Author |
Topic  |
chemako
Average Member

Croatia
758 Posts
Member since 22/02/2004 |
|
tantus
Senior Member

Slovenia
1656 Posts
Member since 10/09/2003 |
Posted - 04/10/2004 : 15:11:15
|
quote:
E sad zašto sam sve ovo ispricao.Mislim da bi se clanovi foruma iz Srbije mogli oglasiti i objaviti šta Zabavnik objavi kao strip.Barem svako treci broj,a toliko otprilike bude nastavaka svake epizode. Eto ako to nije neka velika molba bilo bi mi drago da se neko sjeti barem svako tri tjedna.
Valjda ce se neko sa foruma iz SCG potruditi...A do tada imas na popisima sta je izaslo od '91 na ovamo, bar do broja 2730. Ako neko redovno kupuje PZ, mogao bi dopuniti taj spisak do poslednjih brojeva... |
 |
|
marlowe
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4279 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 04/10/2004 : 15:18:33
|
quote: Originally posted by tantus
quote:
E sad zašto sam sve ovo ispricao.Mislim da bi se clanovi foruma iz Srbije mogli oglasiti i objaviti šta Zabavnik objavi kao strip.Barem svako treci broj,a toliko otprilike bude nastavaka svake epizode. Eto ako to nije neka velika molba bilo bi mi drago da se neko sjeti barem svako tri tjedna.
Valjda ce se neko sa foruma iz SCG potruditi...A do tada imas na popisima sta je izaslo od '91 na ovamo, bar do broja 2730. Ako neko redovno kupuje PZ, mogao bi dopuniti taj spisak do poslednjih brojeva...
a sto ne prosvrljate malo po netu i odete do politikinog ili zabavnikovog sajta. sigurno ima. ne mogu da verujem da je opasno "listati srpsku stampu"! zaista ne mogu.
DON'T PLAY NO BOOGIE-WOOGIE ON THE KING OF ROCK 'N' ROLL!!! |
 |
|
degman
Advanced Member

Germany
5797 Posts
Member since 23/03/2003 |
Posted - 04/10/2004 : 16:41:28
|
quote: Originally posted by marlowe a sto ne prosvrljate malo po netu i odete do politikinog ili zabavnikovog sajta. sigurno ima. ne mogu da verujem da je opasno "listati srpsku stampu"! zaista ne mogu.
ne razumijemo ti cirilicu    |
 |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8240 Posts
Member since 22/04/2004 |
|
Blek Stena
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1344 Posts
Member since 03/07/2004 |
|
A.Hodzic
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1146 Posts
Member since 01/05/2004 |
Posted - 04/10/2004 : 21:34:58
|
Momci,ja sam se iznenadio kada na sluzbenoj Politikinoj stranici nisam nasao gotovo nista o Politikinom zabavniku,osim naslovne strane najnovijeg broja sa cijenom u eurima i US dolarima.... Cudi me da jedna takva renomirana kuca kao sto je Politika,nema neku arhivu popisa,naslovnica,raspolagajucih brojeva,i slicno,Politikinog zabavnika,i jos me vise cudi sto ni danas dan nije uvela za "zapadne"zemlje BiH,Hrvatsku i Sloveniju,latinicno izdanje,i krenula u malo veci i energicniji proboj na ovo dobro znano trziste.... Licno sam zaljubljenik Politikinog zabavnika-posebice starijih brojeva,ali ni ovi novi nisu losi,i vrlo cesto imaju dobre stripove u sredini.... |
 |
|
A.Hodzic
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1146 Posts
Posted - 04/10/2004 : 21:37:47
|
A sto se tice cirilicnog pisma,ja sam u skoli podjednako ucio oba pisma,i hvala Bogu da je tako,i nije mi zao,a mislim da velika vecina nas iz 60 ili 70-i nekih godina je upravo ucila oba pisma,te im to nije strano....a na stranu preseravanja,IZMEDJU DOBROG STRIPA I PRESERAVANJA,UVIJEK BIRAM DOBAR STRIP...neka mi oproste svi koji ne znaju cirilicu.... |
 |
|
galan
New Member

167 Posts
Member since 14/07/2004 |
Posted - 04/10/2004 : 21:46:03
|
ja nemam probljem sa cirilica citao sam skoro jedan p.zabavnik cinimi se daje bio broj 2746 i ima u njemu nekakav fantom vise mi lici na nekakav domacinski list nego za nesto stobi trebalo da predstavlja opcenito strip mozda je to razlog zasto nije vodjena evidencija izlazenja.
|
 |
|
risbozg
Advanced Member

Croatia
16034 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 04/10/2004 : 22:01:11
|
quote: Originally posted by Blek Stena
Pa i Ceca je cirilica, a svi je dobro razumijete 

pogotovo vizuelno  
- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --   
|
 |
|
risbozg
Advanced Member

Croatia
16034 Posts
|
dule_car
Advanced Member

Slovenia
4193 Posts
Member since 01/05/2003 |
Posted - 04/10/2004 : 23:22:33
|
Na cijim kioscima u Hrvatskoj ima PZ. Gledo' sam dosta puta i nisam vidio???
to e to
---there is no spoon--- (a viljuske?)
|
 |
|
risbozg
Advanced Member

Croatia
16034 Posts
Posted - 05/10/2004 : 00:16:23
|
quote: Originally posted by dule_car
Na cijim kioscima u Hrvatskoj ima PZ. Gledo' sam dosta puta i nisam vidio???
to e to
---there is no spoon--- (a viljuske?)
nisi dobro gledao - chemako napominje da ih ima samo u splitu i to u kuto - gledaj samo kuteve kioska  
a inace u nekoliko kioska koji prodaju stranu tiskovinu
|
 |
|
chemako
Average Member

Croatia
758 Posts
Member since 22/02/2004 |
Posted - 05/10/2004 : 08:09:05
|
Ja sam rekao da ih drže u samim kutevima i na zadnjim policama što znaci pri samom dnu i to koliko ja znam samo na dva kioska Tiska u centru grada,a siguran sam da ih nema samo u Splitu,a uostalom to nisam ni rekao. |
 |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8240 Posts
Posted - 05/10/2004 : 08:17:11
|
quote: Originally posted by A.Hodzic
Momci,ja sam se iznenadio kada na sluzbenoj Politikinoj stranici nisam nasao gotovo nista o Politikinom zabavniku,osim naslovne strane najnovijeg broja sa cijenom u eurima i US dolarima.... Cudi me da jedna takva renomirana kuca kao sto je Politika,nema neku arhivu popisa,naslovnica,raspolagajucih brojeva,i slicno,Politikinog zabavnika,i jos me vise cudi sto ni danas dan nije uvela za "zapadne"zemlje BiH,Hrvatsku i Sloveniju,latinicno izdanje,i krenula u malo veci i energicniji proboj na ovo dobro znano trziste.... Licno sam zaljubljenik Politikinog zabavnika-posebice starijih brojeva,ali ni ovi novi nisu losi,i vrlo cesto imaju dobre stripove u sredini....
Adnane, ti verovatno nisi, zbog objektivnih razloga, bio u prilici da pratis srozavanje ugleda Politike. Recima je to nemoguce opisati. Ostalo je samo ime a i to ukaljano. Trebace vremena da se sve to spere i da Politika zauzme mesto koje joj sa pravom i pripada. Nazalost, ovoj garnituri se izgleda nimalo ne zuri. Izgleda da je lepo biti partijsko glasilo. Pre su to bili SPS i JUL, a od onog nesrecnog 5. oktobra, DS. Za njih, je ona majmuncina jos ziv. Slazem se da vladu treba kritikovati, ali nacin na koji to oni rade je degutantan. Ma, ne vredi trositi reci na te bilmeze. Suma sumarum, ne ocekuj da citas pz na netu (a o latinicnom izdanju i osvajanju novih-starih trzista da i ne govorimo), to je za njih spansko selo:(
God created Adam and Eve, He didn't create Adam and Steve. |
 |
|
A.Hodzic
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1146 Posts
Posted - 05/10/2004 : 18:08:45
|
quote: Originally posted by prozirna senka
Momci,ja sam se iznenadio kada na sluzbenoj Politikinoj stranici nisam nasao gotovo nista o Politikinom zabavniku,osim naslovne strane najnovijeg broja sa cijenom u eurima i US dolarima.... Cudi me da jedna takva renomirana kuca kao sto je Politika,nema neku arhivu popisa,naslovnica,raspolagajucih brojeva,i slicno,Politikinog zabavnika,i jos me vise cudi sto ni danas dan nije uvela za "zapadne"zemlje BiH,Hrvatsku i Sloveniju,latinicno izdanje,i krenula u malo veci i energicniji proboj na ovo dobro znano trziste.... Licno sam zaljubljenik Politikinog zabavnika-posebice starijih brojeva,ali ni ovi novi nisu losi,i vrlo cesto imaju dobre stripove u sredini....
Adnane, ti verovatno nisi, zbog objektivnih razloga, bio u prilici da pratis srozavanje ugleda Politike. Recima je to nemoguce opisati. Ostalo je samo ime a i to ukaljano. Trebace vremena da se sve to spere i da Politika zauzme mesto koje joj sa pravom i pripada. Nazalost, ovoj garnituri se izgleda nimalo ne zuri. Izgleda da je lepo biti partijsko glasilo. Pre su to bili SPS i JUL, a od onog nesrecnog 5. oktobra, DS. Za njih, je ona majmuncina jos ziv. Slazem se da vladu treba kritikovati, ali nacin na koji to oni rade je degutantan. Ma, ne vredi trositi reci na te bilmeze. Suma sumarum, ne ocekuj da citas pz na netu (a o latinicnom izdanju i osvajanju novih-starih trzista da i ne govorimo), to je za njih spansko selo:(
God created Adam and Eve, He didn't create Adam and Steve.
Drugar.... Meni licno uopste ne smeta cirilica,naprotiv,ja smatram da covijek vrijedi koliko jezika i pisama zna,koliko je sposoban za rad na kompjuteru i kako ostvaruje komunikaciju s drugim ljudima....sve ostalo je nebitno.... Na stranu sva politicka dogadjanja prije i sada oko Politike,smatram da je ona ipak gigant koji treba krenuti kad tad u proboj na novo-staro trziste,jer ipak je rijec o kvalitetnim strip magazinima....koje bih ja licno i danas dan kupovao i citao.... |
 |
|
SainT
Average Member

United Kingdom
643 Posts
Member since 26/12/2003 |
Posted - 05/10/2004 : 21:36:03
|
-Evo sve brojeve PZ-a o kome nema popis (49+): 2122; 2123; 2133; 2158; 2175; 2176; 2177; 2178; 2200; 2211; 2213; 2214; 2215; 2216; 2217; 2218; 2219; 2220; 2221; 2222; 2226; 2252; 2253; 2254; 2278; 2302; 2313; 2468; 2475; 2476; 2484; 2485; 2513; 2514; 2515; 2534; 2616; 2617; 2725; 2731; 2732; 2734; 2737; 2738; 2739; 2744; 2745; 2746; 2747; .........
-Adnane, sta je sa popisom ovih brojeva PZ-a?
-Adnane, sta je sa brojeve i edicije koje trazim; sta si nasao?
|
 |
|
galan
New Member

167 Posts
Member since 14/07/2004 |
Posted - 05/10/2004 : 21:46:20
|
[quote]Originally posted by A.Hodzic
Drugar.... Meni licno uopste ne smeta cirilica,naprotiv,ja smatram da covijek vrijedi koliko jezika i pisama zna,koliko je sposoban za rad na kompjuteru i kako ostvaruje komunikaciju s drugim ljudima....sve ostalo je nebitno....
ja drugar mislim da sa takvim razmisljanjem ne samo da zivis u pogresnoj drzavi, nego zivis na pogresnom kontinentu.. sve ostalo upravo je bitno, a nebitno je ovo gore stosi naveo alal ti vjera hodzicu  |
 |
|
A.Hodzic
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1146 Posts
Posted - 05/10/2004 : 23:19:30
|
quote: Originally posted by galan
[quote]Originally posted by A.Hodzic
Drugar.... Meni licno uopste ne smeta cirilica,naprotiv,ja smatram da covijek vrijedi koliko jezika i pisama zna,koliko je sposoban za rad na kompjuteru i kako ostvaruje komunikaciju s drugim ljudima....sve ostalo je nebitno....
ja drugar mislim da sa takvim razmisljanjem ne samo da zivis u pogresnoj drzavi, nego zivis na pogresnom kontinentu.. sve ostalo upravo je bitno, a nebitno je ovo gore stosi naveo alal ti vjera hodzicu 
Mozda zivim u pogresnoj drzavi ali je dozivljavam kao svoju i volim je,isto kao sto volim i Sloveniju,Hrvatsku,Srbiju,Makedoniju...jer u Sloveniji imam dosta prijatelja,u Hrvatskoj prijatelja i rodbine,u Srbiji i prijatelja,i skolskih drugova,a u Makedoniji sam sluzio armiju,prema tome svaka sadasnja novoformirana drzava je dio moje mladosti,i mnogo me lijepih uspomena vezu za njih....a ja drugar nastojim da idem do kraja nekom linijom manjeg otpora i fer dijaloga,i uopste nisam huskacki nastrojen,osim kada to ne moram biti...a da sam mogao birati gdje cu se roditi,zivjeti i odrasti,mozda to ne bi bilo ovo podneblje,pa cak ni ovaj kontinent....a one stvari koje sam napisao da su bitne meni su stvarno bitne,jer ja upravo tome ucim svoju djecu,a ne ucim ih kako je tamo ili ovamo neka budala izazvala rat u kome je nastradalo preko 500000 ljudi,od kojih vecina ni kriva ni duzna...nebitno koje su nacije.... |
 |
|
MAGIC
stripovi.com suradnik

Lebanon
3341 Posts
Member since 12/11/2001 |
Posted - 05/10/2004 : 23:22:37
|
bravo majstore!!  slicnog smo razmisljanja...ako budes dolazio nekad do bg-a, obavezno se javi 
So many people have come and gone,Their faces fade as the years go by; Yet I still recall as I wander on,As clear as the sun in the summer sky.
|
 |
|
A.Hodzic
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1146 Posts
Posted - 05/10/2004 : 23:24:36
|
quote: Originally posted by SainT
-Evo sve brojeve PZ-a o kome nema popis (49+): 2122; 2123; 2133; 2158; 2175; 2176; 2177; 2178; 2200; 2211; 2213; 2214; 2215; 2216; 2217; 2218; 2219; 2220; 2221; 2222; 2226; 2252; 2253; 2254; 2278; 2302; 2313; 2468; 2475; 2476; 2484; 2485; 2513; 2514; 2515; 2534; 2616; 2617; 2725; 2731; 2732; 2734; 2737; 2738; 2739; 2744; 2745; 2746; 2747; .........
-Adnane, sta je sa popisom ovih brojeva PZ-a?
-Adnane, sta je sa brojeve i edicije koje trazim; sta si nasao?
Seint...strpi se jos malo sto se tice popisa,a pronasao sam ti neke od stripova koji ti fale ali stvarno ovih dana nemam vremena ali cu se prvom prilikom javiti....
|
 |
|
A.Hodzic
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1146 Posts
|
marlowe
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4279 Posts
Posted - 05/10/2004 : 23:25:55
|
Politika je vec vise od godinu dana u vlasnistvu nemackog novinskog giganta FAZ-a, tako da pitanja o sporosti i planovima za probijanje bilo cega treba postaviti na neke druge adrese. Odgovoriti zasto se ne desava ono sto je svima (da, jako veliki broj ljudi je imao iste genijalne ideje) jasno da bi moglo i trebalo, nije tako jednostavno. No, taj manir je ovde dobro poznat, udri drvlje i kamenje po onome ko ti smeta, i bas te briga.
 |
|
marlowe
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4279 Posts
Posted - 05/10/2004 : 23:28:26
|
No, da budem malo i informativan, za sve koji nisu culi: od ovog petka uz zabavnik se za 200 din dobija i knjiga, nesto kao enciklopedija za decu. Akcija se odvija svakog drugog petka, do jula 2005. Knjige su tematske: Zivotinje, Veliki pronalasci, Razvoj civilizacije... (mozete pretpostaviti). stoga, svi juris na kioske i - ne gurajte se u redu!
 |
|
risbozg
Advanced Member

Croatia
16034 Posts
Posted - 05/10/2004 : 23:39:45
|
quote: Originally posted by marlowe
No, da budem malo i informativan, za sve koji nisu culi: od ovog petka uz zabavnik se za 200 din dobija i knjiga, nesto kao enciklopedija za decu. Akcija se odvija svakog drugog petka, do jula 2005. Knjige su tematske: Zivotinje, Veliki pronalasci, Razvoj civilizacije... (mozete pretpostaviti). stoga, svi juris na kioske i - ne gurajte se u redu!
DON'T PLAY NO BOOGIE-WOOGIE ON THE KING OF ROCK 'N' ROLL!!!
tak ti je i kod nas vec duže vrijeme svaki ponedjeljk jutarnji list i vecernji list uz kupnju novina jeftino uvale i knjigu ili neki rijecnik
|
 |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8240 Posts
Posted - 05/10/2004 : 23:41:17
|
Zivo me zanim hoce li ovde uz PZ stici i te knjige. Videcu u sledeci utorak.
God created Adam and Eve, He didn't create Adam and Steve. |
 |
|
Topic  |
|
|
|