forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Aukcije...
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 07/09/2004 : 16:34:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message
Naravno da ne bi. Pogotovo sa danasnjeg aspekta kada stripovi legalno izlaze na lopate.

"REACH UP FOR THE SUNRISE, PUT YOUR HANDS INTO THE BIG SKY, YOU CAN TOUCH THE SUNRISE, FEEL THE NEW DAY ENTER YOUR LIFE..."
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29363 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 07/09/2004 : 16:41:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Sada ne bi, ali onda da, na to je mislio Alene. (ako se ne varam).

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

Zole
stripovi.com kum

Croatia
4286 Posts

Member since 24/10/2001

Posted - 07/09/2004 : 16:45:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Zole a Private Message
Tko je to Alene?

Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor!
Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 07/09/2004 : 16:52:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message
Mi pricamo o sada, zar ne?

"REACH UP FOR THE SUNRISE, PUT YOUR HANDS INTO THE BIG SKY, YOU CAN TOUCH THE SUNRISE, FEEL THE NEW DAY ENTER YOUR LIFE..."
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 07/09/2004 : 17:11:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
U tvom postu nije bilo ni reci o "sada".

Ne, bio je tvoj uopšten stav da ko voli stripove, ne treba da podržava pirate.

Iz sadašnje perspektive mogu i ja da se pravim visokomoralnim i rafiniranim i to isto tvrdim.

Samo što u vremenu o kome pricam perspektive nije bilo. Nikakve.

E ako stvarno smatraš da i onda nije trebalo podržavati pirate, jebi ga, onda šta da ti kažem, verovatno voliš stripove puno više od mene.

"Well, wobble my webs and call me shaky!"

Edited by - Djole on 07/09/2004 17:13:02
Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 07/09/2004 : 17:16:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message
Ne vidim nikakav smisao vracati se 5,10 ili 50 godina unazad. To koliko ja volim stripove ne trebam nikome dokazivati na bilo koji nacin.
Istina, problem o kojem pricamo se vuce jako dugo i krajnje je vrijeme stati mu na kraj. Uz danasnji ritam stripova ne vidim niti jedan razlog zasto bi tako nesto podrzavali. Da nitko nije odkupio prava za stripove koji se piratiziraju ne bih rekao niti jednu rijec, ali ovako...

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 07/09/2004 : 17:34:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
E dobro, to je vec drasticna razlika od onog prvobitnog stanovišta po kome nijedna piraterija ne valja, ni u kom slucaju.

Sa poslednjom recenicom se u potpunosti slažem.

Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 07/09/2004 : 17:39:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message
Onda uredu:)!

Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 07/09/2004 : 18:55:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
quote:
Originally posted by Djole

Dakle, idemo ovako:

1994. godina. Sankcije. Nemaština. Beda, da ne kažem. O licenciram izdanjima "odredenih stvari" možemo samo da sanjamo, jer:

a) nemamo para da ih kupimo

b) i da imamo, ne postoji legalan nacin da iko kupi prava, pošto smo pod sankcijama.

I u toj situaciji, ja sam trebao, kao neko ko voli strip, da se zgrozi kada se pojavi piratski Alan Ford/Moebius/Manara/bilo-šta?

Aha.

Sad je 2004, probudi se i pocmi razmisljati logicnije.
Mozes ti to, samo ako se potrudis...
Go to Top of Page

Ramath
Senior Member

Russia
2127 Posts

Member since 26/02/2004

Posted - 07/09/2004 : 19:46:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Ramath a Private Message
ko je donio odluku da se zabrani piraterija, Staff ili vlasnici autorskih prava

Jedni kazu Staff jednoglasno, a drugi vlasnici autorskih prava

Ja sam ostecen ovim cinom, al se ne bunim previse, to je Markosova (da li) odluka i ja je postujem, bez obzira sto se ne slazem s njom i necu prekrsiti zabranu. Mogu li bar u ponudi napisati: ''Za piratska izdanja javite se na mail''???

Hvala

Smrt terorizmu, sloboda Rusima!
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 07/09/2004 : 19:49:03  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
quote:
Originally posted by Ramath

Ja sam ostecen ovim cinom, al se ne bunim previse, to je Markosova (da li) odluka i ja je postujem, bez obzira sto se ne slazem s njom i necu prekrsiti zabranu. Mogu li bar u ponudi napisati: ''Za piratska izdanja (cenzurisano)javite se na mail''???

Hvala

Koekude
Go to Top of Page

Ramath
Senior Member

Russia
2127 Posts

Member since 26/02/2004

Posted - 07/09/2004 : 19:50:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Ramath a Private Message
quote:
Originally posted by prozirna senka

quote:

Ja sam ostecen ovim cinom, al se ne bunim previse, to je Markosova (da li) odluka i ja je postujem, bez obzira sto se ne slazem s njom i necu prekrsiti zabranu. Mogu li bar u ponudi napisati: ''Za piratska izdanja (cenzurisano)javite se na mail''???

Hvala

Koekude

Od kad si postao moderator

Go to Top of Page

byoman
Advanced Member

Croatia
6349 Posts

Member since 07/12/2002

Posted - 07/09/2004 : 19:52:57  Show Profile Show Extended Profile  Send byoman a Private Message
quote:

Ja sam ostecen ovim cinom, al se ne bunim previse, to je Markosova (da li) odluka i ja je postujem, bez obzira sto se ne slazem s njom i necu prekrsiti zabranu. Mogu li bar u ponudi napisati: ''Za piratska izdanja javite se na mail''???

Hvala

Procitaj sto je Markos rekao.
Upozoren je od strane nekih vlasnika autorskih prava i donio je osluku o zabrani.

All have said their prayers
Invade their nightmares
Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 07/09/2004 : 19:54:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message
Donjeli su odluku izdavaci, a staffovci su je jednoglasno podrzali.

Go to Top of Page

Ramath
Senior Member

Russia
2127 Posts

Member since 26/02/2004

Posted - 07/09/2004 : 19:55:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Ramath a Private Message
quote:
Originally posted by byoman

quote:

Hvala

Procitaj sto je Markos rekao.
Upozoren je od strane nekih vlasnika autorskih prava i donio je osluku o zabrani.

All have said their prayers
Invade their nightmares

A Zole je na jednom topicu rekao da je Staff jednoglasno odlucio da se uvede zabrana, pa me to pomalo zbunjuje

Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 07/09/2004 : 19:56:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message
Odlucili = podrzali. Isti rezultat:)

Go to Top of Page

Ramath
Senior Member

Russia
2127 Posts

Member since 26/02/2004

Posted - 07/09/2004 : 19:57:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Ramath a Private Message
A mogu li napisati ono ili ne?

Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 07/09/2004 : 20:01:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message
Ne, jer opet ih putem jednog medija podrzavas. Pokusaj shvatiti situaciju.

Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 07/09/2004 : 20:01:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message
I to javno, sto je najgore u citavoj prici.

Nadam se da se ne ljutis.

Go to Top of Page

Ramath
Senior Member

Russia
2127 Posts

Member since 26/02/2004

Posted - 07/09/2004 : 20:03:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Ramath a Private Message
Ma nema frke, rekao sam da postujem odluku i necu je prekrsiti, nastavicemo diskusiju kad stignem kuci, zurim na bus

Go to Top of Page

Powerboy
Starting Member

Serbia
20 Posts

Member since 03/09/2004

Posted - 07/09/2004 : 20:14:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Powerboy a Private Message
quote:
Originally posted by Govinda

Nije bas da se kupuje na aukcijama...tu i tamo po jedna ponuda...

Aukcije nisu bas nesto.Stripovi koji se prodaju nisu rjetki a cjena je malo manja ili ista kao normalna cjena. Ebay je bolji ali nema nasih stripova.

Brzina ubija!
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 07/09/2004 : 20:30:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
quote:
Originally posted by Dado

Da, krenuti u izdavacke vode, i onda pljuvati pirate, jel tako, Dado?

U stvari, dobar fazon.

Hahaha.

Ajd zdravo.

Edited by - Djole on 07/09/2004 20:36:09
Go to Top of Page

Ramath
Senior Member

Russia
2127 Posts

Member since 26/02/2004

Posted - 07/09/2004 : 21:15:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Ramath a Private Message
quote:

quote:

U stvari, dobar fazon.

Hahaha.

Ajd zdravo.

Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 07/09/2004 : 22:23:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message
Nije stvar da li cemo uci u izdavacke vode ili ne. Velika vecina nas zapravo i nece pa podrzavamo tu ideju.

Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 07/09/2004 : 22:55:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
quote:

quote:

U stvari, dobar fazon.

Hahaha.

Ajd zdravo.

Pa ti sad naprica kako je nemoguce iz ovih ili onih razloga krenuti u izdavacke
vode, kako onda to moze biti dobar fazon, kad je skoro pa nemoguce.
Nemoj mi samo sad pocet sa onom pricom sef SAFa i Srbi da se opet ne pocmem smijati.
Mozes misliti sto neki Hrvat poput mene ima lakse predispozicije, malo sutra.
Cudi me da ti na taj nacin razgovaras, mislio sam da ti kuzis fazon.
No ocito si samo mrvicu umisljen da moras uvijek imati pravo...samo uzivaj i dalje.
Tko pljuje po svim piratima???
Mislim da sam se ja jasno i javno izjasnio da sam kupovao neka piratska izdanja,
kao da cu neke i dalje kupovati.
Takodje sam u svim raspravama podrzavao izdavanje pirata za stripove koje vjerovatno
nikada necemo vidjeti na nasim prostorima ako ih neko ne izda na takav nacin.
No uvijek, i zauvijek sam bio protiv prezentacije i prodaje istih preko ove stranice,
i preko ovog foruma, to cinim i sada.
Pirati ce ionako raditi svoj posao, a onaj tko bude zelio on ce vec to nabaviti.
Ti sam sebi ponekad proturijecis, kritiziras legalne izdavace zbog lose kvalitete,
a podrzajes pirate uglavnom jos gore kvalitete.
I kazes kako je to samar izdavacima, prije bih rekao da je to ne samar, vec samarcina
nama ljubiteljima stripa i kolekcionarima.
Bez uvrede prijatelju, no da si tako jak na djelima kao na rijecima imali bi u tebi
najboljeg izdavaca, ali pricati moze svako na svoj nacin sto hoce...
I nemoj mi opet pocet sa pricom o zemlji gdje je nemoguce dobiti prava na stripove,
jer eto i taj Abaton je na sluzbenoj Bonelli stranici, a i oni su morali nekome platiti,
a sasvim sam siguran da ta prava nisu kupili u kini.

Zivio ti meni!

Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000