forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Seinfeldova "enketa" ;-)))))
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 01/09/2002 : 01:47:55  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
1.Ne.
2.Prije 10-ak godina sam na to pomišljao.
3.Drugi su mi ih bacali, neke su mi ukrali, neke sam puno, puno kasnije odlucio ponovo sakupiti.
4.Skupljam da bih citao i da bih imao. Ne mislim ih prodavati.
5.Ne bih placao nekakve astronomske cijene.
I mene ponekad ponese kolekcionarska groznica, ali u blažem opsegu.

Go to Top of Page

djnd
Junior Member

Fed Rep Yugoslavia
485 Posts

Member since 20/12/2001

Posted - 01/09/2002 : 01:56:43  Show Profile Show Extended Profile  Send djnd a Private Message
Eto, vreme cini cuda.Zagor bas ovih dana rasprodaje kolekciju iako je ovde tvrdio suprotno.Sigurno cu i ja za par godina slediti njegov primer ...

Hu Ju gona kol?
Go to Top of Page

konspirator
Starting Member

57 Posts

Member since 01/09/2002

Posted - 01/09/2002 : 04:36:20  Show Profile Show Extended Profile  Send konspirator a Private Message
1. Ne
2. Da. Vise puta. To je moja zivotna prica. Prvi put sa 15 godina kad sam razdavao na desetine ZS i LMS. Posle toga, posto sam se dosta selio, uvek mi se nesto gubilo (ili sam opet davao, ili mi je neko maznjavao, itd..)Sada imam 30. (godina ne stripova).
3. Da. u ovih 25 godina citanja, to se desilo sigurno 5-6 puta.
4. Skupljao sam Alan Fordove, ali nakon sto sam rasturio i tu kolekciju (izmedju ostalog i prvi broj izasao u ex-YU - zbog toga se iskreno kajem - ) trajno sam izgubio volju za kolekcionarstvom, bar kada su stripovi u pitanju. (Jebi ga, da me je mama podrzala u skupljanju, umesto sto su joj stripovi bili uvek neprijatelj br.1, mozda do svega toga i ne bi doslo. Zato vodite racuna oko vaspitanja vase dece.) Sada imam nekih 50-tak AF, jer ne bih podneo da nemam nijednog u blizini. Zbog svega toga mislim da je net zlato za nas stare nostalgicare. Onaj ko je rodjen izmedju 1960 - 1980, a nije pretrpeo nikakav uticaj ZS, LMS ili AF mora biti kompletni kreten. Stripove nikad nisam prodavao.
5.Ne (15 DM max.)

offtopic: (ovo sam pitanje postavio i na nekim drugim mestima): da li je neko od clanova foruma iz Varazdina? Tamo sam ziveo 1977 - 1981, dok nisam presao u Srbiju. Bile su to zlatne godine stripa. (bar ih tako ja vidim). Voleo bih da saznam nesto o par likova s kojima sam isao u skolu, prva dva razreda, ili o deci s kojom sam se igrao po naselju Banfica. (Skola se zvala Ivo Lola Ribar. Tada smo govorili bivsa skola Marija Terezija, a sada je sigurno skola Marija Terezija, bivsa Ivo Lola Ribar.). Hvala. Ispada da i nisam neki "konspirator". Ali dobro mi zvuci.

Edited by - konspirator on 2002/09/01 04:42:21
Go to Top of Page

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 01/09/2002 : 10:47:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message
quote:

1.Da li vam nekada stripovi smetaju?
2.Jeste li ikada mislili ovaj nivo sam prevazisao sada cu ih sve baciti ili raspodjeliti ili prodati okorjelim kolekcionarima?
3.Da li ste ikada ustvari bacili stripove ili podjelili pa onda sve iz pocetka poceli skupljati i udarati se u glavu zbog te greske? (naravno oni koji su sve ostavili za vreme rata s ne broje jer to nije nicija greska osim kretena nacionalista )
4.Da li sve skupljate da bi ste imali ili da bi ste procitali?Da li mislite ikada prodati stripove ili ih mozda cuvati za sledecu generaciju?
5.Da li ste ikada platili astronomske cijene za strip z

Zasto ovo pitam z pa zato jer meni nekada stripovi dosade jednom sam ih sve raspodjelio (oko 1300 ZS i LMS) pa ponovo poceo olé! I danas znaju da mi dosade pa ih malo ostavim za mesec dva.
Sada skupljam sve da bih procitao ali nekada me uzme kolekcionarska groznica pa pokupujem sve zivo.Mislim da nikada necu prodati sve stripove radije cu ih podjelti djeci jer znas sta kazu history repeats itself :-))) a jednom sam platio 300DM za zagora ZS 39 samo da bi ga imao duplo (kolekcionarska groznica you know J)

1. Ne.
2. Još ne...
3. Jednom sam bacio oko 700 stripova, a par godina nakon toga malo su koji "cistili" kucu i bacili daljnjih 600 stripova koji su se nataložili u mojoj kuci nakon bacanja onih prvih 700. Medu bacenim stripovima bili su zagorov "Zlatni mac", svi Ken Parkeri, Džudasi, a da druge i ne nabrajam. Još uvijek se tucem u glavu...
4. Jednostavno sam poput hrcka - sve skupljam.
5. Najviše što sam platio za neki strip je 150 kuna za jedan strip album Gastona. U buducnosti definitivno planiram probiti tu granicu.
P.S. Seinfelde svaka cast na anketi.

And I must be an acrobat to talk like this and act like that...
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 01/09/2002 : 11:37:52  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message
1. Smeta mi ponekad sto ne znam kako da poslozim tu hrpu a da mi soba izgleda koliko - toliko uredno...
2. Ne, ali moji misle da sam podjetinjio kada sam još na tom nivou...What the hell...
3. Nazalost Da...gomila tzv. prijatelja se nacitala mojih stripova...a pored mnostva neprezaljenih stvari mozda mi je ipak najteze pao gubitak cijele kolekcije Asterixovih zabavnika - koja je šaptom pala uruke jedne "osobe" koju sam smatrao prijateljem
4. U principu da bi citao...nikad prodaja,cak ni duplih jedino razmjena za neki drugi strip...Svoje necakinje pokusavam nauciti da vole strip i da ga cuvaju - tako da se nadam da ce one jednog dana naslijediti moju kolekciju...
5. U principu nisam...
---------------------------
E moj Seinfelde, da ti stripovi ne dosade moras imati raznoliku kolekciju a ne samo ZS LMS - pri tome mislim na Stripoteke, bisere, Alan Fordove, itd.
kada se malo umoriš jedne vrste junaka - švrljaš po drugima - UUPS! eto tako sam otkrio tajnu PERPETUUM MOBILEA, koju sam otkrio još kao klinjo...

I Realised Fear One Morning,
To The Blare Of The Fox Hunters Sound,
When They're All Chasing After Poor Bloody Fox,
It's Safer To Dress Like The Hound!
Go to Top of Page

Witchblade
Senior Member

Croatia
2754 Posts

Member since 22/07/2002

Posted - 01/09/2002 : 18:00:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Witchblade a Private Message
1. Da, uzasno me smeta sto ih nemam ni priblizno dovoljno
2. Ne (tudje hocu, svoje ne dam)
3. Ne; doduse, neke su mi maznuli i sad ih ceka uzasna sudbina u paklu (ako ih se ja prije ne docepam)
4. I jedno i drugo. Ne vjerujem da bih ikada prodao, osim da se spasim od gladi (znaci, ostavljam za juniora ili juniorku)
5. Od studentskog dzeparca? Namjeravam svakako, ali tek kad se zaposlim.
Go to Top of Page

mephisto_III
Senior Member

Germany
2168 Posts

Member since 24/07/2002

Posted - 10/01/2003 : 05:47:00  Show Profile Show Extended Profile  Send mephisto_III an ICQ Message  Send mephisto_III a Private Message
kasnije...

Go to Top of Page

shareef
Junior Member

Saudi Arabia
412 Posts

Member since 06/01/2003

Posted - 10/01/2003 : 11:43:26  Show Profile Show Extended Profile  Send shareef a Private Message
1.nikada mi nisu i nece dosaditi
2.ne
3.ne
4.nikada necu prodat stripove,ako bude opci potop ponjet cu ih sve na noinu arku
5.jesam,i sada to radim
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 10/01/2003 : 18:06:24  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Vidi ti mephista on vraca sve topice iz mrtvih nakon godinu dana :-))).
Sad znamo ko je poceo prvi s anketama ;-))))!
Go to Top of Page

mephisto_III
Senior Member

Germany
2168 Posts

Member since 24/07/2002

Posted - 10/01/2003 : 19:38:27  Show Profile Show Extended Profile  Send mephisto_III an ICQ Message  Send mephisto_III a Private Message
quote:
Originally posted by seinfeld

Vidi ti mephista on vraca sve topice iz mrtvih nakon godinu dana :-))).
Sad znamo ko je poceo prvi s anketama ;-))))!

Interesantan topic.
Cestitam.

Go to Top of Page

Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 10/01/2003 : 22:26:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit Maximuss's Homepage  Send Maximuss a Private Message
quote:

2.Jeste li ikada mislili ovaj nivo sam prevazisao sada cu ih sve baciti ili raspodjeliti ili prodati okorjelim kolekcionarima?
3.Da li ste ikada ustvari bacili stripove ili podjelili pa onda sve iz pocetka poceli skupljati i udarati se u glavu zbog te greske? (naravno oni koji su sve ostavili za vreme rata s ne broje jer to nije nicija greska osim kretena nacionalista )
4.Da li sve skupljate da bi ste imali ili da bi ste procitali?Da li mislite ikada prodati stripove ili ih mozda cuvati za sledecu generaciju?
5.Da li ste ikada platili astronomske cijene za strip z

Zasto ovo pitam z pa zato jer meni nekada stripovi dosade jednom sam ih sve raspodjelio (oko 1300 ZS i LMS) pa ponovo poceo olé! I danas znaju da mi dosade pa ih malo ostavim za mesec dva.
Sada skupljam sve da bih procitao ali nekada me uzme kolekcionarska groznica pa pokupujem sve zivo.Mislim da nikada necu prodati sve stripove radije cu ih podjelti djeci jer znas sta kazu history repeats itself :-))) a jednom sam platio 300DM za zagora ZS 39 samo da bi ga imao duplo (kolekcionarska groznica you know J)

1. Smeta mi jedino manjak polica u stanu!
2. Nikad nisam, a i necu!
3. To sam napravio sa gomilom Mikija Mausa, Paja Patkova i ostalih sl. stripova. Podijelio djeci da gustaju. To me nije bilo briga tad,a ni sad, ali sam hrpetinu Zagora podijelio i to ne mogu prezalit. Jest da mi Zagor nije vise ono sto mi je nekad znacio, ali bih ga volio opet imat bas iz razloga sto mi je nekad bio glavni. 2 puta mi je moja draga majka podivljala zbog skole i ucenja, kao nista ne ucis- samo citas stripove i igras kompjuter, pa mi je iskidala HRPETINU stripova. Od toga kolekciju albuma Maurovica, Spirua, Gastona, male Marvele i 30-tak americkih stripova. Bio sam premali da joj se oduprem, pa imam traume jos dan danas zbog toga! ARGH!
4. Skupljam da bih imao, ali ih procitam milion puta. Mnoge kupim samo da bih procitao, pa ostanu i ako mi se ne svide. Neki mi se svide par godina kasnije. Neki mi se i zgade, ali su svi uredno slozeni i neka ih!
5. Jesam, vrag me odnio! A i More Comics isto! Jebiga, kad ne mogu odolit!

Go to Top of Page

miha
Advanced Member

3628 Posts

Member since 05/05/2003

Posted - 17/05/2003 : 22:47:30  Show Profile Show Extended Profile  Send miha a Private Message
Da, da, da, da, da.
Go to Top of Page

Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 17/05/2003 : 23:22:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Maximuss's Homepage  Send Maximuss a Private Message
quote:

5.Da li ste ikada platili astronomske cijene za strip

1. Ne
2. Ne
3. Ne, ali mi je mama jednom masakrirala hrpetinu...
4. Da bi procitao, a zatim i imao i ne mislim ih prodavati.
5. Da

Go to Top of Page

Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 17/05/2003 : 23:31:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit Maximuss's Homepage  Send Maximuss a Private Message
Gle mi moju davno izgubljenu bebicu gore! :(

Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 18/05/2003 : 00:40:45  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Cudi me da ja na ovu anketu nisam odgovorio, premda sam tada bio na forumu... Dakle.
1. Da
2. Da
3. Da
4. Oba
5. Da
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 18/05/2003 : 00:53:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
quote:
Originally posted by Maximuss

Gle mi moju davno izgubljenu bebicu gore! :(

Pa beba je do sada vec odrasla...
Go to Top of Page

Tomek
Advanced Member

Croatia
3857 Posts

Member since 16/03/2002

Posted - 18/05/2003 : 01:03:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Tomek a Private Message
daj minimuse vrati bebicu!!
ne
ne
ne
za citanje, cuvam
ajmo rec

Hajduk živi vjecno
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17907 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 18/05/2003 : 02:02:44  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
ovo je iz naftalina

Ja sam sam sebi legenda, mada drugima nisam!
When there's no more room in hell, the dead will walk the earth.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 18/05/2003 : 04:33:27  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Nema veze, bas je dobar topic... kamo srece da imamo vise takvih
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 18/05/2003 : 20:37:06  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Od sada svaki topic pocinje s seinfeld ;-))))!

I'm the hand up Mona Lisa's skirt. I'm a surprise. They don't see me coming: that's what you're missing.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 19/05/2003 : 02:32:33  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Ja nemam nista protic... Dakle, Seinfeld, sta cekas, smisljaj nove zanimljive teme i postavljaj nove topice... mi cekamo
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 19/05/2003 : 11:18:44  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Nemam vremena sada ---dp---,ispiti,a onda dolazi ljetni odmor...Mozda na jesen ;-).
A dotle potrudite se da bude dobrih topica!

I'm the hand up Mona Lisa's skirt. I'm a surprise. They don't see me coming: that's what you're missing.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 20/05/2003 : 05:32:50  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
OK... onda, srecno na ispitima... i lep provod tokom leta
Go to Top of Page

Verfalk2003
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4761 Posts

Member since 19/05/2003

Posted - 20/05/2003 : 09:08:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit Verfalk2003's Homepage  Send Verfalk2003 a Private Message
Ja svoje nikad nisam želio prodati. A izgubio sam ih... Preko stotinu, mislim. Najviše koliko sam platio je 3,5 km cca.14 kn.
Go to Top of Page

nocni cuk
Average Member

Croatia
790 Posts

Member since 22/09/2002

Posted - 20/05/2003 : 10:56:30  Show Profile Show Extended Profile  Send nocni cuk a Private Message
1. Ne smetaju mi stripovi kao stripovi vec vise u fizickom smislu jer neznam vise gdje da ih smjestim. Mozda bi ih trebalo pokapati!
2. Ne cini mi se da sam prevazisao taj nivo jer imam strpljenja citati sve od djecje lektire do znanstvenih radova. Jedino mi se cini da su mi neke Blekove epizode sada manje uzbudljive nego kada sam ih prvi puta citao, kao mulac, s 15-ak godina.
3. Stripove nisam nikada bacao kao i vecinu ostalih stvari koje me okruzuju i drage su mi. Istina je da sam dio bio podijelio a dio sam nedavno zajedno s sinom Nikolom pronasao na tavanu! Nikad nisam prodao niti jedan strip, niti necu. Radije cu ih pokloniti ili pohraniti na tavanu!
4. Ja i Nikola skupljamo stripove prvenstveno da bi ih on imao kasnije. Za sada smo procitali mozda 20-tak posto, ali zivot je dug!
Sto cu raditi kada budem u penziji!
5. Nisam, radije kupim veci broj stripova za manju prosjecnu cijenu.

Obozavam modelirati prirodu, ona ionako svakodnevno modelira mene.
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000