Author |
Topic |
lwood
Advanced Member
Colombia
47178 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 16/03/2008 : 22:20:23
|
quote: Originally posted by Windwalker
Ljudi, nemojte filozofirati gluposti kad vam ne ide. Zagor je ZAGOR, i nema nikakve slicnosti s nacistima, fašistima, komunistima i ostalima, njima istima.
pažljivije procitaj šta san napisa |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6408 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
GeneziS
Average Member
Western Sahara
702 Posts
Member since 14/03/2008 |
Posted - 17/03/2008 : 13:44:16
|
Ljudi, nemojte filozofirati gluposti kad vam ne ide. Zagor je ZAGOR, i nema nikakve slicnosti s nacistima, fašistima, komunistima i ostalima, njima istima.
Ima, ima... samo nece da kaže |
Arguing On The Internet Is Like running In The Special Olympics - Even If You Win, You're Still Retarded
|
|
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
Posted - 17/03/2008 : 13:59:55
|
quote: Originally posted by VALTER
Mali Od Palube i Windwalker, jeste li cijepljeni na humor?
Kažem jednu foru i vec me svrstavate u istu recenicu s Malim od palube. Dobro, odsad šutim. |
|
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 17/03/2008 : 14:01:11
|
Kažem jednu foru i vec me svrstavate u istu recenicu s Malim od palube. Dobro, odsad šutim.
Ali onda ces zauvijek ostati na 8 postova. |
itsyourworldyoucanchangeit |
|
|
mali od palube
Advanced Member
Mali
3136 Posts
Member since 16/09/2007 |
Posted - 17/03/2008 : 14:25:53
|
Kažem jednu foru i vec me svrstavate u istu recenicu s Malim od palube. Dobro, odsad šutim.
TOCNO!!!! NITKO SE NESMIJE SVRSTAVATI SAMNOM U ISTU RECENICU!!! NITKO NE ZASLUŽUJE TU CAST!!! |
|
|
Poncho
stripovi.com suradnik
Croatia
3464 Posts
Member since 31/08/2007 |
Posted - 17/03/2008 : 18:12:08
|
quote: Originally posted by mali od palube
TOCNO!!!! NITKO SE NESMIJE SVRSTAVATI SAMNOM U ISTU RECENICU!!! NITKO NE ZASLUŽUJE TU CAST!!!
|
|
|
Poncho
stripovi.com suradnik
Croatia
3464 Posts
Member since 31/08/2007 |
Posted - 11/05/2008 : 13:17:04
|
Dugo sam razmišljao i razmišljao... Sagledavao iz svih kuteva i usudih se nastaviti ovu teoriju. Buduci da još nije ništa iskristalizirano, samo cu zapoceti...
Kad je Zagor nastao-1965. Eh.. koje su to bile godine. malo prije ljeta ljubavi... slucajno? ne bih rekao...
Nollita tj. sergio Bonelli bijaše pristalica tog pokreta, bio je u sjeni oca koji se proslavio texom. A htio se i on dici u visine. Da bi to mogao, promijenio je ime (kao što je i Zagor promijenio) i svojim se stripom udaljio od oceva stvaralaštva , lansirajuci nešto modernije i bolje( kao što je i zagor u opreci s ocem). Ocito je da je Zagor Nollita tj. Sergio, te da je Zagorova prica, Sergijeva... No vratimo se djeci cvijeca. Što je zapravo Darkwood? Idilicna šuma u kojoj obitavaju Indijanci mada u 1. polovici 19. stoljeca na tim podcjima nije više bilo Indijanaca. Dali je Sergio slabo poznavao Povijest i Zemljopis ili to ima logiku? Ima, ima... jer su djeca cvijeca zagovarali povratak prirodi, bili su opcinjeni Indijancima te su se suprostavljali modernom društvu. živjeli su u komunama u zabacenim podrucjima. Darkwood je metafora, to je paralelni mikrokozmoz u kojemu je vrijeme tece po nekim drugim pravilima. darkwood je ono što su djeca cvijeca htijela postici s komunama. tek kada Zagora sagledavate u kontekstu vremena u kojemu je nastao dobivate istinu. Bile su to 60-te, doba sexa, droge, alkohola, i Rock&Rolla. Sergio Bonelli je živio u sjeni autoritativnog oca. Volio je jazz , blues i rock a njegov otac klasiku. otac je bio staromodan covijek a Sergio je prihvatio novi val koji je poceo iz Amerike... Sergio mjenja ime i pocinje svoju misiju, isto radi i Zagor. ovo je samo pocetak, i mislim da je tek djelic u ogromnoj slagalici. No ovaj pogled na Zagora ne iskljucuje teoriju o nacizmu i komunizmu, dapace sve se to slaže, jer Zagor je i zamišljen da ima 1000 dimenzija i da svatko od 7-77 godina pronade smisao kakav mu vec odgovara. |
Edited by - Poncho on 11/05/2008 13:18:22 |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
|
Djuro
New Member
Serbia
273 Posts
Member since 29/03/2006 |
Posted - 27/04/2009 : 22:22:14
|
Pa, ovo je sjajno! Svasta se nekad moglo prociati na ovom forumu! A, sad, samo Blazina, sken, otisak i kukanje o cijenama stripova... |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21133 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
Topic |
|