Author |
Topic |
Markos
Webmaster
Croatia
29469 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
darkop
New Member
189 Posts
Member since 04/01/2003 |
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 22/09/2004 : 19:31:17
|
Znam da Pajke skuplja pare za HC kolekciju. Ja se još ne usudujem, znam samo ono malo što je izlazilo po Stripoteci, i naravno, Mooreov citat Spirita, Greyshirt, koji je sam po sebi genijalan ( i pre nego što neko uleti, da, znam da je Moore uradio nekoliko epizoda u revivalu Spirita)...
"Well, wobble my webs and call me shaky!" |
|
|
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 22/09/2004 : 21:36:59
|
quote: Originally posted by Markos
Jel netko citao? Dojmovi i preporuke su jako dobrodosli:-)
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
klasika, svakako. eisner je genije. nazalost, albumi su jaaaako skupi. pajke ce morati da skuplja lovu jza HC jos duuuugo...
DON'T PLAY NO BOOGIE-WOOGIE ON THE KING OF ROCK 'N' ROLL!!! |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 22/09/2004 : 21:38:53
|
Ih, svega fifty bucks.
No, kako je DC najavio da ce izdavati Batman Chronicles, koji su u stvari Essential Batman by another name, možda se ta praksa za koju godinu prenese i na ostala izdanja?
"Well, wobble my webs and call me shaky!" |
|
|
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Posted - 22/09/2004 : 21:45:39
|
quote: Originally posted by Djole
Ih, svega fifty bucks.
No, kako je DC najavio da ce izdavati Batman Chronicles, koji su u stvari Essential Batman by another name, možda se ta praksa za koju godinu prenese i na ostala izdanja?
"Well, wobble my webs and call me shaky!"
da, a conan chronicles koji je trebalo da predstavi samo radove b. w. smitha, nastavio je i sa buscijem. ocigledno da essential fora ima prodju. meni to savrseno odgovara.
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
|
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Posted - 22/09/2004 : 22:01:12
|
Ni ja se ne bunim. ;)
"Well, wobble my webs and call me shaky!"
jos samo da pronadjem neko yakopano blago, i krecem!
|
|
torca
Average Member
746 Posts
Member since 24/03/2003 |
Posted - 23/09/2004 : 01:33:46
|
od svih tih, kao, "strip-klasika", spirit mi je najmanje jasan. dosta ljudi se pali na njega, vidin da je popularan i na ovom forumu, al meni je boze sacuvaj.
medjutim nove epizode... ne mogu se sitit stripa koji me toliko pozitivno iznenadija. posto mi je original takav kakav je, ovaj novi me nije zanima premda su ga radili moji omiljeni autori. i sasvim slucajno san dosa u posjed #5 (by paul chadwick) koji je fenomenalan! ne samo u odnosu na stare epizode, nego opcenito genijalan u svakom pogledu. nazalost to je sve sta mogu rec, jos uvik san osta na toj jednoj epizodi. ostatak mi je vec dugo na wish listi, no jednostavno nisan bija u prilici nabavit ih. |
|
|
Pajke
Senior Member
Serbia
2999 Posts
Member since 13/11/2001 |
Posted - 23/09/2004 : 08:38:10
|
Imam samo knjigu 7 i 12. Kupio sam ih preko Amazona jer daju popust i do 33%!!! Planiram da kupim sve Spirite koje je Eisner crtao(obozavam njegov crtez, kupio sam skoro sve albume koji nisu vezani za Spirita jer ipak manje kostaju), prvo sam se zeznuo i narucio vol.7 koji je crtao Jack Cole(Plastic man). Naime, Eisner je radio epizode koje su objavljene u prve cetri knjige i malo u petoj, kasnije su posao preuzeli drugi jer je otisao u rat. Vraca se sa epizodama koje su sakupljene u knjizi #12, tu sam kupio jer tada pocinje era njegovog najzrelijeg i najlepseg crteza. Ako bude para kupicu sve, zasad planiram samo Eisnerove knjige. Izgleda da sam suvise cekao pa se rasprodala knjiga 1, mogu se jos uvek nabaviti knjige 2,3,4,5(i jos po neke koje nije Eisner radio) po 25-26funti na britanskom amazonu, ili po 33-34$ na americkom. Imam svescice Spirita kojen su radili danasnji crtaci i scenaristi(hvala Rommel), bozicne price sakupljene u jedan album(opet Rommel)... Upravo trebam naruciti spomenute knjige dok se nisu rasprodale, prvu cu morati kupiti po vecoj ceni(jadan moj dzep). Inace, treba da izadje ukupno 25 knjiga!
Informacija da je poceo izlaziti The Complete Peanuts!!! Fantagraphics( http://www.fantagraphics.com/ ) ce objaviti kompletni opus Peanutsa, vise detalja na datom sajtu. To bi morao imati svaki iole ozbiljniji ljubitelj stripa. |
Edited by - Pajke on 23/09/2004 08:39:38 |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29469 Posts
|
Pajke
Senior Member
Serbia
2999 Posts
Posted - 23/09/2004 : 10:56:37
|
Ne znam nikoga ko je kupovao preko e-baya a da bih ga mogao zamoliti za uslugu. Radije kupim preko amazona nego da maltretiram nekoga(mada i tako vec maltretiram ljude). Ako kanis kupiri barem nesto od Spirita onda uzmi obavezno neku od novijih knjiga(posle 11ice), taj crtez je nenadjebiv! Bas sam svojevremeno Rommelu rekao kako me celokupna atmosfera oko Spirita podseca na Caprine filmove. |
Edited by - Pajke on 23/09/2004 10:56:59 |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29469 Posts
|
Maximuss
Advanced Member
Croatia
9013 Posts
Member since 15/11/2002 |
|
Pajke
Senior Member
Serbia
2999 Posts
Posted - 23/09/2004 : 13:58:25
|
quote: Originally posted by Markos
Znaci, novije knjige su bolje? Ok, dobro da znam!
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Ne znam da li su price bolje ali crtez svakako jeste, i sa svakom novom knjigom je sve bolji. |
|
|
Pajke
Senior Member
Serbia
2999 Posts
Posted - 23/09/2004 : 13:59:14
|
quote: Originally posted by Maximuss
I ja sam se prije nekoliko godina zapalio za Spirita, pa me takodjer ubila cijena. Strip je cista klasika. :)
I za ovih tih nekoliko godina nisi skupio ni za jednu knjigu? |
Edited by - Pajke on 23/09/2004 13:59:31 |
|
|
verter
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Member since 30/04/2002 |
Posted - 23/09/2004 : 15:11:41
|
"da, a conan chronicles koji je trebalo da predstavi samo radove b. w. smitha, nastavio je i sa buscijem. ocigledno da essential fora ima prodju. meni to savrseno odgovara."
ME TOO!!!
AMERICKA NACIJO URADI MI FELACIO!!! |
|
|
Bob
New Member
Croatia
262 Posts
Member since 21/05/2003 |
Posted - 23/09/2004 : 16:58:59
|
Ih, svega fifty bucks.
SVEGA?!! I 30 dolara je vec previse za bilo sta! Ipak nisam mogao odoljeti pa sam kupio Sgt. Rock Archives, Enemy Acea i Challengers Of The Unknown.
quote: No, kako je DC najavio da ce izdavati Batman Chronicles, koji su u stvari Essential Batman by another name, možda se ta praksa za koju godinu prenese i na ostala izdanja?
Ne znam nista o Batman Chronicles! Kada je to najavljeno? Listam Previews svaki mjesec, ali valjda vise ne obracam dovoljno paznju na sve sto se desava tamo. Malo mi se zgadila cijela ta scena. Tu i tamo bude nesto dobro tipa American Flagg ili Crossfire album-reprinti, ali ovo novo mi je koma.
Ja se takodjer nadam da ce DC preci na Essential spiku jer su Archivesi bezobrazno preskupi. Furaju se na ekskluzivu i snobizam. Bas je steta sto si normalan covjek tesko moze priustiti neke osnovne stvari poput Eisnerovog Spirita ili C. C. Beckovog Captaina Marvela!
B. |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
|
Maximuss
Advanced Member
Croatia
9013 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 23/09/2004 : 23:50:15
|
quote: Originally posted by Pajke
quote: Originally posted by Maximuss
I ja sam se prije nekoliko godina zapalio za Spirita, pa me takodjer ubila cijena. Strip je cista klasika. :)
I za ovih tih nekoliko godina nisi skupio ni za jednu knjigu?
Jesam za jednu, ali mi je ubuduce ipak bilo draze kupovati neka druga dva-tri, jednako zanimljiva, a jeftinija stripa. Znas kako je- veca zelja nego financije! :)
|
|
|
Pajke
Senior Member
Serbia
2999 Posts
Posted - 24/09/2004 : 08:02:26
|
quote:
Bas je steta sto si normalan covjek tesko moze priustiti neke osnovne stvari poput Eisnerovog Spirita ili C. C. Beckovog Captaina Marvela!
B.
Kao sto bih voleo Peanuts u koloru(lepo im stoji), tako bih vise voleo crno-belog Spirita. Kad pogledam ove njegove originale i onda ovu varijantu sa nabacanim bojama....uh, sve se pokvari. |
|
|
Pajke
Senior Member
Serbia
2999 Posts
Posted - 24/09/2004 : 08:04:58
|
quote:
Jesam za jednu, ali mi je ubuduce ipak bilo draze kupovati neka druga dva-tri, jednako zanimljiva, a jeftinija stripa. Znas kako je- veca zelja nego financije! :)
Znam, i ja imam tih problema. Cak se razmisljam da ne uzmem ove prve knjige nego da cuvam pare za buduce, ipak treba izaci 25 knjiga! Procitao sam na jednom stranom forumu da je Eisner nacrtao epizodu Spirita koja jos nije objavljena i da ce je izdati u poslednjoj knjizi!!! |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12950 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 04/03/2006 : 17:29:25
|
Naidoh na jednu vrlo neugodnu vijest... Gledam ja malo šta ce bit sa DC universeom nakon Infinite Crisisa, te em ce se neki naslovi ugasit, em neki ponovno restartat, te dugo najavljivani 52, itd. I tako medu najavljenim novim naslovima naidem na Spirita. Da, Eisnerovog Spirita, koji ce izgleda postati sastavni dio DC kontinuiteta, a izdat ce se i neki crossover sa Batmanom. Nisam mislio da ce se itko usudit dirat u Eisnerovu ostavštinu. Guess I was wrong...
To bi bilo kao da sad netko ide ponovno raditi Hergeovog Tintina. Katastrofa.
Are you retarded or something? Who the hell do you think I am? I’m the goddamn Batman. |
|
|
BlekenDekara
Advanced Member
United Arab Emirates
3758 Posts
Member since 07/07/2004 |
Posted - 04/03/2006 : 19:22:43
|
kupujem sve shto darwyn cooke crta tako da ni ovo netje biti izuzetak...obzirom da mi se spirit (a ni tintin:)) nikad nije svidjao - josh mi je lakshe za odluchiti se:)))
**************** look, maybe i didn`t say every little tiny syllable,no. but basically i said `em,yeah. |
|
|
jgoran5
Senior Member
Croatia
1928 Posts
Member since 07/07/2002 |
Posted - 04/03/2006 : 19:35:44
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Naidoh na jednu vrlo neugodnu vijest... Gledam ja malo šta ce bit sa DC universeom nakon Infinite Crisisa, te em ce se neki naslovi ugasit, em neki ponovno restartat, te dugo najavljivani 52, itd. I tako medu najavljenim novim naslovima naidem na Spirita. Da, Eisnerovog Spirita, koji ce izgleda postati sastavni dio DC kontinuiteta, a izdat ce se i neki crossover sa Batmanom. Nisam mislio da ce se itko usudit dirat u Eisnerovu ostavštinu. Guess I was wrong...
To bi bilo kao da sad netko ide ponovno raditi Hergeovog Tintina. Katastrofa.
Are you retarded or something? Who the hell do you think I am? I’m the goddamn Batman.
a šta si ocekivao.nakon svih sranja koja su napravili sa infinity crisis u dc-u i house of m u marvelu i sad tih najavljenih 52 i year after ili tako nekako. jednostavno nemaš više nijedan pametan mainstream naslov koji bi procitao jebga.naravno cast izuzecima kojih ima nažalost jako malo.
------------- carpe diem... -------------
|
|
|
jgoran5
Senior Member
Croatia
1928 Posts
Member since 07/07/2002 |
Posted - 04/03/2006 : 19:41:43
|
quote: Originally posted by Bob
Ih, svega fifty bucks.
SVEGA?!! I 30 dolara je vec previse za bilo sta! Ipak nisam mogao odoljeti pa sam kupio Sgt. Rock Archives, Enemy Acea i Challengers Of The Unknown.
Ne znam nista o Batman Chronicles! Kada je to najavljeno? Listam Previews svaki mjesec, ali valjda vise ne obracam dovoljno paznju na sve sto se desava tamo. Malo mi se zgadila cijela ta scena. Tu i tamo bude nesto dobro tipa American Flagg ili Crossfire album-reprinti, ali ovo novo mi je koma.
Ja se takodjer nadam da ce DC preci na Essential spiku jer su Archivesi bezobrazno preskupi. Furaju se na ekskluzivu i snobizam. Bas je steta sto si normalan covjek tesko moze priustiti neke osnovne stvari poput Eisnerovog Spirita ili C. C. Beckovog Captaina Marvela!
B.
ma vidi ti njega, a ne spominješ doom patrol archives i meni je zanimljivo to sa batman chronicles i sa essential spikom. gledajuci kako je izašao jonah hex,house of mystery neki supermani u showcase presents pretpostavljam da su skužili špta donosi lovu pa prelaze na essentiale..što meni savršeno odgovara.
a kako bi to trebalo izlaziti,jel od pocetka?
------------- carpe diem... -------------
|
|
|
Topic |
|