Pa ne znam jel mozes odrediti dan kada se bilo sto pojavljuje na bas svim kioscima u Hrvatskoj. Osim toga, to je u velikoj mjeri stvar distributera, a ne izdavaca. Ovako nam izdavac kaze "Strip je gotov, pusten je u distribuciju". A kad kod tebe dodje, dodje.
How do you know that my dimwitted inexperience isn't merely a subtle form of manipulation, used to lower people's expectations, thereby enhancing my ability to effectively manuever within any given situation?
i meni je to ineresantno, kako se strip odjednom ne može pojaviti u svim kioscima po Hrvatskoj- jeli to znaci da dnevni casopis Vjesnik npr. izlazi ponedeljkov broj u Zagrebu u suboto (dva dana prije), u Varaždinu u ponedeljak a u Splitu dobijaju ponedeljkov broj u srijedu? Jer dnevni listovi izlaze u isti dan po celoj državi, znaci da je distribucija OK- problem je kod izdavaca! I ja sam pokušao kupiti nov bro MM vec pet puta u Hrvatskoj- i bez uspeha- tražio sam ga na 15 kioska! Najrednije dobivamo ALAN FORDOVE SPECIAL, koji izlazi i u Sloveniji kao i u Hrvatskom na isti dan!
Ja stavim sken kad kupim strip! Ne dobijam skenove od izdavaca. Dakle, strip se moze kupiti. To sto nije na svim kioscima ne znaci da nece biti za dan dva. Jebote, pa vama nikad ugoditi. Jedni se ljute kako prekasno stavljamo naslovnice, drugi kako prerano. To je Balkan, valjda. Samo da je srat po tudjem radu. Lijepo cu ja to izbaciti pa onda nagadjaj sto je izaslo a sto ne. Ostale gluposti u vezi distribucije koje pojedinci baljezgaju cu preskociti, ne da mi se prepirati.
Pa ne znam jel mozes odrediti dan kada se bilo sto pojavljuje na bas svim kioscima u Hrvatskoj. Osim toga, to je u velikoj mjeri stvar distributera, a ne izdavaca. Ovako nam izdavac kaze "Strip je gotov, pusten je u distribuciju". A kad kod tebe dodje, dodje. [/size=1]
Ma moze, radio sam jedno vrijeme za izdavacku firmu, i ako Tisak kaze ponedjeljak, onda je to to. A i gospodin iz Ludensa ponekad ovdje na forumu kaze "na kioscima iduci utorak", i tada i bude. Znaci, zna se... Zamisli mene, pjeske do more comicsa, svaki dan 800 km..
Originally posted by Lopov ...jer ovako ovo zbilja nicemu ne služi... Adios amigos! Lopov
Degi je prvi spomenija , i tebi je ponudjena mogucnost popunjavanja profila, a nisi je iskoristija... I Tisak dobije strip za distribuciju a možda ne iskoristi mogucnost da ga plasira na tržište prvi dan...
Ja stavim sken kad kupim strip! Ne dobijam skenove od izdavaca. Dakle, strip se moze kupiti. To sto nije na svim kioscima ne znaci da nece biti za dan dva. Jebote, pa vama nikad ugoditi. Jedni se ljute kako prekasno stavljamo naslovnice, drugi kako prerano. To je Balkan, valjda. Samo da je srat po tudjem radu. Lijepo cu ja to izbaciti pa onda nagadjaj sto je izaslo a sto ne. Ostale gluposti u vezi distribucije koje pojedinci baljezgaju cu preskociti, ne da mi se prepirati.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Kad bi ja stavljao sken kad kupim strip u BiH svi bi bili u zakasnjenju dva-tri mjeseca. Sta se zalis Lopove sto ti par dana kasni strip na kiosk, kod nas dolaze sa nekoliko mjeseci zakasnjenja, a jos dodju stripovi koji su izlazili prosle godine, ne pitas se kako je nama u takvoj situaciji
i ti si u pravu....ali jebacina je kad se voziš iz Slovenije do Hrvatske 120 km da nabaviš deset stripova, a kuci doneseš jednog- a taj je baš Zagor , koga ne citam! A za MM bi dušu vadio, a nema ga nigde!
i ti si u pravu....ali jebacina je kad se voziš iz Slovenije do Hrvatske 120 km da nabaviš deset stripova, a kuci doneseš jednog- a taj je baš Zagor , koga ne citam! A za MM bi dušu vadio, a nema ga nigde!
Nije sad smak svijeta.Lopov je dobro uocio stvar.Ako ne moze bolje,ok - ne treba ga odma u zatvor.Stavit cemo ga tamo ako bude samo trazio lose stvari na netu.
i meni je to ineresantno, kako se strip odjednom ne može pojaviti u svim kioscima po Hrvatskoj- jeli to znaci da dnevni casopis Vjesnik npr. izlazi ponedeljkov broj u Zagrebu u suboto (dva dana prije), u Varaždinu u ponedeljak a u Splitu dobijaju ponedeljkov broj u srijedu? Jer dnevni listovi izlaze u isti dan po celoj državi, znaci da je distribucija OK- problem je kod izdavaca! I ja sam pokušao kupiti nov bro MM vec pet puta u Hrvatskoj- i bez uspeha- tražio sam ga na 15 kioska! Najrednije dobivamo ALAN FORDOVE SPECIAL, koji izlazi i u Sloveniji kao i u Hrvatskom na isti dan!
To Lopove!!!! Trebamo tu kricne ljude!!!!!!!
pa gdje ti živiš Joco? Stripovi dolaze redovito u Sloveniju! Primer: Danas sam kupio najnovijeg Tex br. 64, staroga 3-4 mjeseci; onda ima najnovije specialce od Zagora, Martija, Doga, Nevera i Cika, koji su stari samo koju godinu! Šta se žališ?
Pa dobro, kod nas uopšte nema tih specijalaca. Zaista ne vidim šta stlno kukate što vam kasne stripovi u Sloveniji i B&H, kasne i kod nas po tri meseca, pa se niko ne žali...
"Laura... e' stata colpa mia... tutta colpa mia..."
Ni meni nije jasno zasto kukaju, a imaju sve stripove i iz Srbije i Hrvatske, a uz to su i u EU. Pored svega, Italija im je na tri koraka.
----------------------------------------- 3 koraka? Meni su ta tri koraka skoro 300km (znaci 100 km po koraku), do hrvatske imam onda 1 korak a do Austrije pola. A za Madžare neznam
Ni meni nije jasno zasto kukaju, a imaju sve stripove i iz Srbije i Hrvatske, a uz to su i u EU. Pored svega, Italija im je na tri koraka.
----------------------------------------- 3 koraka? Meni su ta tri koraka skoro 300km (znaci 100 km po koraku), do hrvatske imam onda 1 korak a do Austrije pola. A za Madžare neznam
mene jedino nervira kada vidim da je recimo i Ken i Magicni izasao 20.06. tj. postavljen na sajt, dakle dva junaka istog izdavaca, a ja na kioscima mogu da nadjem samo kena dok magicnog nigde nema, ni drugog ni treceg broja. Nije valjda da je toliko skocila prodaja u Nisu.
Samo da obavijestim lopova da za stripove koji su trenutno stavljeni u rubriku "Novo na kisocima" moze kupiti najranije u utorak, da ne kupuje covjek dzabe kartu za bus:-)))