Author |
Topic |
Gaston
stripovi.com suradnik
Croatia
5935 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 02/01/2005 : 16:23:15
|
Evo još jednom teksta kojeg sam napisao kao rezime ovogodišnje Makarske:
Namjerno sam pricekao da prode par dana pa da tek onda napišem jedan iole objektivan tekst o svemu onome što se dogadalo proteklog vikenda u Makarskoj.
Prije svega želim se zahvaliti svima vama koji ste došli i svojom posjetom uvelicali ovaj sastanak. Takoder, želio bih pozdraviti i sve one koji su željeli doci ali zbog objektivnih razloga nisu bili u mogucnosti. Iskreno, nadam se da ste bili zadovoljni s onim što ste radili ovdje, a ukoliko niste – žao mi je. Potrudit cemo se da bude bolje iduci put.
Ono što mi je bilo posebno žao tijekom prošlog vikenda je cinjenica da se puno ljudi moralo vracati kuci vec u subotu poslijepodne ili navecer što je dovelo do promjena plana i partyja u petak navecer umjesto u subotu. Naravno, takva stvar je dovela do kontraproduktivnog efekta da je vrhunac svega bio u petak umjesto u subotu ali što se može. Ne živimo u savršenom svijetu.
Želio bih posebno naglasiti da je ovo definitivno posljednji sastanak koji se održao na ovaj nacin i uz ovakav koncept. Naime, moji planovi za buduca druženja su malo drugaciji i bit ce vezani za vikend od petka do nedjelje, a na njima ce zasigurno gostovati i eminentni strip autori te izdavaci. O kojem terminu ce se raditi i koji ce strip autori biti u igri zaista ne znam ali to trenutno i nije najvažnija tema. Bit ce vremena za razmišljati o tome. Samo da nas zdravlje posluži…
Sam koncept (eventualnih) buducih sastanaka bit ce sacinjen od tri reda zabave i užitka te jednog reda ozbiljnih strip tema. Naime, cilj mi je približiti strip autore samoj publici ali ne na nacin da jedni sjede na jednoj, a drugi na drugoj strani pa udari po pitanjima. Nipošto! Ono što ja želim je da to druženje bude zajednicko tijekom cijelog vikenda (uz puno hrane, pica, dobre muzike i zabave) gdje bi se izmjenjivali ozbiljni i neozbiljni momenti, gdje bi s autorima mogli raspravljati i o temama tipa «da li bolji nogomet igra Brazil ili Argentina», a ne samo slušati stereotipna pitanja i stereotipne odgovore. Dakle, ono što ja želim je stvoriti jednu strip obitelj koja ce afirmirati strip na svakom mogucem koraku i ZABAVLJATI SE!!!
Za vašu informaciju, vec ovaj sastanak je pobudio velike interese medija, a dolaskom razlicitih strip autora taj interes bi bio još nemjerljivo veci! Nadalje, vjerujem da vec sada postoji mogucnost realizacije i objavljivanja jednog strip prirucnika u formi knjige u kojoj bi se našli razliciti eseji vec objavljeni na siteu, recenzije odredenih epizoda razlicitih junaka te na kraju i usporedni popisi kojih vec sada ima jako jako puno. Mišljenja sam da bi 500 primjeraka takvog prirucnika bilo bez problema rasprodano. Možda cak i 1000.
Razmišljajuci tako o svemu ovome, postao sam svjestan da ce i sam datum sastanka morati doživjeti odredene promjene i uklopiti se tamo negdje gdje bi svima bio adekvatan. Ovako na brzinu, mislim da ce najbolja (i jedina moguca) opcija biti svibanj / maj. Naime, tada turisticka sezona ovdje još uvijek nije u punom jeku, a more je vec dovoljno toplo da se možemo i okupati!
Iskreno, ne vjerujem da je realna opcija da vec za 5 mjeseci napravimo 3. sastanak tako da postoji mogucnost da 2005. godina ne bude stripovski obilježena u Makarskoj. Takoder, ono što mi je žao primjetiti je da odredenim clanovima ovog foruma druženje jednostavno nije na prvom mjestu. Stripovi – da, kolekcionarstvo – da, razmjena postova – da, ali druženje s ljudima od krvi i mesa – ne. Zbog cega je to tako ja zaista ne znam ali ono što zasigurno znam je da cu dati sve od sebe da ova makarska druženja postanu nešto tradicionalno i nešto što ima smisla!
Na kraju, nemojte misliti da mi nije jasno da cu se suociti s mnoštvom problema pri uvodenju svega ovoga u život ali vjerujte mi da cu dati sve od sebe da u tome i uspijem pa makar morao ici po Europi i otimati strip autore na dva dana!
Naravno, sve ideje, sugestije i pomoci su dobrodošle!
Živili!!!
Sve u svemu, ono što bih molio od vas su ideje i sugestije vezano za sve ovo o cemu sam ovdje pricao. Što bi po vama bio nekakav idealan sastanak stripofila? Kako vi to zamišljate i što biste tada najviše voljeli raditi? Naravno, mnoštvo ideja vec se nalazi u mojoj glavi ali volio bih cuti i vaše mišljenje. Dakle, bilo kakve sugestije vezane za mjesto i vijeme dogadanja, za nekakve akcije oko eventualne izrade odredenih publikacija, promocije mladih autora, promocije vec izdanih stripova, nagradne igre, pijanke...
Hvala unaprijed!
And I must be an acrobat to talk like this and act like that...
|
|
pepopepic
Average Member
Croatia
953 Posts
Member since 08/12/2004 |
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
Posted - 02/01/2005 : 16:39:29
|
jebi ga meni u ovom trenu na poslu nakon ng na pamet samo pada ideja da nekako dovucemo drunu il jedno 15-20 njenih dvojnica
|
|
|
Gaston
stripovi.com suradnik
Croatia
5935 Posts
|
dobricina
Advanced Member
Croatia
4507 Posts
Member since 02/09/2004 |
Posted - 02/01/2005 : 17:09:57
|
quote: Originally posted by Toninho
jebi ga meni u ovom trenu na poslu nakon ng na pamet samo pada ideja da nekako dovucemo drunu il jedno 15-20 njenih dvojnica
Neka ih bude i više (dobricina rezervira tri komada)! Glasam ZA!
_____________________________________________________________________________ Krstarim mrezom zlocina, radim red i tjeram pravdu! dobricina pomaze kad se najmanje nadas! |
|
|
dobricina
Advanced Member
Croatia
4507 Posts
Posted - 02/01/2005 : 17:11:51
|
quote: Originally posted by Gaston
I Druuuuuna je dobar pocetak za sugestije.
Dobar pocetak odmah treba i dobro zaliti! Prijedlog br.2 - vec spomenut od strane dobricine - sljedeci CRŠ ili nešto slicno treba napraviti takodjer negdje na obali Adriatica....
_____________________________________________________________________________ Krstarim mrezom zlocina, radim red i tjeram pravdu! dobricina pomaze kad se najmanje nadas! |
|
|
Heyoka
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4913 Posts
Member since 01/11/2001 |
Posted - 02/01/2005 : 17:18:34
|
Mogli bismo u Bangkok. Baš sam procitao zanimljiv tekst u Danima...
A možemo i do Ukrajine da bismo došli do onih pravih Ukrajinki, a ne škartova koje nama šalju. Velika je vjerovatnoca da ce se Ukrajinka koju ste pokupili u BiH ili Hrvatskoj pokvariti dok dode do vas (šifra: Olena Popik).
"...nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stecak na kome Bosanac kleci i moli. Na kom je prikazan kao sužanj." M.Krleža
|
|
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
|
Gaston
stripovi.com suradnik
Croatia
5935 Posts
Posted - 02/01/2005 : 17:45:32
|
Osim Druune i ukrajinki, pada li ikome išta više na pamet? Bilo šta? Bloket možda?
And I must be an acrobat to talk like this and act like that... |
|
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
Posted - 02/01/2005 : 18:06:07
|
aj kad si baš navalija napravit okrugli stol na temu " Strip - procvat il samo lagani trzaj - zaglupljivanje il osma umjetnost - zašto su današnji stripovi ipak skupi ( mislim znam al nek se prica )- etc ...
e sad priko svojih veza svako od nas dovuc buljuk novinara i naci par žešcih koji bi se tamo dobro dovatili i onda da neko hrabriji od nas demonstrira s drunom kako to rade pravi ljubitelji stripa ( žene fanovi nek same odluce šta i kako )
to mislim za Dalmaciju jer pretpostavljam da je svega toga vec bilo ( ne i Drune ) u Zg . jebi ga sve metropola pojide i dobro i loše da i od bernija izmust puno stripova po užasno malim cijenama al zabranit clanovima foruma sa više od 100 postova kupovinu inace bi covjek propao i druna eto
|
|
|
Gaston
stripovi.com suradnik
Croatia
5935 Posts
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
Posted - 02/01/2005 : 18:32:48
|
priznaj da ti se svidilo samo ono sa drunom samo ti sanjaj i ne pomišljaj da nadeš nekog ko ce obradit stripove na bolesni popust za tebe to cu ja uradit
htjeli mi ili ne triba i dovuc koju " poznatu " osobu koja cita romane i to nekog ko ide u gloriju story a još kad bi bija za Arenu e onda bi vec tražili postotak od Bernija u romanima i druni može li on ovo drugo sredit mislim ako ne da se ne zajebajem više sa prijedlozima |
|
|
dobricina
Advanced Member
Croatia
4507 Posts
Posted - 03/01/2005 : 00:28:26
|
Mislim, Druuna je monument bez premca ali ne smijemo zaboraviti ni Ket Klou.... :))) Prije svega predlozio bih da se uvertira strip druzenja odrzi negdje na lickoj ili gorskokotarskoj janjetini, jedan vikend po dogovoru! :))
|
|
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 03/01/2005 : 00:57:14
|
mislim da je neka tromedja izmedju srbije, hrvatske i bosne najbolje resenje. predlozi?
Double the powder and shorten the fuse!!! |
|
|
dobricina
Advanced Member
Croatia
4507 Posts
Posted - 03/01/2005 : 01:06:20
|
Brcko!!! Eto! Najbolje rjesenje!
|
|
CortoMaltese
Average Member
Croatia
792 Posts
Member since 16/03/2003 |
|
dobricina
Advanced Member
Croatia
4507 Posts
Posted - 03/01/2005 : 01:08:58
|
PA eto! Kad na tromedji nema niceg zanimljivog a ovo je lijepo posebno odvojen distrikt! :)
|
|
Gaston
stripovi.com suradnik
Croatia
5935 Posts
Posted - 03/01/2005 : 11:46:47
|
Ako je organizacija moja onda kao mjesto samo Makarska dolazi u obzir. S druge strane, ukoliko netko ima želje organizaciju preuzeti u svoje ruke (a to bi bilo fantasticno, da i ja negdje odem malo u goste!!!) onda podržavam bilo koju drugu lokaciju (Šid, Brcko, Surdulica, Prilep, Donji Miholjac, Gornji Vakuf, Beltinci, Bijelo Polje, Požarevac - sve igra!)!
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 03/01/2005 : 12:41:42
|
Ja sam ZA! A ujedno cu u maju imati vozacku dozvolu, tako da cu moci i ja doci!!!!!
Stara Vienna dobro ime ima, lijepo ime koje znaju svi, al' djevojke na ulicama nicemu ne vrijede, i kriplovi su cesta i svakodnevna stvar, rekoh spasi Bože Österreich |
|
|
Gaston
stripovi.com suradnik
Croatia
5935 Posts
Posted - 03/01/2005 : 13:20:52
|
Bilo bi lijepo da stignu od vas i nekakve nove ideje koje bi obogatile sastanak.
|
|
Thommo
stripovi.com suradnik
Croatia
1255 Posts
Member since 01/09/2003 |
Posted - 03/01/2005 : 15:02:20
|
Ovaj prirucnik, sa pojedinim tekstovima sa site-a, ti je dobra ideja! A sto se sastanka tice, ja sam za to da bude na moru! Maj se cini idealno vrijeme...
** Thommo was here! ** |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 03/01/2005 : 17:23:14
|
Sugestije zavise od onoga što želimo da postignemo. AKo nam je cilj "samo" dobro druženje izmedu stripofila, i sada i autora stripova, to je barem lako postici, i dosadašnja formula je više nego uspešna.
Ako hocemo i da nešto promovišemo, onda treba videti šta (knjiga tekstova, mladi autori, neko specificno strip izdanje, strip uopšte), i razraditi strategiju.
Ako hocemo da u stvari sa sastanka izademo sa nekim zakljuccima u vezi stripa, bilo to vezano za strip uopšte, za strip u post YU državama, za izdavaštvo, opet druga prica - treba organizovati razne panele, diskusije, izlaganja, radne grupe, i tako to.
A ako hocemo sve to zajedno (a stice se dojam da je tako), onda treba razmišljati kako sve to ukombinovati.
Prvi deo znamo, to smo apsolvirali, neki vec dva puta.
Drugi deo, promocija, može da se vrši tako što ce neko iole poznat i van naših stripovskih krugova da prica o toj knjizi/stripu/publikaciji/whatever i tako popularizuje to i van naših krugova. Za Srbiju mi recimo odmah pada na pamet ovde solidno poznati mladi glumac i beogradska faca Stefan Kapicic, koji je veliki strip fan i ima nekih 10.000 stripova. Da smo u Beogradu, pozvao bih ga da ucestvuje, i to ce garantovano zainteresovati medije, pa makar ti mediji bili i "Glorija" (srpski lifestyle magazin - šta god to bilo). Verovatno i u Hrvatskoj ima nekog takvog. Klasicna promocija, a i da upoznamo neke od poznatijih geekova. ;)
E sad, ono u vezi cega smo se zezali na prethodnom sastanku, ali što bi moglo da bude interesantno - diskusije. I tu ne mislim na predavanja tipa dode Macan i održi predavanje o scenariju - nego stvarno diskusije. U zavisnosti od teme, ili temA, može da se održi neko uvodno izlaganje (opet zezanje sa prošlog sastanka - izade globinjo i održi petominutno predavanje na temu "Zagor posle Ferrija: propast ili preporod?", ili nešto slicno tome), a onda pocnu diskusije medu ucesnicima, sa jednim ili dva "moderatora diskusija" po grupi. Zakljcci do kojih se dode se prezentuju a kraju skupa, i eventualno mogu i da završe na sajtu, ili u nekoj publikaciji, ili...
Ili da uradimo ono što predlažem vec godinama, da napravimo NGO za promociju stripa, i da to bude osnivacka skupština, i ujedno i prvi anualni sastanak.
I tako.
Mada, kako ovo pišem, deluje mi jezivo komplikovano...
-- "The sphinx. That has tits, right?" |
|
|
MAGIC
stripovi.com suradnik
Lebanon
3341 Posts
Member since 12/11/2001 |
Posted - 03/01/2005 : 17:56:01
|
quote: Originally posted by Gaston
Ako je organizacija moja onda kao mjesto samo Makarska dolazi u obzir. S druge strane, ukoliko netko ima želje organizaciju preuzeti u svoje ruke (a to bi bilo fantasticno, da i ja negdje odem malo u goste!!!) onda podržavam bilo koju drugu lokaciju (Šid, Brcko, Surdulica, Prilep, Donji Miholjac, Gornji Vakuf, Beltinci, Bijelo Polje, Požarevac - sve igra!)!
ovaj, fala lepo ja bi na more...
Tisina je Izvor. Pokret je Svet. Promena je Sve. |
|
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 03/01/2005 : 17:57:03
|
Evo ovako,najbolje bi bilo da dodu Kirkman,Moore,Adlard i Ottley to bi bio team up godine ;-))).
"Come along, follow me as I lead through the darkness As I provide just enough spark, that we need to proceed" |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
Posted - 03/01/2005 : 18:27:48
|
quote: Originally posted by MAGIC ovaj, fala lepo ja bi na more...
jebeš more,ja bi snig
...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše... DRUKALI SMO ZA HAJDUKA,MLADOST,STAROST,ŽIVOT CILI! |
|
|
DusMan
Advanced Member
5067 Posts
Member since 12/11/2001 |
Posted - 03/01/2005 : 20:15:44
|
quote: Originally posted by Djole
Ili da uradimo ono što predlažem vec godinama, da napravimo NGO za promociju stripa, i da to bude osnivacka skupština, i ujedno i prvi anualni sastanak.
To je u Srbiji barem lako uraditi. Mogli bismo. Podrzavam.
"Ribe se pale samo na hardcover izdanja u boji, a ne na nekakve crno bijele gluposti na losem papiru." - VJ |
|
|
Topic |
|