Author |
Topic  |
plavi
Junior Member

432 Posts
Member since 10/05/2002 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 20/09/2004 : 13:01:15
|
Eto, moje kritike su urodile plodom:-) Castelli je zaista majstor. Cak i kad nije u formi nekako zna napraviti zanimljivu epizodu, za razliku od raznoraznih kvazi scenarista koji su prodefilirali Martijem. Steta sto ga nema cešce. Ja bi mozda cak! i bio za da se preskacu neke epizode, kad je Marti u pitanju, mada opet, kolekcionar u meni se buni:-)
MV Whoopi sam daaavno citao i zapamtio sam je po jezivoj atmosferi i Mastantuonovom crtezu koji mi se iskreno i nije previse svidio. Mislim, nije da je los, i da covjek ne zna crtati, ali nekad mi previse ode u grotesku sto mi se ne svidja. Sad slijedi jedna prilicno šokantna epizoda, koja pocinje ludo, ali kraj (u sljedecem broju, iz dva je dijela) meni nije bas zadovoljavajuci. Ali s Magico Ventom ce biti jos itekako dobrih epizoda, one najbolje tek trebaju doci!
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
 |
|
plavi
Junior Member

432 Posts
Posted - 20/09/2004 : 13:15:05
|
Hmmm,to sa malo grotesknijim crtezom sam i ja primetio,ali imam utisak da ga Mastantuono koristi da sto bolje opise emocije,karakter pa i samu situaciju u kojoj se akteri nalaze,tako da se meni ipak ta mana cini vise kao plus za njegov crtez... |
 |
|
VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 20/09/2004 : 13:20:28
|
quote: Originally posted by plavi
Zaista fenomenalan "trobroj",ne znam da li se vama svideo koliko i meni. Najpoznatije legende i price o New York-u,spakovane u ova tri broja,Castelli zaista zna svoj posao.To je samo dokaz da posle toliko godina taj covek ne gubi inspiraciju i zaista radi price o Martiju krajnje detaljno i sa puno vise truda od autora ostalih SBE stripova...
B.t.w.,novi MV je takodje izuzetno dobar,cak je mnogo upecatljiviji od vecine DYD stripova,sto sam mislio da necu doziveti kada se ova edicija pokrenula... 
Slazem se sto se tice Petera Stuyvesanta, ali meni se jos vise svidja simpaticna pricica o putovanjima kroz vrijeme.
ameri pjevaju aleluja glori, kineska zastava se veselo vijori, DON'T HAPPY, BE WORRY |
 |
|
plavi
Junior Member

432 Posts
Posted - 20/09/2004 : 13:34:12
|
Slazem se,originalni duo Castelli & Alessandrini ne moze da zakaze  Uz to,ovo je prilicno svez pogled na tematiku putovanja kroz vreme,sa mnogo vise osvrta na paradokse i probleme koje bi ono izazvalo.Castellijev mozak je neunistiv!  |
 |
|
Dok Lester
Advanced Member

5078 Posts
Member since 15/11/2001 |
Posted - 20/09/2004 : 13:51:43
|
Inace sam ljubitelj MM, a za ovu pricu mogu reci da je jedna od najboljih u zadnje vrijeme.
"When I do good, I feel good; when I do bad, I feel bad, and that is my religion." |
 |
|
Advanced Member

Denmark
3264 Posts
Member since 05/11/2001 |
Posted - 20/09/2004 : 14:02:23
|
e sad kad bi bernard htio da se javi na mail, i ja bih mogao ucestvovati u raspravi :)
od MV sam pricitao prve tri epizode i nemogu ga jos pohvaliti al eto nadam se da imam slican ukus oko tog zanra kao Markos, pa da ce mi se u buducnosti popraviti pogled na MV
o martiju se nema sta reci sto mi svi neznamo, fenomenalan stri a castelli je 90% zasluzan za to. njegove epizode su pravi uzitak. iako i vecinu drugih martijevih pisaca, moram pohvaliti. definitivno je najbolji junak od bonelija za gimnastiku mozga 
*-*"The only thing we have to decide is what to do with the time that is given to us."*-*
|
 |
|
BiDi
Senior Member

Slovenia
2453 Posts
Member since 06/05/2002 |
|
steinbrenner
Average Member

Croatia
603 Posts
Member since 26/03/2002 |
Posted - 20/09/2004 : 14:20:01
|
kakav trobroj? ja sam kupio normalnog martina na kiosku i odlican mi je, nakon dugo vremena sam uzivao u martinu - ne racunam kad se vatam neke stare epizode, narafski da onda uzivam
A TKO MENE PITA HOCU LI MISTER NOA? |
 |
|
Damjan
stripovi.com suradnik

Italy
1458 Posts
Member since 12/02/2004 |
Posted - 20/09/2004 : 14:54:37
|
quote: Originally posted by Markos
MV Whoopi sam daaavno citao i zapamtio sam je po jezivoj atmosferi i Mastantuonovom crtezu koji mi se iskreno i nije previse svidio. Mislim, nije da je los, i da covjek ne zna crtati, ali nekad mi previse ode u grotesku sto mi se ne svidja. Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Meni se Mastantuono mnogo više svida u koloru, dakle, kada radi naslovnice. U stvari je fascinantno koliko razlicito pristupa naslovnicama Nicka Raidera i Magico Ventoa. Od same kompozicije, pa sve do kolorizma, sasvim drugaciji stil. (PS - za one koji nisu citali novije, talijanske MV-e: Mastantuono kasnije preuzima naslovnice.) Njegovi c/b stripovi su mi toplo-hladno. Poneki sjajan kadar, ali sveukupno me se nije dojmio, sve dok nisam vidio što radi s kolorom. |
 |
|
Damjan
stripovi.com suradnik

Italy
1458 Posts
Member since 12/02/2004 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 20/09/2004 : 14:58:16
|
quote: Originally posted by Damjan
MV Whoopi sam daaavno citao i zapamtio sam je po jezivoj atmosferi i Mastantuonovom crtezu koji mi se iskreno i nije previse svidio. Mislim, nije da je los, i da covjek ne zna crtati, ali nekad mi previse ode u grotesku sto mi se ne svidja. Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Meni se Mastantuono mnogo više svida u koloru, dakle, kada radi naslovnice. U stvari je fascinantno koliko razlicito pristupa naslovnicama Nicka Raidera i Magico Ventoa. Od same kompozicije, pa sve do kolorizma, sasvim drugaciji stil. (PS - za one koji nisu citali novije, talijanske MV-e: Mastantuono kasnije preuzima naslovnice.) Njegovi c/b stripovi su mi toplo-hladno. Poneki sjajan kadar, ali sveukupno me se nije dojmio, sve dok nisam vidio što radi s kolorom.
Još kad se sjetis da je covjek godinama crtao naslovnice za Topolina:-)
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
 |
|
steinbrenner
Average Member

Croatia
603 Posts
Member since 26/03/2002 |
Posted - 20/09/2004 : 16:59:37
|
pardon nisam u toku no u svakom slucaju mi je dobar mm pod naslovom blago petera stuyvesanta u kojem je zadnja pricica time travel inc., eto da ne bi bilo zabune bas me udobno iznenadio
A TKO MENE PITA HOCU LI MISTER NOA? |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 20/09/2004 : 17:32:03
|
Pa Castelli ima daleko najviše iskustva što se tice svijeta MM, nije mu on uzalud prvi i najbolji scenarista koji je zaceo niz izuzetno interesantnih tema. Koji je uopce razlog što je napustio posao glavnog scenariste MM? Prestar, preumoran od svega toga ili možda prezauzet necim?
Još je puno tema ostalo nedovršenim, tako da se može napraviti još mnogo epizoda cisto kao nastavci onih najstarijih. Uostalom, Castelli je zasigurno dao materijala buducim scenaristima za dugi niz godina. U zadnje vrijeme, koliko primjecujem tako i rade u Italiji. Anabel Lee, Jinx, nastavak Božicne price, novi maxi itd. ALi prema uBC-u, kvaliteta epizoda je izuzetno niska.
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power... |
 |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8258 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 20/09/2004 : 18:01:43
|
Da, s tim da su Anabel Li i Mister Dzinks pomalo razocaravajuce epizode. Vise sam ocekivao od tih nastavaka, valjda. A inace, ova trodelna epizoda o Njujorku je zaista dobra. Videcemo sta ce jun 2005. doneti. Zadrzavam pravo na skepsu, ali Martiju svakako zelim najbolje.
Koekude |
 |
|
Aco
stripovi.com suradnik

.GIF)
Slovenia
6371 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 20/09/2004 : 21:30:59
|
Meni se posebno svidaju super-simpaticne naslovnice(posebno ova sa vješticom i jabukom) koje su mi bolje od onih starih Alessandrinijevih.A i prošla prica sa Normanima je bila do jaja.Marti je zakon!
Bond.James Bond. |
 |
|
Kowalsky
stripovi.com kum

Croatia
2204 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 20/09/2004 : 22:15:45
|
Eto, moje kritike su urodile plodom:-)
batina je iz raja izašla 
(sorry za upad!)
kriv sam! |
 |
|
Kowalsky
stripovi.com kum

Croatia
2204 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 20/09/2004 : 22:20:32
|
quote: Originally posted by prozirna senka
Da, s tim da su Anabel Li i Mister Dzinks pomalo razocaravajuce epizode. Vise sam ocekivao od tih nastavaka, valjda. A inace, ova trodelna epizoda o Njujorku je zaista dobra. Videcemo sta ce jun 2005. doneti. Zadrzavam pravo na skepsu, ali Martiju svakako zelim najbolje.
Koekude
Dugo su mi te epizode bile medju najdrazima! Koliko god bile narativno malo tanke, ipak mislim da je igra s fizikalnim paradoksima sjajno predstavljena! Pomalo Dylanovski, usudio bih se primijetiti. Mozda je problem s Anabel Li sto je ta epizoda izasla u vrijeme najboljih MM, koje su se uglavnom bavili poznatim i priznatim misterijama. Danasnja verzija Anabel Li bi vjerojatno bila pravo osvjezenje i ugodno iznanadjenje, kao i ovaj Stuyvesant!
kriv sam! |
 |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8258 Posts
Posted - 21/09/2004 : 14:16:31
|
Stare epizode jesu. Ove dve epizode objavljene lani i pre par meseci im nisu ni do kolena. Mada, u poredjenju sa ostalim epizodama MM regularne serije poslednjih godina su svakako iznad proseka.
Koekude |
 |
|
GGG
Senior Member

Slovenia
2562 Posts
Member since 08/11/2003 |
|
tantus
Senior Member

Slovenia
1661 Posts
Member since 10/09/2003 |
Posted - 22/09/2004 : 08:50:44
|
quote: Originally posted by prozirna senka
Stare epizode jesu. Ove dve epizode objavljene lani i pre par meseci im nisu ni do kolena. Mada, u poredjenju sa ostalim epizodama MM regularne serije poslednjih godina su svakako iznad proseka.
Koekude
Nastavak Anabel Li je stvarno bio reciklaza sjajne epizode od pre 20 godina i nije doneo nista novo (meni je prva Anabel Li medju prvih 10 MM-a, mozda i zato sto volim price o paranormalnom), ali za Dzinksa se ne slazem. Mislim da je epizoda sa Dzinksom u duhu njihovih ranijih sukoba i da je Castellijeva ideja sa nanoidima vrlo zanimljivo resenje za zaplet epizode (multiplikacija).
Inace procitao sam i prvi deo nastavka Bozicne prica Macak koji je znao sve i epizoda je kao i Dzinks daleko iznad vecine izaslih u poslednjih nekoliko godina. Mozda je tvoje misljenje o epizodi sa Dzinksom posledica i toga da MM ipak izlazi vec 20-ak godina i zaista tesko moze da se pojavi nesto sto bi nas osvojilo na nacin kao sto su to uradile svojevremeno epizode Gore od vatre, Anabel Li, Skeneri itd. |
 |
|
tantus
Senior Member

Slovenia
1661 Posts
Posted - 22/09/2004 : 08:53:03
|
P.S. Inace obe epizode iz MM Maxi-ja su mi malo iznad proseka (gledajuci sta je izlazilo u MM-u poslednjih godina), mozda mi je malo bolja ona koja se bavi Kirlianovim efektom.
Posle Dzinksa i Macka sam definitivno siguran da povratak Castelli-ja u scenaristicke vode ima da vrati MM-a na stare staze. |
 |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8258 Posts
Posted - 22/09/2004 : 17:32:07
|
Sto se Maxi-ja tice, meni je za malo bolja ona o Venearbilu, ali samo za malo. A razlog zasto mi se novi Dzinks nije svideo (u poredjenju sa prethodnim njegovim epizodama) je razlog sto me je i previse podsetio na film Cetvorica kao jedan, od koga mi je muka. Van toga, zaplet je standardan, bas kao i rasplet. Long live Mr. Jinx:) Eh, ukusi, ukusi... Nego, kazi mi tantuse, je li moguce da mi nabavis Macka, da ne cekam da se povuce iz prodaje, necu ga nabaviti do novembra:( Ako mozes, javni mi se na mail, pa ili cu da ti platim ili nesto da tui ponudim zauzvrat (ne brini Dule, ne mislim da ti postanem konkurancija; stripove dakle).
Koekude |
 |
|
tantus
Senior Member

Slovenia
1661 Posts
Posted - 22/09/2004 : 20:01:02
|
quote: [i] Nego, kazi mi tantuse, je li moguce da mi nabavis Macka, da ne cekam da se povuce iz prodaje, necu ga nabaviti do novembra:( Ako mozes, javni mi se na mail, pa ili cu da ti platim ili nesto da tui ponudim zauzvrat (ne brini Dule, ne mislim da ti postanem konkurancija; stripove dakle).
Koekude
Mogu da ti nabavim, idem cesto do Italije. Kako mislis da ti dostavim? |
 |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8258 Posts
Posted - 23/09/2004 : 07:36:00
|
Pa postom. Tako je uobicajeno danas:) E, ako vec cesto ides u Italiju, samo mi javi kad kreces, pa cu da ti trazim jos nesto pored Macka, vazi? Hvala unapred.
Koekude |
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 23/09/2004 : 13:44:59
|
Za predsjednika RK Doka Lestera:
SVAKA CAST NA RECENZIJI!
Kakav je Bože ovo doš'o vakat i zeman? Ljudi zlo ni ne zapamte a vec zaborave. |
 |
|
Topic  |
|