forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Koju muziku slusate???
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 82

Watashi
Senior Member

Croatia
1382 Posts

Member since 11/11/2004

Posted - 14/02/2005 : 11:56:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit Watashi's Homepage  Send Watashi a Private Message
Evo sad si razmisljam sto je novo i meni dobro, a da nije sirokim masama neslusljivi folk, retro, tehno, punk, nu, hip-hop ili ambijentala...

Hmm...

No doubt
Erykah badu
Red hot chilli peppers (iako mi ono nakon bloodsexsugarmagic i nije neka fora)
Jamiroquai

...Neznam, neda mi se sad mislit :P

--
"I think that it was purely because Superman and characters like that, they suddenly opened up this kind of wonderful dimension of the imagination that I had previously not had access to because these ideas were brilliantly stupid. I mean dogs with capes and Batman's dog had got a mask in case any of the other dogs recognized him"
--Alan Moore
Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
3993 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 14/02/2005 : 12:10:38  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
boc, kad vec volis progresivni rock (sto je za mene ipak retro u novom pakovanju, al nema veze), jesi slusao grupu the radio dept?

Edited by - zveles on 14/02/2005 12:11:10
Go to Top of Page

Watashi
Senior Member

Croatia
1382 Posts

Member since 11/11/2004

Posted - 14/02/2005 : 13:08:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit Watashi's Homepage  Send Watashi a Private Message
Speaking of retro, ja vec godinama brijem na novopecene swing/dixie/rock bendove tipa cherry poppin' daddies, squirrel nut zippers, big bad voodoo daddy, brian seltzer orchestra i sl. :)

A za alternativce, neznam jel se iko sjetio najboljeg (a moguce i jedinog) psychobilly country benda - DEMENTED ARE GO!! Kom se ne svidi njihova pjesmica "nuke mutants" taj je stvarno malo netocan :D

--
"I think that it was purely because Superman and characters like that, they suddenly opened up this kind of wonderful dimension of the imagination that I had previously not had access to because these ideas were brilliantly stupid. I mean dogs with capes and Batman's dog had got a mask in case any of the other dogs recognized him"
--Alan Moore
Go to Top of Page

BOC
Advanced Member

Fiji
3587 Posts

Member since 01/12/2002

Posted - 14/02/2005 : 19:23:29  Show Profile Show Extended Profile  Send BOC a Private Message
quote:
Originally posted by zveles

boc, kad vec volis progresivni rock (sto je za mene ipak retro u novom pakovanju, al nema veze), jesi slusao grupu the radio dept?

Di sam rekao da volim prog rock? Pa baš i ne, više volim jednostavniju muziku tipa punk, a druge bendove koje slušam, npr. The Melvins, ne brojim pod prog rock.
Ali hvala na preporuci. Nisam slušao, al cu probat nac.

vir gana selebrejt end hev a gud tajm
Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
3993 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 14/02/2005 : 20:52:53  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
izgleda da sam te krivo skuzio, nevermind. :-)
jel netko od vas "punkera" ;-) slusa johna zorna? frajer je prvenstveno saksofonista, ali obozava kratke i jednostavne forme, pa je s jednim od svojih bandova, "naked city", snimio nekoliko punk albuma koji su nesto nenadjebivo. evo, to je preporuka jednog metuzalema, pa sad ako vi mladci imate volje cackati i traziti, tko zna... ;-)

Go to Top of Page

byoman
Advanced Member

Croatia
6349 Posts

Member since 07/12/2002

Posted - 14/02/2005 : 22:09:16  Show Profile Show Extended Profile  Send byoman a Private Message
quote:
Originally posted by Watashi

Red hot chilli peppers (iako mi ono nakon bloodsexsugarmagic i nije neka fora)

Watashi
Senior Member

Croatia
1382 Posts

Member since 11/11/2004

Posted - 14/02/2005 : 22:09:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Watashi's Homepage  Send Watashi a Private Message
Punk + puhacki instrumenti? Ne vidim kako to odbit :D

A saxofon me odma sjeti na tuxedomoon :E :)

--
--Alan Moore
Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
3993 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 14/02/2005 : 22:44:31  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
quote:
Originally posted by Watashi

Punk + puhacki instrumenti? Ne vidim kako to odbit :D

A saxofon me odma sjeti na tuxedomoon :E :)

--
--Alan Moore

mene sax asocira na grupu morphine.

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 15/02/2005 : 01:29:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
boc,nisam zakopan u 60'es i 70'es,ima i u osamdesetim i devedesetim odlicnih bandova,ali ovdje je toliko bandova nabrojano da se evo i sad smijemkoje ne bi pas s maslom pojeo...ok,vama su dragi,ali iako nisam nikad cuo za njih,a mogu reci da sam odlicno potkovan glede glazbe,ništa me ne vuce da to potražim jer samo nabrajate bandove a ne znam jesu li hardtrashspeednoisemetalrapdiscopunktoliko ortodoskan nisam da bih tvrdio da poslije '77 nema dobrih bandova...ima toliko bandova za koje ekipa malo zna a bili su nešto u 60'es i 70'es,a ova danas glazba je i tako blijeda kopija tog vremena,cast iznimkama koji je jako malo...inace,sad slušam grand funk railroad-band najviše gaden od strane kriticara(uz kiss)a prodao na desetine milijuna ploca,u americi kult status... toplo preporucam...

...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše...
DRUKALI SMO ZA HAJDUKA,MLADOST,STAROST,ŽIVOT CILI!
Go to Top of Page

sonjecka
Senior Member

Croatia
1172 Posts

Member since 29/09/2004

Posted - 15/02/2005 : 12:19:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit sonjecka's Homepage  Send sonjecka a Private Message
quote:
Originally posted by zveles

Radio Department je cool:) Hej Zveles jesi slusao Lowlights i Arcade Fire (Funeral),Thin White Rope,Giant Sand,16 Horsepower i samostalni projekt od vokala iz horsepowera; Woven Hand? Sad sam u fazi kad mi je woven hand non stop u playeru,imam dojam mracnog,gusarskog raspolozenja:)

Zivio mi dragi sto me glazbeno obrazuje dok ja nabavljam stripove

zveles
Advanced Member

Croatia
3993 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 15/02/2005 : 12:28:30  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
hej, hej! copy-pastam imena da znam sto da trazim! ;-)

thin white rope i giant sand sam slusao jos prije, ali mi nikad nisu sjeli... ja sam, u stvari, vise orjentiran prema progresivnoj elektronici (psihodelicnom minimalizmu, iako takva definicija glupo zvuci ), ali volim ponekad staviti da sviraju i gitaristicki bandovi.

Go to Top of Page

sonjecka
Senior Member

Croatia
1172 Posts

Member since 29/09/2004

Posted - 15/02/2005 : 12:44:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit sonjecka's Homepage  Send sonjecka a Private Message

naravno Calexico - sve,
Willard Grant Conspiracy - Regard the End
Clem Snide - Your Favorite Music
wilco - sve
Billy Bragg & Wilco
Howe Gelb - Hisser (samostalni projekt vokala iz Giant sanda)
Mick Harvey - Pink Elephants
Lanegan -sve
dEUS - The Ideal Crash
Friends of Dean Martinez -sve
son volt-wide swing tremolo
Low - sve
Crime and the City Solution

Zveles,mogli bi ti se svidjeti; Spiritualized,Spaceman 3,Codeine,Dirty Three,Green On Red (obavezno), Neutral Milk Hotel ...:)

Edited by - sonjecka on 15/02/2005 12:46:50
Go to Top of Page

Francois
New Member

Croatia
138 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 15/02/2005 : 13:08:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Francois a Private Message
Sonjecka, dijelimo glazbeni ukus!
Taj juznjacki alt.country-rock mi bas pase.
Ima tu i dosta singer-songwritera koji bi ti se svidjeli, od Haydena preko Smoga i Songs:Ohie do Bonnie Prince Billyja. Obavezno i 16 Horsepower.
Meni pase i indie-progresiva tipa Essex Green, Ladybug Transistor, Magnetic Fields, a i noviji Gorky's Zygotic Mincy, u folk-rock fazi.
Plus jos stari progresivni rock i folk-rock iz 70'tih. Brdo dobrih bendova i odlicnih albuma.
A imam i mracnu stranu koja slusa jazz, od klasicnog pa do freeja i avantgarde. Posebno Enrico Rava, Kenny Wheeler i Carla Bley.
Rado bih se mijenjao za glazbu, posebno za jazz, jer to jako tesko nabavljam, ostalo se lako nadje.

F.Dargaudix
Go to Top of Page

sonjecka
Senior Member

Croatia
1172 Posts

Member since 29/09/2004

Posted - 15/02/2005 : 13:18:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit sonjecka's Homepage  Send sonjecka a Private Message
quote:
Originally posted by Francois

Sonjecka, dijelimo glazbeni ukus!
Taj juznjacki alt.country-rock mi bas pase.
Ima tu i dosta singer-songwritera koji bi ti se svidjeli, od Haydena preko Smoga i Songs:Ohie do Bonnie Prince Billyja. Obavezno i 16 Horsepower.
Meni pase i indie-progresiva tipa Essex Green, Ladybug Transistor, Magnetic Fields, a i noviji Gorky's Zygotic Mincy, u folk-rock fazi.
Plus jos stari progresivni rock i folk-rock iz 70'tih. Brdo dobrih bendova i odlicnih albuma.
A imam i mracnu stranu koja slusa jazz, od klasicnog pa do freeja i avantgarde. Posebno Enrico Rava, Kenny Wheeler i Carla Bley.
Rado bih se mijenjao za glazbu, posebno za jazz, jer to jako tesko nabavljam, ostalo se lako nadje.

F.Dargaudix

E ovi boldani su zakon!
Vecinom imam americanu,gitarice,jazz bas i ne slusam pretjerano:)Poslusaj obavezno Woven Hand -consider the birds , woven hand , blush music...16 horsepower je zakon,al intezivna njihova mjuza malo upila,woven hand se stalno moze slusat,laganije je,kazem samostalni projekt od svecenika iz 16-ina:))

Edited by - sonjecka on 15/02/2005 13:22:29
Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
3993 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 15/02/2005 : 13:54:38  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
quote:
Originally posted by sonjecka

Zveles,mogli bi ti se svidjeti; Spiritualized,Spaceman 3...

slusao, seko, jos tamo krajem 80-ih kad su se pojavili. bio cak i na jednom spacemen 3 koncertu u londonu i upoznao sonic booma, pjevaca...
sonic boom mi je uvijek bio drazi lik od jasona koji je kasnije osnovao spiritualized, ali ipak ga cijenim, ako nista drugo, onda zbog ploce ladies and gents we're floating in space. genijalni album.

Go to Top of Page

sonjecka
Senior Member

Croatia
1172 Posts

Member since 29/09/2004

Posted - 15/02/2005 : 14:42:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit sonjecka's Homepage  Send sonjecka a Private Message
uuuj zveles zakon

np: Radio Dept. - 1995

Witchblade
Senior Member

Croatia
2754 Posts

Member since 22/07/2002

Posted - 15/02/2005 : 14:57:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Witchblade a Private Message
A sada, samo za zvelesa i drustvo u kutu

np: Prefab Sprout - Faron Young

"Ja sam malo puk'o, znate, zivim kraj azotare i nocu ne mogu da spavam ako malo ne popijem"
Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
3993 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 15/02/2005 : 15:05:25  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
haha! za metuzaleme poput boba i mene! :-)))

Go to Top of Page

sonjecka
Senior Member

Croatia
1172 Posts

Member since 29/09/2004

Posted - 15/02/2005 : 15:10:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit sonjecka's Homepage  Send sonjecka a Private Message
Francois imash mail,al nema veze s pjesmom koju slusam:):D:D:D

np :Will Oldham Tribute - Calexico - I Send My Love To You

Francois
New Member

Croatia
138 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 16/02/2005 : 13:28:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Francois a Private Message
Sonjecka, imas mail a ima i tvoj decko!
Cekam njegove kataloge, ako je zainteresiran za razmjenu...
Vidim da volis Calexico, imam neke njihove koncerte na diskovima
koje sam dobio razmjenom preko yahoo grupe Casa de Calexico, mogu ti to poslati, meni su dovoljni studijski albumi i Feast of Live dupli CD.

F.Dargaudix
Go to Top of Page

sonjecka
Senior Member

Croatia
1172 Posts

Member since 29/09/2004

Posted - 16/02/2005 : 13:35:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit sonjecka's Homepage  Send sonjecka a Private Message
quote:
Originally posted by Francois

Sonjecka, imas mail a ima i tvoj decko!
Cekam njegove kataloge, ako je zainteresiran za razmjenu...
Vidim da volis Calexico, imam neke njihove koncerte na diskovima
koje sam dobio razmjenom preko yahoo grupe Casa de Calexico, mogu ti to poslati, meni su dovoljni studijski albumi i Feast of Live dupli CD.

F.Dargaudix

U supeeer ja imam dosta tog od njih,al vjerujem da nemam te koncerte,a nemam ni Feast of Live . Inace sam Calexico fanatik,printala sam sve zive tekstove,slike, sa Casa De Calexico
Jesi bio na koncertu Friends Of Dean Martinez u 12 mjesecu u Ksetu? Mi smo zgrabili Bill Elma da nam se potpisuje, cak sam mu uvalila i neki crtezic nekog pustinjskog skocimisha i zvecharke,a zanimljivo je sto sam ih slucajno nacrtala na racunu od pizze Mexicane:))))

Edited by - sonjecka on 16/02/2005 13:39:09
Go to Top of Page

Witchblade
Senior Member

Croatia
2754 Posts

Member since 22/07/2002

Posted - 16/02/2005 : 13:57:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Witchblade a Private Message
Vama ljubiteljima alter-countryja (u koje naravno ubrajam i sebe ) preporucio bih jos jedno ime, Neko Case, kao jednu od najboljih "novijih" izvodjacica. Upravo slusam njezin zadnji album "The Tigers Have Spoken" (live), odlican je iako nije od Gavrilovica :).

"Ja sam malo puk'o, znate, zivim kraj azotare i nocu ne mogu da spavam ako malo ne popijem"
Go to Top of Page

sonjecka
Senior Member

Croatia
1172 Posts

Member since 29/09/2004

Posted - 16/02/2005 : 14:04:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit sonjecka's Homepage  Send sonjecka a Private Message
Zapisah, pa proslijedim na skidanje s neta:))

ja sam i dalje na;

Woven Hand - Your Russia

Francois
New Member

Croatia
138 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 16/02/2005 : 14:10:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Francois a Private Message
Sonjecka...
Zanimljivo, nisam slusao Friends of Dean Martinez, nadam se da cu nesto dobiti od tebe/decka razmjenom... nisam bio ni na koncertu
Od Calexica imam sve studijske albume, te jos par koji se inace mogu nabaviti jedino preko njihove male nezavisne kuce, plus par EP-jeva (Istina, nemam to na diskovima, nego na mp3-cama).
A ove koncerte mi je poslao neki Manfred iz Njemacke, tip je jako neuredan, poslao mi je diskove bez ikakvih podataka o materijalu koji je gore snimljen... bez popisa pjesama, bez informacije o datumu/gradu gdje je koncert odsviran. Ali, bar je zvuk (uglavnom) odlican. Ja ne znam sto bih s time (nisam toliki fanatik), posalji mi adresu, dobit ces sve sto sam dobio od Manfreda

F.Dargaudix
Go to Top of Page

Francois
New Member

Croatia
138 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 16/02/2005 : 14:16:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Francois a Private Message
Neko Case je odlicna, imam Blacklisted album iz 2002, jako dobar.
Volio bih nabaviti i prva dva studijska albuma...
Jenny Toomey ima dva vrlo dobra albuma, na jednom joj sviraju decki iz Calexica, isto jako zanimljivo.

F.Dargaudix
Go to Top of Page
Page: of 82 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.39 seconds. Snitz Forums 2000