Author |
Topic  |
|
braindeadd
Starting Member
Croatia
2 Posts
Member since 05/12/2004 |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8244 Posts
Member since 22/04/2004 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 05/12/2004 : 23:11:48
|
A ako želiš da ostaneš ovde, ne raspituj se o nabavci skeniranih i slicnih piratizovanih stripova, pošto je to, ono kao, zabranjeno na Forumu, jer se neke nezgoden cike ljute zbog toga.
Preporucujem da baciš pogled na news grupu hr.rec.stripovi, tamo se nude takve stvari, ne ovde... mi smo cisti k'o suze. ;)
-- "Tu pensais?! Penser aux autres, ce n'est pas penser a leur place..." |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
Car-kolekcionar
Senior Member

Croatia
1463 Posts
Member since 11/11/2004 |
Posted - 06/12/2004 : 09:55:00
|
Ne zelim se nikom zamjeriti, ali ja sam skuzio da se na Burzi i Aukcijama ne smiju prodavati, ali nigdje ne pise da vrijedi za svastaru i ostale podforume, osim toga covjek nije rekao da ih zeli kupiti...
dinok@email.htnet.hr |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
|
Car-kolekcionar
Senior Member

Croatia
1463 Posts
Member since 11/11/2004 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
|
igorpb
Senior Member

Australia
1931 Posts
Member since 24/08/2003 |
Posted - 06/12/2004 : 11:03:39
|
Muci mi se samo kad neko spomene strip na CD-u.Da li skupljamo stripove ili diskove?
I dok sjedim ovdije u hladu i kroz prozor posmatram njega kontam da je Frojd u pravu i da je Sex korijen svega.
|
 |
|
jurica
Senior Member

1799 Posts
Member since 19/02/2003 |
Posted - 06/12/2004 : 11:28:19
|
ima i novosti o turskom Zagoru s CRS-a. pitali su Burattinija za to i on je rekao da ih nikako ne moze nabaviti, te je ponudio 500$ onome tko uspije. ni jadni stari Bonelli ih jos nije uspio vidjeti.
posto ni ekipa od CRS-a nije uspjela doci do njih (prikazali su zamjenskog Marka), pretpostavljam da su stvarno rijetkost. |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 06/12/2004 : 11:32:31
|
quote: Originally posted by igorpb
Muci mi se samo kad neko spomene strip na CD-u.Da li skupljamo stripove ili diskove?
Eh, to je vecita dilema.
Paz' ovako, u našoj situaciji je jezivo teško nabaviti neke stvari u papiru. Recimo komplet Swamp Thing. Trebalo bi 1000 godina da se sve to skupi, cak i kad bi e-bay ili neki drugi online ducan u Srbiji funkcionisao. Da ne govorimo što je vecina toga dubre, i greh je davati pare. Dakle, imaš situaciju kada je skenirani strip neophodnost.
S druge strane, nije loše ni za razdvajanje žita od kukolja. Razmišljao sam se da li da nabavljam Kingdom TPB (nastavak Kingdom Come), skinio ga skinranog, i zakljucio da bih se ubio da sam dao pare za ono. A opet, skinuo sam Dawn, oduševio se, i u bliskoj buducnosti cu je nabaviti u papiru.
No, totalno mi je bezveze nabavljati recimo Dylana ili Martija na disku. Cemu, kad mogu da ih uzmem na papiru?
Skenirani stripovi su na žalost neophodnost, ali ništa ne može da zameni papir.
Edited by - Djole on 06/12/2004 11:33:44 |
 |
|
igorpb
Senior Member

Australia
1931 Posts
Posted - 06/12/2004 : 11:33:02
|
quote: Originally posted by jurica
ima i novosti o turskom Zagoru s CRS-a. pitali su Burattinija za to i on je rekao da ih nikako ne moze nabaviti, te je ponudio 500$ onome tko uspije. ni jadni stari Bonelli ih jos nije uspio vidjeti.
posto ni ekipa od CRS-a nije uspjela doci do njih (prikazali su zamjenskog Marka), pretpostavljam da su stvarno rijetkost.
I bolje mu je.Srce bi mu puklo ... od muke.
I dok sjedim ovdije u hladu i kroz prozor posmatram njega kontam da je Frojd u pravu i da je Sex korijen svega.
|
 |
|
zveles
Advanced Member

Croatia
4034 Posts
Member since 28/03/2003 |
Posted - 06/12/2004 : 11:40:56
|
quote: Originally posted by Djole
-- "Tu pensais?! Penser aux autres, ce n'est pas penser a leur place..."
slazem se i jos bih dodao (po stoti put ) da ja skenove shvacam kao obicne strip-informacije ili reklame. jos tu postoji i jedna komponenta, oko koje bi se mogla otvoriti i cijela nova diskusija (prije 10-ak dana mi je macan ukazao na to), a to je da su nove generacije vezanije uz kompjutore i internet, nego uz tiskana izdanja. u tom smislu, ako strip hoce ponovo zazivjeti i postati kultura tih novih generacija, onda on mora do njih doci u obliku koji oni prepoznaju i prihvacaju. a to je nazalost "slika na monitoru"... kazem, mogla bi se cijela jedna diskusija otvoriti oko ove pretpostavke...
 |
 |
|
igorpb
Senior Member

Australia
1931 Posts
Posted - 06/12/2004 : 12:00:06
|
quote: Originally posted by igorpb
Eh, to je vecita dilema.
Paz' ovako, u našoj situaciji je jezivo teško nabaviti neke stvari u papiru. Recimo komplet Swamp Thing. Trebalo bi 1000 godina da se sve to skupi, cak i kad bi e-bay ili neki drugi online ducan u Srbiji funkcionisao. Da ne govorimo što je vecina toga dubre, i greh je davati pare. Dakle, imaš situaciju kada je skenirani strip neophodnost.
S druge strane, nije loše ni za razdvajanje žita od kukolja. Razmišljao sam se da li da nabavljam Kingdom TPB (nastavak Kingdom Come), skinio ga skinranog, i zakljucio da bih se ubio da sam dao pare za ono. A opet, skinuo sam Dawn, oduševio se, i u bliskoj buducnosti cu je nabaviti u papiru.
No, totalno mi je bezveze nabavljati recimo Dylana ili Martija na disku. Cemu, kad mogu da ih uzmem na papiru?
Tu se u potpunosti slazem sa tobom.Informacije ,znatizelja... samo da to ne predje u naviku, pogotovo novim generacijama koje se sve manje zanimaju za strip.U tome lezi jedan malo veci problem.Pristase skenova nesvjesno unistavaju strip industiju.Ista stvar se desava i sa filmom."Sto bih isao u kino i placao za nesto sto cu za djaba skinuti sa neta i pogledati kod kuce".Naravno situacija jos nije toliko kriticna ali ako se malo osvrnemo oko sebe nije ni nemoguca.Za staru gardu citalaca i kolekcionara se ne brinem.Znam da svi mi volimo vise miris papira nego zujanje kompa. Samo da li ce za nekih 10 godina iko zeljeti da naslijedi te gomile papira?
|
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 06/12/2004 : 12:04:42
|
Ne znam baš. Ne vidim da je vani propala DVD industrija zbog toga što sve živo možeš da skineš sa neta. OK; ovde je hajducija malko veca, ali i to ce se svesti na razumnu meru.
 |
|
zveles
Advanced Member

Croatia
4034 Posts
Posted - 06/12/2004 : 12:09:27
|
heh... evo jedne cinjenice: dcp ozbiljno razmislja prestati radit skenove. zasto? ne zbog toga sto bi netko vrsio pritisak na njih (dc ili marvel), vec zato sto se ti skenovi u prvih tjedan dana skinu manje od 100 puta (zajedno gledano: preko dc++ i bit-torrents). interes za stripove je premali, a to je problem cjelokupne strip industrije.
 |
 |
|
igorpb
Senior Member

Australia
1931 Posts
Posted - 06/12/2004 : 12:09:58
|
Ne znam baš. Ne vidim da je vani propala DVD industrija zbog toga što sve živo možeš da skineš sa neta. OK; ovde je hajducija malko veca, ali i to ce se svesti na razumnu meru.
Volio bih da nisam u pravu. Vidijet ce mo.Vrijeme ce pokazati sve.
|
 |
|
dule_car
Advanced Member

Slovenia
4193 Posts
Member since 01/05/2003 |
Posted - 06/12/2004 : 12:10:49
|
quote: Originally posted by zveles
slazem se i jos bih dodao (po stoti put ) da ja skenove shvacam kao obicne strip-informacije ili reklame. jos tu postoji i jedna komponenta, oko koje bi se mogla otvoriti i cijela nova diskusija (prije 10-ak dana mi je macan ukazao na to), a to je da su nove generacije vezanije uz kompjutore i internet, nego uz tiskana izdanja. u tom smislu, ako strip hoce ponovo zazivjeti i postati kultura tih novih generacija, onda on mora do njih doci u obliku koji oni prepoznaju i prihvacaju. a to je nazalost "slika na monitoru"... kazem, mogla bi se cijela jedna diskusija otvoriti oko ove pretpostavke...
Ma ne monitor- projektor. Probao sam da citam na zidu i moram reci da je ok. Naravno sasvim drugi osjecaj od onoga kad zgrabiš papir u ruke ali dobar na svoj nacin... A na kraju je sve pitanje para i dostupnosti, tako da papir definitivno na kraju gubi (osim za stare frikove )...
to e to
---there is no spoon--- (a viljuske?)
|
 |
|
zveles
Advanced Member

Croatia
4034 Posts
|
johnhartson
Senior Member

Serbia
2814 Posts
Member since 17/10/2003 |
Posted - 06/12/2004 : 12:15:47
|
Naravno da niko od nas nece uzimati na disku ono sto moze da ima na papiru, ali postoje stvari do kojih je prosto nemoguce doci (ili bar jako tesko). Ja diskove shvatam kao surogat toga ali samo privremeni jer nikad ne treba gubiti nadu da ces ono sto si godinama trazio (i nasao na disku) naci i u onakvom obliku u kakvom si trazio.
Until the colour of a man's skin is of no more significance than the colour of his eyes - me say war |
 |
|
igorpb
Senior Member

Australia
1931 Posts
Posted - 06/12/2004 : 12:22:11
|
Neki dan sam proveo dobrih par sati restaurirajuci jednog Zagora iz 70-tih.Skidam komadice selotejpa pa sa pincetom lijepim komadice koji vise, itd... Mala me pita "ima li jos neko na da je frik ko ti na tom tvom forumu" Rekoh "ima i gorih.Sve sami "matorci"
|
 |
|
zveles
Advanced Member

Croatia
4034 Posts
Posted - 06/12/2004 : 13:34:39
|
inovdfiling, lol!  nema do papira...  a ja svaki strip odmah dok je nov (i pazljivo procitan) pakujem u najlon vrecicu, tako da papir ne bi dobio zuckastu patinu od stajanja... 
 |
 |
|
|
Topic  |
|