Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
byoman
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](avatars/matrix06.gif)
Croatia
6349 Posts
Member since 07/12/2002 |
Posted - 03/01/2005 : 13:48:38
|
quote: Originally posted by Kruger
byoman
ne bih rekao jos uvjek su od njega bolji
Zagrebacka naklada LMI Slobodna dalamcija ( koja nazalost vise neizdaje stripove ) Izvori ( koji nazalost vise izdavaju stripove ) Ken Parker Strip agent ( bez alan forda - bez tvrdokoricenog ) Bookglobe Markenprint Vanini pa cak i neka izdanja horusa
Bookglobe i strpagent su bernijeva izdanja. Mislio sam na ove sto jos izlaze. vanini je imho losiji od ludensa, lmi isto. 0ono sato je bolje: sd, marketprint, izvori, ken parker. od to cetvoro, dvoje vise ne izlazi.
________________________________________________ Damage Incorporated |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
Tally
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
Croatia
744 Posts
Member since 13/01/2003 |
Posted - 03/01/2005 : 13:48:51
|
Ne mogu prešutiti a da ne kažem par stvari. Nije da se izvlacim, ali ISTINA je da sam htio izdavati MK Spider-mana, a bogme i Amazing mi je bio na tapeti. No, "diša" je pod utjecajem crtica na Novoj TV reko "nadi stripice za klince", nemojmo uzeti te za strip fanatike. To sam i našao, OK, djelomicno. Slažem se da MAS možda i nije najbolji izbor, no to je ipak bilo nešto najbolje od ponudenog. Mislim da ce se "klinci" zakaciti i da ce to otvoriti put drugim serijalima.
Astonishing X-Meni ce vjerojatno osvojiti mnoge. Istina da možda baš i nisu za najmanje klince, ali eto prošveralo se. Ipak idemo s njima.
Vezano za moju «strucnost». Uskoro nam dolazi jedan od velikih strip znalaca u firmu, pa ocekujem da cemo ubuduce zajedno napraviti još bolji izbor strip naslova za buduce serijale i izdanja.
Toliko za sada. Ne, necu se monogo osvrtati na "zajedice", neka vam je, kritizirajte, ja ipak imam vecih problema u životu od necijih naklapanja. Ovo je «samo» posao koji volim i trudim se raditi ga što najbolje znam. to što nisu svi zadovoljni, što se može. Niti ja nisam zadovoljan s mnogo strip izdanja koja objavljuju drugi izdavaci, pa što? - šutim i radim.
PEACE WITH YOU ALL!
Tally www.LMInfo.hr/comics
|
|
dobricina
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
Croatia
4507 Posts
Member since 02/09/2004 |
Posted - 03/01/2005 : 14:19:17
|
Sve ce biti OK! Samo polako, harmonicno, uz meditaciju i kontemplaciju, te malo manualnog rada, pa sve do zvjezdanog uspjeha!
_____________________________________________________________________________ Krstarim mrezom zlocina, radim red i tjeram pravdu! dobricina pomaze kad se najmanje nadas! |
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Member since 10/06/2002 |
|
Kruger
Advanced Member
![](AvatarUpload/Kruger 4.jpg)
Croatia
17243 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 03/01/2005 : 22:35:51
|
dobricina
djelomicno bi se slozio s tobom , to sam i sam pokusao kazati samo nekako nisam za taj jugoslavenski jezik ja cu se tesko promjeniti i uvjek cu ga mjesati i brkati s drugim jezicima
a sto se tice pobjede u prvom krugu nazlost nikad ni u jednoj zemlji nije desilo da divlja svinja pobjedi u izborima za vlast u sumi , eto desilo se to ovdje negdje u okolici , a desice nam se opet |
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17243 Posts
Posted - 03/01/2005 : 22:42:18
|
byoman
sto , pa nisam znao da su strip agent , ludens i bookglobe od istog izdavac ( znao sam to i nije mi u ovom slucaju vazno ) sto se tice moje kritike i da mi je vlastiti caca izdavao los strip kritizirao bi ga ludens je daleko losiji od vaninija ( nisam uporedjivao prijevod jer sto sam procitao u vaniniju nisam u ludensu - mislim na poklopljenim epizodama zagora ) LMI je takodjer daleko iznad ludensa a cak se i abaton moze tuci sa ludensom jer je bolji u prijevodu ako u nicem drugom ludens je u rangu srednjih horusa i jedino sto ludens dobro tuce su zadnji horusi
|
|
jgoran5
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
Croatia
1928 Posts
Member since 07/07/2002 |
Posted - 03/01/2005 : 23:14:51
|
byoman
ne bih rekao jos uvjek su od njega bolji
Zagrebacka naklada LMI Slobodna dalamcija ( koja nazalost vise neizdaje stripove ) Izvori ( koji nazalost vise izdavaju stripove ) Ken Parker Strip agent ( bez alan forda - bez tvrdokoricenog ) Bookglobe Markenprint Vanini pa cak i neka izdanja horusa
uff...al svako ima svoje mišljenej ali ono vaninijevo sranje nije uopce usporedivo sa ludensom.
------------- carpe diem... -------------
|
|
dobricina
Advanced Member
Croatia
4507 Posts
Posted - 03/01/2005 : 23:16:59
|
vjerojatno misliš na kvalitetu tiska i papira
_____________________________________________________________________________ Krstarim mrezom zlocina, radim red i tjeram pravdu! dobricina pomaze kad se najmanje nadas! |
|
dobricina
Advanced Member
Croatia
4507 Posts
Posted - 03/01/2005 : 23:17:28
|
Meni je Vannini ok!
|
jgoran5
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
Croatia
1928 Posts
Member since 07/07/2002 |
Posted - 03/01/2005 : 23:17:45
|
quote: Originally posted by Tally
Ne mogu prešutiti a da ne kažem par stvari. Nije da se izvlacim, ali ISTINA je da sam htio izdavati MK Spider-mana, a bogme i Amazing mi je bio na tapeti. No, "diša" je pod utjecajem crtica na Novoj TV reko "nadi stripice za klince", nemojmo uzeti te za strip fanatike. To sam i našao, OK, djelomicno. Slažem se da MAS možda i nije najbolji izbor, no to je ipak bilo nešto najbolje od ponudenog. Mislim da ce se "klinci" zakaciti i da ce to otvoriti put drugim serijalima.
Astonishing X-Meni ce vjerojatno osvojiti mnoge. Istina da možda baš i nisu za najmanje klince, ali eto prošveralo se. Ipak idemo s njima.
Vezano za moju «strucnost». Uskoro nam dolazi jedan od velikih strip znalaca u firmu, pa ocekujem da cemo ubuduce zajedno napraviti još bolji izbor strip naslova za buduce serijale i izdanja.
Toliko za sada. Ne, necu se monogo osvrtati na "zajedice", neka vam je, kritizirajte, ja ipak imam vecih problema u životu od necijih naklapanja. Ovo je «samo» posao koji volim i trudim se raditi ga što najbolje znam. to što nisu svi zadovoljni, što se može. Niti ja nisam zadovoljan s mnogo strip izdanja koja objavljuju drugi izdavaci, pa što? - šutim i radim.
PEACE WITH YOU ALL!
Tally www.LMInfo.hr/comics
onda se potrudi i radi ga kako treba.
i opet se vracam prijevodu bannera
------------- carpe diem... -------------
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17243 Posts
Posted - 03/01/2005 : 23:18:45
|
jorgan 5
svatko ima pravo na svoje misljenje , to je istina ali ludens je sramota uporediti s vaninijem
prije na ZVS - u ili cak mozda i na ovoj stranici je bila rasprava tko je bolji SD ili vanini svatko je imao svje za i protiv i to je ok
nek je tebi to smece bolje , meni je bolji vanini
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17243 Posts
Posted - 03/01/2005 : 23:24:50
|
dobricina
vanini je valjda bolji tisak od ludensa , mada i ludens ima dobar tisak vanini ima bolji kvalitet papira od ludensa kad vanini uzmes u ruke uzmes pravi strip , dosta slican originalu , ne moras se sramiti pred talijanskim originalom jedini problem vaninija je bio poneka greska u stamapnju naslova ( cinimi se da se to desilo samo jedanput ) cak je i sistem comic bolji od ludensa iako se radi o losijem izdanju od vaninija i kao sto je obicaj i on je imao kikseva |
|
dobricina
Advanced Member
Croatia
4507 Posts
Posted - 03/01/2005 : 23:28:40
|
Da, ja sam vjerojatno mislio na Abaton ili neko drugo Srbijansko izdanje! Ovi domaci talijani se ponekad i raspadaju u prvom citanju....pih
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17243 Posts
Posted - 03/01/2005 : 23:35:38
|
abaton ima bolji uvez ( ili bolje reci ljepljenje ) kad ga citas neces morati strahovati da ce ti se strip raspasti u rukama prilikom listanja stranica , dok kod listanja ludensa postoji taj strah no abaton ima dosta los kvalitet papira i dosta je lose slozen ( kad bi ih poredao okomito i pravio nekakv sklad na polici , nebi ga dobio ) abaton dosta podsjeca na nekadasnji ZS i LMS ali u boljem izdanju , a posto je abaton u necem bolji , a u necem losiji od ludensa oni su donekle ravnopravni stripovi po kvaliteti , dok je vanini daleko ispred njih |
|
zveles
Advanced Member
![](AvatarUpload/graves.jpg)
Croatia
4014 Posts
Member since 28/03/2003 |
Posted - 03/01/2005 : 23:57:16
|
quote: Originally posted by Tally
Uskoro nam dolazi jedan od velikih strip znalaca u firmu,
nije valjda da se tvoj gazda opametio, pa uzeo macana u svoju firmu? ![](icon_smile_evil.gif)
![](http://www.inet.hr/~zveles/there.jpg) |
|
BlekenDekara
Advanced Member
![](AvatarUpload/mm.gif)
United Arab Emirates
3758 Posts
Member since 07/07/2004 |
Posted - 04/01/2005 : 00:03:55
|
nisi chuo!? selim se u zagreb!~!!!:))))
**************** look, maybe i didn`t say every little tiny syllable,no. but basically i said `em,yeah. |
|
BlekenDekara
Advanced Member
![](AvatarUpload/mm.gif)
United Arab Emirates
3758 Posts
Member since 07/07/2004 |
Posted - 04/01/2005 : 00:08:46
|
uskoro kirkmanovi naslovi u izdanju LMIa diljem lijepe vashe!:)
zbilja tally, sad je kirkman preuzeo na sebe pisanje kompletnog novopokrenutog marvel team upa te ako to krenesh onda mogu ljudima da prodajem NeOma sa "od pisca spajdermena" spikom:))))
**************** look, maybe i didn`t say every little tiny syllable,no. but basically i said `em,yeah. |
Edited by - BlekenDekara on 04/01/2005 00:10:45 |
|
Djole
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/ZZCP.gif)
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 04/01/2005 : 00:17:40
|
quote: Originally posted by BlekenDekara
nisi chuo!? selim se u zagreb!~!!!:))))
Ehej, nisi ti taj koji uskoro ostaje bez posla!
Ti veliki izdavaci, sve bi da zgrabe za sebe...![](icon_smile_shy.gif)
-- "The sphinx. That has tits, right?" |
|
byoman
Advanced Member
![](avatars/matrix06.gif)
Croatia
6349 Posts
Member since 07/12/2002 |
Posted - 04/01/2005 : 14:00:29
|
Ne slazem se da je Vanini bolji od Ludensa. Ludens je meni bolji, Vannini je tebi bolji, i tu zavrsavamo.
________________________________________________ Damage Incorporated |
|
mike
Senior Member
Slovenia
2864 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 04/01/2005 : 14:33:44
|
kad vanini uzmes u ruke uzmes pravi strip , dosta slican originalu , ne moras se sramiti pred talijanskim originalom
Pa ti mora da se salis . Jer to sto si napiso naprosto ne drzi. Ah, jos jedna od tvojih provokacija...
quote: cak je i sistem comic bolji od ludensa iako se radi o losijem izdanju od vaninija i kao sto je obicaj i on je imao kikseva
Ajoj ![](icon_smile_blackeye.gif) .
Ja bi jedino dodao da mi se kod Bonellijevca vise svidja "srpski" prijevod, nego "hrvatski".
Jack the Black. |
Edited by - mike on 04/01/2005 14:34:34 |
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17243 Posts
Posted - 04/01/2005 : 14:34:00
|
byoman
ti si izgleda corav i sramota je siriti dezinformacije takove vrste
nije vazno sto je tebi i meni bolje , vazno je sto je a sto nije
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17243 Posts
Posted - 04/01/2005 : 14:42:58
|
cuj mike
nisu to moje provokacije vec jasno izneseni stavovi ( dobro nisu bas jasni , jer su slikovito izneseni i mnogi tupani poput tebe to nerazumiju ) vazno je da ti razumijes ono sto ti se kaze , ali za to me zaboli briga
vazno je dozvoliti da se kritika iznese , a ne da se jave tupani poput tebe koji bi diktaturu eto ja nisam stavljao smajlice , pa ti to shvati kako hoces ako imas mozga dobro ces shvatiti
a ti uzimaj ludens u ruke i nek ti se raspada citajuci ga ili dok citas strip ne mozes vidjeti cijelu sliku iz stripa jer je preduboko sljepljen no sreca sto imamo i stare ZS - ove pa nam to mepredstavlja problem i mozemo citati strip i gledati cijele slike , a ti ... ako to neposjedujes malo si u nedostatku |
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 04/01/2005 : 14:56:04
|
Što se Vaninija tice, ne volim kad mi se crna boja sa korica razmazuje po prstima, što se kod njih konstantno dešavalo.
Što se ranog Horusa i prevoda tice, secam se da genijalac koji je prevodio onog Dylana sa vitezovima nije znao da je "Lanceloto" u stvari italijansko ime za ser Lanselota, pa ga nije ni prevodio. O tome da do kraja nisu shvatili da je vokativ od "Zagor" - "ZagorE" da i ne govorimo.
A Oltre la morte se još uvek bojim da otvorim kako mi ne bi sadržina stripa ispala na pod, koliko je dobro ulepljen...
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17243 Posts
Posted - 04/01/2005 : 15:08:36
|
djole nisam znao da si spijun i da siris dezinformacije meni su kroz ruke prosle hrpe i ranijih horusa i srednjih horusa i najnoviji horusa o vaniniju da negovorim
ali niakd mi se nije desilo da mi se boja razmazuje , niti da se moram plasiti da ce mi strip ispasti doduse samo kod onih srednjih horusa se to desavalo ( da mi skoro ispadne strip ) sto se tice prijevoda tu ti nemogu poreci
sto se tice ludensa , to se cesto desava ( da li si kad vidio kako izgleda ludens kojeg je sunce susilo par mjeseci , vjerovatno nisi i bolje je da ga nikad ne vidis ) sto se tice prijevoda ludensa evo u ovom najnovijem zagoru atlantida prevoditelj na kraju stripa u zadnjoj slicici ofrlje odradjuje svoj posao i nepodebljava prijevod iako bi trebao biti podebljan , a o samom prijevodu nemam rijeci cak ga ni ne razumijem u nekim situacijam da li se izlazi van ili se izlazi vani ili se izlazi na otvoreno sto je tu najpravilnije meni je izlazak vani nerazumljivo |
Edited by - Kruger on 04/01/2005 15:11:19 |
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 04/01/2005 : 15:17:26
|
1. Nit sam špijun, nit širim dezinformacije.
2. Nisam pricao Ludensu, samo o Horusu i Vaniniju.
3. Meni se boja na Vaninijijevim naslovnicama Dylan Dogova razmazivala, odnosno ostajala na prstima, a za prvog Horusovog Dylana, da, bojim se da ce mi ispasti ako ga ponovo otvorim. Ne kod kasnijih (mada one kasnije prakticno nisam ni otvarao, pošto sam ih vec imao u izdanju SD), i ne kod Zagora, ili Martija, ali da kod tog Dylana.
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|