Author |
Topic |
Losmi011
Starting Member
4 Posts
Member since 08/01/2005 |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 08/01/2005 : 04:14:08
|
AF ti ide u vise izdanja, imas srpski Svet, hrvatske Borgis i Strip Agent u tvrokoricnom i mekaom varijantom, i odlicno idu. Koliko ja znam, Zagor je kralj i Darkwooda i Balkana, a ide i Dilan dobro. Moze biti da ima jos nesto, drugi ce me vec dopuniti-ispraviti... Mikijev zabavnik je pokojni, poodavno.
I dobrodosao! Da nisi iz BGDa, i ne zoves se Milos?;)
CRNO-BELI, CRNO-BELI!!! |
|
|
dobricina
Advanced Member
Croatia
4507 Posts
Member since 02/09/2004 |
Posted - 08/01/2005 : 04:16:14
|
Pa to je stvar osobnog ukusa! Ako se sad ovdje javi 100tinjak forumaša i svi odreda kazu da je to Zagor nece reci istinu jer meni osobno Zagi više nije omiljen kao što je bio dok sam bio klinac, mada su ove nove epizode vrlo interesantne a i crtez je bolji nego ikad. Opet moje osobno misljenje.... Ali ako je jedan protiv znaci globalizacija ne dolazi u obzir! :))) Alan Ford još izlazi, Mikijeva izdanja su odavno out, na kioscima je dio Bonellijevih junaka (nekadasnja Zlatna serija, Lunov Magnus Strip), sto ce reci famozni Zagor :), Tex, Mr. No, Marti Misterija (Martin Mystere), Dylan Dog, te neki "novi" likovi Lazarus Ledd, Nathan Never.... Spajdi je prezivio no izdanja nisu baš za neku veliku hvalu! Stripoteka je prezivjela, jedina od starih dobrih Yu strip revija.... I tu su naravno neki novi nepobedivi klinci i sl. :)) Da ne zaboravim i strip Albume koji su spasili legendarne junake takodjer poznate iz tih istih strip revija.... Evo, i Ken Parker, nekad ne baš previše popularan, opet izlazi, kako u Srbiji (meke korice) tako i u Hrvatskoj (tvrde korice - book alike)....itd. bla bla Je li ti ime Miloš ili je anagram slucajan!? :))
_____________________________________________________________________________ Krstarim mrezom zlocina, radim red i tjeram pravdu! dobricina pomaze kad se najmanje nadas! |
|
|
Losmi011
Starting Member
4 Posts
Posted - 08/01/2005 : 04:29:10
|
Hvala na brzim odgovorima! Nisam iz Beograda, nego iz Zemuna...i da, zovem se Milos;)
Zao mi je tog zabavnika, s njim sam odrastao, ali sta da se radi.
|
Edited by - Losmi011 on 08/01/2005 04:30:26 |
|
|
dobricina
Advanced Member
Croatia
4507 Posts
Posted - 08/01/2005 : 04:30:56
|
ha ha, sad ispada da sam postao nakon senke ali sta ces kad pisem sporo a veza mi je 56k :))) LOL
_____________________________________________________________________________ Krstarim mrezom zlocina, radim red i tjeram pravdu! dobricina pomaze kad se najmanje nadas! |
|
|
dobricina
Advanced Member
Croatia
4507 Posts
Posted - 08/01/2005 : 04:31:55
|
quote: Originally posted by Losmi011
Hvala na brzim odgovorima! Nisam iz Beograda, nego iz Zemuna...i da, zovem se Milos;)
Zao mi je tog zabavnika, s njim sam odrastao, ali sta da se radi.
Pa gde si proveo proteklu deceniju Miloše!?
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Member since 22/04/2004 |
|
Losmi011
Starting Member
4 Posts
|
darkwoodski kralj
Advanced Member
USA
3652 Posts
Member since 10/01/2004 |
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
|
dobricina
Advanced Member
Croatia
4507 Posts
Posted - 08/01/2005 : 12:12:02
|
Ma Egmont ima shit prijevod! Chek' samo da anglosakskonski english imperijalizam opet uzme maha pa cemo svi lijepo citati i pisati engleski ko veliki :)))
|
|
wiz
Advanced Member
Slovenia
5487 Posts
Member since 20/10/2003 |
Posted - 08/01/2005 : 12:32:10
|
dobrodosao na forumu :) ovako, najbolji strip ti je dylan dog, zato ne slusaj ove gore
_____________________ Hundreds F Vampires! |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8163 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 08/01/2005 : 13:12:18
|
kao što vidiš, ništa se nije promijenilo u popularnosti, vladaju isti junaci, zagor, alan ford, dilan...ocito je i publika ista, samo starija 15-ak godina |
|
|
dobricina
Advanced Member
Croatia
4507 Posts
Posted - 08/01/2005 : 14:01:32
|
ken2 i wiz su zaboravili napomenuti najinteligentnijeg junaka i najnaj strip od svih koji postoje - Martin Mystere :))) , onda najfakerski Mr. No i na trecem mjestu najkulerski Tex!
|
|
darkwoodski kralj
Advanced Member
USA
3652 Posts
Member since 10/01/2004 |
Posted - 08/01/2005 : 14:10:43
|
quote: Originally posted by ken2
kao što vidiš, ništa se nije promijenilo u popularnosti, vladaju isti junaci, zagor, alan ford, dilan...ocito je i publika ista, samo starija 15-ak godina
hahahaha...ali ima i novajlija ajde
Only God will judge me! |
|
|
wiz
Advanced Member
Slovenia
5487 Posts
Member since 20/10/2003 |
Posted - 08/01/2005 : 14:21:42
|
quote: Originally posted by dobricina
ken2 i wiz su zaboravili napomenuti najinteligentnijeg junaka i najnaj strip od svih koji postoje - Dylan Dog :))) , onda najfakerski Dylan Dog i na trecem mjestu najkulerski Dylan Dog!
_____________________________________________________________________________ Krstarim mrezom zlocina, radim red i tjeram pravdu! dobricina pomaze kad se najmanje nadas!
druze malo si pogresio kod pisanja pa sam ti popravio gresku
_____________________ Hundreds F Vampires! |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
shintaro
New Member
189 Posts
Member since 24/11/2004 |
|
DusMan
Advanced Member
5067 Posts
Member since 12/11/2001 |
Posted - 08/01/2005 : 15:19:20
|
quote: Originally posted by prozirna senka
Beogradska opstina Zemun. A nekad je to bio grad...;)
Zemun je uvek bio, i uvek ce biti grad!!!
"Ribe se pale samo na hardcover izdanja u boji, a ne na nekakve crno bijele gluposti na losem papiru." - VJ |
|
|
DusMan
Advanced Member
5067 Posts
Posted - 08/01/2005 : 15:21:55
|
Mikijev zabavnik je pokojni, poodavno.
Pa nije bas poodavno. Prestao je izlaziti krajem 2001. posto su tad provalili da vec nekih 6-7 godina izadju bez prava! :)) A postoji mogucnost da ove godine ponovo zazive Diznijevi stripovi u Srbiji, i to legalno. Ali, opste je poznato koliko su istinite informacije koje ja dobijem... :(
"Ribe se pale samo na hardcover izdanja u boji, a ne na nekakve crno bijele gluposti na losem papiru." - VJ |
|
|
DusMan
Advanced Member
5067 Posts
Posted - 08/01/2005 : 15:24:33
|
I da... covek je pitao ko je najpopularniji na Balkanu. A to je definitivno Zagor, mada, pretpostavljam da se granici sa Alanom Fordom. Za njih dvojicu svi znaju. Nije covek pitao ko je najbolji, nego najpopularniji. A poznato je da ono sto je popularno medju masama, nije... Ma nema veze. :)
|
|
dobricina
Advanced Member
Croatia
4507 Posts
Posted - 08/01/2005 : 16:26:59
|
quote: Originally posted by wiz
quote: Originally posted by dobricina
ken2 i wiz su zaboravili napomenuti najinteligentnijeg junaka i najnaj strip od svih koji postoje - Dylan Dog :))) , onda najfakerski Dylan Dog i na trecem mjestu najkulerski Dylan Dog!
_____________________________________________________________________________ Krstarim mrezom zlocina, radim red i tjeram pravdu! dobricina pomaze kad se najmanje nadas!
druze malo si pogresio kod pisanja pa sam ti popravio gresku
_____________________ Hundreds F Vampires!
Zeznuo si se! Dylana si pomenuo ali Dilana nisi!
|
|
dobricina
Advanced Member
Croatia
4507 Posts
Posted - 08/01/2005 : 16:27:34
|
quote: Originally posted by DusMan
Beogradska opstina Zemun. A nekad je to bio grad...;)
Zemun je uvek bio, i uvek ce biti grad!!!
"Ribe se pale samo na hardcover izdanja u boji, a ne na nekakve crno bijele gluposti na losem papiru." - VJ
Ma jok brale, sve je to širi Beograd.....
|
|
dobricina
Advanced Member
Croatia
4507 Posts
Posted - 08/01/2005 : 16:28:08
|
Mikijev zabavnik je pokojni, poodavno.
Pa nije bas poodavno. Prestao je izlaziti krajem 2001. posto su tad provalili da vec nekih 6-7 godina izadju bez prava! :)) A postoji mogucnost da ove godine ponovo zazive Diznijevi stripovi u Srbiji, i to legalno. Ali, opste je poznato koliko su istinite informacije koje ja dobijem... :(
"Ribe se pale samo na hardcover izdanja u boji, a ne na nekakve crno bijele gluposti na losem papiru." - VJ
Pa to ti je poodavno...
|
|
dobricina
Advanced Member
Croatia
4507 Posts
Posted - 08/01/2005 : 16:29:32
|
I da... covek je pitao ko je najpopularniji na Balkanu. A to je definitivno Zagor, mada, pretpostavljam da se granici sa Alanom Fordom. Za njih dvojicu svi znaju. Nije covek pitao ko je najbolji, nego najpopularniji. A poznato je da ono sto je popularno medju masama, nije... Ma nema veze. :)
Ma jok brajkovichu! To su funkcioneri iz medija namestili igru! Najpopularniji je defintivno Marti jer se krece svuda po svijetu i svi za njega znaju! Onda Dylan, pa Zagor pa Tex i dr. :)))
|
|
zeraprinc
Average Member
Serbia
977 Posts
Member since 03/02/2004 |
Posted - 08/01/2005 : 17:20:19
|
Pa, valjda mi sa Balkana znamo shta je kod nas popularno? Dakle, ja volim Kena i M. Noa, ali ipak najpopularniji u Srbiji su Zagor, Dy(i)lan Dog i Alan Ford. Dylan je i kod mene popularan, dok ovu ostalu dvojicu volim samo da prochitam. Prozirni, eto ti Milosh. Ne moram vishe da vuchem to ime. :0)
Ne mozesh leteti sa orlovima, ako sve svoje vreme provodish sa curkama! |
|
|
Topic |
|