forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Koji ste strip ...
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 21/12/2004 : 20:58:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:
Originally posted by Toto

Fala bogu mcn nije odredio i gornju granicu starosti
otkrica godine (barem za mene),onako iz senilne glave:

DANIEL CLOWES- GHOST WORLD
CRAIG THOMPSON- BLANKETS
- GUERRE D'ALLAN
kult: Tony Millionaire- MAAKIES
a naj-naj:
CHRIS WARE- JIMMY CORRIGAN

i (neskromno, ali iskreno): Lavric- SLEPO SONCE

P.S. Koji su ovi: Mladi Ciceron, Lamu, "Daisy Kutter" ?
P.P.S. Hvala svima na pohvalama ALARMA

Toto

L'ORDRE DE CICERON ( text: Malka art: Gillon )
Na ovim prostorima prva i jedina epizoda objavljena je nedavno u Stripoteci broj 998.

www.sd-gradac.hr ( nogomet )
www.gradac.hr
Go to Top of Page

BOC
Advanced Member

Fiji
3587 Posts

Member since 01/12/2002

Posted - 21/12/2004 : 21:46:32  Show Profile Show Extended Profile  Send BOC a Private Message
Ja jadan nemam ni 17 i po godina ali cu svejedno odgovoriti na ovo pitanje!
U zadnjih godinu dana zavolio sam GHOST WORLD Dana Clowesa, kao i još neke njegove radove, LOVE & ROCKETS brace Hernandez, Maurovicevu TROJICU U MRAKU i SEDMU ŽRTVU (citao sam ih ovlaš i prije, ali tek su mi sad postali mrak), BALADU O DŽOU BAROU (ne znam tocno ko su autori, a i ovo je antikvitet, no nema veze), neizbježne RDECI ALARM i SLIJEPO SUNCE, a i Tardijev BLOODY STREETS OF PARIS koji mi je u pocetku bio ni vrit ni mimo, što dalje odmicem postaje sve bolji.
Gle, tek sam sad skužio da sam ove godine procitao i WATCHMEN i FROM HELL. Dakle, i to dodajem.
A mogo bi dodat i Reiserove boleštine u izdanju Šarenog ducana, prije svega ŽIVOT NA FRIŠKOM ZRAKU i ŽIVOT OKORJELOG POKVARENJAKA.

bolje je da odemo prilike su nove
ulozi u povijesti došao je kraj
u pola cet'ri ujuro sa perona pet
radnicka klasa odlazi u raj
Go to Top of Page

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 21/12/2004 : 22:30:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message
quote:
Originally posted by Kruger

kapetan miki
Miki maus
tom i dzeri
veliki blek
tom beri
i malo drkanja po strip internetu

tom beri?! ha! bas me zanima, ko zna za tom berija?
krugeru, koliko je izaslo brojeva? jel' 28?

Double the powder and shorten the fuse!!!
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8163 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 21/12/2004 : 22:50:24  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
imam pravo glasa, pa evo:
tugovanka, magico vento, nathan never, ciceron, zarobljenik zvijezda, grendel tales (ne, nije uvlacenje)....ostale volim odprije
mislim da bi bez problema zavolio i LOEG, Lokija, cudovište iz mocvare..., samo da ih netko objavi
Go to Top of Page

Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 21/12/2004 : 23:25:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Maximuss's Homepage  Send Maximuss a Private Message
Magico vento, Grendel i Preacher. Tex mi pocinje bit simpatican.

Go to Top of Page

mike
Senior Member

Slovenia
2848 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 22/12/2004 : 00:00:35  Show Profile Show Extended Profile  Send mike a Private Message
Ove sam godine zavoleo sve stripove. Da ispostavim samo jedno par njih

- Smiljanic sa Druzinskim zgodbama
- Lavric (Diareja)
- Ultimate X-Men/Spajdi
- Nathan (tnx Djole)
- Torpedo
- Ken Parker

A ima jos puno toga kod kuce. Kompletan Lavric, Smiljanic, Blueberry, Grunge, LOEG, 100 Bullets, Watchmen, Preacher, Boy Vampire, Maus, Calvni&Hobbes, Akira... Pa ko da nadje vreme da sve to precita.

Jack the Black.

Edited by - mike on 01/02/2005 00:07:25
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4647 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 22/12/2004 : 00:33:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message
Usagi-proslogodisnje otkrice
Ken Parker- opasno sam se navuko na Systemova izdanja

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 22/12/2004 : 02:12:25  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message
quote:
Originally posted by Liberty Seb

Što smo stariji to više volimo Drune, Manare, Dick Longe.....

hej SVI vole dick longe bez obzire na godine ili pol:)))

bez ikakvog pardona tju preskochiti chinjenicu da ne ispunjavam kriterijume potrebne za odgovaranje na ovaj topic te ispucati par naslova koji su moje okoshtalo stripsko dupe pomerili sa mesta toliko da svoju sitninu od ushtedjevine usmerim u pravcu kupovine iako ih bez po muke mogu i u skeniranom izdanju natji,

daklem:

pod 1 (naravno) - Invincible,gospodina Roberta Kirkmana - najbolji superherojski serijal ikad. Shkola matorcima koji se u 21 veku josh uvek zanose time da umeju da pishu superheroje . a sve to od lika koji je par meseci mladji od mene:) napredan malisha nema shta(kirkman - ne ja:)

pod 2 - Remains - gospode Steve Nilesa i Kyron Dwyera - mislio sam da tje The Walking Dead zauzeti to pochasno drugo mesto ali je Steva ovom poprilichno originalnom zombie mini serijicom za glavu odneo prevagu. iskreno se nadam da tje i ovo izrasti u bar tri mini serije i ongoing u nastupajutjoj te da tje se pichke iz IDWa ipak smilovati i prodati mi prava za sitne pare:)))

pod 3 - gorepomenuti TWD rame uz rame sa Supreme Power gsna JMSa. ko kaze da marvel ne valja natrljati mu SP na nos dok ne pozeleni i pokaje se zbog takijeh blasfemija. chitati redovno i u shto vetjim kolichinama. mature superhero(djole chim se nakanim da prochitam miraclemana javnem dal je stvarno ripoff:)

pod 4 - Ultra, bratske ekipe zvane Luna. solitacija kaze "sex and the city meets powers" i vishe ili manje stvarno je to: slice of life o ljubavnim i inim jadima par devojaka koje su pride i superherojke.
najbolje Imageovo (novo) izdanje od ove godine.shteta shto je samo mini serija(8 brojeva) u pitanju.

i pod 5 da poentiram sa 2 boda - Blame! Tsutomo Niheia - najbolji akcioni strip ikad. otprilike ko stripski Aliens samo sa vishe ubijanja i rushenja:) Nazalost za sada nabavljiv samo kod dobrih prevodilachkih dusha na internetu poshto chak ni drugovi ameri nisu uspeli to da importuju kod sebe:(

izvan konkurencije kljunovi i mister machak drugova mcna i boba te naravno 7u godinu za redom apsolutni favorit (hevi vejt chempijon itd itd:) - Rdechi Alarm Tomaza Lavricha(chekamo obetjani V2:)

look, maybe i didn`t say every little tiny syllable,no. but basically i said `em,yeah.
Go to Top of Page

shintaro
New Member

189 Posts

Member since 24/11/2004

Posted - 22/12/2004 : 03:23:33  Show Profile Show Extended Profile  Send shintaro a Private Message
1. lone wolf & cub
2.ken parker
3. magico vento
4.nošeni vjetrom
5. indijansko ljeto
6.žig sudbine
7. from hell
8.league of extraordinary gentleman
9. komance, bernard prinsovi itd....
godine bogu hvala još nemam. dotad možda završim fax.
Go to Top of Page

Toto
Starting Member

Vatican City
83 Posts

Member since 12/01/2004

Posted - 22/12/2004 : 03:47:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Toto a Private Message
quote:

A, da. Hvala. Gillon se vec pomalo ispuhao, ne?

quote:
Rdechi Alarm Tomaza Lavricha(chekamo obetjani V2:)

V2 planiran za 2007 (10 years after)

quote:
pod 4 - Ultra, bratske ekipe zvane Luna. solitacija kaze "sex and the city meets powers" i vishe ili manje stvarno je to: slice of life o ljubavnim i inim jadima par devojaka koje su pride i superherojke.

Netko je popalio moju genialnu ideju!!!
Idem skocit kroz prozor...

Zbogom, okrutni svjet

Toto

Go to Top of Page

Damjan
stripovi.com suradnik

Italy
1458 Posts

Member since 12/02/2004

Posted - 22/12/2004 : 04:08:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Damjan's Homepage  Send Damjan a Private Message
quote:

quote:

A, da. Hvala. Gillon se vec pomalo ispuhao, ne?

S obzirom da je poceo profesionalno raditi i objavljivati stripove u nježnoj dobi od 14 (majkumujebemtalentiranu), još se i dobro drži... Meni je Mladi Ciceron dosta dobar, uvrstio sam ga i ja medu najbolje stvari zadnjih par godina, ali istina je da crtacki nije nešto narocito napredovao od..... pedesetih godina prošlog stoljeca, heh . Pa opet, na tom stilskom podrucju, još uvijek spada medu najcitkije vizualne pripovjedace, što sam u posljednje vrijeme naucio cijeniti možda i više od larpurlartistickog eksperimenta.

Edited by - Damjan on 22/12/2004 04:09:13
Go to Top of Page

Prodigy
Senior Member

Croatia
1801 Posts

Member since 01/12/2003

Posted - 22/12/2004 : 08:22:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Prodigy a Private Message
Pa otkrio sam MV-a i Torpeda(nikad ga prije nisam citao),i s oba sam ugodno iznenadjen!

Hi, i am an Albanian virus but becouse of poor technology in my country i am not able to do anything vith your computer.
Please be so kind to delite one of your files and than forvard me to other users.
Thanks!
Go to Top of Page

Thommo
stripovi.com suradnik

Croatia
1255 Posts

Member since 01/09/2003

Posted - 22/12/2004 : 09:19:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Thommo a Private Message
Imam 2 mjeseca do 29, pa (nadam se) upadam u ciljanu grupu...

U zadnje 2 godine, uz site i dobrotom ljudi sa njega, upoznao sam dosta novih stvari, ali zaista sam zavolio samo:

1. Usagi Yojimbo (sada mi je to skoro pa top strip)
2. Ken Parker (samo malo manje odusevljen nego UY-om)
3. Magico Vento (isto kao KP)
4. Blueberry (isto kao KP)

** Thommo was here! **
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 22/12/2004 : 10:32:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Damn, moracu da ubrzam citanje Blankets... ;)

--
"Tu pensais?! Penser aux autres, ce n'est pas penser a leur place..."
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29349 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 22/12/2004 : 10:47:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:

Fala bogu mcn nije odredio i gornju granicu starosti
otkrica godine (barem za mene),onako iz senilne glave:

a naj-naj:
CHRIS WARE- JIMMY CORRIGAN

Kako sam to samo mogao zaboraviti...

quote:

Mladi Ciceron je fr. serijal, izasla je nedavno prva epizoda u Stripoteci. Meni je isto ok, ali mcn ju je gadno popljuvao:-)
Lamu je manga, Rumiko Takahashi.

quote:
P.P.S. Hvala svima na pohvalama ALARMA
Toto

Hocemo jos!

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29349 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 22/12/2004 : 10:55:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by BOC

Ja jadan nemam ni 17 i po godina ali cu svejedno odgovoriti na ovo pitanje!
U zadnjih godinu dana zavolio sam GHOST WORLD Dana Clowesa, kao i još neke njegove radove, LOVE & ROCKETS brace Hernandez, Maurovicevu TROJICU U MRAKU i SEDMU ŽRTVU (citao sam ih ovlaš i prije, ali tek su mi sad postali mrak), BALADU O DŽOU BAROU (ne znam tocno ko su autori, a i ovo je antikvitet, no nema veze), neizbježne RDECI ALARM i SLIJEPO SUNCE, a i Tardijev BLOODY STREETS OF PARIS koji mi je u pocetku bio ni vrit ni mimo, što dalje odmicem postaje sve bolji.
Gle, tek sam sad skužio da sam ove godine procitao i WATCHMEN i FROM HELL. Dakle, i to dodajem.
A mogo bi dodat i Reiserove boleštine u izdanju Šarenog ducana, prije svega ŽIVOT NA FRIŠKOM ZRAKU i ŽIVOT OKORJELOG POKVARENJAKA.

bolje je da odemo prilike su nove
ulozi u povijesti došao je kraj
u pola cet'ri ujuro sa perona pet
radnicka klasa odlazi u raj

Love & Rockets, zaboravih i to. Postajem senilan. Tardi je odlican crtac, samo prica mi malo steka u Bloody Streets of Paris. Tj. to je adaptacija romana pa ima previse previse teksta.

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

zeraprinc
Average Member

Serbia
977 Posts

Member since 03/02/2004

Posted - 22/12/2004 : 12:16:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit zeraprinc's Homepage  Send zeraprinc a Private Message
Na zapadu nishta novo. Jedino novo shta sam zavoleo je Nathan Never i Legs, mada nemam pojma shta govori na italijanskom. :0)

Uzivaj u zivotu dok si ziv,posle nemash koristi!
Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
3993 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 22/12/2004 : 12:44:13  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
quote:

Daisy Kutter je jedan noviji strip koji je meni izuzetno dobro sjeo. Radi ga japanac, a nije izrazita manga po crtezu, ali je scenarijski razradjen poput mangi. Ona je serifica na divljem zapadu (koji je tehnoloski "napredan", pa ima i robota i razlicite masinerije). Ima puno emocija, price su jednostavne, a dobre. Meni je iznenadjenje ove godine i bas sam se navukao na ovaj strip!

http://img156.exs.cx/img156/6624/zvelesdaisy1bm.jpg

Go to Top of Page

crta
Average Member

Bosnia and Herzegovina
616 Posts

Member since 12/11/2004

Posted - 22/12/2004 : 13:07:43  Show Profile Show Extended Profile  Send crta a Private Message
ja imam "samo" 22 ali sam zavolio nn

voli vas sve jedan tipican bosanac
Go to Top of Page

dobricina
Advanced Member

Croatia
4507 Posts

Member since 02/09/2004

Posted - 22/12/2004 : 13:13:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit dobricina's Homepage  Send dobricina a Private Message
quote:
Originally posted by zeraprinc

Na zapadu nishta novo. Jedino novo shta sam zavoleo je Nathan Never i Legs, mada nemam pojma shta govori na italijanskom. :0)

Uzivaj u zivotu dok si ziv,posle nemash koristi!

He he, ali crtez si zavolio jel'?

Francois
New Member

Croatia
138 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 22/12/2004 : 17:28:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Francois a Private Message
Ja imam dovoljno godina, ali je moj problem dosta dug prekid u konzumaciji (da budem iskren, nekako sve od rata nisam pravo citao
stripove, a slabo sam i kupovao - puknulo me zadnjih godinu-dvije pa nadoknadjujem zaostatke!!!).
Jako me ugodno iznenadio susret sa americkim stripom (mislim na Vertigo), posebno 100 Bullets.
Brian Azzarello mi je najbolji novi autor u americkom stripu (procitao sam i neke njegove epizode Hellblazera i jako mi odgovara njegov stil pripovijedanja). Tandem sa Eduardom Rissom je odlican!
Hellblazera nisam puno citao, ali mi prvi trade jako pase, ono sto je pisao Jamie Delano. Od Delana mi je odlican i serijal 2020 Visions.
Autori sa spanjolskog govornog podrucja su mi mozda i najvece ugodno iznenadjenje - Alfonso Font, Carlos Trillo, Enrique Abuli - nekako sam ih prije uspio zaobici, a Torpedo mi isto tek sada pravo sjeo.
Dalje, Hermannovi one shotovi - Caatinga kao zadnja u nizu, to prije nisam citao.
I na kraju, reizdanje Kena Parkera u ediciji Libellus.
ps.
Od francuza sam uglavnom popunjavao stare rupe, novoga sam jako malo procitao tako da se s te strane ne bih izjasnjavao...

F.Dargaudix
Go to Top of Page

Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 22/12/2004 : 17:33:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Maximuss's Homepage  Send Maximuss a Private Message
Vrlo koristan topic! :))

Go to Top of Page

Melina
Average Member

Croatia
641 Posts

Member since 24/10/2001

Posted - 22/12/2004 : 18:33:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Melina a Private Message
Evo, sto se mene tice, mogu reci da sam se u proteklih par godina bezuvjetno zaljubila u Trondheima. Tu negdje se gura i Lavric, a potom kao nadomjestak proslih ljubavi stizu Bisley i Sienkiewicz. I ne tako fanaticno, ali ipak prilicno pri vrhu voljenih autora: Milan i Zitko.
Go to Top of Page

Melina
Average Member

Croatia
641 Posts

Member since 24/10/2001

Posted - 22/12/2004 : 18:34:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Melina a Private Message
Btw, naslov topika je ko da se nudi neki kviz za rjesavanje. Koji ste strip? :)
Go to Top of Page

Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 22/12/2004 : 19:00:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit Maximuss's Homepage  Send Maximuss a Private Message
quote:
Originally posted by Melina

Btw, naslov topika je ko da se nudi neki kviz za rjesavanje. Koji ste strip? :)

Hehe, i ja sam to pomislio kad sam vidio naslov. A ruku na srce, nije ni losa ideja.

Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.78 seconds. Snitz Forums 2000