Author |
Topic |
Pavel
Senior Member
Croatia
1233 Posts
Member since 25/08/2005 |
Posted - 01/12/2005 : 13:52:44
|
quote: Originally posted by DeeCay
Zar ce Texovi biti skuplji od Libellusovih giganata??? Ajde Bernie, pa barem si ti veliki izdavac pa takovu cijenu...
Wealth beyond measure, outlander...
To nisu giganti nego specijali kao oni što su izlazili po kioscima (Dylan,Zagor a jedno vrijeme i Martin i Nathan).Kod Texa nema specijala za razliku od Martina i Dylana ! Bolje bi bilo da objavljuju redovne brojeve cešce... |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 01/12/2005 : 15:05:36
|
Pavel, znam ja to da su specijalci. Ali, giganti imaju isti broj strana i još su A4 i HC i izdavat ce ih slabiji izdavaci pa ipak stoje manje od ovih Texonea...
Wealth beyond measure, outlander... |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7808 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 01/12/2005 : 15:17:02
|
ne znam, koliko kod sam sretan zbog ta dva nova texonea, toliko sam i razocaran jer je, za mene i naše prilike, ona cijena prevelika. |
|
|
Pavel
Senior Member
Croatia
1233 Posts
Member since 25/08/2005 |
Posted - 01/12/2005 : 16:24:29
|
quote: Originally posted by DeeCay
Pavel, znam ja to da su specijalci. Ali, giganti imaju isti broj strana i još su A4 i HC i izdavat ce ih slabiji izdavaci pa ipak stoje manje od ovih Texonea...
Wealth beyond measure, outlander...
Sorry,dvaput sam poslao isti post kad jedna tema ima dva topica.Možda sam dosadan.Volim Texa ali ne znam koliko smisla ima izdavati skupa specijalna izdanja u HC-u kada prakticki ne postoji redovno izdanje. Doduše postoji ali... Zato rogoborim oko vrste...
|
|
|
edvin
Senior Member
Croatia
1297 Posts
Member since 06/10/2002 |
|
mike
Senior Member
Slovenia
2848 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 01/12/2005 : 18:28:30
|
quote: Originally posted by I like girlz
ne znam, koliko kod sam sretan zbog ta dva nova texonea, toliko sam i razocaran jer je, za mene i naše prilike, ona cijena prevelika.
dakako, pa skoro svako Bernardovo izdanje sadrzi zamjetni porez na nas budale.....Sad svi oni s bezveznim kritikama na Libellusova izdanja mogu napokon prestati , jer se ekipa stvarno trudi svim silama da samo ostane na pozitivnoj nuli i nista preko toga....razlika je ocita, da bar imam milijardu kuna da investiram u Libellus a tu je jos i priprema i briga oko svakog stripa o kojoj ostali izdavaci, veliki nakladom a mali u dusi, mogu samo sanjati...
Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29357 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 01/12/2005 : 20:36:05
|
Nema potrebe za ovom raspravom. Bernard ipak zaradjuje za kruh od izdavastva i radi taj posao najbolje sto moze i napravio je puno za strip scenu u HR, a i sire, i ne moze se usporedjivati sa Libellusom, nije fer, nismo u istim pozicijama. I Libellus mu duguje veliku zahvalnost na pomoci koju nam je pruzio na pocetku, savjetima i prijedlozima, pa i sada, sa Marti gigantima koje ne bi mogli raditi da nam on to nije dozvolio.
Sto se cijene tice, postoje razlozi zasto je ona tolika i to je u principu realna cijena... Mi bi htjeli da ona bude manja i nadam se da cemo u tome i uspjeti, ali to je druga prica.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
edvin
Senior Member
Croatia
1297 Posts
Posted - 02/12/2005 : 10:19:58
|
Apsolutno, treba istaknuti da bez obzira na cijene, baviti se izdavaštvom profesionalno i iz hobija, nije za usporedivanje. Predložio bi da se i More Comicsu donira novac u cilju sniženja cijena! Unaprijed hvala. |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7808 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 02/12/2005 : 14:45:51
|
quote: Originally posted by edvin
Predložio bi da se i More Comicsu donira novac u cilju sniženja cijena! Unaprijed hvala.
|
|
|
jetset
Junior Member
Croatia
390 Posts
Member since 23/06/2005 |
Posted - 02/12/2005 : 17:58:55
|
da treba otvorit jedan žiro racun za siromašne i gladne strip izdavace,kad cifra stigne do milijunceka onda budu prestali izdavat hc
živio sc,dolje hc |
|
|
Ned Mace
stripovi.com suradnik
Croatia
638 Posts
Member since 28/12/2002 |
Posted - 02/12/2005 : 19:58:00
|
quote: Originally posted by jetset
da treba otvorit jedan žiro racun za siromašne i gladne strip izdavace,kad cifra stigne do milijunceka onda budu prestali izdavat hc
živio sc,dolje hc
Jel ti još uvijek ne shvacaš da tiraž utjece na cijenu daleko više od uveza?
Podržavam nesputani kapitalizam, rat u Iraku, slobodu naoružavanja i konzumiranja opijata. I domace strip izdavace. "There's no such thing as a free lunch!" |
|
|
edvin
Senior Member
Croatia
1297 Posts
Posted - 02/12/2005 : 22:47:51
|
A jel znate da u Francuskoj postoji zakon po kojem izdavac ne smije imati knjižaru i knjižara ne smije biti izdavac?
Isto tako postoji zakon da nitko ne smije prodavati strip po manje ili više od 5% od cijene odštampane na njemu, a svi stripovi, ukljucujuci albume, imaju, naravno, odštampanu cijenu na koricama.
E u takvoj bih državi volio imati knjižaru.
|
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 02/12/2005 : 23:25:29
|
Edvine, znas li da je Francuska jedna od rijetkih zemalja u kojoj je dozvoljeno kopiranje svakog medija (DVD video, audio, cd...) kojeg si kupio i sluzi kucnoj uporabi? I tu je Francuska predvodnica zastite potrosackih prava! Ali znas li da je Francuska i zemlja u kojoj je u desetak dana spaljeno oko 4000 vozila?
ps kad ces poslati Texone i ostalo Sharkyju?
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 02/12/2005 : 23:27:14
|
quote: Originally posted by edvin [ E u takvoj bih državi volio imati knjižaru.
kao sto rekoh, pa da ti izgori
|
|
TORQUE
Senior Member
Croatia
2781 Posts
Member since 27/04/2005 |
Posted - 02/12/2005 : 23:33:22
|
quote: Originally posted by Curunir
Edvine, znas li da je Francuska jedna od rijetkih zemalja u kojoj je dozvoljeno kopiranje svakog medija (DVD video, audio, cd...) kojeg si kupio i sluzi kucnoj uporabi? I tu je Francuska predvodnica zastite potrosackih prava! Ali znas li da je Francuska i zemlja u kojoj je u desetak dana spaljeno oko 4000 vozila?
ps kad ces poslati Texone i ostalo Sharkyju?
Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees.
i kod nas je dozvoljeno zakonom pržit sve medie dok god su za vlastitu uporabu,a ne prodavanje!!1
It's going to be blood for blood and by the gallon. These are the old days, the bad days, the all-or-nothing days. They're back! |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 02/12/2005 : 23:36:20
|
jok, nije dozvoljeno! mi imamo americki zakon!...procitaj na bilo kom omotu dvda!!!!!!
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 02/12/2005 : 23:38:29
|
i daleko daleko od ovoga sto si rekao, da bude jasno, NE SMIJES NI SVOJE VLASTITE MEDIJE PRZITI KAO BACKUP, bar sto se filmova tice!!....dakako, tko je lud da se toga drzi, zakon je amoralan, ali je takav u nas na snazi.....
|
|
Spartacus
Starting Member
90 Posts
Member since 02/12/2005 |
Posted - 02/12/2005 : 23:58:21
|
A jel znate da u Francuskoj postoji zakon po kojem izdavac ne smije imati knjižaru i knjižara ne smije biti izdavac?
Isto tako postoji zakon da nitko ne smije prodavati strip po manje ili više od 5% od cijene odštampane na njemu, a svi stripovi, ukljucujuci albume, imaju, naravno, odštampanu cijenu na koricama.
Pošteno Taj je sustav ok |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 03/12/2005 : 02:28:31
|
U Francuskoj su tirazi sa vise nula, u Francuskoj postoji "strip kultura" o kojoj se prica i u skolama, kod nas ismijavaju stripove, to je sve kao za djecu... Na francuskom e-bayu mogu se nabavljati stripovi od knjizara po znatno nizim cijenama (do 50%) u odnosu na onu otisnutu na albumu, ovisi koji stripovi, ovisi kada.
quote:
Samo se strpi da HR udje u EU i eto knjizare u Parizu... |
|
|
edvin
Senior Member
Croatia
1297 Posts
Posted - 03/12/2005 : 07:22:17
|
[quote]Originally posted by Dado Na francuskom e-bayu mogu se nabavljati stripovi od knjizara po znatno nizim cijenama (do 50%) u odnosu na onu otisnutu na albumu, ovisi koji stripovi, ovisi kada. [quote]
Naravoucenje: I nad popom ima pop. Anyway, to je više u cilju zaštite malih knjižara od trgovackih lanaca i sl.
|
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 03/12/2005 : 21:54:12
|
quote: Originally posted by Dado Na francuskom e-bayu mogu se nabavljati stripovi od knjizara po znatno nizim cijenama (do 50%) u odnosu na onu otisnutu na albumu, ovisi koji stripovi, ovisi kada.
pa i Amazon ima uvijek 30% popusta u odnosu na cover price, zar ne? ahhh a gdje smo mi od svega toga....
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13122 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 03/12/2005 : 22:01:49
|
"najveci popust u odnosu na cover price je apstinencija od doticnog izdanja (dostupna i nama)"
- iz Zagortustrinog kanona za cudoredno ponašanje
ludaci su me oduvijek voljeli...a i ja njih |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Posted - 03/12/2005 : 23:30:46
|
quote: Originally posted by Curunir
quote: Originally posted by Dado Na francuskom e-bayu mogu se nabavljati stripovi od knjizara po znatno nizim cijenama (do 50%) u odnosu na onu otisnutu na albumu, ovisi koji stripovi, ovisi kada.
pa i Amazon ima uvijek 30% popusta u odnosu na cover price, zar ne? ahhh a gdje smo mi od svega toga....
Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees.
Jasno da smo daleko, oni imaju kontinuitet koji mi nemamo, oni imaju pojam stripa i na vecim nivoima kao pojam neceg pozitivnog, pojam kulture, kod nas to uglavnom nije slucaj, oni imaju tiraze u x tisuca primjeraka i prodaju po visokim cijenama, pa je lako onda spustiti cijene u odnosu na cover price, to su drukcije brojke od kojih te samo zaboli glava... |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Posted - 03/12/2005 : 23:52:27
|
Plasticno receno XY album kod Bernarda ima istu ili cak i nizu cover price u odnosu na neke druge zemlje, a tiraz je daleko, daleko manji, a cijena je spram tirazom odlicna. U drugim zemljama tirazi su daleko veci a cijena je ista ili cak i veca, a troskovi proizvodnje su kod njih po broju daleko manji i stoga ne cudi da se mogu naci takvi stripovi sa nizim cijenama. Recimo Kubertov Tex na njemackom kosta 56.8 eura (izdan kroz 4 albuma) ja sam ga nabavio za nekih 45 eura. U HR je isti taj Tex u jednom albumu moguce dobiti za 23 eura, sto je ODLICNA cijena tu nema price. Druga je stvar sto su kod nas primanja manja nego u zapadnoj Europi pa sto je njima jeftino nama je jos uvijek skupo.
|
|
|
Topic |
|