Author |
Topic |
Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik
1922 Posts
Member since 14/11/2001 |
|
Blek Stena
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1344 Posts
Member since 03/07/2004 |
|
markolar
Advanced Member
Slovenia
3104 Posts
Member since 05/01/2004 |
|
ratnica001
Average Member
Croatia
976 Posts
Member since 15/09/2004 |
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6195 Posts
Member since 29/11/2001 |
|
dobricina
Advanced Member
Croatia
4507 Posts
Member since 02/09/2004 |
Posted - 15/12/2004 : 19:51:33
|
S te sam stranice prije par godina poskidao sve i svašta :) Za one koji ne znaju, naziv Therion u naslovu stranice znaci "Zvijer".... To je starogrcka rijec koja se danas koristi u Thelemitskoj magiji i gnosticizmu! Danas je najviše povezuju s Aleisterom Crowleyem, jer se nazvao Master Therion, i organizacijom Ordo Templi Orientis ciji je O.H.O. (Outer Head of the Order) bio!
_____________________________________________________________________________ Krstarim mrezom zlocina, radim red i tjeram pravdu! dobricina pomaze kad se najmanje nadas! |
|
|
dobricina
Advanced Member
Croatia
4507 Posts
Posted - 15/12/2004 : 19:53:20
|
quote: Originally posted by ratnica001
Ovo sam trazila!!!Super!!!
Namaste!
Ma nemoj! Kaj bush ti s tim, bogec bistrichki!
_____________________________________________________________________________ Krstarim mrezom zlocina, radim red i tjeram pravdu! dobricina pomaze kad se najmanje nadas! |
|
|
ratnica001
Average Member
Croatia
976 Posts
|
dobricina
Advanced Member
Croatia
4507 Posts
Posted - 15/12/2004 : 20:07:57
|
quote: Originally posted by ratnica001
Pa,gledat cu slicice
Namaste!
Nego kaj drugo.... Budno sanjanje!
|
|
ratnica001
Average Member
Croatia
976 Posts
|
Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik
1922 Posts
Posted - 15/12/2004 : 20:58:21
|
quote: Bravo,Delijo!
Nema na cemu Grobare.
quote: Za one koji ne znaju, naziv Therion u naslovu stranice znaci "Zvijer".... To je starogrcka rijec koja se danas koristi u Thelemitskoj magiji i gnosticizmu! Danas je najviše povezuju s Aleisterom Crowleyem, jer se nazvao Master Therion, i organizacijom Ordo Templi Orientis ciji je O.H.O. (Outer Head of the Order) bio!
Interesantno. Stari mistik Dobricina.
|
|
|
wiz
Advanced Member
Slovenia
5487 Posts
Member since 20/10/2003 |
|
dcarapo2
Advanced Member
Argentina
3770 Posts
Member since 27/01/2004 |
Posted - 15/12/2004 : 22:50:39
|
imam tri albuma tvrde korice,127 strana od roya,ako je to taj isti o kome pricamo ..moj je rus i albumi su na ruskom jeziku...nevjerovatne stvari |
|
|
dobricina
Advanced Member
Croatia
4507 Posts
Posted - 15/12/2004 : 23:15:33
|
quote: Originally posted by Dzimi Gitara
quote: Bravo,Delijo!
Nema na cemu Grobare.
quote: Za one koji ne znaju, naziv Therion u naslovu stranice znaci "Zvijer".... To je starogrcka rijec koja se danas koristi u Thelemitskoj magiji i gnosticizmu! Danas je najviše povezuju s Aleisterom Crowleyem, jer se nazvao Master Therion, i organizacijom Ordo Templi Orientis ciji je O.H.O. (Outer Head of the Order) bio!
Interesantno. Stari mistik Dobricina.
Ne smijem zakrzljati a ni forum ne smije zaboraviti misticnu snagu
|
|
dobricina
Advanced Member
Croatia
4507 Posts
Posted - 15/12/2004 : 23:23:13
|
Vecina se fantasy artista bavi magijom i ezoterijom, zive misticnim ili gnostickim nacinom (tj. putom), po nekim polu-religioznim ali opet natkonfesionalnim pravilima. Mnogi od njih barem proucavaju, simpatiziraju ili imaju afinitet prema prije navedenim kategorijama. Opsjednuti su mitovima, legendama, religijskim temama, kako paganskim tako i "sluzbenim"... Tako nastaju zmajevi, graal, ratnici, cudovista, demoni i andjeli, patuljci, trolovi....a sve je nekako prozeto erotikom i nekim individualnim spiritualnim ushicenjem....
|
|
Bilja
Average Member
Serbia
557 Posts
Member since 16/07/2003 |
Posted - 16/12/2004 : 11:43:54
|
Ima nesto sto me impresionira u Fantasy Art-u. To je ta neka preciznost, realizam s kojom se naslika nesto sto uopste ne postoji, a naslika se tako vesto, da posmatrac ne moze da ostane ravnodusan i donekle moze da "oseti" atmosferu tog nepostojec sveta. Mozda bi to nekom bio kic, iako ne odgovara definiciji, ali ima neke magije u svemu tome, neceg uvrnuto privlacnog. Odlican sajt. Whelan crta najbolja maglovita letnja jutra i najmracnije, najdepresivnije moguce enterijere. Brom ima najizrazeniju crtu originalnosti i duhovitosti u svojim mracnim slikama. Royo je fantastican u anatomiji i prokleto precizan. Frazetta je najoriginalniji... |
|
|
dobricina
Advanced Member
Croatia
4507 Posts
Posted - 16/12/2004 : 12:25:20
|
Royo i Frazzeta su u biti patnici koji sanjaju o ostvarenju, utjelovljenju i realizaciji njihovih vizija prikazanih u svim ovim djelima. Brom je provokator koji je stvorio neki novi tip Gotike, a moglo bi se reci da su njegovim likovima i novom anti-krscanskom i anti-naturalistickom formom nadahnuti neki današnji glazbenici (Manson npr.) pa i modni kreatori i stilisti....
|
|
Bilja
Average Member
Serbia
557 Posts
Member since 16/07/2003 |
Posted - 16/12/2004 : 12:37:11
|
quote: Originally posted by dobricina
Royo i Frazzeta su u biti patnici koji sanjaju o ostvarenju, utjelovljenju i realizaciji njihovih vizija prikazanih u svim ovim djelima.
Mozda samo sanjaju o tim zenskama koje crtaju. Mislim ca pre biti to.
quote: Brom je provokator koji je stvorio neki novi tip Gotike, a moglo bi se reci da su njegovim likovima i novom anti-krscanskom i anti-naturalistickom formom nadahnuti neki današnji glazbenici (Manson npr.) pa i modni kreatori i stilisti....
Ja mislim da se Brom samo dobro zeza, ima neceg strasno blesavog u njegovim ilustracijama i neceg sto navodi da se on zapravo dobro zabavlja. A sad sto su se neke naivcine zeljne slave i para (i zeljnih da budu jednom u centru paznje) povele za njegovim ilustracijama, to je vec njihov (psihicki) problem. To su, kao i kod ostalih, ilustracije samo da se gledaju, ne da se imitiraju. Da parafraziram inspektora Bloka: "Svi ti likovi iz romana i filmova su izmisljeni i svako ko u njima nadje inspiraciju za stvarna dela potencijalni je zlocinac, pa makar se povodio za Meri Popins." Ljudi moji, to je samo mastarija. Niko ne zeli da takva bude i stvarnost (ili bar niko sa normalnim zivotom).
|
Edited by - Bilja on 16/12/2004 12:38:02 |
|
|
dobricina
Advanced Member
Croatia
4507 Posts
Posted - 16/12/2004 : 12:49:29
|
:)) Brom je iniciran pa zna sta radi... ;) Royo je vecinom crtao prema modelima iz stvarnog zivota a jedna od tih zenski je njegova muza prema kojoj je izradio i jedan kip i par bista. Jedna bista pomalo podsjeca na onog pikavog tipa iz Hellraisera! Frazzeta sanja Amazonke :)))
|
|
dobricina
Advanced Member
Croatia
4507 Posts
Posted - 16/12/2004 : 12:50:31
|
Da, ima nešto blesavo u Bromovim radovima ali je sve prozeto simbolikom
|
|
Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik
1922 Posts
Posted - 18/12/2004 : 21:13:20
|
:)) Brom je iniciran pa zna sta radi... ;) Royo je vecinom crtao prema modelima iz stvarnog zivota a jedna od tih zenski je njegova muza prema kojoj je izradio i jedan kip i par bista. Jedna bista pomalo podsjeca na onog pikavog tipa iz Hellraisera! Frazzeta sanja Amazonke :)))
_____________________________________________________________________________ Krstarim mrezom zlocina, radim red i tjeram pravdu! dobricina pomaze kad se najmanje nadas!
preciziraj sta smatras pod 'iniciran'? |
|
|
crta
Average Member
Bosnia and Herzegovina
616 Posts
Member since 12/11/2004 |
Posted - 18/12/2004 : 22:36:48
|
ovo je stvarno ekstra...ja u ovom uzivam...jel neko mozda gledao film "van helsihg"?...stvarno je u ovom duhu i fantastican ja
voli vas sve jedan tipican bosanac |
|
|
dobricina
Advanced Member
Croatia
4507 Posts
Posted - 18/12/2004 : 23:54:27
|
quote: Originally posted by Dzimi Gitara
_____________________________________________________________________________ Krstarim mrezom zlocina, radim red i tjeram pravdu! dobricina pomaze kad se najmanje nadas!
preciziraj sta smatras pod 'iniciran'?
Upucen je u misterije zivota i smrti, u tajne odnosa tame i svjetla... Gospon je blizak nekim okultnim i hermetistickim redovima....
|
|
dobricina
Advanced Member
Croatia
4507 Posts
Posted - 19/12/2004 : 00:01:27
|
quote: Originally posted by crta
ovo je stvarno ekstra...ja u ovom uzivam...jel neko mozda gledao film "van helsihg"?...stvarno je u ovom duhu i fantastican ja
voli vas sve jedan tipican bosanac
Da, film je odlican ali prica mi nikako ne lezi! To je neka devijacija originalnog Van Helsinga a najveca mi je smijurija filmska verzija njegovih poslodavaca, ha ha ha LOL, koji bi kao trebali biti neki super-pozitivci u vjecnoj borbi protiv sila mraka, a taj mrak u "pravilu" predstavljaju teznja za besmrtnoscu (danasnja geneticka istrazivanja i napredna znanost opcenito), erotika i seks (u filmu su to one tri seksualno osvjestene i podatne tetice ), silovitost (to je udar na atavisticke sile), elitizam superirornih (u filmu se negativnima prikazuju nadareni i drugaciji, natprirodno sposobni) i sl. Inace, filmski efekti, muzika, scene i ostalo, sve je odlicno....
|
|
Watashi
Senior Member
Croatia
1382 Posts
Member since 11/11/2004 |
|
Watashi
Senior Member
Croatia
1382 Posts