se upalila neka lampica kod doka da je to preveo napisao bi ili ne  ja sam solo igrac ekipni sportovi mi ne idu od ruke,nisam clan nikakve ekipe. clan sam par video i dvd klubova i narodne biblioteke
|
 |
|
feniks
Senior Member

1927 Posts
|
Ramath
Senior Member

Russia
2127 Posts
Posted - 15/06/2004 : 16:51:00
|
Ako nisi sa njima onda ti se javno izvinjavam, meni je smetalo sto ste ga svi podrzavali, a ja nisam jedini koji vas je sve smatrao piratima.
Sve je u redu, prihvatam izvinjenje, ubuduce istrazi malo pa napadaj, pirate sam podrzavao jedino zbog toga sto te stripove nece niko izdati kod nas (mozda i hoce jednom, ali kada). |
 |
|
Ramath
Senior Member

Russia
2127 Posts
Posted - 15/06/2004 : 16:52:10
|
quote: Originally posted by feniks
kretenske izjave    remath i ja nismo jarani
Zbog Gusara mene ljudi po forumu napadaju. Mislio sam da si mi prijatelj |
Edited by - Ramath on 15/06/2004 16:56:56 |
 |
|
feniks
Senior Member

1927 Posts
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 15/06/2004 : 20:16:45
|
quote: Originally posted by Djole
Interesantno.
Ako je kod Seje na nacionalnoj osnoi, je li isti slucaj i kod mene?
Naravno da je, nego sto, konstantno napadas sve srpske izdavace...   |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Posted - 15/06/2004 : 20:17:45
|
quote: Originally posted by dd fan
quote:
i nakoje NIKO nema autorska prava...
Da, da, za neupucene - u zemlji Srbiji sintagma "autorska prava" ima vrlo sirok spektar znacenja...  
I've always been a nobody. When i was a child, my mother used to confuse me with my brother, even though i'm an only child. To this day she still thinks i'm my brother.
Govoris iz iskustva? |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Posted - 15/06/2004 : 20:19:50
|
quote: Originally posted by feniks
kretenske izjave    remath i ja nismo jarani
Zbog Gusara mene ljudi po forumu napadaju. Mislio sam da si mi prijatelj
Pa eto vam prilike da se upoznate... Ako povedete jos poneku damu sa sobom eto i mene. Iskustvo mi kaze da su banjalucanke jakooo zgodne i sarmantne cure. |
 |
|
Topic  |
|