Voleo bi da se dogovorimo da kad se salju stripovi, da se svako malo potrudi i napise na kuvertu ili omot sa velkim slovima: PAZLJIVO, NE SAVIJAJ ili nesto slicno
jer mi je nas smotani postar vec nekoliko stripova unistio. A sigurno se je i vama to desilo. Tako da mislim da bi to bilo za sve dobro.
Voleo bi da se dogovorimo da kad se salju stripovi, da se svako malo potrudi i napise na kuvertu ili omot sa velkim slovima: PAZLJIVO, NE SAVIJAJ ili nesto slicno
jer mi je nas smotani postar vec nekoliko stripova unistio. A sigurno se je i vama to desilo. Tako da mislim da bi to bilo za sve dobro.
_____________________ Judo Dancer!
Može se to napisati ali... da bi bilo službeno treba i posebno da se plati(posebna naljepnica) a to onda poskupljuje slanje za oko 50%
Programiranje je kao seks: jedna greška i morate davati podršku cijeli život.
što se tice slovenske pošte - ako se šalje kao preporuceno pismo može se za 150 SIT više (0.6 EUR) zahtjevati da se pošiljka osobno uruci, tako da ti poštar mora predati pismo u ruke i nema problema, da ti pošiljku savije.
Ako se šalje kao paket onda se može za 240 SIT (1 EUR) na paket naljepiti naljepnicu "pazlivejše ravnanje" pa ti poštar donese paket kao tortu na pladnju.
Nažalost ovo ne važi za tiskovinu, tako da sacekaj poštara i lijepo mu "obrazloži" stvar ili nabavi veliki sanducic za pošiljke!
Pa zašto pravite takve probleme oko toga? Vec sam slovencu objašnjavao kakve mogucnosti ima. Uredite si poštno ležece ili predal na pošti i sami idete po pošiljke pa nema problema. A i poštar ce biti veoma sretan jer mu nece biti potrebno jebati se sa vašim pošiljkama. A ako ste preljeni da bi šetali do pošte svaki dan ili dva: dajte poštaru jurja ili 50 kn svaki mesec ili dva pa cete vidjeti kako ce lepo postupati sa vašim pošiljkama. To vam govorim iz vlastitog iskustva. I to ne kao onaj koji je davao pare...
ma znam ja to dogovorio sam se danas na posti da mi donese na vrata ili pa da mi da poruku i da ja podignem sam na posti, al svejedno mislim da ne bi bilo nikome tako tesko napisati jednu rijec, za svaki slucaj.