forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 The BEST Of Dylan!
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 8

ana max
Junior Member

435 Posts

Member since 21/01/2004

Posted - 16/07/2004 : 00:48:23  Show Profile Show Extended Profile  Send ana max a Private Message
U stvari, ne motiv nego dogadjaj koji je uzrokovao sve.
Kako se gubim...
Go to Top of Page

Kowalsky
stripovi.com kum

Croatia
2204 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 16/07/2004 : 00:49:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Kowalsky a Private Message
Jezovita prica u kojoj nema vampira, vukodlaka itd. Sjajno!

Sve sam pare spisko kod Djoku u disko...
Go to Top of Page

dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts

Member since 19/10/2001

Posted - 16/07/2004 : 01:06:05  Show Profile Show Extended Profile  Send dd fan a Private Message
quote:

Dobra prica i stvarno bizaran motiv za ubojstva.

Kriva je Coca Cola, ako se dobro secam... :-)))

I've always been a nobody. When i was a child, my mother used to confuse me with my brother, even though i'm an only child. To this day she still thinks i'm my brother.
Go to Top of Page

Kowalsky
stripovi.com kum

Croatia
2204 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 16/07/2004 : 01:12:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Kowalsky a Private Message
tocno. u biti, DD 21 je jedna antikorporacijska i antiglobalizacijska epizoda iz vremena prije nego što su te teme bile aktualne...

Go to Top of Page

maksras
New Member

Canada
164 Posts

Member since 23/09/2002

Posted - 16/07/2004 : 03:28:05  Show Profile Show Extended Profile  Send maksras a Private Message
Alfa i Omega!
Go to Top of Page

Bilja
Average Member

Serbia
557 Posts

Member since 16/07/2003

Posted - 16/07/2004 : 07:50:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit Bilja's Homepage  Send Bilja a Private Message
quote:
Originally posted by kiky

Zanimljivo...
A ja mislio da sam jedini kojemu se tol'ko svidja "Poslije ponoci", ali zapravo se nemam cemu cudit', jer se radi o pravom malom remek-djelu. Tu epizodu mogu citat' uvijek iznova, i nikad mi nece bit dosadna. Ne mogu naci niti jednu manu u tom stripu. Enivej, mislim da cu "Poslije ponoci" uskoro recenzirati, pa cu onda dati svoje puno mišljenje o njoj.
"Johnny Freaka" sam citao skeniranog nedavno, i moram reci da nakon svih ocekivanja, nije me baš oborio s nogu. Iako je ideja originalna, na trenutke je sve nekako pateticno, npr. to cmizdrenje nad malim Johnnyem, ta pretjerana Dylanova požrtvovnost s jedne strane, a onda ono kad poludi od ljubomore i porazbija namještaj kad skuži da cura koja mu se svidja ima zarucnika. Ta scena mi je ono malo cudna. Mislim, Dylane, malo oladi, brate! Previše mi je neuravnotežen Dylan u ovoj epizodi.
DD-fane, napravit' cu isto i top listu najgorih Dylana, pa ceš vidjet' gdje sam smjestio "Pricu o Dylan Dogu", nije baš pri samom vrhu, ali blizu je...
Vidim da je i "Prokleti dan" visoko na listi nekih forumaša. Epizoda je sasvim u redu, iznad prosjeka, ali da bi je baš visoko uvrstio na top-listu najboljih... e, to baš nebi. Može li mi onda netko objasniti otkud tolika oduševljenost doticnom epizodom?
Biljo, ne znaš kud bi sa Dylanom? To si pitanje postavlja skoro svatko tko skuplja stripova. Svaki dan je stripova sve više i više, a prostora sve manje i manje. Ništa, u kupovinu namještaja i po nove police. Neke stripove možeš jednostavno složit dolje na pod pored nekog ormara (kao npr. Zagora ili Texa Willera, jer tamo im i je mjesto), ali strip kao Dylan ipak zaslužuje da ga se lijepo posloži na fino uredjenene i namještene police. Evo, nadam se da sam ti barem malo pomogao ovim mojim savjetom.

Posle ponoci je sjajna epizoda, i sto je jako vazno, odlicno nacrtana sa zivim, duhovitim crtezom, odlicnom, duhovitom pricom i dijalozima, i jos uz to, spada u najmanje pateticne epizode DD. Dobra je i Njujork, Njujork, ali mozda malcice preforsirana.
Epizoda Ubice mi se uopste nije dopala, uglavnom zbog crtaca kog ne mogu da smislim.
Seca se neko Klub strave i uzasa? totalno netipicna epizoda, nije mi od najdrazih, ali je solidna i crtez je dobar. Ana Never bi bila dobra epizoda da nisu preterali u "duhovitosti" pri kreiranju Aninog lika koji je na kraju ispao totalno anipatican, za razliku od Morgane, koja bi, kao zombi, trebalo da bude anitpaticna, ali nije.
Derilijum je solidna epizoda iako je crtao meni ne tako omiljen Freghieri sa svojim Barbikama i Kenovima, ali mi se cini da vec postoji nesto sa slicnom tematikom.
Nisam citala Johny Freak, pa se ne bih upustala u nesto sto ne znam...
Prokleti dan sam citala davno i secam se da me uopste nije impresionirao.
U vezi skladistenja Dilana, hvala na savetu ali nije problem nabaviti nove police, nego gde ih onda staviti. Kod mene ti je, ono, svaki kvadrat zauzet, nema igla gde da padne, a kamoli polica. ni stripu, slazem se, nije mesto na podu, ne izgleda lepo a i svi bi se saplitali preko njih. Kod mene postaje hronicna nestasica prostora. Namestaj se raspada od pretrpanosti. Dylanovi se guraju na polici sa knjigama koja se ulegla od tezine. Jednom su popucali drzaci pa smo umesto plasticnih, stavili celicne, ali sad postoji opasnost da pukne cela daska.
Go to Top of Page

ana max
Junior Member

435 Posts

Member since 21/01/2004

Posted - 16/07/2004 : 09:11:39  Show Profile Show Extended Profile  Send ana max a Private Message
quote:
Originally posted by dd fan

Kriva je Coca Cola, ako se dobro secam... :-)))

Ne, flasa whiskey-a. Coca Cola je bila u "Bogovi su pali na teme".

Edited by - ana max on 16/07/2004 09:18:10
Go to Top of Page

markolar
Advanced Member

Slovenia
3104 Posts

Member since 05/01/2004

Posted - 16/07/2004 : 13:27:50  Show Profile Show Extended Profile  Send markolar a Private Message
Pozdravljeni!

Moram još jednom sve procitati i onda cu vam javiti, mada moram reci da je Prica ni o kome ipak jedna od mojih najboljih. Nabavio sam prošlog mjeseca jednog Dylan Doga od Dark comics a prica je jedna od najboljih ali nažalost još nije objavljena na našim prostorima. Evo i scan od zadnje i naslovne stranice:

Lep pozdrav,

markolar
Go to Top of Page

tantus
Senior Member

Slovenia
1659 Posts

Member since 10/09/2003

Posted - 16/07/2004 : 13:30:55  Show Profile Show Extended Profile  Send tantus a Private Message
Da, meni je Zed jako dobra prica, a volim i Brindisijev crtež.
Go to Top of Page

wiz
Advanced Member

Slovenia
5487 Posts

Member since 20/10/2003

Posted - 16/07/2004 : 16:24:55  Show Profile Show Extended Profile  Send wiz a Private Message
gdje se moze nabavit taj Zed??

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8241 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 16/07/2004 : 16:42:41  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
U Italiji. A americko izdanje na http://www.tfaw.com/profile.html?SKU=12183&qt=dhprofile1&dhrf=YW9sc2VhcmNoLmFvbC5jb20vYW9sL3NlYXJjaD9lbmNxdWVyeT0wNUE1MDM5REM1Mzc2MUM2QkI4RTgxMTE2NjU2MzJDQyZpbnZvY2F0aW9uVHlwZT1rZXl3b3JkX3JvbGxvdmVyJmllPUlTTy04ODU5LTE=.

UMPAH!
Go to Top of Page

markolar
Advanced Member

Slovenia
3104 Posts

Member since 05/01/2004

Posted - 16/07/2004 : 16:46:54  Show Profile Show Extended Profile  Send markolar a Private Message
Pozdravljen!

Ja sam ga nabavio u jednoj prodaonici stripova u Njemackoj (Frankfurth)! Koštao je 5 EUR.

Možeš si ga naruciti preko interneta (iz Amerike) ili na prodajnim mestama u drugim državama (Njemacka, Italija...) koje imaju stripove od Dark Horsa.

Evo i link pa si malo ogledaj: http://www.darkhorse.com/!

Lep pozdrav,

markolar
Go to Top of Page

Kowalsky
stripovi.com kum

Croatia
2204 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 16/07/2004 : 17:16:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Kowalsky a Private Message
A onaj tko cita njemacki može nabavit i njihovo izdanje!

Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 16/07/2004 : 17:28:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Wiz, kako stavljaš smajlije u signature, meni to nikako ne uspijeva, ocu stavit jednu gif. ikonu u svoj signature, a nikako mi to ne polazi za rukom.
Biljo, "Klub strave i užasa" mi je jako dobra epizoda, no nažalost, izgubio sam taj primjerak, i moram ga nekako ponovno nabaviti. Zanimljiv mi je zbog teme o Loch Ness cudovištu, ta misterija o tom jezeru me uvijek intrigirala. Kao, dali tamo stvarno u tom jezeru ima necega (a neki svjedoci se kunu životom da su vidjeli cudovište) ili je to sve samo reklama? Mislim, grupica osobenjaka se sastaje u jednoj kuci i pricaju horror-pricice na odredjenu temu. Super! "Kraj" mi je isto super specijalka, da crtež je užas, ali ako zanemarimo to, prica je zanimljiva, tj. radi se o omnibusu od nekoliko horror-pricica, interesantnih i zabavnih. I tu sam specijalku izgubio (ma, nikad više nikome ne posudjujem stripove!!!).
"Anna Never" mi se uvijek svidjala, kao prica o tome kak' te može sjebat alkohol, pa onda vidiš bijele miševe (pa i prividjenja). Lik Anne mi je uvijek bio simpatican, iako je glupa k'o noc, ali meni se to svidja, ta njezina tupavost i naivnost je u neku ruku cak i zabavna, i jedna je od rijetkih Dylanovih ljubavnica koja se više puta pojavljivala u epizodama. Baš mi je bilo drago kad se pojavila u "Zvjezdanoj prašini" (jednoj od rijetko boljih epizoda u posljednje vrijeme).

...ma, sve vam je to reverzibilno-proporcionalno...
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8241 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 16/07/2004 : 17:47:18  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
Ma od sprecijalaca Mefisto je zakon. Mislim da sam tu epizodu procitao vise od stotinu puta i uvek mi je bila zanimljiva. Klub strave i uzasa je ok, ali nista posebno, dok za Kraj? i Smrt, ljubav, smrt bolje da i ne trosim reci na kritike... Bas kao ni za zajednicke epizode sa Matrijem.:(

UMPAH!
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 16/07/2004 : 19:30:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Mefista nikad nisam citao... Smrt, ljubav, smrt sam isto izgubio, baš nemam srece sa tim specijalkama... lako se gube.
Onog "Zeda" u izdanju Dark Horsea sam vidio u "More Comicsu", ali mu je cijena bila 50 kuna... ipak je to malo previše novca za dati za taj strip, bez obzira kako ga volio.
Najviše sam izdvojio za jedan strip 45 kuna, i to za "Povratak u zonu sumraka" u izdanju Dnevnika, kvaliteta je bila oko 4/5, nije bio baš glancer, ali sam stvarno želio procitat nastavak "Zone Sumraka", a na kraju mi se epizoda nije baš svidjela. Zato iz principa od sada ne kupujem epizode koje koštaju više od, recimo, 30 kuna, bez obzira o kojoj se epizodi radi. Radije cu pricekati da netko spusti cijenu. Jebeš ti to, previše je previše!

Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8241 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 16/07/2004 : 20:33:00  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
Pa i nije ti neki princip. Ako ja mogu da dam 20$ za Martija Misteriju Gli Uomini in Nero, mozes valjda i ti za Mefista 50 kuna... Ta, ne kupujes svaki dan stripove. Ustedi malo;))

UMPAH!
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 16/07/2004 : 21:20:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Ja kad kupujem, kupujem puno odjednom...
Npr. najviše što sam potrošio u jednom danu na stripove, i to prije mjesec dana u "more comicsu" (naravno);
- zlo (dnevnik)- 30 kn
- prica ni o kome (dnevnik)- 30 kn
- gospodar tišine (dnevnik)- 30 kn
- granice vremena (dnevnik)- 30 kn
- posljednji covjek na zemlji (abaton)- 18 kn
- ubice dolaze iz mraka (abaton)- 18 kn
Pa vi sad racunajte... bio je vraški dobar dan za mene, ne trebam ni pricat' sa kakvim sam ljubaznim smješkom bio ispracen iz knjižare ("dodjite nam opet"). Štedim ja za takve dane, ali neki kompromis nekad moram sam sa sobom napravit'. Previše mi je dat' 50 kuna za jedan strip, radije kupim više stripova od 20-30 kuna. Možda je to malo cudno, ali ja sam takav, jebiga...
Senko, šta je vama u Americi 20$, to je k'o nama ovdje 20 kuna (a skoro da i je tako)...

Go to Top of Page

ana max
Junior Member

435 Posts

Member since 21/01/2004

Posted - 17/07/2004 : 02:10:17  Show Profile Show Extended Profile  Send ana max a Private Message
Anna Never nije glupa. Nespretna da, ali sta sad.
Go to Top of Page

Kowalsky
stripovi.com kum

Croatia
2204 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 17/07/2004 : 02:10:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Kowalsky a Private Message
i jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaako je sexy!

Go to Top of Page

ana max
Junior Member

435 Posts

Member since 21/01/2004

Posted - 17/07/2004 : 02:17:01  Show Profile Show Extended Profile  Send ana max a Private Message
Ma sve su te Dylanove sexy!
Go to Top of Page

Kowalsky
stripovi.com kum

Croatia
2204 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 17/07/2004 : 02:19:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Kowalsky a Private Message
Svidjela mi se gospodjica Kowalsky iz Hotela duhova. Dobro nosi casno ime

Go to Top of Page

ana max
Junior Member

435 Posts

Member since 21/01/2004

Posted - 17/07/2004 : 02:22:25  Show Profile Show Extended Profile  Send ana max a Private Message
Ali nema veze s tobom, zar ne? U pitanju je Tramvaj zvani zelja koliko sam ja zakljucila.
Go to Top of Page

Kowalsky
stripovi.com kum

Croatia
2204 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 17/07/2004 : 02:23:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Kowalsky a Private Message
U pitanju je Dylan Dog (jedan od novijih)....

Go to Top of Page

Kowalsky
stripovi.com kum

Croatia
2204 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 17/07/2004 : 02:25:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Kowalsky a Private Message
U pitanju je jedna opaka plavuša kakvu bih i sebi poželio... Naravno, najprije bih morao provjeriti njeno obiteljsko stablo... iz razumljivih razloga!

Go to Top of Page
Page: of 8 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000