Author |
Topic |
Mailman
Senior Member
Croatia
1690 Posts
Member since 26/12/2001 |
Posted - 03/09/2004 : 09:03:41
|
Yup, Peter Gabriel & Kate Bush.
How do you know that my dimwitted inexperience isn't merely a subtle form of manipulation, used to lower people's expectations, thereby enhancing my ability to effectively manuever within any given situation?
|
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
Member since 28/03/2003 |
Posted - 03/09/2004 : 09:48:13
|
quote: Originally posted by mcn
>don't give up! ;)
To je neka pjesma iz osamdesetih, je li?
mcn
prije ce biti da je to bio replay pod utjecajem "nadrkanog" azzarella, onako u njegovom stilu. meni je jednostavno neprejebivo kad on svojim likovima ubaci neku tako jednostavnu recenicu, recenicu koja ima nedvosmislenu i direktnu poruku, a opet ljudi u njoj nadju sto drugih asocijacija i protumace je viseznacno. covjece, svakim novim citanjem otkrivam nesto "drugacije" u stripu (da ne bi bilo zabune, ne otkrivam nove detalje u fabuli, vec u atmosferi koja je do jaja hard boiled).
|
|
|
forsaken demon
Junior Member
Pitcairn Island
468 Posts
Member since 13/08/2004 |
Posted - 04/09/2004 : 19:41:25
|
"...crtez je po meni fenomenalan kao i kolor.."
Chekajte ljudi, da li prichamo o istom stripu.
Iako nisam stigao da prochitam mnogo epizoda stripa, verujem vam za odlichnu radnju, jer o tome svi prichaju, ali crtezh... MY GOD, ne samo da nije fenomenalan, vec je jedva prihvatljiv! Pre svega mislim na nenormalan manjak detalja na svakom panelu, chak se na jednoj tabli chesto mozhe naci 2-3 panela koji se sastoje samo od glavnog lika i neke boje! Kad smo kod crtezha likova oni imaju dobre proporcije i izgledaju fino, samo im je faca chesto nacrtana chudno, da ne pricham o chesto prilichno chudnoj facijalnoj ekspresiji. Ipak, slazhem se da Risso odlichno radi kompoziciju, sekvence i scene. Shto se tiche kolora i on nije nishta naruchito, preporuchio bih vam da uzmete recimo bilo koji broj U Spider-mana, da vidite shta je kvalitetan kolor! (Ovaj naslov sam spomenuo zato shto vam je najlakshe da ga nabavite, imate josh mnogo, mnogo bolje kolorisanih stripova...)
Znam da se necete slozhiti samnom, but what the hell . Ja cu samo da podrzhim nechiji komentar: "100Bulletsu ne treba bolji crtezh, jer se ovakav kakav odlichno uklopa u radnju..."
E sad, mozhda ja samo volim lepo nacrtane stripove, I don't know .
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
|
vang0gh24
New Member
Canada
204 Posts
Member since 17/01/2004 |
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
Posted - 06/09/2004 : 00:25:48
|
>100 bullets prvi tpb stari kolorist
stari kolorist, grant goleash, je i meni bolje odgovarao uz rissov crtez. nova koloristkinja, inace vrlo cijenjena patricia mulvihill, u prvu ruku mi se nije uklapala sa svojim digitalnim (nabrijanim) koloringom. no, kroz nekoliko brojeva, patricia je smanjila intenzitet i jake kontraste svojih boja, pa mi danas sasvim solidno odradjuje svoj posao na ovom naslovu. kad bi barem boju dali raditi daveu stewartu, meni danas najboljem i "oku najugodnijem" koloristu! ;)
ps. vangoze, ti ostavljas po jedan post svakih mjesec dana? ;) :)))
|
Edited by - zveles on 06/09/2004 00:27:47 |
|
|
forsaken demon
Junior Member
Pitcairn Island
468 Posts
Member since 13/08/2004 |
Posted - 06/09/2004 : 09:28:05
|
"sve u svemu meni ide ojena na usta, ali svako iam svoj ukus"
Ok, slazem se, zato i nisam rekao da je crtezh shit kao ovaj ili onaj je bolji i to...
Ali recimo pogledaj onu tablu sa Bubom, osim nje iza likova nema nikakve druge pozadine!!! Samo shugavi prelaz!! I pogledaj kako je deformisana faca tom liku sto drzi vrata na sredishnoj slici...
"Koloring u Ultimate Spajdiju, kao i u vecini drugih superherojština je sterilan da sterilniji ne može biti..."
Pretpostavicu da se ne razumesh toliko u kolor, pa cu preskochiti odgovor na ovo >:)
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
|
Blek Stena
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1344 Posts
Member since 03/07/2004 |
|
jgoran5
Senior Member
Croatia
1924 Posts
Member since 07/07/2002 |
Posted - 07/09/2004 : 13:40:05
|
jeesss sterilno .... PA NARAVNO KAD NIJE ZASTARJELI FERRI
KOMA DO JAJA....ISUSE...DOSTA VIŠE ISFURAVANJA NA FERRIA...CHIAROLLA JE DVA PUTA BOLJI CRTAC...
------------- carpe diem... -------------
|
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6190 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 21/09/2004 : 23:42:00
|
Htio sam postaviti ovaj topic ali vidim da me kolega verter preduhitrio.Ionako sam mislio nabaviti prvih nekoliko trejdoba da vidim o cemu se radi ali najave da ce Vertigo izlaziti u Srbiji me zbunjuju jer ne znam koja izdanja da kupi.
Svaka cast pojedincima.Citajuci ovu fenomenalnu raspravu shvatio sam da jako malo znam o stripovima te da moram još puno toga procitati da bih mogao uopce razgovarati sa npr. zvelesom na temu "strip"..
A Chiarolla je genije u svakom slucaju što najbolje pokazuje i Maxi.
Bond.James Bond. |
|
|
verter
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Member since 30/04/2002 |
Posted - 22/09/2004 : 00:44:50
|
"Svaka cast pojedincima.Citajuci ovu fenomenalnu raspravu shvatio sam da jako malo znam o stripovima te da moram još puno toga procitati da bih mogao uopce razgovarati sa npr. zvelesom na temu "strip".."
citas mi misli
AMERICKA NACIJO URADI MI FELACIO!!! |
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
|
Blek Stena
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1344 Posts
Posted - 28/09/2004 : 15:58:43
|
100Bullets-Six feet under, zveles, ssta kazzess? To treba da dobijem ovih dana i to ce mi biti prvi papirnati susret sa ovim stripom. |
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
Posted - 28/09/2004 : 17:02:34
|
six ft under je, ako se ne varam, sesti trejd sa sest one-shotova koji (svaki iz svog ugla, tj. ugla jednog od glavnih protagonista serijala) pojasnjava glavnu pricu/zavjeru koja se provlaci kroz cijeli serijal. ti one-shotovi se mogu citati kao pricice za sebe, ali ako jos nisi citao 100b onda ce ti neke stvari (neki djelovi tih one-shotova vjerovatno biti prilicno nejasni - ono: "tko tu sad koga?"). najbolje je 100b uzeti od pocetka i citati redom, ali, i ako ce ovo biti tvoj prvi susret s njima - nije strasno. sigurno ce te trejd potaknuti da sto prije nabavis i ostale. ;)
|
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
Posted - 28/09/2004 : 17:06:13
|
ps. sad vidim da kazes: papirnati. ;)
skenovi koji postoje su solidni, ali ne odlicni. takodjer, sken ne moze zamjeniti papirnati strip, tako da ces sigurno uzivati u trejdu. :)
|
|
|
Blek Stena
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1344 Posts
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
|
Blek Stena
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1344 Posts
Posted - 28/09/2004 : 18:56:10
|
Izvini, al da te priupitam, imass li ti neke veze sa GAVRANOM iz Virovitice, ccini mi se da sam tvoje ime tamo vidjao... |
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
Posted - 28/09/2004 : 19:49:54
|
imam. to je bio viroviticki strip fanzin, izdavan od virovitickog "strip cluba 82". u gavranu je izasao prvi macanov strip (kojeg se mac, kao, ne sjeca ;) ), a prije mjesec dana marku sam poslao naslovnice svih gavrana, pa to valja ocekivati ovdje na sajtu uskoro (naglasak je na: USKORO ): ). :)))
|
|
|
Blek Stena
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1344 Posts
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
Posted - 29/09/2004 : 00:01:48
|
ma tako reci! :))) to mi je caca, jos veci strip fanatik od mene, a ovo je bio jedan od njegovih (iscrpnih) popisa svega sto je u bliskoj buducnosti trebalo izaci, a da ima bilo kakve veze sa stripom. iskopao je sve, pa cak i tvoj fanzin, a sigurno ga jos uvijek ima negdje doma (samo sto to nije jednostavno za naci). ;)
daj nekoliko rijeci o new artu. predpostavljam da su unutra bili stripovi tebe i tvojih frendova? koliko je brojeva izaslo?
|
|
|
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 29/09/2004 : 08:00:25
|
quote: Originally posted by zveles
ma tako reci! :))) to mi je caca, jos veci strip fanatik od mene, a ovo je bio jedan od njegovih (iscrpnih) popisa svega sto je u bliskoj buducnosti trebalo izaci, a da ima bilo kakve veze sa stripom. iskopao je sve, pa cak i tvoj fanzin, a sigurno ga jos uvijek ima negdje doma (samo sto to nije jednostavno za naci). ;)
daj nekoliko rijeci o new artu. predpostavljam da su unutra bili stripovi tebe i tvojih frendova? koliko je brojeva izaslo?
zveles, imas li mozda brojeva gavrana za prodaju?
DON'T PLAY NO BOOGIE-WOOGIE ON THE KING OF ROCK 'N' ROLL!!! |
|
|
Blek Stena
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1344 Posts
Posted - 29/09/2004 : 08:54:16
|
quote: Originally posted by zveles
New Art je bila skupina mladih, tj. premladih crtacca iz mog naselja u okolini Vogossce. Ima jedan tekst u Patku br.5 (ja to nemam), a fanzin koji ima tvoj otac nosi broj 0. To sam radio po uzoru na MADCAP Tihomira Mraovica, skupio fotokopije, samo sam malo ofarbao korice tussevima u boji, nasstancao desetak primjeraka i to je to S GAVRANOM sam bio uspostavio kontakt, objavili su mi jednu stranicu, zvali me na Dane Stripa, i onda su stigle te jebene devedesete... Od te skupine crtacca iz New Arta samo se ja bavim stripom, a i ja sam imao ogromnu pauzu zato sad uccim neke stvari koje sam prije trebao znati. Postoji joss jedan momak iz te grupe koji je postao slikar, jedan je ozzenjen-programer, jedan je poginuo, a jedan je joss uvijek hassissar... I eto, to je to... A ssta bi s Viroviticcanima Ssunkom, Vampovcem, Lackovicem, Ssaricem?
|
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
Posted - 29/09/2004 : 16:10:05
|
marlowe, pogledat cu kod frenda jel ima koji od gavrana viska za prodaju. mislim da mi je jednom rekao da bi trazio 20 kn po komadu. reci, da li ti to odgovara, pa da ga pitam?
|
|
|
Topic |
|