Author |
Topic |
|
Powerboy
Starting Member
Serbia
20 Posts
Member since 03/09/2004 |
|
Blek Stena
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1344 Posts
Member since 03/07/2004 |
|
Powerboy
Starting Member
Serbia
20 Posts
Posted - 03/09/2004 : 19:27:12
|
Poznajem jednog momka koji vrlo dobro crta, ali on nema iste ideje kao ja.Ja bi volio napraviti neki western strip dok on vise voli vanzemaljske stvari. :-( steta |
|
|
Blek Stena
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1344 Posts
Member since 03/07/2004 |
|
Powerboy
Starting Member
Serbia
20 Posts
|
forsaken demon
Junior Member
Pitcairn Island
468 Posts
Member since 13/08/2004 |
Posted - 04/09/2004 : 19:48:24
|
quote: Originally posted by Powerboy
Ne znam tacno, sigurno je da bi ja volio da mi strip bude popularan kao Zagor ali to je samo san.
Onda se radi o veoma skromnom snu .
Enivejz, ako imash ideja i imash volje onda si na konju . Crtanje se mozhe nauchiti! Verovali ili ne ovo je istina! Tako da uzmesh lepo olovku sednesh i crtash, svaki dan po sat dva i sam cesh primetiti progres koji postizhesh, e tu je bitna volja .
Shto se tiche ideja, mislim da svaki posetilac ovog foruma ima par fenomenalnih ideja za strip, samo shto treba i da se radi na tome...
|
Pro_Patria-Forever
Starting Member
Cuba
7 Posts
Member since 04/09/2004 |
Posted - 04/09/2004 : 20:00:48
|
Volim da citam stripove i volio bi da pravim svoj strip. Ne znam da crtam ali imam puno ideja.Da li znate sta je potrebno da zapocnem novi strip.
ako ne znas crtat najebo si |
|
|
degman
Advanced Member
Germany
5797 Posts
Member since 23/03/2003 |
|
fishleg
Advanced Member
Slovenia
3341 Posts
Member since 03/09/2002 |
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
verter
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Member since 30/04/2002 |
|
degman
Advanced Member
Germany
5797 Posts
Member since 23/03/2003 |
|
Dule
Average Member
Croatia
546 Posts
Member since 09/05/2003 |
Posted - 05/09/2004 : 22:25:12
|
Eto i mene; vidim da ima pitanja... Odgovor prvi: Flit ce na kioske do kraja mjeseca. (Jedan oštar inervju, tekstovi koji otvaraju oci i naravno, premjerni stripovi. Sve to, izmedu ostalog...) Odgovor drugi: Vratio sam se iz Rusije (i Ukraine), ako to nekog zanima... Kolega Branko Farac i ja bili smo tamo pozvani na festival animiranog filma KROK. Nismo pokupili nikakvu nagradu. No, deset smo dana krstarili Volgom, vidjeli gradova i filmova, a i upoznali autore. Zapravo se još niasm oporavio od dojmova ovog puta, pa vam pišem stvari koje vas vjerojatno i ne interesiraju. Uglavnom, u Rusiji stripa NEMA. U svezi s tim zakljucujem, da ga nema ni na citavom bivšem podrucju bivšeg SSSR-a.(Pogledati kartu svijeta, molim!) Farac je razgovarao s jednim Rusom, koji je odprilike odgovorio, da tamo za to nema nikakvog interesa... Na kioscima takoder, ništa u tom smislu. (Tek zadnji dan u Moskvi, primjetio sam da neki klinac u rukama mota Tomija i Džerija.) O svemu ovom, dala bi se napisati lijepa studija (kunsthistoricarska/sociološka...?), kako je jedan cijeli kontinent ostao zakinut za jedan oblik umjetnosti. I, pazite ovo: kontinenat, zemlja i ljudi, koji su u svezi stripa vec pocetkom stoljeca baš u stripu izbacili najsuvremenije stvari. A to nije sve. Ali, da ne davim...
|
|
|
zmcomics
Average Member
727 Posts
Member since 24/08/2002 |
Posted - 05/09/2004 : 23:13:07
|
Nije bas da su Rusi potpuno bez stripa:
COMICS FROM RUSIA http://www.comics.ru/
a imaju dosta dobro razgranatu mrezu sajtova za download stripova, uglavnom superheroja, samo sto su im serveri prespori.
Prevelika su drzava za pocinjanje izdavanja stripova i formiranje prodajne mreze. Imaju Ameri goleme probleme oko distribucije zbog velicine drzave, zamislite tek sta ceka Ruse koji nemaju ni 10% americkih resursa u distribuciji Zamisli tiraz koji je potreban da se stampa da se pokrije cela Rusija, i to u svojevrsnom "pionirskom" poduhvatu. Oni su osudjeni da uce engleski i da citaju domaca knjizarska izdanja.
|
|
|
zmcomics
Average Member
727 Posts
Member since 24/08/2002 |
|
Powerboy
Starting Member
Serbia
20 Posts
Posted - 07/09/2004 : 16:13:43
|
quote: Originally posted by forsaken demon
Ne znam tacno, sigurno je da bi ja volio da mi strip bude popularan kao Zagor ali to je samo san.
Onda se radi o veoma skromnom snu .
Enivejz, ako imash ideja i imash volje onda si na konju . Crtanje se mozhe nauchiti! Verovali ili ne ovo je istina! Tako da uzmesh lepo olovku sednesh i crtash, svaki dan po sat dva i sam cesh primetiti progres koji postizhesh, e tu je bitna volja .
Shto se tiche ideja, mislim da svaki posetilac ovog foruma ima par fenomenalnih ideja za strip, samo shto treba i da se radi na tome...
|
|
Dule
Average Member
Croatia
546 Posts
Member since 09/05/2003 |
Posted - 07/09/2004 : 23:59:05
|
Zlatko, drago mi je da si se nadovezao na ovu "temu", glede stripova u Rusiji... Web stranica koju si naveo ne odrazava stanje "na terenu", jer u desetak gradova koje sam obisao kiosci ne nude ni jedan casopis ili slicno, koji objavljuju strip. No, ta je zemlja tako velika, da su vjerojatno i putevi distribucije eventualnog stripa nepredvidivi, posebno za nas turiste. Mogu jos dodati i to, da na festivalu animiranog filma, koji je po nekoj logici vezan uvijek i za karikaturu i strip, nikakvog interesa za strip nije bilo...
|
|
|
Damjan
stripovi.com suradnik
Italy
1458 Posts
Member since 12/02/2004 |
Posted - 08/09/2004 : 13:58:33
|
Volim da citam stripove i volio bi da pravim svoj strip. Ne znam da crtam ali imam puno ideja.Da li znate sta je potrebno da zapocnem novi strip.
Što se toga tice, možeš ti i napisati scenario, pa sa njime tražiti izdavaca. Nije da ceš imati velike izglede, ali može se probati. Ako želiš, mogu ti poslati Dark Horse-ov primjer kako treba izgledati scenarij kojeg se njima šalje. Vecina izdavaca ima na svojim sajtovima detaljna uputstva za autore, u stilu što i kako im se može/treba/smije slati. Ali, ponavljam, puno vece su ti šanse ako prvo nadeš crtaca, pa kada realizirate nekoliko ogednih stranica, tek onda kontaktirate izdavace... |
|
|
torca
Average Member
746 Posts
Member since 24/03/2003 |
Posted - 08/09/2004 : 18:55:54
|
quote: Originally posted by Damjan mogu ti poslati Dark Horse-ov primjer kako treba izgledati scenarij kojeg se njima šalje.
i mene interesira kako to izgleda pa ako ti nije problem jel mi mozes poslat na mejl? |
|
|
|
Topic |
|