Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
osim
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/imagesCA66GYKL.jpg)
Vatican City
1686 Posts
Member since 12/11/2002 |
Posted - 01/10/2004 : 17:34:31
|
Ovo je vec postalo standardno pitanje za brojne junake, sa kojima smo se davno druzili, a sad bi smo opet...Posebno ako se ima u vidu da su prvobitne epizode, objavljene uglavnom u Dnevnikovim izdanjima, rezane, seckane, parane i krpljene ko zna po kom principu, pa smo i neku integralnu, tj. origanlnu verziju epizoda mogli samo da naslucujemo. Medjutim, vecina stripova iz nekadasnjeg ZS/LMS serijala je ponovljena (ili nastavljena) i posle propasti Dnevnika - Zagor u mnogobrojnim izdanjima, Tex i Mistr No takodje, Ken Parker naravno, a i Blek, K. Mark i KapETAN Miki. Jedini koji ovde nedostaje je Mali rendzer. Da li je zaista to bio najnepopularniji lik medju velikom osmorkom, ili se radi o necemu drugom? Koliko vas bi se obradovalo da epizode O Kitu Telleru ponovo vidi u prodaji? Sa originalnim naslovnicama, u integralnoj verziji...? Ima li nekog takvog OSIM mene?
|
|
SejoSexon
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/bayern-logo.gif)
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
|
galan
New Member
![](icon_star_gold.gif)
167 Posts
Member since 14/07/2004 |
Posted - 01/10/2004 : 17:42:36
|
neslazem se daje mali rendzer bio najnepopularniji junak![](icon_smile_question.gif) istina da kao i svaki junak tako i mali rendzer imao je svoje losije razdoblje mislim opcenito na prve epizode koje se zavrsavaju kada m.r. polako izrasta.tamo od nekoga broja lms 250 mislim dabi se dobro prodavao, dok bi takodje i pocetne nekako progurale, vjerovatno bi spasile orginalne naslovnice i sve strane koje je dnevnik isjekao.odlicna tema, ja bi sigurno kupovao. mnogo losije stvari kupujem, tako da nebi se dvoumio niti malo za potrositi nekih 15 kuna za jednom mjesecno malog rendzera u ludensovom ili nekom drugom imalo kvalitetnom izdanju..definitivno san za![](icon_misterno.gif) |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/prikazi.php.jpg)
USA
8240 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 01/10/2004 : 17:43:42
|
Ja. Licno, oduvek sam Malog rendzera vise voleo od ostalih, ajde nazvacu ih sporednih junaka (Blek, Miki, Ken, Mark...). Plus, pogotovu ako bi pocelo da kao raccolta, npr, sa sve epizodama iz striscia formata, zakljucno sa specijalom.
Koekude |
|
Tomas Otto
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
Slovenia
699 Posts
Member since 05/11/2001 |
Posted - 01/10/2004 : 17:44:54
|
Meni je Kit Teler uvijek bio jedan od omiljenijih junaka i vrlo rado bih video neobjavljene epizode, prvenstveno one iz perioda LMS 200 i nadalje, one starije su mi vec kao klincu bile zastarjele... Ipak, jednom sam usporadiovao epizode iz talijanskog i našeg spiska i mislim da ima samo dve-tri neobjavljene epizode, što i nije tako mnogo usporedeno s Teksom i Zagorom.
---------------------- I always keep a supply of liquor handy in case I see a snake - which I also keep handy. -- W.C. Fields
|
|
seinfeld
Advanced Member
![](AvatarUpload/invincible.gif)
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 01/10/2004 : 17:46:49
|
Moja top lista do 12 godine je uvijek bila ovako: 1. Zagor 2.Blek 3.Miki. 4.Mark 5.Tex. 6.Kit Teler 7.MNo 8.Ken Parker
Naravno bilo je izuzetaka kome je Tex bio glavni,manijaka za Mno i totlano 0,00000001% procenat otkacenih 12o godisnjaka koji su voljeli KP.Nikada nikome nije Kit Teler bio "glavni".Zagor je harao kao i Blek i Mark tako da ne mislim da bih ovo bio dobar potez.
"They say this one has a surprise ending."
|
|
osim
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
Vatican City
1686 Posts
Posted - 01/10/2004 : 17:49:00
|
quote: Originally posted by Tomas Otto
Meni je Kit Teler uvijek bio jedan od omiljenijih junaka i vrlo rado bih video neobjavljene epizode, prvenstveno one iz perioda LMS 200 i nadalje, one starije su mi vec kao klincu bile zastarjele... Ipak, jednom sam usporadiovao epizode iz talijanskog i našeg spiska i mislim da ima samo dve-tri neobjavljene epizode, što i nije tako mnogo usporedeno s Teksom i Zagorom.
---------------------- I always keep a supply of liquor handy in case I see a snake - which I also keep handy. -- W.C. Fields
ovo je sasvim tacno, ali ipak ono sto je objavljeno je daleko od realnog, po kvalitetu stampe, brojnim isecanjima i sl. |
|
osim
Senior Member
Vatican City
1686 Posts
Posted - 01/10/2004 : 17:50:33
|
ukusi su nam bili gotovo identicni, s tim sto je meni Mali Rendzer bio na prvom, a Tex na poslednjem mestuquote: Originally posted by seinfeld
Moja top lista do 12 godine je uvijek bila ovako: 1. Zagor 2.Blek 3.Miki. 4.Mark 5.Tex. 6.Kit Teler 7.MNo 8.Ken Parker
Naravno bilo je izuzetaka kome je Tex bio glavni,manijaka za Mno i totlano 0,00000001% procenat otkacenih 12o godisnjaka koji su voljeli KP.Nikada nikome nije Kit Teler bio "glavni".Zagor je harao kao i Blek i Mark tako da ne mislim da bih ovo bio dobar potez.
|
|
galan
New Member
![](icon_star_gold.gif)
167 Posts
Posted - 01/10/2004 : 17:52:14
|
quote: Originally posted by seinfeld
slazem se u potpunosti ali ima jedan mali problem![](icon_smile_question.gif) djeca od 12 godina sigurno nisu glavni adut za opstanak bilo kojega junaka u izdanju ludensa ili bilo kojega izdavaca sa ex yu prostora.. djeca od 12 godina ne citaju stripove..to o cemu ti govoris je proslost odrasli danas citaju stripove a ne djeca![](icon_smile_big.gif) ![](icon_misterno.gif) |
|
Tomas Otto
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
Slovenia
699 Posts
Member since 05/11/2001 |
Posted - 01/10/2004 : 18:16:25
|
Ah, moja lista (do 12) je bila: 1.Zagor 2.Kit Teler (neko vrijeme i u vodstvu ![](icon_smile_wink.gif) 3. Marti Misterija 4. Dilan Dog 5. Mister no 6.Ken Parker 7.Teks 8.K.mark 9.Miki 10. Blek
godinu poslije sam otkrio Ken Parkera, pa mi je skocio u vrh uz Zagora , a kasnije i Dilan Dog...
|
|
seinfeld
Advanced Member
![](AvatarUpload/invincible.gif)
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8240 Posts
|
Djole
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/ZZCP.gif)
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 01/10/2004 : 19:18:42
|
E pa, broje se, imao sam 12 godina kada su izlazili...
Moja lista je bila:
1. Marti 2. Zagor 3. Mister No 4. Kit Teler
Pa, to bi bilo to, ostalo sam kupovao reda radi. ;)
Inace, glas protiv Mikija.
"Well, wobble my webs and call me shaky!" |
|
osim
Senior Member
Vatican City
1686 Posts
Posted - 01/10/2004 : 19:20:58
|
osam velicanstvenih su M. Rendzer, Ken Parker, Zagor,Mister No, Blek, Komandant Mark, Kapetan Miki i Mister No - likovi koji su, svako na svoj nacin, obelezili Dnrvnikovo strip izdavastvo, posebno LMS i ZS. Mali Rendzer, Blek, Zagor i Komandant Mark zato sto su izlazili prakticno od pocetka do kraja zivota ZS/LMS, KEn Parker prvenstveno zbog kvaliteta ovog stripa, a Kapetan Miki i Mester NO prvenstveno zato sto su izlazili zajedno sa ostalima u zlatnim godinama stripa - od kraja sedamdesetih do pocetka devedesetih. M. Misterija i Dilan Dog su ipak prica za sebe - oni su nekako poceli da zive (i to u posebnim, samostalnim edicijama) kad je LMS/ZS polako tezio ka svom zenitu, a popularnost im se produzila daleko posle gasenja Dnevnikovih izdanja. Bilo je tu jos nekoliko junaka, koji su, de facto, obelezili ZS/LMS - spomenimo samo Tima i Dastija, Karabinu Slima, Dzudasa,a posebno Price sa Divljeg zapada, ali su se svi oni negde izgubili do pocetka osamdesetih. I jos masa zmanje vise znacajnih junaka - Met MEriot, Zoro, pa Bonellijevi Kociz,, Red Bak, Yuma Kid, Dzudok... ali je sve to palo u debeli zaborav. Ali, 8 velicanstvenih zive i dalje, zar ne? (Doduse, neki u novim izdanjima, a neki samo u nasim secanjima...) |
|
A.Hodzic
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1146 Posts
Member since 01/05/2004 |
Posted - 01/10/2004 : 19:25:43
|
I meni je Kit Teler bio jedan od boljih stripova(posebno stare epizode)....i kupovao bih ga ako bi izlazio u BiH....naravno.... |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8240 Posts
Posted - 01/10/2004 : 19:28:21
|
quote: Originally posted by Djole
"Well, wobble my webs and call me shaky!"
Pa ko govori o Mikiju O Kitu je rec![](icon_smile_big.gif)
Koekude |
|
osim
Senior Member
Vatican City
1686 Posts
Posted - 01/10/2004 : 20:01:56
|
Nije bitno, i ja glasam protiv Mikija!
quote: Originally posted by prozirna senka
quote: Originally posted by Djole
"Well, wobble my webs and call me shaky!"
Koekude
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
![](avatars/wasntme.jpg)
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 01/10/2004 : 20:36:37
|
Koliko mi bio mio i drag, mislim da ne bi imalo smisla to reprizirati. Koliko novih junaka, a mi ocemo reprint nekog zaboravljenog junaka... A i nikad mi nije bio nešto posebno, obicna Mikijeva kopija. ![](icon_smile_blackeye.gif) Nemojte zamjeriti, al ja bi rade nešto novo! ![](icon_pirat.gif)
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power... |
|
galan
New Member
![](icon_star_gold.gif)
167 Posts
Posted - 01/10/2004 : 20:55:03
|
quote: Originally posted by DeeCay
Koliko mi bio mio i drag, mislim da ne bi imalo smisla to reprizirati. Koliko novih junaka, a mi ocemo reprint nekog zaboravljenog junaka... A i nikad mi nije bio nešto posebno, obicna Mikijeva kopija. ![](icon_smile_blackeye.gif) Nemojte zamjeriti, al ja bi rade nešto novo! ![](icon_pirat.gif)
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power...
i pored tih novi junaka koi bi se objavljivali, ja bi i dalje bio spreman odvoiti mjesecno 15 kuna za malog rendzera![](icon_misterno.gif) medjutim usporedba malog rendzera sa mikijem je isto sto porediti kena parkera sa konanom. miki se niti u jednoj epizodi nemoze ni pribliziti m.rendzeru znam da je ovo samo mlacenje prazne slame ali kit teler je imao veoma dobre price u odnosu na mikija bleka marka.![](icon_misterno.gif) |
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13199 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 01/10/2004 : 20:57:16
|
Ne bih citao Malog Rendžera zvanog Kit Teler niti bih to kupovao. Nikad mi ni nije bio posebno drag, iako sam ga, naravno, ko klinac citao. Nije bio dovoljno jak, ko ni Miki. Kralj mi je bio Blek, i Zagor. Blek je imao lijepu žutu kosu i onaj bezrukavnik i jake ruke. Otkad je poceo izlaziti DD, on i MM su mi postali glavni, uz M.Noa i Zagora, a tu ekipicu citam i danas. Mali Rendžer ipak saks big tajm, kao i Miki, Tim, Dasti, Karabina Slim, Mark, Blek i slicni nusprodukti. Od ovih imam doma par stripova i to su jedini koje bih i htio imati, radi reda i podnošljive price: BLEK - Blekovo porijeklo, 7 podviga, 7 džinova, Oklutisovo djetinjstvo (ovo je nevjerovatni trash, ali mi je drag) KIT TELER - Kju Kluks Klan, Šume umiru, Na dnu mora
ludaci su me oduvijek voljeli...a i ja njih |
|
osim
Senior Member
Vatican City
1686 Posts
Posted - 01/10/2004 : 21:42:18
|
ukusi su razliciti (i dobro je sto je tako), ali DEFINITIVNO MR nije kopija Kapetana Mikija. Osim sto su obojica rendzeri i tinejdzeri, nema niti jedne druge slicnosti, a o kvalitetima stripa moze se govoriti samo u kilometarskim razlikama |
|
Maximuss
Advanced Member
![](AvatarUpload/logo_3D_mali.jpg)
Croatia
9013 Posts
Member since 15/11/2002 |
|
Djole
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/ZZCP.gif)
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 01/10/2004 : 23:40:13
|
quote: Originally posted by prozirna senka
Damn. Pa dobro, tu bi eventualno mogao da se objavi onaj specijalac koji je izašao pre desetak godina u Italiji, cisto reda radi.
"Well, wobble my webs and call me shaky!" |
|
ken2
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/Camilo2.jpg)
Croatia
8204 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 01/10/2004 : 23:40:49
|
kao klinac sam citao sve, pa tako i kita, ne može se reci da frenki i ani 4pištolja nisu legende, ali i pored toga smatram da nema smisla ici u izdavanje od kita imam samo onu sjajnu horror epizodu 'kojoti ne oklevaju' i 'planina ocaja', a kad bude prilike nabavit cu još koju |
|
Aco
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/Jason(1).GIF)
Slovenia
6267 Posts
Member since 29/11/2001 |
|
dobricina
Advanced Member
Croatia
4507 Posts
Member since 02/09/2004 |
Posted - 02/10/2004 : 13:04:04
|
Ponuda stripova bi trebala biti sto veca i raznolikija pa u skladu s tim stavom glasam ZA Kita!
Krstarim mrezom zlocina, radim red i tjeram pravdu, pronalazim super-negativce i pomazem super-junacima, dobricina pomaze kad se najmanje nadas! |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|