forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Kako to...
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Markos
Webmaster

Croatia
29718 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 25/09/2004 : 09:39:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by Dzimi Gitara

Pa sigurno bar neko iz staffa, ako ne svi prat SVesti (VJ je cak i saradnik). A u interesu ovog sajta je da bude i aktuelan. Mogao bi Marko ovakve stvari (ako vec niko od drugih forumasa ne posalje vest ili izvestaj) da prenese makar sa nekog drugog sajta (Zlatko u SVestima pokriva sve manifestacije, ne samo u SCG), pa biste se mogli dogovoriti, oko preuzimanja vesti.
Osim ako medju gazdama sajtova ne postoji neka sujeta.

Ma kakva sujeta, nije zaista tako. Samo ja strip vesti preletim pogledom uglavnom, citam macanovu i zlatkovu kolumnu, ostale vijesti skoro pa da i ne pratim...

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
4037 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 25/09/2004 : 10:02:41  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
a, ljudi... pa zar je tako tesko napisati par recenica i poslati ih marku da stavi na sajt. sto se tice ovog beogradskog salona stripa, vi ste tamo u centru dogadjanja i bolje ste bili upuceni u to sto se dogadja, pa bi svakako bolje bilo da netko upucen napise nekoliko recenica, nego informacije preuzimati iz strip vesti ili nekog drugog izvora. onako, iz prve ruke.
i ja bih volio procitati nesto vise o toj manifestaciji i vidjeti fotke, a ako vrijeme i financije budu dozvoljavale, planiram nagodinu doci na sljedeci ovakav strip festival.

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 25/09/2004 : 13:13:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
S jedne strane, ovo podseca na one "A što nema texta o Kapetanu Mikiju?!" rasprave. S druge strane, sekcija "Vesti" se u poslednjih godinu i kusur dana uglavnom tice samo vesti sa sajta, a ne vesti o stripovima uopšte, i, po meni, to bi trebalo promeniti i vratiti na onaj nekadašnje "Nova izdanja iza Ludensa!" koncept.

A opet, to ne može da radi Marko, niti Vedran, jer se podrazumeva da se vest objavljuje odmah. A opet, niko sem njih dvojice nema pristup, a ni know how da tu vest postave na Home page. Što je greh, jer ima i ljudi koji idu samo na Home page, a ne i na Forum, koliko god to cudno zvucalo.

Treba razmisliti o svemu tome.

"Well, wobble my webs and call me shaky!"
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29718 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 25/09/2004 : 13:58:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by Djole

S jedne strane, ovo podseca na one "A što nema texta o Kapetanu Mikiju?!" rasprave.

Evo, uskoro ce i on online:-)

quote:
S druge strane, sekcija "Vesti" se u poslednjih godinu i kusur dana uglavnom tice samo vesti sa sajta, a ne vesti o stripovima uopšte, i, po meni, to bi trebalo promeniti i vratiti na onaj nekadašnje "Nova izdanja iza Ludensa!" koncept.

Eventualno bi trebala biti neka "Aktualno" stranica, sa tim najavama i slicnim stvarima.

quote:
A opet, to ne može da radi Marko, niti Vedran, jer se podrazumeva da se vest objavljuje odmah. A opet, niko sem njih dvojice nema pristup, a ni know how da tu vest postave na Home page. Što je greh, jer ima i ljudi koji idu samo na Home page, a ne i na Forum, koliko god to cudno zvucalo.

Treba razmisliti o svemu tome.

Stavljanje vijesti na sajt je onako, skakljiva stvar koja sa sobom otvara i vrata u cijelu pozadinu sajta, manipulaciju bazom podataka i slicnim skakljivim stvarima, tako da zaista ne bi da netko prcak po tome. Ali to nije problem, ukoliko mi netko posalje vijest, meni ne treba puno da je stavim na sajt, nije to problem.

Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
4037 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 25/09/2004 : 13:59:47  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
btw, sto je s wallpaperima?

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29718 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 25/09/2004 : 14:16:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
stigli, cekaju upload:-(

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 25/09/2004 : 15:23:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Da, to "Aktuelno" bi bila dobra ideja.

A znam da je stavljanje vesti na Home problematicno... e sad, tu je i drugi momenat, što ako Bernie krene da izdaje MM i MNo i AF Klasik, ko piše vest?

Go to Top of Page

Blek Stena
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1344 Posts

Member since 03/07/2004

Posted - 25/09/2004 : 15:43:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit Blek Stena's Homepage  Send Blek Stena a Private Message
quote:
Originally posted by marlowe

quote:
Originally posted by MAGIC

evo ja cu!kadmeseplati ;-))))

inace sledece nedlje je manifestacija u pancevu!!

So many people have come and gone,Their faces fade as the years go by;
Yet I still recall as I wander on,As clear as the sun in the summer sky.

sta je u pancevu?

DON'T PLAY NO BOOGIE-WOOGIE ON THE KING OF ROCK 'N' ROLL!!!

GRRR!3
INTERNACIONALNI FESTIVAL AUTORSKOG STRIPA

Galerija savremene umetnosti
Pancevo, Trg kralja Petra I br 8
013.345.088
panart@panet.co.yu
panart@tehnicom.net
http://gallery.pancevo.com

Trece izdanje internacionalnog festivala autorskog stripa GRRR! bice održano na nekoliko lokacija u gradu Pancevu, od 2. do 7. oktobra 2004 godine. Galerija savremene umetnosti i ex-bioskop Apollo bice mesta na kojima ce se dešavati strip izložbe, radionice, razgovori, projekcije filmova, koncerti, i slicno. Prateci program festivala i ove godine ce biti održan na ne-klasicnim lokacijama kao što su prodavnica cipela, poslasticarnica, redakcija lokalnog lista.

Treci dan festivala bice oznacen GRRR!ekskurzijom, tacnije izmeštanjem citave manifestacije i gostovanjem okupljenih autora u Kovacici, gde ce se zauzvrat lokalna scena predstaviti izložbom kovacickih autora, koncertom tamošnjih alternativnih muzickih grupa, itd.

GRRR! je ove godine domacin internacionalnom autoru kao što je Pat Mills - strip scenaristi prisutnom na britanskoj sceni od pocetka sedamdesetih godina i jednom od ko-kreatora popularnih serijala i junaka kao što su Judge Dread. Mills je takodje autor scenarija za impozantnu antiratnu hroniku u stripu – Cherley’s War, a trenutno radi na cak tri serijala u saradnji sa francuskim crtacima.

Kao nastavak saradnje sa oksfordskim Caption Convention, ovogodišnji GRRR! ce ugostiti dve britanske autorke small press stripa – Jeremy Dennis i Lee Kennedy. Takodje ce biti približen rad nekoliko evropskih casopisa i alternativnih izdavaca, kao što su Inguine iz Italije, i dva austrijska predstavnika – Tonto Comics iz Graca, i Mixer iz Beca. Tezu da zanimanje za strip može biti negovano i podstaknuto kod nove generacije zainteresovanih, branice Muhamed Kafedžic, predstavnik Strip škole iz Sarajeva.

Odmah nakon premijere u Minhenu, rock i strip kriticar Martin Posset ce u Pancevo preseliti izložbu “The Devil Toonbox”, posvecenu dizajnu omota ploca (vinilnih i CD izdanja) koje su kreirali underground strip crtaci. Posset naglašava vezu koja postoji izmedju muzicke produkcije i produkcije stripova - u to ime poseban gost festivala bice Slobodan Tišma (ex Luna i La Strada), jedan od kult-muzicara na domacoj sceni, ciju ce muziku tokom performansa uživo ilustrovati Lee Kennedy.

Posebna zanimljivost ovogodišnjeg GRRR! festivala je izložba Jacovitti!, koju priredjuje novinar i izdavac Andrea Plazzi. To je posveta jednom od najznacanijih i najotkacenijih italijanskih strip crtaca i ilustratora, prisutnih i u našoj periodici još od šezdesetih godina. Izdanja i originalni crteži ciji je autor Benito Jacovitti ( 1923 –1997) bice uvelicani radovima i prisustvom Nedeljka Bajalice, italijanskog crtaca srpskog porekla, koji je bio majstorov asistent tokom pet godina saradnje.

Medju kameo-izložbama bice predstavljena BODY COMICS, nastala kao nepredvidjeni izliv kreativnosti na ovogodišnjem Tonto Comic Festivalu u Gracu, gde su crtaci poceli da fotokopiraju vlastite delove tela na kojima su prethodno iscrtali bizarne crteže.

Izložba radova domacih autora medju kojima su Aleksandar Zograf, Wostok, Maja Veselinovic, Saša Mihajlovic Kosmoplovci, Letac, Vuk Palibrk, Kuhinja, Aleksandar Opacic, Bureq des Merdes, Looney, i brojni drugi, bice prilika da se publika upozna sa najnovijim dometima autorskog stripa u Srbiji i Crnoj Gori. Tokom trajanja festivala, domaci strip ce biti promovisan i putem razgovora i predstavljanja razlicitih izdanja, kao i projekcijom filmova ciji su autori neki od navedenih autora.

Konacno, Strip u Srbiji 1945-1955 (priredjivac Zdravko Zupan) je nastavak serije izložbi kojima festival GRRR! pokušava da podseti na istorijski razvoj strip medija u našoj sredini. Ovog puta bice izloženi originalni crteži i izdanja nastali u poratnom periodu, kada strip dolazi pod udar ideoloških kritika i biva zabranjivan od strane cenzora novouspostavljenih vlasti, još uvek pod snažnim uticajem sovjetskog sistema. Uprkos svemu, domaci strip je opstajao i u ovakvim uslovima, cak su pokrenuta i nova izdanja. Zahvaljujuci istraživackom radu Zdravka Zupana, ovo nasledje ce biti ocuvano i kriticki osvetljeno.

Zupan je priredivac i nevelike IN MEMORIAM izložbe, posvecene Ratomiru Ruvarcu, jednom od prakticno zaboravljenih strip crtaca iz Beograda, koji je preminuo pocetkom 2004. godine.

Kao deo pratecih dešavanja, GRRR! ce po treci put biti obogacen programom kojeg priredjuje Mr Spiral, zaposlen u prodavnici cipela u jednom tržnom centru u Pancevu. Mr Spiral ce u radnji prirediti izložbu oslikanih cipela, kao i radionicu na kojoj ce prisutni moci i sami da ucestvuju u radosti crtanja po cipelama. Nedeljnik Pancevac, najtiražniji lokalni list u zemlji, je prostor vlastite redakcije proglasio za Otvorenu galeriju Redakcija, u kojoj ce biti postavljena izložba SVI CITAJU PANCEVAC, i promovisano novo strip izdanje, pod nazivom Kaiš. U pitanju je zbirka strip kaiševa razlicitih autora, koji su objavljivali u ovom listu tokom proteklih meseci. Poslasticarnica Popovic, koja još od tridesetih slavi za gradsku znamenitost, u svojim prostorijama ce po prvi put udomiti i jednu izložbu – Gordana Basta ce izložiti svoje vezove na tkanini, nastale prema crtežima Aleksandra Zografa.

--------------------------------------------------------------------------------

Downloadujte MP3 snimak himne GRRR! festivala,
u izvodenju legendarnog Saše Mihajlovica!!!!
http://gallery.pancevo.com/projects/novo.htm

--------------------------------------------------------------------------------

GRRR! PROGRAM

Subota, 2. oktobar 2004.

- 12h OTVARANJE IZLOŽBI:

Galerija savremene umetnosti Pancevo
Trg Kralja Petra Prvog br.8
PAT MILLS (UK)
LEE KENNEDY (UK)
JEREMY DENNIS (UK)
Nezavisni strip izdavaci/kolektivi/casopisi
INGUINE ( I )
TONTO COMICS (A)
MIXER COMICS(A)
NOVI STRIP U SRBIJI
ŠKOLA STRIPA, SARAJEVO (BiH)

Apollo (ex-bioskop Zvezda)
Maksima Gorkog 4
JACOVITTI
(Izložba posvecena klasiku italijanskog stripa, priredio Andrea Plazzi, gost izložbe Nedeljko Bajalica)
THE DEVIL'S 'TOONBOX
(Underground strip crtaci kao autori dizajna omota ploca, priredio Martin Posset) STRIP U SRBIJI 1945 –1955
(Priredio Zdravko Zupan)
IN MEMORIAM RATOMIR RUVARAC
(Priredio Zdravko Zupan)
BODY COMICS
(U saradnji sa Tonto Comics Festival)

-13.30h
Apollo
-Koncert: Slobodan Tišma (ex Luna i La Strada), uz crtacki performans Lee Kennedy
-Razgovor: STRIP I ROCK, Martin Posset (D)

-18h
Apollo
-MOC STRIPA - Razgovor sa gostima festivala (Pat Mills, Andrea Plazzi, Nedeljko Bajalica, Jeremy Dennis, Gianluca Costantini, Elettra Stamboulis, Tonto Comics, Mixer Comics)
-Nakon razgovora: PROJEKCIJA KRATKIH FILMOVA STRIP AUTORA IZ SRBIJE (Wostok, Mr Spiral, Vuk Palibrk, Looney, Saša Mihajlovic, Burek i drugi)

Nedelja, 3. oktobar 2004.

12h
Prodavnica cipela Peko,
tržni centar u ulici Vojvode Radomira Putnika 15 (ex JNA)
CIPELA 3
Izložba stripa na cipelama/Radionica crtanja stripa na cipelama

14h
Redakcija lista Pancevac/ Otvorena galerija Redakcija
Žarka Zrenjanina 1, I sprat
Promocija prvog broja strip zbornika Kaiš
Otvaranje izložbe “Svi citaju Pancevac”

15h
Poslasticarnica Popovic
Vojvode Radomira Putnika 5 (ex JNA)
Otvaranje izložbe STRIP I VEZ
Aleksandar Zograf i Gordana Basta

18h
Apollo
Razgovor: BALKANSKA STRIP ZONA
(Wostok, Maja Veselinovic, Dragan Apostolovic, Vuk Palibrk (SCG), Muhamed Kafedžic (BiH), Zlatko Krstevski (MK))
Nakon razgovora projekcija: KLASICNI AMERICKI PROPAGANDNI ANIMIRANI FILMOVI IZ VREMENA DRUGOG SVETSKOG RATA

Ponedeljak, 4. oktobar 2004.

12h
polazak iz Panceva, 17h povratak iz Kovacice
GRRR!Ekskurzija
Galerija naivne umetnosti / Dom kulture 3. oktobar
Kovacica
Izložba stripova, slika i fotografija kovacickih autora
Koncert grupe PAMBA i NEUROKREM

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29718 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 25/09/2004 : 18:42:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:

A znam da je stavljanje vesti na Home problematicno... e sad, tu je i drugi momenat, što ako Bernie krene da izdaje MM i MNo i AF Klasik, ko piše vest?

Ne vidim tu problem?

Go to Top of Page

Kowalsky
stripovi.com kum

Croatia
2204 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 25/09/2004 : 19:12:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Kowalsky a Private Message
quote:

Da, to "Aktuelno" bi bila dobra ideja.

s Bernijem postoji uhodana suradnja i medjusobno reklamiranje i mislim da to ne treba uvlaciti u ovu raspravu.

kriv sam!
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 25/09/2004 : 19:25:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Ne, hocu da kažem, eto, imali smo najavu na Forumu da pocinju da izlaze nova izdanja - ali ne i na sajtu. I to svi saznamo sa Foruma. I niko ne uzme i ne napiše vest za home page, zato što svi misle da ce to neko drugi.

Mislim, to se nadovezuje na onu ideju koju je marlowe dao, o nekome cija je "zaduženje" (u najširem znacenju te reci) da prati šta se dešava, i da piše kratku vest o tome.

Ne pricam, niti sam imao i najmanju nameru da pricam o tome ko ima informacije, a ko nema, ne brinite se...

Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
4037 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 25/09/2004 : 23:22:23  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
nama bi ovdje i sada (na sajtu) ustvari trebala tjedna kolumna (ili nekoliko razlicitih kolumni) kao sto recimo ima na cbr-u. samo da bi se to izvelo potreban je sponzor, jer ne vjerujem da itko moze iz entuzijama tako nesto odrzavati iz tjedna u tjedan. a opet (kad malo bolje razmislim), s obzirom da nas ima "fanatika" i "entuzijasta", mozda to i nije tako neizvedivo?

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29718 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 25/09/2004 : 23:27:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
ja sam to nudio nekim ljudima, ali nitko to nije htio prihvatiti:-(

Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
4037 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 26/09/2004 : 00:20:08  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
da, jasno. nije za zamjeriti jer se takve stvari bez "cvrstih" sponzora tesko mogu realizirati. sto me podsjetilo da sajt, stvarno, laganim korakom ide ka svojoj komercijalizaciji. djole ce, kao vjeciti idealist, viknuti "to ne smijemo dozvoliti", ali kad malo bolje i hladne glave razmislim, to i nije tako lose. tko zna, mozda se u bliskoj buducnosti i stvore kakvi povoljni komercijalni uvjeti za realizaciju tjedne kolumne ili kakvog drugog novog sadrzaja. ;)

Go to Top of Page

Kowalsky
stripovi.com kum

Croatia
2204 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 26/09/2004 : 00:43:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Kowalsky a Private Message
bit ce, bit ce i ta kolumna. Tek smo (nepune) 3 godine stari. Vrijeme je pred nama!

kriv sam!
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8258 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 26/09/2004 : 07:27:42  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
Eh da, sta se sprema za godisnjicu? Jel moze za forumase da padne pecena jagnjetina/prasetina/piletina??? Pevaj Markose;)
:)))))

Koekude
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29718 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 26/09/2004 : 09:11:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Kriza, prozirni brate:-) Kruha i vode i na spavanje u devet:-)

Go to Top of Page

verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts

Member since 30/04/2002

Posted - 26/09/2004 : 17:08:45  Show Profile Show Extended Profile  Send verter a Private Message
dajte prozirnom mesa inace ce bas postati prozirni
ma hajde kolekcionari su svakako navikli na hljeb i vodu da bi ostalo vise love za stripove

AMERICKA NACIJO URADI MI FELACIO!!!
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 26/09/2004 : 17:15:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
To ne smijemo dozvoliti!

Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8258 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 26/09/2004 : 18:25:26  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
Bas tako, sve pare dadoh za stripove, a frizider avrji prazan:) Pa ko veli, da se ogrebem malo. AL' nas'o ja u kojoj crkvi da se molim:)))

Koekude
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
16762 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 26/09/2004 : 19:13:10  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message
ETO TO TI JE AMERIKA A VELE DA TAM IMA JELA ZA BACANJE :-))

- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
16762 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 26/09/2004 : 19:21:19  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

ja sam to nudio nekim ljudima, ali nitko to nije htio prihvatiti:-(

PA EVO PRIJEDLOG -- OTVORI TOPIC NAJNOVIJE VIJESTI PA BI NPR. moderatori mogli (kada su vec non stop po forumu i kao sve prate (npr. neven koj je ljencario 3 godine :-)))u topic staviti neke sažetke vijesti koje procitaju lunjajuci forumom a i svi ostali bi mogli upisati ako misle da imaju neku vijest vrijednu objavljivanja tj. oglašavanja

Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8258 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 26/09/2004 : 19:29:25  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
quote:
Originally posted by risbozg

ETO TO TI JE AMERIKA A VELE DA TAM IMA JELA ZA BACANJE :-))

Pa i ima. Ozbiljno. Al' kod odredjenih slojeva americkog drustva

Koekude
Go to Top of Page

verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts

Member since 30/04/2002

Posted - 26/09/2004 : 19:39:58  Show Profile Show Extended Profile  Send verter a Private Message
za ameriku govore da ima i stripova za bacanje,jel istina prozirni?

AMERICKA NACIJO URADI MI FELACIO!!!
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 26/09/2004 : 19:45:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Mislim da nije poenta da bitne vesti budu na Forumu (uglavnom i jesu), nego da budu na Home pageu.

Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.21 seconds. Snitz Forums 2000