Author |
Topic |
Darkwood Devil
stripovi.com kum
Croatia
8299 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 07/09/2004 : 16:34:05
|
Naravno da ne bi. Pogotovo sa danasnjeg aspekta kada stripovi legalno izlaze na lopate.
"REACH UP FOR THE SUNRISE, PUT YOUR HANDS INTO THE BIG SKY, YOU CAN TOUCH THE SUNRISE, FEEL THE NEW DAY ENTER YOUR LIFE..." |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29363 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
Zole
stripovi.com kum
Croatia
4286 Posts
Member since 24/10/2001 |
Posted - 07/09/2004 : 16:45:20
|
Tko je to Alene?
Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! |
|
|
Darkwood Devil
stripovi.com kum
Croatia
8299 Posts
Posted - 07/09/2004 : 16:52:16
|
Mi pricamo o sada, zar ne?
"REACH UP FOR THE SUNRISE, PUT YOUR HANDS INTO THE BIG SKY, YOU CAN TOUCH THE SUNRISE, FEEL THE NEW DAY ENTER YOUR LIFE..." |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 07/09/2004 : 17:11:43
|
U tvom postu nije bilo ni reci o "sada".
Ne, bio je tvoj uopšten stav da ko voli stripove, ne treba da podržava pirate.
Iz sadašnje perspektive mogu i ja da se pravim visokomoralnim i rafiniranim i to isto tvrdim.
Samo što u vremenu o kome pricam perspektive nije bilo. Nikakve.
E ako stvarno smatraš da i onda nije trebalo podržavati pirate, jebi ga, onda šta da ti kažem, verovatno voliš stripove puno više od mene.
"Well, wobble my webs and call me shaky!" |
Edited by - Djole on 07/09/2004 17:13:02 |
|
|
Darkwood Devil
stripovi.com kum
Croatia
8299 Posts
Posted - 07/09/2004 : 17:16:57
|
Ne vidim nikakav smisao vracati se 5,10 ili 50 godina unazad. To koliko ja volim stripove ne trebam nikome dokazivati na bilo koji nacin. Istina, problem o kojem pricamo se vuce jako dugo i krajnje je vrijeme stati mu na kraj. Uz danasnji ritam stripova ne vidim niti jedan razlog zasto bi tako nesto podrzavali. Da nitko nije odkupio prava za stripove koji se piratiziraju ne bih rekao niti jednu rijec, ali ovako...
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 07/09/2004 : 17:34:23
|
E dobro, to je vec drasticna razlika od onog prvobitnog stanovišta po kome nijedna piraterija ne valja, ni u kom slucaju.
Sa poslednjom recenicom se u potpunosti slažem.
|
|
Darkwood Devil
stripovi.com kum
Croatia
8299 Posts
Posted - 07/09/2004 : 17:39:18
|
Onda uredu:)!
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 07/09/2004 : 18:55:43
|
quote: Originally posted by Djole
Dakle, idemo ovako:
1994. godina. Sankcije. Nemaština. Beda, da ne kažem. O licenciram izdanjima "odredenih stvari" možemo samo da sanjamo, jer:
a) nemamo para da ih kupimo
b) i da imamo, ne postoji legalan nacin da iko kupi prava, pošto smo pod sankcijama.
I u toj situaciji, ja sam trebao, kao neko ko voli strip, da se zgrozi kada se pojavi piratski Alan Ford/Moebius/Manara/bilo-šta?
Aha.
"Well, wobble my webs and call me shaky!"
Sad je 2004, probudi se i pocmi razmisljati logicnije. Mozes ti to, samo ako se potrudis... |
|
|
Ramath
Senior Member
Russia
2127 Posts
Member since 26/02/2004 |
Posted - 07/09/2004 : 19:46:44
|
ko je donio odluku da se zabrani piraterija, Staff ili vlasnici autorskih prava
Jedni kazu Staff jednoglasno, a drugi vlasnici autorskih prava
Ja sam ostecen ovim cinom, al se ne bunim previse, to je Markosova (da li) odluka i ja je postujem, bez obzira sto se ne slazem s njom i necu prekrsiti zabranu. Mogu li bar u ponudi napisati: ''Za piratska izdanja javite se na mail''???
Hvala
Smrt terorizmu, sloboda Rusima! |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 07/09/2004 : 19:49:03
|
quote: Originally posted by Ramath
Ja sam ostecen ovim cinom, al se ne bunim previse, to je Markosova (da li) odluka i ja je postujem, bez obzira sto se ne slazem s njom i necu prekrsiti zabranu. Mogu li bar u ponudi napisati: ''Za piratska izdanja (cenzurisano)javite se na mail''???
Hvala
Smrt terorizmu, sloboda Rusima!
Koekude |
|
|
Ramath
Senior Member
Russia
2127 Posts
Posted - 07/09/2004 : 19:50:13
|
quote: Originally posted by prozirna senka
Ja sam ostecen ovim cinom, al se ne bunim previse, to je Markosova (da li) odluka i ja je postujem, bez obzira sto se ne slazem s njom i necu prekrsiti zabranu. Mogu li bar u ponudi napisati: ''Za piratska izdanja (cenzurisano)javite se na mail''???
Hvala
Koekude
Od kad si postao moderator
|
|
byoman
Advanced Member
Croatia
6349 Posts
Member since 07/12/2002 |
Posted - 07/09/2004 : 19:52:57
|
Ja sam ostecen ovim cinom, al se ne bunim previse, to je Markosova (da li) odluka i ja je postujem, bez obzira sto se ne slazem s njom i necu prekrsiti zabranu. Mogu li bar u ponudi napisati: ''Za piratska izdanja javite se na mail''???
Hvala
Procitaj sto je Markos rekao. Upozoren je od strane nekih vlasnika autorskih prava i donio je osluku o zabrani.
All have said their prayers Invade their nightmares |
|
|
Darkwood Devil
stripovi.com kum
Croatia
8299 Posts
Posted - 07/09/2004 : 19:54:30
|
Donjeli su odluku izdavaci, a staffovci su je jednoglasno podrzali.
|
|
Ramath
Senior Member
Russia
2127 Posts
Posted - 07/09/2004 : 19:55:04
|
quote: Originally posted by byoman
Hvala
Procitaj sto je Markos rekao. Upozoren je od strane nekih vlasnika autorskih prava i donio je osluku o zabrani.
All have said their prayers Invade their nightmares
A Zole je na jednom topicu rekao da je Staff jednoglasno odlucio da se uvede zabrana, pa me to pomalo zbunjuje
|
|
Darkwood Devil
stripovi.com kum
Croatia
8299 Posts
Posted - 07/09/2004 : 19:56:36
|
Odlucili = podrzali. Isti rezultat:)
|
|
Ramath
Senior Member
Russia
2127 Posts
|
Darkwood Devil
stripovi.com kum
Croatia
8299 Posts
Posted - 07/09/2004 : 20:01:26
|
Ne, jer opet ih putem jednog medija podrzavas. Pokusaj shvatiti situaciju.
|
|
Darkwood Devil
stripovi.com kum
Croatia
8299 Posts
Posted - 07/09/2004 : 20:01:56
|
I to javno, sto je najgore u citavoj prici.
Nadam se da se ne ljutis.
|
|
Ramath
Senior Member
Russia
2127 Posts
Posted - 07/09/2004 : 20:03:02
|
Ma nema frke, rekao sam da postujem odluku i necu je prekrsiti, nastavicemo diskusiju kad stignem kuci, zurim na bus
|
|
Powerboy
Starting Member
Serbia
20 Posts
Member since 03/09/2004 |
Posted - 07/09/2004 : 20:14:17
|
quote: Originally posted by Govinda
Nije bas da se kupuje na aukcijama...tu i tamo po jedna ponuda...
Aukcije nisu bas nesto.Stripovi koji se prodaju nisu rjetki a cjena je malo manja ili ista kao normalna cjena. Ebay je bolji ali nema nasih stripova.
Brzina ubija! |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 07/09/2004 : 20:30:53
|
quote: Originally posted by Dado
Sad je 2004, probudi se i pocmi razmisljati logicnije. Mozes ti to, samo ako se potrudis...
Da, krenuti u izdavacke vode, i onda pljuvati pirate, jel tako, Dado?
U stvari, dobar fazon.
Hahaha.
Ajd zdravo.
Edited by - Djole on 07/09/2004 20:36:09 |
|
|
Ramath
Senior Member
Russia
2127 Posts
Posted - 07/09/2004 : 21:15:19
|
Sad je 2004, probudi se i pocmi razmisljati logicnije. Mozes ti to, samo ako se potrudis...
U stvari, dobar fazon.
Hahaha.
Ajd zdravo.
|
|
Darkwood Devil
stripovi.com kum
Croatia
8299 Posts
Posted - 07/09/2004 : 22:23:08
|
Nije stvar da li cemo uci u izdavacke vode ili ne. Velika vecina nas zapravo i nece pa podrzavamo tu ideju.
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 07/09/2004 : 22:55:51
|
U stvari, dobar fazon.
Hahaha.
Ajd zdravo.
Pa ti sad naprica kako je nemoguce iz ovih ili onih razloga krenuti u izdavacke vode, kako onda to moze biti dobar fazon, kad je skoro pa nemoguce. Nemoj mi samo sad pocet sa onom pricom sef SAFa i Srbi da se opet ne pocmem smijati. Mozes misliti sto neki Hrvat poput mene ima lakse predispozicije, malo sutra. Cudi me da ti na taj nacin razgovaras, mislio sam da ti kuzis fazon. No ocito si samo mrvicu umisljen da moras uvijek imati pravo...samo uzivaj i dalje. Tko pljuje po svim piratima??? Mislim da sam se ja jasno i javno izjasnio da sam kupovao neka piratska izdanja, kao da cu neke i dalje kupovati. Takodje sam u svim raspravama podrzavao izdavanje pirata za stripove koje vjerovatno nikada necemo vidjeti na nasim prostorima ako ih neko ne izda na takav nacin. No uvijek, i zauvijek sam bio protiv prezentacije i prodaje istih preko ove stranice, i preko ovog foruma, to cinim i sada. Pirati ce ionako raditi svoj posao, a onaj tko bude zelio on ce vec to nabaviti. Ti sam sebi ponekad proturijecis, kritiziras legalne izdavace zbog lose kvalitete, a podrzajes pirate uglavnom jos gore kvalitete. I kazes kako je to samar izdavacima, prije bih rekao da je to ne samar, vec samarcina nama ljubiteljima stripa i kolekcionarima. Bez uvrede prijatelju, no da si tako jak na djelima kao na rijecima imali bi u tebi najboljeg izdavaca, ali pricati moze svako na svoj nacin sto hoce... I nemoj mi opet pocet sa pricom o zemlji gdje je nemoguce dobiti prava na stripove, jer eto i taj Abaton je na sluzbenoj Bonelli stranici, a i oni su morali nekome platiti, a sasvim sam siguran da ta prava nisu kupili u kini.
Zivio ti meni!
|
|
|
Topic |
|