Author |
Topic  |
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 26/11/2001 : 16:24:47
|
1. NE 2. Nazalost da 3. Nazalost da ja sam svoje stripove podjelio ili prodao za sitne pare pa sam opet poceo iz pocetka 4. Ja skupljam mnogo stripova vecinu sam sakupio oko 80 posto sam procitao a sad gustiram preostali 20 posto nemislim ih prodavati ali ustvari ne razmisljam bas daleko u buducnost i neznam sto cu s njima kad nebudem mogao nista s njima 5. Mislim da je najskuplji strip koji sam platio oko 160 kn a to je oko 45 Dm Prije njega mi je rekord bio 120 kn za Lms 7
|
 |
|
Dok Lester
Advanced Member

5078 Posts
Member since 15/11/2001 |
Posted - 26/11/2001 : 18:22:05
|
1. NEEEEE! 2. NIKADA 3. DA, ali na onaj dio u zagradi (ostao bez stripova ´91.) 4. Skupljam radi citanja i cuvam ih za sebe. 5. Jos ne.
|
 |
|
Gandalf
Junior Member

Croatia
481 Posts
Member since 03/11/2001 |
|
neo_jedi
New Member

Slovenia
153 Posts
Member since 02/11/2001 |
Posted - 26/11/2001 : 20:47:01
|
1. Ne 2. Ne 3. Samo nekoliko brojeva. A sta se dogodilo sa Mister No broj 100 ne znam. Siguran sam da ga nikome nisam dao i da ga nisam bacio, znam samo da ga vise nemam. Pa mozda je bila na udaru ona bakterija koja jede stripove!? 4. Citam samo po redu, to znaci, ako nemam kojeg broja iduceg necu procitati. Zbog toga mnogo stripova koje imam jos nisam uspio procitati. 5. Najvise koliko sam platio za strip je bilo 50 kuna.
----- Do not follow where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.
|
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 26/11/2001 : 22:24:00
|
Ja isto cekam nastavak pa da procitam cjelovito pricu Jedino mi se desilo da sam porocitao zadnjeg Sd Teksa i MM jer sam izgubio nadu da ce im izaci nastavak kad ono izadje To je u zadnje vrijeme inace mi se desavalo davno prije dok i nisam za pravo skupljalo da procitam epizodu iako nema nastavka
|
 |
|
Zole
stripovi.com kum

.jpg)
Croatia
4286 Posts
Member since 24/10/2001 |
|
Advanced Member

Denmark
3264 Posts
Member since 05/11/2001 |
Posted - 27/11/2001 : 01:31:32
|
kad vec pricate o stripu kojeg ste najskuplje platili, da vam ja kazem da sam prodao 100 stripova zs i lms, '93 za 10 dm, da vidim mozeli ko to da potuce,:)
|Top| |
 |
|
dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts
Member since 19/10/2001 |
|
KOLEKCIONAR
Senior Member

USA
1976 Posts
Member since 14/11/2001 |
Posted - 27/11/2001 : 03:13:08
|
TOP; jati vjerujem, i moguti reci dasi DOBRO pazario. Jasam gledao ocima kada covjek daje KRAVU sa TELETOM za steku CIGARA. Cinimise dasu cigare bile MORAVA, 1994g.
|
 |
|
zagor
New Member

227 Posts
Posted - 27/11/2001 : 03:14:05
|
quote:
1.Da li vam nekada stripovi smetaju?
Nekada me iritiraju, onda ih ne citam niti obracam paznju. Prevazisao sam ih odavno kao i video igre. Ali eto skupljam ih iz nostalgije, navike i dosade.
quote:
2.Jeste li ikada mislili ovaj nivo sam prevazisao sada cu ih sve baciti ili raspodjeliti ili prodati okorjelim kolekcionarima?
Par puta sam to uradio, dao bih ih skoro dzaba samo da ih se rijesim. Nisam covjek koji skuplja neke vrijednosti ali stripovi su druga stvar.
quote:
3.Da li ste ikada ustvari bacili stripove ili podjelili pa onda sve iz pocetka poceli skupljati i udarati se u glavu zbog te greske? (naravno oni koji su sve ostavili za vreme rata s ne broje jer to nije nicija greska osim kretena nacionalista )
Lupio u glavu jesam ali to je davno bilo tako da nije bitno. Nagore mi je bilo za vrijeme rata gledati stare stripove kako se prodaju do dzabe a meni nije bilo tada do skupljanja.
quote:
4.Da li sve skupljate da bi ste imali ili da bi ste procitali?Da li mislite ikada prodati stripove ili ih mozda cuvati za sledecu generaciju?
Primarno skupljam da bih imao jer da nije tako ne bih placao stotine maraka za gomilu prastarih brojeva koje vec imam u jeftinom reprintu i to cak nekoliko raznih izdanja. Ne planiram da ih prodajem ali ko zna, mozda jednog dana vise ljudi ih bude skupljao pa ce i to biti dosta lako... Volio bih kao i Luka Papesa da ih sacuvam kao uspomenu i nostalgiju za drugim vremenima.
quote:
5.Da li ste ikada platili astronomske cijene za strip z
Nikada nisam placao astronomske cifre, ali naravno za mnoge prastari stripovi jesu preskupi.
seks, erotika, bondage i lingerie |
 |
|
KOLEKCIONAR
Senior Member

USA
1976 Posts
Posted - 28/11/2001 : 00:27:55
|
JELENSKIH MI ROGOVA koce sve ovo pohvatati stosi naveo prijatelju ZAGORE. Postoje u mojoj kolekciji stripovi koi ce samnom da idu U GROB. Dakle toce biti moja zelja. Postoje i neki kojecu prodati (nekada.) Stripove (romane) nisam nikada BACAO, ili PODIJELIO.Stose tice prastarih ZAGORA sasvim sumi dobri reprinti od SD. Koi suse cak potrudili da ih koliko toliko KOMPLETIRAJU, ukljucujuci orginalne naslove, i naslovnice.Mislim dase tek ovi ZAGORI od SD (extra zagor) mogu svrstati u police KOLEKCIONARA. Vjerujem dace za 20 g. imati NESRAZMJERNO VECU CIJENU od DNEVNIKOVIH.Veliki sam ljubitelj DNEVNIKOVIH izdanja, ali ovo od SD sa extra zagorom na celu zasluzuje samo NAJBOLJE POHVALE za kvalitet papira nije uopste vazno. Jebes kvalitet kada se strip nesmije presaviti dabiga mogao ljudski citati. Vanini ZAGOR uopste nije los; ali po mome misljenju nije za kolekciju, nego samo za procitati, da samo mogu reci da pratim i citam ZAGORA. Eto toliko odmene.
|
 |
|
zagor
New Member

227 Posts
Posted - 28/11/2001 : 02:24:32
|
Ne budali bolan opet pricas staru pricu. sd strip nije los ali nije ni do koljena prastarim dnevnikovim i to i sam znas ali govoris drugacije jer ti je zao dati lovinu za prastare, a za 20 godina ce sd strip postici mozda neku vrijednost ali ce dnevnikovi biti jos stariji isto tako i jos vise rjedji i skuplji. sd strip nece nikad stici dnevnik po cijeni. Vannini ima losije korice nego sd strip ali zato sve ostalo im je bolje od papira, prevoda, fonta i slicno. Meni je vannini bolji. Extra Zagor nije los radi kolekcije ali nikad nece biti u rangu sa prvim izdanjima. Isto tako se reprint blago crvene planine u dnevniku ne moze porediti sa prvim izdanjem LMS 4. Isto tako i u italiji su vrednija prva izdanja nego tutto. Upamti to jer mi dosadilo ponavljati. Pravo da ti kazem ne navijam ni za jednu ediciju jer ih sve skupljam i imam, ali treba biti realan jer ne kupuju stripovi nas negom i njih. Kolekcionari im odredjuje vrijednost jer to ti je kao berza u vol stritu.
Kad umrem nek me bace u okean kao hrana za ribe ili cu otici negdje u prirodu na planinu gdje ljudska noga nije krocila i tu cu umrijeti i raspasti se vremenom. Ne trebaju mi spomenici niti da nosim nesto sa sobom. Samo zelim nju, zenu iz svojih snova. Ja znam da ona postoji. I ona je vrednija od bilo kojeg jebenog stripa. Dao bih sve stripove za nju, a imam ih gomilu. Ali vrijednostima se ne kupuje ljubav.
 |
|
Dok Lester
Advanced Member

5078 Posts
Member since 15/11/2001 |
Posted - 28/11/2001 : 02:33:16
|
He-he. Pa ti me iznenedjujes iz minute u minutu.    Od pomalo sotonosticki nastrojenog tipa s onim forama o djevicama od Pilara i Guadalupe, pa sve do pjesnicke duse. Cak sam se i ja zamislio nad vrijednosti svojih stripova kad se usporede s onom pravom.

|
 |
|
KOLEKCIONAR
Senior Member

USA
1976 Posts
Posted - 28/11/2001 : 02:47:35
|
Nisam ni mislio daje VANINI los,u bilo kojem smislu. Ali zamene NIJE za KOLEKCIJU. SAMO SD i nijedna vise izdavacka kuca. DNEVNIK postujem kao i vjeru. Dobio sam vjeru od roditelja, a niko me nista nije ni pitao. Dakle DNEVNIK volim jer NISAM imao izbora. A sada kada imam izbor toje SLOBODNA DALMACIJA. Dok se ne ukaze neka mozda i bolja, ali zasada je zamene SD dobri moj ZAGORE. Volis je iti ZAGORE samo nezelis da priznas iz mozda nekih samo tebi znanih razloga. ZAR NISAM UPRAVU, svih mi dobosa darkvuda.
|
 |
|
zagor
New Member

227 Posts
Posted - 28/11/2001 : 04:44:54
|
malo mi je smijesna tvoja tvrdnja da vannini nije za skupljanje. Korice vannini su losije sto im ne prebacujem jer su ipak jeftiniji od sd izdanja.
stripove skupljam i sve to dao sam do sad gomilu para za njih ali mi nisu najvazniji u zivotu. tesko je bukvalistima objasniti da je sve relativno, da nema dobro vs zlo ili crno bijeli svijet kako pjeva prljavo kazaliste.
 |
|
KOLEKCIONAR
Senior Member

USA
1976 Posts
Posted - 28/11/2001 : 14:56:45
|
ZAGORE sadaje meni smijesno to sto tvrdis daje vanini za skupljanje (kolekciju)Uzmi bilo koje izdanje od vaninija, baciga 5 metara od sebe ima damu ispadnu najmanje 3 stranice. Uzmi EXTRA ZAGOR koi hoces i baciga sa krova zgrade nazemlju, paces vidjeti isam koje smijesan. Da nebi slucajno i VANINI trebao da kosta 3 dm. Pa onje iovako skup sobzirom na svoju trajnost, i izdrzljivost.Jasam samo jednom procitao BRACA PO KRVI i vec sam primijetio damu predzadnja stranica dobra 2 cm otpukla. Dok stripove od SD extra zagor, svaki drugi dan prebacujem sa jednog mjesta na drugo, i pricesto prelistam, ali jarane moj nema da fali ili da ljepilo popusta i slicno. Sveti to itekako znas samo kao stosam vec rekao iz samo tebi znanih razloga nezelis da priznas.
|
 |
|
Going-Going
Senior Member

Serbia
1040 Posts
Member since 05/11/2001 |
|
neo_jedi
New Member

Slovenia
153 Posts
Posted - 28/11/2001 : 15:40:15
|
Da, stvarno su to popravili. Ako uzmes u ruku broj jedan i onda broj dva opazices to i sam. Trecih brojeva jos nemam, tako, da ne mogu da kazem da li je kvaliteta jos bolja. A sto se tice SD, nabavi si novo izdanje Ludensa i videces kakvi trebaju da ubuduce budu stripovi. Ludens ima sada bolji papir i bolje korice nego SD.
----- Do not follow where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.
|
 |
|
KOLEKCIONAR
Senior Member

USA
1976 Posts
Posted - 28/11/2001 : 15:49:04
|
Od srca bi volio dasi upravu GOING-GOING, jer imam visoko misljenje o VANINIJU kao izdavackoj kuci. Pogotovu sto su stavili godinu,mjesec i cak dan izlaska u prodaju, dok se DNEVNIK NIJE GODINAMA UDOSTOIO DA STAVI GODINU IZDAVANJA STRIPOVA. I hajde ti danas nekome dokazi daje ZAGOR ZS br.13 izasao '68 ili bilo koi br. sve do skoro br. 300. Zbog toga sam i rijesio da necu skupljati nikakva izdanja od vaninija dok zaista nesto ne ucine sa ljepilom. Rikna me uopste nezanima, stavise cak mise i svidja to sarenilo, ima neku ipak svoju car.
|
 |
|
KOLEKCIONAR
Senior Member

USA
1976 Posts
Posted - 28/11/2001 : 16:01:35
|
Toje zaista novost NEO-JEDI, ali nebi bilo lose ipak pricekati neko vrijeme, i slobodnaje radila u pocetku (extra zagor) na dobrom papiru pasu ga ipak promijenili nekoliko puta, i sada imaju tamni papir. Takodje su i naslovnice izgubile onu prvu vrijednost, nisu vise kao iz prve polovine izdatih brojeva. Jos je rano za LUDENSA govoriti. Jer bar stose iskustva oko stripova na nasim prostorima tice, tusmo ipak malo nesigurni.
|
 |
|
neo_jedi
New Member

Slovenia
153 Posts
Posted - 28/11/2001 : 16:21:00
|
Slazem se sa tobom. Tek kada ce Ludens i Vannini izdavati stripove vise godina, cemo moci da podamo realnu ocjenu. Ali moras da priznajes, da stvari idu na bolje. Vannini poboljsava kvalitetu i izdava vec treci mjesec. Ludens je dobro kvalitetu stripova jos poboljsao, ali ce mu trebati jos neko vrijeme, da normalno zazivi i pocne sa mjesecnim izdavanjem.
|
 |
|
murdo
Senior Member

.jpg)
Christmas Island
1017 Posts
Member since 24/07/2002 |
|
Tomek
Advanced Member