forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Aukcije...
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 07/09/2004 : 00:00:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Daj link za to.

"Well, wobble my webs and call me shaky!"
Go to Top of Page

zosko
Senior Member

1506 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 07/09/2004 : 00:13:04  Show Profile Show Extended Profile  Send zosko a Private Message
nisi odgovorio na pitanje
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 07/09/2004 : 00:17:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
A ti si pokušao da se izvuceš iz tvog pogrešnog mišljenja baziranog na neznanju. Sad smo kvit.

A sad daj link, pa ti možda, ali samo možda, i odgovorim na pitanje. U suprotnom ce ljudi pomisliti da ti se prividaju topici. :))))))))

Go to Top of Page

zosko
Senior Member

1506 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 07/09/2004 : 00:23:59  Show Profile Show Extended Profile  Send zosko a Private Message
quote:
Originally posted by Djole

A ti si pokušao da se izvuceš iz tvog pogrešnog mišljenja baziranog na neznanju. Sad smo kvit.

A sad daj link, pa ti možda, ali samo možda, i odgovorim na pitanje. U suprotnom ce ljudi pomisliti da ti se prividaju topici. :))))))))

ma hajde prosvijetli moja pogresna razmisljanja bazirana na neznanju
(u biti briga me)

Edited by - zosko on 07/09/2004 00:25:59
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 07/09/2004 : 00:25:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Uuuuuuuu, dobar ti post. :)))))

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 07/09/2004 : 00:28:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
A, dobro je, naucio si da edituješ poruku. Još malo pa ce da nauciš i da quoteuješ! :))))))))

A za prosvetljenje, snadi se sam. Ja odoh da spavam.

Go to Top of Page

zosko
Senior Member

1506 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 07/09/2004 : 00:30:29  Show Profile Show Extended Profile  Send zosko a Private Message
quote:

A, dobro je, naucio si da edituješ poruku. Još malo pa ce da nauciš i da quoteuješ! :))))))))

A za prosvetljenje, snadi se sam. Ja odoh da spavam.

svasta se da nauciti, laku noc djole
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 07/09/2004 : 01:09:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
Licno sam protiv zabrane pirata.
Mislim da ipak to nije toliko lose.
Ali ne zelim se mijesati u politiku site-a.
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 07/09/2004 : 07:19:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
Sto se tice piraterije, onda se mora sve zabraniti, prvenstveno mislim na PSDZ. Ja sam jedan broj PSDZ kupio od Bernija, sto znaci da mi je Berni prodao jedno piratsko izdanje na koje on nema prava.

Ja sam samo za zabranu pirata koji stete izdavacima (npr. Zagorovi i DD pirati).

Kakav je Bože ovo doš'o vakat i zeman? Ljudi zlo ni ne zapamte a vec zaborave.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 07/09/2004 : 07:20:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Završna rec, ne bakce mi se više sa ovim, osim ako neko nema nešto strahovito bitno da pridoda.

Vec sam sve ovo video na sajtu www.my-symbian.com, koji se bavi symbian moblinim telefonnima. I tamo su, na pocetku foruma, poceli da se pojavljuju piratski programi za mobilne telefone, doduše za razmenu, ne za promenu. To je tolerisano šrvih par meseci, a onda je webmaser rešio da protera sve pirate, i to radi toliko fanaticno, da ne sme ni da se spomene sama mogucnost da mogu da postoje piratizovani programi za mobilne telefone. Cak se i privatne porke skeniraju, i ako imaš u njoj išta makar malo sumnjivo, tipa "pusti mi mail", biceš pod nadzorom. To nije baš najsrecniji forum na svetu. Ne bih voleo da se to desi i ovde.

Razlika? Industrija programa za mobilne telefone je tek u povoju, i Michal (webmaster my-symbiana) lepo kaže da te programe ne treba piratizovati, jer nisu u pitanju ogromne kompanije koje zaraduju brdo love, vec programeri zaludenici, koji neretko sami prave i plasiraju svoj proizvod, a ako im se to ne isplati, dicice ruke od proizvodnje, i na kraju ce M$-ov Windows mobile pojesti symabian operativni sistem.

Ovde je obrnuta situacija. Dok je "industrija" bila u povoju, i dok su pirati cak i mogli da nanesu štetu, oni su bili blago receno tolerisani. Sad kad se tržište stabilizovalo, oni su prognani.

Ebga. Svako ostavi ideale pre ili kasnije, obuce odelo i ude u mašinu. Ja sam se samo nadao da ce ovde to biti kasnije.

Toliko od mene. Kao što verujem da svi ovde znaju, od pirata nikada nisam uzimao pare, nisam ih ni izdavao ni prodavao (jesam prevodio, ako se onaj DD racuna u pirate), pa sa ovom zabranom meni ne ide ni iz džepa ni u džep. Samo barem negde izbegavam to oblacenje odela i ulazak u mašinu. Cisto ideala radi.

Go to Top of Page

zosko
Senior Member

1506 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 07/09/2004 : 08:55:16  Show Profile Show Extended Profile  Send zosko a Private Message
mislim da je moderator jako lijepo obrazlozio da polusluzbeni sajt croatia recordsa nije lijepo koristiti za distribuciju plagijata bijelog dugmeta
kako netko tko je ucinio tako puno za ovaj sajt to nije u stanju shvatiti?????
a sto ti djole nevolis monopole, pa tko ih voli
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29363 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 07/09/2004 : 10:03:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Dakle ovako. Kao prvo, ovaj potez nema apsolutno nikakve veze sa Gandom, jednostavno radi se o slucajnosti. Drugo, nisam duzan objasnjavati nikome nista, ali ok, evo, da ne povlaci te rasprave nadugo i nasiroko. Stripovi.com se citaju u Sloveniji i u Italiji, znate. Stigla mi je sluzbena poruka od strane vlasnika prava za odredjene stripove u vezi piratskih izdanja koja se otvoreno reklamiraju i prodaju na sajtu i u kojoj nam je prijateljski savjetovano da onemogucimo prodaju istih izdanja kako ne bi došlo do konzekvenci po samu stranicu. Taj se dopis cak i ne odnosi na popis spomenutih izdanja u bazi podataka nego iskljucivo na prodaju gdje svako malo ponosno vijori "Prodajem PIRATSKE stripove". Kako se stripovi.com vrlo skoro namjeravaju upustiti u izdavacke vode, zbog ugleda nas samih a i zbog svih onih legalnih izdavaca koji isticu naše ime u svojim izdanjima, najmanje što možemo uciniti je kolegijalno stati na stranu izdavaca i ne dopuštati promociju nelegalnih izdanja. OK? Trece, na pitanje "što je sve pirat" odgovor se jako dobro zna. Naime, u ovom trenutku mali broj ljudi radi takva izdanja u kontinuitetu i u tom smislu nije toliko bitno da li nešto iz '95 pirat koliko je bitno da li je nešto iz kolovoza ili rujna 2004 pirat. Naravno, nismo toliko naivni da mislim da cemo obeshrabriti pirate da nastave sa svojim poslom, ali bar nece imati toliko otvoreno tržište (kako ovdje, tako i u strip shopovima), jer svi vi koji kupujete one šugave banjalucke "specijalce" podržavate njihov rad. Cetvrto, svi ce imati isti tretman, dakle i PSDZ i ostali, mada osobno mislim da PSDZ spada u drugaciju kategoriju ali svejedno.

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 07/09/2004 : 10:04:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
Marko, sta namjeravas da izdajes?

Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 07/09/2004 : 10:05:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
Nakon Markovog obrazlozenja je sve jasnije. Nadam se da se i ostali forumasi slazu sa mnom.

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 07/09/2004 : 10:20:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

Kako se stripovi.com vrlo skoro namjeravaju upustiti u izdavacke vode

Kljucni momenat.

Dakle, stripovi.com postaje i zvanicno sajt jedne izdavacke kuce,a ne sajt njegovih posetioca.

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29363 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 07/09/2004 : 10:22:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:

quote:

Kako se stripovi.com vrlo skoro namjeravaju upustiti u izdavacke vode

Kljucni momenat.

Dakle, stripovi.com postaje i zvanicno sajt jedne izdavacke kuce,a ne sajt njegovih posetioca.

Nije tocno. Stripovi.com nikad nece biti sajt izdavacke kuce, ali ja cu biti izdavac. A kako sam ja odgovoran za sadržaj na stripovi.com, odatle paralela.

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 07/09/2004 : 10:27:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Pa dobro, možemo da raspravljamo o tome otkud onda ona formulacija gore, možemo i da raspravljamo o tome koliko ce sajt biti nezavistan od tvoje izdavacke delatnosti, ali nema svrhe.

Svršen cin, ponovo.

Take it or leave it.

Na nama je da vidimo šta cemo.

Šta god bude, neka je sa srecom, i barem neka dobra vest da izade iz ovog mucnog topica. :)

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29363 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 07/09/2004 : 10:40:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Što take it or leave it? Ne kuzim.
Stranica ce biti neovisna, jer ja kad postanem izdavac necu prestati voljeti strip, a ako se sjecaš, to je razlog zbog kojeg sam pokrenuo ovu stranicu.

Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 07/09/2004 : 10:42:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
Marko hoces li nam reci sta namjeravas da izdajes?

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 07/09/2004 : 10:52:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
quote:

Stranica ce biti neovisna, jer ja kad postanem izdavac necu prestati voljeti strip, a ako se sjecaš, to je razlog zbog kojeg sam pokrenuo ovu stranicu.

Ako se secam?

Dobro, duly noted, mada nisam mislio da cemo komunicirati na taj nacin.

To po strani, nisam siguran da ce stranica biti nezavisna. Oduvek je bilo problema ako neko forumu pocne da pljuje Bernardova izdanja. Šta ce tek biti kada se na tapetu nadu tvoja sopstvena?

O suptilnim izdavackim igrama koje se igraju oko foruma ili ljudi koji dolaze na njega, a za koje ti vrlo dobro znaš, da i ne govorimo. One su i do sada blago uticale na sajt, šta li ce biti tek nadalje?

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29363 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 07/09/2004 : 11:02:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by SejoSexon

Marko hoces li nam reci sta namjeravas da izdajes?

Ne. Kad bude vrijeme, saznat cete. Stvari su jos samo u realizaciji trenutno.

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29363 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 07/09/2004 : 11:09:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:

quote:

Ako se secam?

Dobro, duly noted, mada nisam mislio da cemo komunicirati na taj nacin.

To po strani, nisam siguran da ce stranica biti nezavisna. Oduvek je bilo problema ako neko forumu pocne da pljuje Bernardova izdanja. Šta ce tek biti kada se na tapetu nadu tvoja sopstvena?

O suptilnim izdavackim igrama koje se igraju oko foruma ili ljudi koji dolaze na njega, a za koje ti vrlo dobro znaš, da i ne govorimo. One su i do sada blago uticale na sajt, šta li ce biti tek nadalje?

Pa ne znam, ti si nas ovdje napao kao da se radi o tko zna cemu, ni ja se tome nisam nadao, a u vezi odluke koja je skroz legitimna. Sto se tice pljuvanja mojih izdanja, svaku argumentiranu kritiku cu otrpjeti, dapace, dobrodosla je. Takoder, ovdje je ionako bilo dosta pljuvanja po meni osobno, sto je još gore, pa su samo dvojica ljudi zbog toga letila s foruma, i to tek nakon teških uvreda, a poslije sam im ipak dopustio da se vrate. Dakle, ne vidim tu probleme. Bernardova izdanja su se pljuvala bez nekih argumenta (i sam si sto put astao u obranu, npr. kad su se usporedjivala sa Systemom) i normalno da cu stati na njegovu stranu. Za suptilne izdavacke igre ljudi oko foruma, ne znam tocno na što misliš, molim te pojasni.

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 07/09/2004 : 11:22:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Nisam napao nikoga.

Znaš i sam da napad izgleda drugacije, i sa mnogo, mnogo manje obzira. Kao što sam vec rekao na burzi, nisam te napadao ni kada sam imao mnogo bolje razloge, ne želim ni sada.

Izdavacke igre? Ne bih da iznosim svu prljavštinu koju znam oko Systema, Marketprinta, Ludensa, LMI i Abatona na forum.

A pljuvanje po nekome licno je jedna stvar, a pljuvanje po necemu u šta je uložio svoj trud i svoj rad, i svoj novac je nešto drugo. Covek je mnogo osetljiviji tu.

No dobro, ovako možemo do beskonacnosti. Šta se imalo, reklo se.

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29363 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 07/09/2004 : 11:26:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:

Nisam napao nikoga.

Znaš i sam da napad izgleda drugacije, i sa mnogo, mnogo manje obzira. Kao što sam vec rekao na burzi, nisam te napadao ni kada sam imao mnogo bolje razloge, ne želim ni sada.

Pa ne znam, razumio bi da su Columbo, ili ne znam, Ramath digli toliku buku oko te zabrane, jer oni imaju direktnu štetu od nje, ali nije mi jasno zasto to tebi toliko smeta. Ja naime nisam i ne mogu nikome zabraniti da radi i izdaje sto hoce, mogu samo sprijeciti da se te stvari oglasavaju i prodaju ovdje. Internet je dovoljno velik, neka ljudi nadju druga mjesta za to i sve ok. Uostalom, ja sam mislio da si ti protiv piraterije, nije mi sad jasan tvoj stav.

quote:
Izdavacke igre? Ne bih da iznosim svu prljavštinu koju znam oko Systema, Marketprinta, Ludensa, LMI i Abatona na forum.

Dobro, onda molim te reci bar dio meni na mail, da i ja znam sto se to vrti oko sajta, mozda ce mi neke stvari biti jasnije.

quote:
A pljuvanje po nekome licno je jedna stvar, a pljuvanje po necemu u šta je uložio svoj trud i svoj rad, i svoj novac je nešto drugo. Covek je mnogo osetljiviji tu.

No dobro, ovako možemo do beskonacnosti. Šta se imalo, reklo se.

Cuj, ne znam. Ja sam puno osjetljiviji kad mi netko kaže da sam rasist nego da mi kaže da mi stranice ne valjaju.

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 07/09/2004 : 11:41:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Mail, uskoro.

Piraterija, zavisi. Ne svida mi se šta rade ovi banjlucani. Super je što su izdali MNO&MM i Nicka Raidera, kakvi god da su, sve ostalo mi ide na živce. Ali, to sam vec naveo ngde, kad cemo videti NN Gigante? Verovatno ga niko ne bi izdao kako god se okrene, no ipak. Naveo sam i Miraclemana, koji ne može da se drugojacije nabavi, osim na diskovima. Ima pirata koje sam u potpunosti podržavao, osim ona dva gornavadena. Kratke price, recimo. Helvetske price, takode. Kler. Neka od starijih Dark Housovih izdanja. Ima nekih koje treba ritualno spaliti i pozvati Sveti Sinod da okadi štampariju gde su štampani, kao što je onaj famozni Najamnik, a bogami i dobar deo banjalucanskih pirata. ALi to sve važi i za legalna izdanja.

U krajnoj liniji, sve dok izdavaci ne rade kako treba, bice pirata. I sve dok izdavaci ne budu radili kako treba, ja podržavam da tu budu pirati da ih na to podsecaju.

Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.34 seconds. Snitz Forums 2000