Author |
Topic |
|
Mailman
Senior Member
Croatia
1690 Posts
Member since 26/12/2001 |
|
Gaston
stripovi.com suradnik
Croatia
5935 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 30/11/2004 : 22:45:13
|
U pravu si Mailman ali problem je samo u epizodi "Golf" gdje je na kraju Broj 1 prikazan kao senilni starac. U "1,2,3,4" on ima onu svoju karakteristicnu diktatorsku pozu.
E sada, ako uzmemo u obzir da je u "Žalosnoj prici o mladom bogatašu" on zaista prikazan u pravom elementu, teorije su samo dvije. Dakle, ili je (ne)namjerno šarano u pocecima (možda su ga jednostavno baš htjeli prikazati kao starca sa senilno / lucidnim razdobljima, a onda naknadno odustali od toga) ili su zaista brojevi zabucani još u talijanskim originalnim izdanjima. Ne bi bilo loše da VJ da svoj komentar na ovo jer je on najupuceniji za ovu materiju.
And I must be an acrobat to talk like this and act like that... |
|
|
Mailman
Senior Member
Croatia
1690 Posts
Posted - 01/12/2004 : 08:20:36
|
Tako je. Ajmo, VJ!
How do you know that my dimwitted inexperience isn't merely a subtle form of manipulation, used to lower people's expectations, thereby enhancing my ability to effectively manuever within any given situation?
|
|
|
etmgosa
Senior Member
1731 Posts
Member since 15/07/2002 |
Posted - 01/12/2004 : 09:14:36
|
U pravu ste. Mislim da Magnus i Bunker u pocetku nisu imali iskristalisanu sliku o svim likovima (cak ni graficku). Meni su se svi mnogo vise svidjali na pocetku, kada Sef nije samo spavao, Jeremija je ponesto radio, Grunf (Grunt) bio mnogo okretniji, a o samom Alanu da i ne govorimo - on je znao potkaciti laktom i uraditi nesto spretno u svojoj nespretnosti. Kasnije su svi postali mlakonje. Sto se Broja 1 tice, on je trebao ostati senilan i da prica svoje price. Kasnije je postao dosadan sa svojim malverzacijama, a pogotovo kad mu se pridruzio onaj odvratni Klodovik... |
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6196 Posts
Member since 29/11/2001 |
|
johnhartson
Senior Member
Serbia
2814 Posts
Member since 17/10/2003 |
Posted - 01/12/2004 : 13:48:30
|
quote: Originally posted by etmgosa
U pravu ste. Mislim da Magnus i Bunker u pocetku nisu imali iskristalisanu sliku o svim likovima (cak ni graficku). Meni su se svi mnogo vise svidjali na pocetku, kada Sef nije samo spavao, Jeremija je ponesto radio, Grunf (Grunt) bio mnogo okretniji, a o samom Alanu da i ne govorimo - on je znao potkaciti laktom i uraditi nesto spretno u svojoj nespretnosti. Kasnije su svi postali mlakonje. Sto se Broja 1 tice, on je trebao ostati senilan i da prica svoje price. Kasnije je postao dosadan sa svojim malverzacijama, a pogotovo kad mu se pridruzio onaj odvratni Klodovik...
Potpisujem...
Until the colour of a man's skin is of no more significance than the colour of his eyes - me say war |
|
|
Alemao
Average Member
Slovenia
739 Posts
Member since 10/07/2003 |
Posted - 01/12/2004 : 14:17:28
|
quote: Originally posted by johnhartson
U pravu ste. Mislim da Magnus i Bunker u pocetku nisu imali iskristalisanu sliku o svim likovima (cak ni graficku). Meni su se svi mnogo vise svidjali na pocetku, kada Sef nije samo spavao, Jeremija je ponesto radio, Grunf (Grunt) bio mnogo okretniji, a o samom Alanu da i ne govorimo - on je znao potkaciti laktom i uraditi nesto spretno u svojoj nespretnosti. Kasnije su svi postali mlakonje. Sto se Broja 1 tice, on je trebao ostati senilan i da prica svoje price. Kasnije je postao dosadan sa svojim malverzacijama, a pogotovo kad mu se pridruzio onaj odvratni Klodovik...
Potpisujem...
Until the colour of a man's skin is of no more significance than the colour of his eyes - me say war
I ja.
--ORDEM e PROGRESSO-- |
|
|
nenno
Advanced Member
Croatia
3070 Posts
Member since 15/08/2003 |
Posted - 01/12/2004 : 14:36:56
|
quote: Originally posted by johnhartson
tocno. u pocetku je debeli šef stvarno bio šef, jeremia je puno manje kukao i bio puno ozbiljniji lik, a broj jedan je po meni isto trebao ostati neka varijanta charleya iz charleyevih andela - senilni starac koji ce živjeti u svojoj prošlosti a vodenje grupe prepustiti debelom šefu.... Potpisujem...
Until the colour of a man's skin is of no more significance than the colour of his eyes - me say war
|
|
|
Dalen
Senior Member
Croatia
2269 Posts
Member since 13/03/2003 |
Posted - 01/12/2004 : 14:44:30
|
Ma to je sve O.K. decki. Ionako su prvih 75, a po nekima samo prvih 70 epizoda (što je po crtežu bliže istini) pravi AF, tj. crtež Magnusa. Kasnije, kad se pojavi idiotska papiga Klodovik i nemojte zaboraviti niti zmiju Xeresa (mislim da se tako zvao), to ionako ja ne smatram pravim AF. U pocetku si je Magnus zbilja dao truda, a vec se pri kraju moglo uociti da mu je bio pun k.... svega pa si nije baš dao nekog truda previše kod crtanja. To je najbolje vidljivo kod zadnjih nekoliko epizoda. Mislim da su zadnje dvije epizode koju je crtao Magnus one sa vampirima. To je broj 70. |
|
|
VJ
Advanced Member
Croatia
5947 Posts
Member since 19/10/2001 |
Posted - 01/12/2004 : 14:56:27
|
Ja mislim da Bunker jos nije imao pravu ideju kako prikazati Broja 1 u pocecima, odnosno sam strip je nastajao "u hodu". Jer prije nego sto je Magnus nacrtao prvu epizodu likovi su prosli gomilu promjena a i svi likovi su i kasnije barem malo promjenjeni u karakteru sto epizode vise odmicu.
|
|
|
VJ
Advanced Member
Croatia
5947 Posts
Posted - 01/12/2004 : 14:58:20
|
quote: Originally posted by Dalen U pocetku si je Magnus zbilja dao truda, a vec se pri kraju moglo uociti da mu je bio pun k.... svega pa si nije baš dao nekog truda previše kod crtanja.
Nije toliko problem samo u Magnusovom trudu vec i tuserima koji su pri kraju tusirali njegov crtez i kad to vise nije licilo na onog Magnusa na kojeg smo navikli a kojeg je tusirao Romanini.
|
|
|
Mailman
Senior Member
Croatia
1690 Posts
Posted - 01/12/2004 : 17:41:03
|
Ajd dobro.
How do you know that my dimwitted inexperience isn't merely a subtle form of manipulation, used to lower people's expectations, thereby enhancing my ability to effectively manuever within any given situation?
|
|
|
Gaston
stripovi.com suradnik
Croatia
5935 Posts
Posted - 02/12/2004 : 08:17:23
|
U prilog ovim traženjima Bunkera i Magnusa ide i cinjenica da u brojevima 11 i 12 Njegova Visost ima onu svoju karakteristicnu bradavicu na nosu, u broju 13 je nema, a u broju 14 je opet ima. Zbog svega ovoga ostajem i dalje pobornik teorije o traženju iako ne bi bilo loše istražiti i drugu opciju.
Vedrane, da li si ikada diskutirao s talijanima o teoriji eventualnog zamjenjivanja brojeva vec u originalnoj seriji (naravno, ovdje mislim na zamjenu redoslijeda kod epizoda "Žalosna prica o mladom bogatašu" i "Golf")?
|
|
VJ
Advanced Member
Croatia
5947 Posts
Posted - 02/12/2004 : 10:14:20
|
quote: Originally posted by Gaston Vedrane, da li si ikada diskutirao s talijanima o teoriji eventualnog zamjenjivanja brojeva vec u originalnoj seriji (naravno, ovdje mislim na zamjenu redoslijeda kod epizoda "Žalosna prica o mladom bogatašu" i "Golf")?
Nisam ali sad si me zainteresirao. :)
|
|
|
Gaston
stripovi.com suradnik
Croatia
5935 Posts
Posted - 02/12/2004 : 12:15:15
|
Vjerujem da ceš ti to vrlo brzo provjeriti. Ipak ti imaš jaaaako rozvijenu mrežu AF doušnika! Ajde, baš me interesira!
|
|
|
Topic |
|