Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
dobricina
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
Croatia
4507 Posts
Member since 02/09/2004 |
Posted - 31/12/2004 : 16:25:08
|
Dakle, zakljucak je da LMInfo ima shitnutu izdavacku politku!
_____________________________________________________________________________ Krstarim mrezom zlocina, radim red i tjeram pravdu! dobricina pomaze kad se najmanje nadas! |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
Maximuss
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/logo_3D_mali.jpg)
Croatia
9013 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 01/01/2005 : 13:27:15
|
quote: Originally posted by dobricina
quote: Originally posted by Maximuss
quote: Originally posted by Djole
quote: Originally posted by dobricina
No, oni koji vole spajdija kupovat ce i Spidershitmana, baš kao što i svi koji vole Zagora imaju u kolekciji (ili se trude nabaviti) sve moguce epizode, a neke od njih su...bljuv :))
Not me.
A volim Spajdija.
-- "The sphinx. That has tits, right?"
Spidey mi je jedan od najdrazih junaka, ako ne i najdrazi, a prestao sam ga kupovat. Pa ti vidi. Siguran sam da je vrlo bitno koji se stripovi objavljuju, jer se na taj nacin formira ublika. Kvalitetnim stripom se publika navuce. Npr. moj prvi susret sa Spideyem je bio u Exu i ta ljubav ce trajat dok sam ziv.
![](http://img11.exs.cx/img11/1888/Band2.jpg) ![](http://img11.exs.cx/img11/8920/stolas666.jpg)
Ehej, pa zar ti nisi otputovao na krajnji sjever da slaviš sa sobovima i cicatim plavojkama!?
_____________________________________________________________________________ Krstarim mrezom zlocina, radim red i tjeram pravdu! dobricina pomaze kad se najmanje nadas!
Jesam, ali ovisnik sam o stripovima.com. Moram na odvikavanje pod hitno. A od cicatih plavojki jos ni traga. Mozda spavaju zimski san?
![](http://img11.exs.cx/img11/1888/Band2.jpg) ![](http://img11.exs.cx/img11/8920/stolas666.jpg) |
|
dobricina
Advanced Member
Croatia
4507 Posts
Posted - 01/01/2005 : 18:45:56
|
Trebao si u profilu namjestiti "Sweden", ja, ja.... A nisi upoznao niti jednu Inge from Svidn!? :)))
_____________________________________________________________________________ Krstarim mrezom zlocina, radim red i tjeram pravdu! dobricina pomaze kad se najmanje nadas! |
|
Maximuss
Advanced Member
Croatia
9013 Posts
|
dobricina
Advanced Member
Croatia
4507 Posts
Posted - 02/01/2005 : 01:28:00
|
Idem sutra u detaljnu potragu. Valjda ce mi Goteborg priustit kakvu rasnu Svedjanku! Bio bi red. Sve u svrhu turizma.
![](http://img11.exs.cx/img11/1888/Band2.jpg) ![](http://img11.exs.cx/img11/8920/stolas666.jpg)
Ajde više! Drzimo ti fige! One ti padaju na superjunake pa ispod obavezno obuci neku super majicu, tek onako da se ovlaš nazire , pa kad te pita što je to a ti onako skromno reci: "Ma upravo sam doletio s Tajlanda gdje sam pomagao u spasavanju tvojih sunarodnjaka!" eto, malo šale da razbijemo ovu tugu za 150.000 duša koje su napustile ovaj svijet.... Long live the Spiderman!
|
byoman
Advanced Member
![](avatars/matrix06.gif)
Croatia
6349 Posts
Member since 07/12/2002 |
|
dobricina
Advanced Member
Croatia
4507 Posts
Posted - 02/01/2005 : 02:06:15
|
quote: Originally posted by byoman
Da, Maxi bas slici na nekog Tajlandjanina ![](icon_smile_big.gif)
________________________________________________ Damage Incorporated
Ma šta Svedjani znaju kolika je razlika izmedju Thailanda i Maxilanda, tj. "Jugovine"! :))
Edited by - dobricina on 02/01/2005 02:10:12 |
|
Maximuss
Advanced Member
Croatia
9013 Posts
Posted - 02/01/2005 : 12:11:56
|
Ma ajde, ja im se vise sa ovom kosom mogu podvalit pod nekakvog Thora ili sl. Hehe! Ponudit cu im put do Asgarda i pokazat Thorov cekic. ;)
![](http://img11.exs.cx/img11/1888/Band2.jpg) ![](http://img11.exs.cx/img11/8920/stolas666.jpg) |
|
dobricina
Advanced Member
Croatia
4507 Posts
Posted - 02/01/2005 : 14:07:53
|
Ma ajde, ja im se vise sa ovom kosom mogu podvalit pod nekakvog Thora ili sl. Hehe! Ponudit cu im put do Asgarda i pokazat Thorov cekic. ;)
ha ha ha, pa da, ta razlika je baš u cekicima! Naši kovaci to dobro rade vec u startu pa se konacni proizvodi ne moraju kasnije brinuti za opstojnost i funkcionalnost! ![](icon_smile_approve.gif)
|
Maximuss
Advanced Member
Croatia
9013 Posts
|
Kruger
Advanced Member
![](AvatarUpload/Kruger 4.jpg)
Croatia
17243 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 02/01/2005 : 19:29:23
|
bayoman
mogu ce da ih ima jos dugovi i drugarcine su ti starojugoslavensi izrazi , a ima ih jos druga stvar kad vec brkaju dva jezika bar da se vise uzive u strip i da to rade kako treba
uporedjivao sam abatonov i ludensov prijevod kejna ( napr ) i vise mi se svidja abatonov prijevod od ludensovog iako se radi o ekavici iliti srpaskom jeziku narasvno ja ne znam da li se radi o knjizevnom srpskom jeziku ili da li se brka sa nekim drugim jezikom ( to moze pobiti ili potvrditi samo netko iz srbije ) no cinjenica jest da je abatonov srpski prijevod bolji od ludensovog kretenskojugoslavenskohrvatskog prijevoda
jorgan 5
kupovacu i citacu ekavicu dok ja to budem htio a prigovaracu na kretenskom prijevodu dok mi se to bude svidjalo
vise mi se svidja kvaliteni LMI od ludensovog skarta
Valter
mozda nisi znao da jugoslavije vise nema , pa prematome radi se o stroj jugoslaviji da li se radi o prvoj , drugoj , trecoj ili cetvroj to ne znam niti me zanima bitno je da se dva jezika ne mogu mjesati i da to kretenski zvuce u stripu nekako su mnogi ustali protiv zagorskozagrebackozargonskog prijevoda asteriksa u izvorima ni to mi se ne svidja
|
|
byoman
Advanced Member
Croatia
6349 Posts
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17243 Posts
Posted - 02/01/2005 : 20:08:21
|
emire
djelomicno si upravu , a djelomicno nisi ja sam kritikovao ( kritizirao ) sto se tice zadnjeg macanovog izdanja , cak mislim da je pogrijesio sto je to poceo izdavati no cinjenica je da ostali sute jer se boje reci svoje misljenje , protiv nekog ko je ovdje kao faca , na pravi nacin sto se tice kena on je skoro savrsen ili je bar za mene savrsen ( i da ima izokrenutu naslovnicu meni to i nije nesto pretjerano bitno , jer vjerovatno ne bi ni primjetio kad sam navikao na dnevnikove gluposti ) poznavajuci marka , mogu reci da je svoj posao odradio kako valja i da je prijevod dosta dobro uradjen ( bar za mene i moj ukus ) mozda , da neispadne sve savrseno , mogla bi se uputiti jedna kritika , a to je - hrbati koji nije ravan ( a vjerujem da je to greska stamaprije i da to nece utjecati na kupnju kad se radi o manjoj sitnici ) |
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17243 Posts
Posted - 02/01/2005 : 20:13:18
|
bayoman
ja mislim da ti imas problema sa citanjem napisao sam kretenskojugoslavenskohrvatski da ti to malo razjasnim kretenski - jer je kretenski prijevod jugoslavenski - jer ima primjesa jugoslavenskog jezika hrvatski - jer ima i primjesa hrtvatskog jezika ( valjda ) |
|
byoman
Advanced Member
Croatia
6349 Posts
Posted - 02/01/2005 : 20:22:29
|
quote: Originally posted by Kruger
ja sam kritikovao ( kritizirao ) sto se tice zadnjeg macanovog izdanja , cak mislim da je pogrijesio sto je to poceo izdavati no cinjenica je da ostali sute jer se boje reci svoje misljenje , protiv nekog ko je ovdje kao faca
Krugeru, uistinu me zivcira ovaj kretenskojugoslavenskohrvatski jezik koji koristis ![](icon_smile_cool.gif)
Sto se tice Macanovih izdanja, opet mislim da kenjkas. Ono, da bar navedes nekog za kog znas da se boji znijet svoje misljenje, vec, kao i uvijek, sve sto kazes je mutno, sama nagadjanja i "sta bi bilo kad bi bilo".
Opet, ne vidim zasto je prijevod kretenski, jer, IIRC ti i ne znas talijanski. Jugoslavenski jezik, koliko ja znam, ne postoji. Hrvatski jezik postoji.
I opet: od te silne ekvice koju spominjes, imas jedan primjer, najvjerojatnije tipfeler. To se zove trazenje igle u plastu sijena.
________________________________________________ Damage Incorporated |
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17243 Posts
Posted - 02/01/2005 : 20:39:20
|
bayoman
sto se moze , ja sam obican niko i nista koji je rodjen , koji je zivo u kretenojugoslaviji i koji je pohadjao kretenojugoslavenski jezik i normalno je da ga brkam sa hrvatskim jezikom , niti me je to previse briga ( ne znam da li je postojao jugoslavenski jezik sluzbeno , no znam da u kretenojugoslaviji nisam ucio hrvatski jezik ) da sam netko i nesto , da sam na boljem polozaju i da se bavim vaznjim stvarima , sigurno bi se pozabavio da popravim ostali 50 posto svog jezika koji nisam uspio popraviti tjekom svih ovih raznih promjena dakle taj prevoditelj u ludensu je osoba koja je ipak netko i nesto i mora paziti sto radi ( a ne po obicaju svoj posao raditi ofrlje ) jer njegov prijevod citaju ljudi sirom hrvatske i sire
sto se tice prijevoda i jezika , nije kriv samo ludesn , to se desava i Hateveu pa moglo bi se reci i da niti jedan veliki MTV nije imun od kretena naprimjer kako bi se ti osjecao kad gledas spot jedne grupe , a oni napisu da se radi o drugoj ili da uspred spota nestane tona , i hrpa drugih gluposti tamo gjde ih ne bi trebalo biti
tebi je to mozda trazenje u plastu sjena i mutnovodno
a meni dosta zanimljive i vazne stvari
iako ne znam talijanski jezik jako dobro mogu razlikovati prijevod slobodne dalamcije koji je bio previse klnjizevan i krut od ludensovog kretenskojugoslavenskohrvatskog
uostalom ovdje se kritizira LMI jev prijevod koji se meni ne cini tako losim |
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17243 Posts
Posted - 02/01/2005 : 20:50:33
|
bayoman
kako da navedem primjer , kad to nije upuceno nikome direktno , vec onome koji citajuci razne kritike i nekritike na ovom forumu , mozda ne zele reci svoje misljenje ja ih neprozivam niti je to moja briga , ali je zalosno da smo se bacili na teske kritike LMI u , a kad ja malo proceprkam po vatri izbije pozar jer bi se svi igrali piromana
dakle nije posteno toliko o tome raspravljati na takav nacin , kad i neki drugi izdavaci nisu bolji od LMI - ija i imaju mnogo vecih grijehova ludens je napravio genocid - skratio i unistio je strip za razliku od talijanskog ( ni za ovo ti nije potrebno da znas talijanski , dovoljno je da vidis original ili da ih posjedujes ) prijevod - katrastofa kvalitet paira - dosta los uvez ili ljepljenje - dosta lose ali nje neka steta radi se o dosta losim junacima i nebitnim likovima - zagor , tex dd i ostali mozebiti da je tako , a mozebiti da nije , no meni je bitno jer volim te likove
|
|
Maximuss
Advanced Member
Croatia
9013 Posts
|
torca
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
![](AvatarUpload/images(5).jpg)
746 Posts
Member since 24/03/2003 |
Posted - 02/01/2005 : 21:07:57
|
ne laprdaj. drug, druzba, druzenje, udruga i ostale rici istog korijena su hrvatske; spadaju u knjizevni jezik i gramaticki su ispravne. jugoslavenski jezik ne postoji, osim u tvojoj psihi. |
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17243 Posts
Posted - 02/01/2005 : 21:15:46
|
torca
ma jel u kojem rijecniku a koji sam ja to jezik ucio mozda zanzibarski hrvatski jezik nisam , mozebiti da jesam u tovjoj psihi pusti moju psihu i idi u nabavku stripova raznih izdavaca i iz raznih zemalja kad to uspijes postici bitices sposoban za raspravu , ovako , malo tisine od tvoje strane , jer si nekompetentan |
|
VALTER
Advanced Member
![](AvatarUpload/Obelus.gif)
Croatia
6414 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 02/01/2005 : 21:17:29
|
Nijedan jezik nije cist i bez posudjenica iz drugih jezika. Kad bismo morali koristiti iskljucivo hrvatske rijeci da bi opisali svijet oko sebe brzo bi zanijemili!
Jedan od najvecih hrvatskih pjesnika, "ban-pucanin" Ivan Mazuranic rabio je u svojim djelima rijeci pout "hljeb" i "hiljada", pa se po nekima cak i te rijeci, za koje imamo kvalitetne hrvatske istoznacnice, smatraju bastinom hrvatskog jezika! |
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17243 Posts
Posted - 02/01/2005 : 21:22:13
|
torca
u udrugu se mogu uclaniti razne osobe , moguce je da to mogu biti i drugovi , ali mogu biti i nedrugovi druziti se mogu i drugovi i nedrugovi a i druzbu mogu osnovati razni nedrugovi i drugovi dakle neskreci s teme |
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17243 Posts
Posted - 02/01/2005 : 21:24:58
|
Valter
hljeb i hiljada su slavenskog porijekla mada se stobom ne slazem oko togoga da li bi bilo pametno imati samo svoj jezik ili dopustiti da ti se jezik djelomicno koloniziraju ovdje se pridruzujem francuzima koji su zestoki protivnici kolonizacije vlastitog jezika |
|
VALTER
Advanced Member
![](AvatarUpload/Obelus.gif)
Croatia
6414 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 02/01/2005 : 21:32:15
|
quote: Originally posted by Kruger
Valter
hljeb i hiljada su slavenskog porijekla mada se stobom ne slazem oko togoga da li bi bilo pametno imati samo svoj jezik ili dopustiti da ti se jezik djelomicno koloniziraju ovdje se pridruzujem francuzima koji su zestoki protivnici kolonizacije vlastitog jezika
Hiljada vuce porijeklo od grckog khilias, prema tome nije izvorno slavenska rijec.
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17243 Posts
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|