Author |
Topic |
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 21/12/2004 : 20:58:48
|
quote: Originally posted by Toto
Fala bogu mcn nije odredio i gornju granicu starosti otkrica godine (barem za mene),onako iz senilne glave:
DANIEL CLOWES- GHOST WORLD CRAIG THOMPSON- BLANKETS - GUERRE D'ALLAN kult: Tony Millionaire- MAAKIES a naj-naj: CHRIS WARE- JIMMY CORRIGAN
i (neskromno, ali iskreno): Lavric- SLEPO SONCE
P.S. Koji su ovi: Mladi Ciceron, Lamu, "Daisy Kutter" ? P.P.S. Hvala svima na pohvalama ALARMA
Toto
L'ORDRE DE CICERON ( text: Malka art: Gillon ) Na ovim prostorima prva i jedina epizoda objavljena je nedavno u Stripoteci broj 998.
www.sd-gradac.hr ( nogomet ) www.gradac.hr |
|
|
BOC
Advanced Member
Fiji
3587 Posts
Member since 01/12/2002 |
Posted - 21/12/2004 : 21:46:32
|
Ja jadan nemam ni 17 i po godina ali cu svejedno odgovoriti na ovo pitanje! U zadnjih godinu dana zavolio sam GHOST WORLD Dana Clowesa, kao i još neke njegove radove, LOVE & ROCKETS brace Hernandez, Maurovicevu TROJICU U MRAKU i SEDMU ŽRTVU (citao sam ih ovlaš i prije, ali tek su mi sad postali mrak), BALADU O DŽOU BAROU (ne znam tocno ko su autori, a i ovo je antikvitet, no nema veze), neizbježne RDECI ALARM i SLIJEPO SUNCE, a i Tardijev BLOODY STREETS OF PARIS koji mi je u pocetku bio ni vrit ni mimo, što dalje odmicem postaje sve bolji. Gle, tek sam sad skužio da sam ove godine procitao i WATCHMEN i FROM HELL. Dakle, i to dodajem. A mogo bi dodat i Reiserove boleštine u izdanju Šarenog ducana, prije svega ŽIVOT NA FRIŠKOM ZRAKU i ŽIVOT OKORJELOG POKVARENJAKA.
bolje je da odemo prilike su nove ulozi u povijesti došao je kraj u pola cet'ri ujuro sa perona pet radnicka klasa odlazi u raj |
|
|
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 21/12/2004 : 22:30:34
|
quote: Originally posted by Kruger
kapetan miki Miki maus tom i dzeri veliki blek tom beri i malo drkanja po strip internetu
tom beri?! ha! bas me zanima, ko zna za tom berija? krugeru, koliko je izaslo brojeva? jel' 28?
Double the powder and shorten the fuse!!! |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8163 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 21/12/2004 : 22:50:24
|
imam pravo glasa, pa evo: tugovanka, magico vento, nathan never, ciceron, zarobljenik zvijezda, grendel tales (ne, nije uvlacenje)....ostale volim odprije mislim da bi bez problema zavolio i LOEG, Lokija, cudovište iz mocvare..., samo da ih netko objavi |
|
|
Maximuss
Advanced Member
Croatia
9013 Posts
|
mike
Senior Member
Slovenia
2848 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 22/12/2004 : 00:00:35
|
Ove sam godine zavoleo sve stripove. Da ispostavim samo jedno par njih
- Smiljanic sa Druzinskim zgodbama - Lavric (Diareja) - Ultimate X-Men/Spajdi - Nathan (tnx Djole) - Torpedo - Ken Parker
A ima jos puno toga kod kuce. Kompletan Lavric, Smiljanic, Blueberry, Grunge, LOEG, 100 Bullets, Watchmen, Preacher, Boy Vampire, Maus, Calvni&Hobbes, Akira... Pa ko da nadje vreme da sve to precita.
Jack the Black. |
Edited by - mike on 01/02/2005 00:07:25 |
|
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4647 Posts
Member since 10/10/2003 |
|
BlekenDekara
Advanced Member
United Arab Emirates
3758 Posts
Member since 07/07/2004 |
Posted - 22/12/2004 : 02:12:25
|
quote: Originally posted by Liberty Seb
Što smo stariji to više volimo Drune, Manare, Dick Longe.....
hej SVI vole dick longe bez obzire na godine ili pol:)))
bez ikakvog pardona tju preskochiti chinjenicu da ne ispunjavam kriterijume potrebne za odgovaranje na ovaj topic te ispucati par naslova koji su moje okoshtalo stripsko dupe pomerili sa mesta toliko da svoju sitninu od ushtedjevine usmerim u pravcu kupovine iako ih bez po muke mogu i u skeniranom izdanju natji,
daklem:
pod 1 (naravno) - Invincible,gospodina Roberta Kirkmana - najbolji superherojski serijal ikad. Shkola matorcima koji se u 21 veku josh uvek zanose time da umeju da pishu superheroje . a sve to od lika koji je par meseci mladji od mene:) napredan malisha nema shta(kirkman - ne ja:)
pod 2 - Remains - gospode Steve Nilesa i Kyron Dwyera - mislio sam da tje The Walking Dead zauzeti to pochasno drugo mesto ali je Steva ovom poprilichno originalnom zombie mini serijicom za glavu odneo prevagu. iskreno se nadam da tje i ovo izrasti u bar tri mini serije i ongoing u nastupajutjoj te da tje se pichke iz IDWa ipak smilovati i prodati mi prava za sitne pare:)))
pod 3 - gorepomenuti TWD rame uz rame sa Supreme Power gsna JMSa. ko kaze da marvel ne valja natrljati mu SP na nos dok ne pozeleni i pokaje se zbog takijeh blasfemija. chitati redovno i u shto vetjim kolichinama. mature superhero(djole chim se nakanim da prochitam miraclemana javnem dal je stvarno ripoff:)
pod 4 - Ultra, bratske ekipe zvane Luna. solitacija kaze "sex and the city meets powers" i vishe ili manje stvarno je to: slice of life o ljubavnim i inim jadima par devojaka koje su pride i superherojke. najbolje Imageovo (novo) izdanje od ove godine.shteta shto je samo mini serija(8 brojeva) u pitanju.
i pod 5 da poentiram sa 2 boda - Blame! Tsutomo Niheia - najbolji akcioni strip ikad. otprilike ko stripski Aliens samo sa vishe ubijanja i rushenja:) Nazalost za sada nabavljiv samo kod dobrih prevodilachkih dusha na internetu poshto chak ni drugovi ameri nisu uspeli to da importuju kod sebe:(
izvan konkurencije kljunovi i mister machak drugova mcna i boba te naravno 7u godinu za redom apsolutni favorit (hevi vejt chempijon itd itd:) - Rdechi Alarm Tomaza Lavricha(chekamo obetjani V2:)
**************** look, maybe i didn`t say every little tiny syllable,no. but basically i said `em,yeah. |
|
|
shintaro
New Member
189 Posts
Member since 24/11/2004 |
Posted - 22/12/2004 : 03:23:33
|
1. lone wolf & cub 2.ken parker 3. magico vento 4.nošeni vjetrom 5. indijansko ljeto 6.žig sudbine 7. from hell 8.league of extraordinary gentleman 9. komance, bernard prinsovi itd.... godine bogu hvala još nemam. dotad možda završim fax. |
|
|
Toto
Starting Member
Vatican City
83 Posts
Member since 12/01/2004 |
Posted - 22/12/2004 : 03:47:14
|
quote: L'ORDRE DE CICERON ( text: Malka art: Gillon )
A, da. Hvala. Gillon se vec pomalo ispuhao, ne?
quote: Rdechi Alarm Tomaza Lavricha(chekamo obetjani V2:)
V2 planiran za 2007 (10 years after)
quote: pod 4 - Ultra, bratske ekipe zvane Luna. solitacija kaze "sex and the city meets powers" i vishe ili manje stvarno je to: slice of life o ljubavnim i inim jadima par devojaka koje su pride i superherojke.
Netko je popalio moju genialnu ideju!!! Idem skocit kroz prozor...
Zbogom, okrutni svjet
Toto
|
|
|
Damjan
stripovi.com suradnik
Italy
1458 Posts
Member since 12/02/2004 |
Posted - 22/12/2004 : 04:08:26
|
quote: L'ORDRE DE CICERON ( text: Malka art: Gillon )
A, da. Hvala. Gillon se vec pomalo ispuhao, ne?
S obzirom da je poceo profesionalno raditi i objavljivati stripove u nježnoj dobi od 14 (majkumujebemtalentiranu), još se i dobro drži... Meni je Mladi Ciceron dosta dobar, uvrstio sam ga i ja medu najbolje stvari zadnjih par godina, ali istina je da crtacki nije nešto narocito napredovao od..... pedesetih godina prošlog stoljeca, heh . Pa opet, na tom stilskom podrucju, još uvijek spada medu najcitkije vizualne pripovjedace, što sam u posljednje vrijeme naucio cijeniti možda i više od larpurlartistickog eksperimenta. |
Edited by - Damjan on 22/12/2004 04:09:13 |
|
|
Prodigy
Senior Member
Croatia
1801 Posts
Member since 01/12/2003 |
Posted - 22/12/2004 : 08:22:09
|
Pa otkrio sam MV-a i Torpeda(nikad ga prije nisam citao),i s oba sam ugodno iznenadjen!
Hi, i am an Albanian virus but becouse of poor technology in my country i am not able to do anything vith your computer. Please be so kind to delite one of your files and than forvard me to other users. Thanks! |
|
|
Thommo
stripovi.com suradnik
Croatia
1255 Posts
Member since 01/09/2003 |
Posted - 22/12/2004 : 09:19:06
|
Imam 2 mjeseca do 29, pa (nadam se) upadam u ciljanu grupu...
U zadnje 2 godine, uz site i dobrotom ljudi sa njega, upoznao sam dosta novih stvari, ali zaista sam zavolio samo:
1. Usagi Yojimbo (sada mi je to skoro pa top strip) 2. Ken Parker (samo malo manje odusevljen nego UY-om) 3. Magico Vento (isto kao KP) 4. Blueberry (isto kao KP)
** Thommo was here! ** |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29349 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 22/12/2004 : 10:47:35
|
Fala bogu mcn nije odredio i gornju granicu starosti otkrica godine (barem za mene),onako iz senilne glave:
a naj-naj: CHRIS WARE- JIMMY CORRIGAN
Kako sam to samo mogao zaboraviti...
quote: Originally posted by Toto P.S. Koji su ovi: Mladi Ciceron, Lamu, "Daisy Kutter" ?
Mladi Ciceron je fr. serijal, izasla je nedavno prva epizoda u Stripoteci. Meni je isto ok, ali mcn ju je gadno popljuvao:-) Lamu je manga, Rumiko Takahashi.
quote: Originally posted by Toto P.P.S. Hvala svima na pohvalama ALARMA Toto
Hocemo jos!
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29349 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 22/12/2004 : 10:55:16
|
quote: Originally posted by BOC
Ja jadan nemam ni 17 i po godina ali cu svejedno odgovoriti na ovo pitanje! U zadnjih godinu dana zavolio sam GHOST WORLD Dana Clowesa, kao i još neke njegove radove, LOVE & ROCKETS brace Hernandez, Maurovicevu TROJICU U MRAKU i SEDMU ŽRTVU (citao sam ih ovlaš i prije, ali tek su mi sad postali mrak), BALADU O DŽOU BAROU (ne znam tocno ko su autori, a i ovo je antikvitet, no nema veze), neizbježne RDECI ALARM i SLIJEPO SUNCE, a i Tardijev BLOODY STREETS OF PARIS koji mi je u pocetku bio ni vrit ni mimo, što dalje odmicem postaje sve bolji. Gle, tek sam sad skužio da sam ove godine procitao i WATCHMEN i FROM HELL. Dakle, i to dodajem. A mogo bi dodat i Reiserove boleštine u izdanju Šarenog ducana, prije svega ŽIVOT NA FRIŠKOM ZRAKU i ŽIVOT OKORJELOG POKVARENJAKA.
bolje je da odemo prilike su nove ulozi u povijesti došao je kraj u pola cet'ri ujuro sa perona pet radnicka klasa odlazi u raj
Love & Rockets, zaboravih i to. Postajem senilan. Tardi je odlican crtac, samo prica mi malo steka u Bloody Streets of Paris. Tj. to je adaptacija romana pa ima previse previse teksta.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
zeraprinc
Average Member
Serbia
977 Posts
Member since 03/02/2004 |
Posted - 22/12/2004 : 12:16:00
|
Na zapadu nishta novo. Jedino novo shta sam zavoleo je Nathan Never i Legs, mada nemam pojma shta govori na italijanskom. :0)
Uzivaj u zivotu dok si ziv,posle nemash koristi! |
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
Member since 28/03/2003 |
Posted - 22/12/2004 : 12:44:13
|
P.S. Koji su ovi: Mladi Ciceron, Lamu, "Daisy Kutter" ?
Daisy Kutter je jedan noviji strip koji je meni izuzetno dobro sjeo. Radi ga japanac, a nije izrazita manga po crtezu, ali je scenarijski razradjen poput mangi. Ona je serifica na divljem zapadu (koji je tehnoloski "napredan", pa ima i robota i razlicite masinerije). Ima puno emocija, price su jednostavne, a dobre. Meni je iznenadjenje ove godine i bas sam se navukao na ovaj strip!
http://img156.exs.cx/img156/6624/zvelesdaisy1bm.jpg
|
|
|
crta
Average Member
Bosnia and Herzegovina
616 Posts
Member since 12/11/2004 |
|
dobricina
Advanced Member
Croatia
4507 Posts
Member since 02/09/2004 |
Posted - 22/12/2004 : 13:13:38
|
quote: Originally posted by zeraprinc
Na zapadu nishta novo. Jedino novo shta sam zavoleo je Nathan Never i Legs, mada nemam pojma shta govori na italijanskom. :0)
Uzivaj u zivotu dok si ziv,posle nemash koristi!
He he, ali crtez si zavolio jel'?
_____________________________________________________________________________ Krstarim mrezom zlocina, radim red i tjeram pravdu! dobricina pomaze kad se najmanje nadas! |
|
|
Francois
New Member
Croatia
138 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 22/12/2004 : 17:28:40
|
Ja imam dovoljno godina, ali je moj problem dosta dug prekid u konzumaciji (da budem iskren, nekako sve od rata nisam pravo citao stripove, a slabo sam i kupovao - puknulo me zadnjih godinu-dvije pa nadoknadjujem zaostatke!!!). Jako me ugodno iznenadio susret sa americkim stripom (mislim na Vertigo), posebno 100 Bullets. Brian Azzarello mi je najbolji novi autor u americkom stripu (procitao sam i neke njegove epizode Hellblazera i jako mi odgovara njegov stil pripovijedanja). Tandem sa Eduardom Rissom je odlican! Hellblazera nisam puno citao, ali mi prvi trade jako pase, ono sto je pisao Jamie Delano. Od Delana mi je odlican i serijal 2020 Visions. Autori sa spanjolskog govornog podrucja su mi mozda i najvece ugodno iznenadjenje - Alfonso Font, Carlos Trillo, Enrique Abuli - nekako sam ih prije uspio zaobici, a Torpedo mi isto tek sada pravo sjeo. Dalje, Hermannovi one shotovi - Caatinga kao zadnja u nizu, to prije nisam citao. I na kraju, reizdanje Kena Parkera u ediciji Libellus. ps. Od francuza sam uglavnom popunjavao stare rupe, novoga sam jako malo procitao tako da se s te strane ne bih izjasnjavao...
F.Dargaudix |
|
|
Maximuss
Advanced Member
Croatia
9013 Posts
|
Melina
Average Member
Croatia
641 Posts
Member since 24/10/2001 |
Posted - 22/12/2004 : 18:33:01
|
Evo, sto se mene tice, mogu reci da sam se u proteklih par godina bezuvjetno zaljubila u Trondheima. Tu negdje se gura i Lavric, a potom kao nadomjestak proslih ljubavi stizu Bisley i Sienkiewicz. I ne tako fanaticno, ali ipak prilicno pri vrhu voljenih autora: Milan i Zitko. |
|
|
Melina
Average Member
Croatia
641 Posts
Member since 24/10/2001 |
|
Maximuss
Advanced Member
Croatia
9013 Posts
Posted - 22/12/2004 : 19:00:20
|
quote: Originally posted by Melina
Btw, naslov topika je ko da se nudi neki kviz za rjesavanje. Koji ste strip? :)
Hehe, i ja sam to pomislio kad sam vidio naslov. A ruku na srce, nije ni losa ideja.
|
|
|
Topic |
|