forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Novo u More Comicsu: Zekan:Blacktown
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 93

Pavel
Senior Member

Croatia
1233 Posts

Member since 25/08/2005

Posted - 01/12/2005 : 13:52:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel a Private Message
quote:
Originally posted by DeeCay

Zar ce Texovi biti skuplji od Libellusovih giganata??? Ajde Bernie, pa barem si ti veliki izdavac pa takovu cijenu...

Wealth beyond measure, outlander...

To nisu giganti nego specijali kao oni što su izlazili po kioscima (Dylan,Zagor a jedno vrijeme i Martin i Nathan).Kod Texa nema specijala za razliku od Martina i Dylana !
Bolje bi bilo da objavljuju redovne brojeve cešce...
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 01/12/2005 : 15:05:36  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Pavel, znam ja to da su specijalci. Ali, giganti imaju isti broj strana i još su A4 i HC i izdavat ce ih slabiji izdavaci pa ipak stoje manje od ovih Texonea...

Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7808 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 01/12/2005 : 15:17:02  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
ne znam, koliko kod sam sretan zbog ta dva nova texonea, toliko sam i razocaran jer je, za mene i naše prilike, ona cijena prevelika.
Go to Top of Page

Pavel
Senior Member

Croatia
1233 Posts

Member since 25/08/2005

Posted - 01/12/2005 : 16:24:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel a Private Message
quote:
Originally posted by DeeCay

Pavel, znam ja to da su specijalci. Ali, giganti imaju isti broj strana i još su A4 i HC i izdavat ce ih slabiji izdavaci pa ipak stoje manje od ovih Texonea...

Sorry,dvaput sam poslao isti post kad jedna tema ima dva topica.Možda sam dosadan.Volim Texa ali ne znam koliko smisla ima izdavati skupa specijalna izdanja u HC-u kada prakticki ne postoji redovno izdanje. Doduše postoji ali...
Zato rogoborim oko vrste...
Go to Top of Page

edvin
Senior Member

Croatia
1297 Posts

Member since 06/10/2002

Posted - 01/12/2005 : 17:00:49  Show Profile Show Extended Profile  Send edvin a Private Message
Mike, Skaarbeka imamo, na engleskom, a i Blacksada - smo imali..
Došao je i Zagor i DDEX!
http://www.morecomics.hr/item/2538
http://www.morecomics.hr/item/2537

Sve u svemu treba mi veci ducan.
Go to Top of Page

mike
Senior Member

Slovenia
2848 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 01/12/2005 : 17:25:19  Show Profile Show Extended Profile  Send mike a Private Message
Huh, stavi na stranu naravno .

Jack the Black.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 01/12/2005 : 18:28:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
quote:
Originally posted by I like girlz

ne znam, koliko kod sam sretan zbog ta dva nova texonea, toliko sam i razocaran jer je, za mene i naše prilike, ona cijena prevelika.

dakako, pa skoro svako Bernardovo izdanje sadrzi zamjetni porez na nas budale.....Sad svi oni s bezveznim kritikama na Libellusova izdanja mogu napokon prestati , jer se ekipa stvarno trudi svim silama da samo ostane na pozitivnoj nuli i nista preko toga....razlika je ocita, da bar imam milijardu kuna da investiram u Libellus
a tu je jos i priprema i briga oko svakog stripa o kojoj ostali izdavaci, veliki nakladom a mali u dusi, mogu samo sanjati...

Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29357 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 01/12/2005 : 20:36:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Nema potrebe za ovom raspravom. Bernard ipak zaradjuje za kruh od izdavastva i radi taj posao najbolje sto moze i napravio je puno za strip scenu u HR, a i sire, i ne moze se usporedjivati sa Libellusom, nije fer, nismo u istim pozicijama. I Libellus mu duguje veliku zahvalnost na pomoci koju nam je pruzio na pocetku, savjetima i prijedlozima, pa i sada, sa Marti gigantima koje ne bi mogli raditi da nam on to nije dozvolio.

Sto se cijene tice, postoje razlozi zasto je ona tolika i to je u principu realna cijena... Mi bi htjeli da ona bude manja i nadam se da cemo u tome i uspjeti, ali to je druga prica.

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

edvin
Senior Member

Croatia
1297 Posts

Member since 06/10/2002

Posted - 02/12/2005 : 10:19:58  Show Profile Show Extended Profile  Send edvin a Private Message
Apsolutno, treba istaknuti da bez obzira na cijene, baviti se izdavaštvom profesionalno i iz hobija, nije za usporedivanje.
Predložio bi da se i More Comicsu donira novac u cilju sniženja cijena! Unaprijed hvala.
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7808 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 02/12/2005 : 14:45:51  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
quote:
Originally posted by edvin

Predložio bi da se i More Comicsu donira novac u cilju sniženja cijena! Unaprijed hvala.

Go to Top of Page

jetset
Junior Member

Croatia
390 Posts

Member since 23/06/2005

Posted - 02/12/2005 : 17:58:55  Show Profile Show Extended Profile  Send jetset a Private Message
da treba otvorit jedan žiro racun za siromašne i gladne strip izdavace,kad cifra stigne do milijunceka onda budu prestali izdavat hc

živio sc,dolje hc
Go to Top of Page

Ned Mace
stripovi.com suradnik

Croatia
638 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 02/12/2005 : 19:58:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Ned Mace a Private Message
quote:
Originally posted by jetset

da treba otvorit jedan žiro racun za siromašne i gladne strip izdavace,kad cifra stigne do milijunceka onda budu prestali izdavat hc

živio sc,dolje hc

Jel ti još uvijek ne shvacaš da tiraž utjece na cijenu daleko više od uveza?

Podržavam nesputani kapitalizam, rat u Iraku, slobodu naoružavanja i konzumiranja opijata. I domace strip izdavace.
"There's no such thing as a free lunch!"
Go to Top of Page

edvin
Senior Member

Croatia
1297 Posts

Member since 06/10/2002

Posted - 02/12/2005 : 22:47:51  Show Profile Show Extended Profile  Send edvin a Private Message
A jel znate da u Francuskoj postoji zakon po kojem izdavac ne smije imati knjižaru i knjižara ne smije biti izdavac?

Isto tako postoji zakon da nitko ne smije prodavati strip po manje ili više od 5% od cijene odštampane na njemu, a svi stripovi, ukljucujuci albume, imaju, naravno, odštampanu cijenu na koricama.

E u takvoj bih državi volio imati knjižaru.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 02/12/2005 : 23:25:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
Edvine, znas li da je Francuska jedna od rijetkih zemalja u kojoj je dozvoljeno kopiranje svakog medija (DVD video, audio, cd...) kojeg si kupio i sluzi kucnoj uporabi? I tu je Francuska predvodnica zastite potrosackih prava!
Ali znas li da je Francuska i zemlja u kojoj je u desetak dana spaljeno oko 4000 vozila?

ps kad ces poslati Texone i ostalo Sharkyju?

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 02/12/2005 : 23:27:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
quote:
[

kao sto rekoh, pa da ti izgori

Go to Top of Page

TORQUE
Senior Member

Croatia
2781 Posts

Member since 27/04/2005

Posted - 02/12/2005 : 23:33:22  Show Profile Show Extended Profile  Send TORQUE a Private Message
quote:
Originally posted by Curunir

Edvine, znas li da je Francuska jedna od rijetkih zemalja u kojoj je dozvoljeno kopiranje svakog medija (DVD video, audio, cd...) kojeg si kupio i sluzi kucnoj uporabi? I tu je Francuska predvodnica zastite potrosackih prava!
Ali znas li da je Francuska i zemlja u kojoj je u desetak dana spaljeno oko 4000 vozila?

ps kad ces poslati Texone i ostalo Sharkyju?

i kod nas je dozvoljeno zakonom pržit sve medie dok god su za vlastitu uporabu,a ne prodavanje!!1

It's going to be blood for blood and by the gallon. These are the old days, the bad days, the all-or-nothing days. They're back!
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 02/12/2005 : 23:36:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
jok, nije dozvoljeno! mi imamo americki zakon!...procitaj na bilo kom omotu dvda!!!!!!

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 02/12/2005 : 23:38:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
i daleko daleko od ovoga sto si rekao, da bude jasno, NE SMIJES NI SVOJE VLASTITE MEDIJE PRZITI KAO BACKUP, bar sto se filmova tice!!....dakako, tko je lud da se toga drzi, zakon je amoralan, ali je takav u nas na snazi.....

Go to Top of Page

Spartacus
Starting Member

90 Posts

Member since 02/12/2005

Posted - 02/12/2005 : 23:58:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Spartacus a Private Message
quote:

A jel znate da u Francuskoj postoji zakon po kojem izdavac ne smije imati knjižaru i knjižara ne smije biti izdavac?

Isto tako postoji zakon da nitko ne smije prodavati strip po manje ili više od 5% od cijene odštampane na njemu, a svi stripovi, ukljucujuci albume, imaju, naravno, odštampanu cijenu na koricama.

Pošteno
Taj je sustav ok
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 03/12/2005 : 02:28:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
quote:

U Francuskoj su tirazi sa vise nula, u Francuskoj postoji "strip kultura" o kojoj se prica
i u skolama, kod nas ismijavaju stripove, to je sve kao za djecu...
Na francuskom e-bayu mogu se nabavljati stripovi od knjizara po znatno nizim cijenama (do 50%)
u odnosu na onu otisnutu na albumu, ovisi koji stripovi, ovisi kada.
quote:

Samo se strpi da HR udje u EU i eto knjizare u Parizu...
Go to Top of Page

edvin
Senior Member

Croatia
1297 Posts

Member since 06/10/2002

Posted - 03/12/2005 : 07:22:17  Show Profile Show Extended Profile  Send edvin a Private Message
[quote]Originally posted by Dado
Na francuskom e-bayu mogu se nabavljati stripovi od knjizara po znatno nizim cijenama (do 50%)
[quote]

Naravoucenje:
I nad popom ima pop.
Anyway, to je više u cilju zaštite malih knjižara od trgovackih lanaca i sl.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 03/12/2005 : 21:54:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
quote:
Originally posted by Dado

pa i Amazon ima uvijek 30% popusta u odnosu na cover price, zar ne?
ahhh a gdje smo mi od svega toga....

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 03/12/2005 : 22:01:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
"najveci popust u odnosu na cover price je apstinencija od doticnog izdanja (dostupna i nama)"

- iz Zagortustrinog kanona za cudoredno ponašanje

ludaci su me oduvijek voljeli...a i ja njih
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 03/12/2005 : 23:30:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
quote:
Originally posted by Curunir

quote:
Originally posted by Dado

pa i Amazon ima uvijek 30% popusta u odnosu na cover price, zar ne?
ahhh a gdje smo mi od svega toga....

Jasno da smo daleko, oni imaju kontinuitet koji mi nemamo, oni imaju pojam stripa
i na vecim nivoima kao pojam neceg pozitivnog, pojam kulture, kod nas to uglavnom nije slucaj,
oni imaju tiraze u x tisuca primjeraka i prodaju po visokim cijenama, pa je lako onda spustiti
cijene u odnosu na cover price, to su drukcije brojke od kojih te samo zaboli glava...
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 03/12/2005 : 23:52:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
Plasticno receno XY album kod Bernarda ima istu ili cak i nizu cover price u odnosu na neke druge zemlje,
a tiraz je daleko, daleko manji, a cijena je spram tirazom odlicna.
U drugim zemljama tirazi su daleko veci a cijena je ista ili cak i veca, a troskovi proizvodnje
su kod njih po broju daleko manji i stoga ne cudi da se mogu naci takvi stripovi sa nizim cijenama.
Recimo Kubertov Tex na njemackom kosta 56.8 eura (izdan kroz 4 albuma) ja sam ga nabavio
za nekih 45 eura.
U HR je isti taj Tex u jednom albumu moguce dobiti za 23 eura, sto je ODLICNA cijena tu nema price.
Druga je stvar sto su kod nas primanja manja nego u zapadnoj Europi pa sto je njima
jeftino nama je jos uvijek skupo.
Go to Top of Page
Page: of 93 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.39 seconds. Snitz Forums 2000