forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 fenomen Alan Forda
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8163 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 09/01/2005 : 10:52:14  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
u prilog gore navedenom ide i cinjenica da je pokretanje AF klasika bilo popraceno brojnim tekstovima u kulturnim rubrikama, intervjuom s bernijem... dok nešto slicno ne možemo ni sanjati kada je u pitanju, npr. ken parker
Go to Top of Page

cromosom
Starting Member

Croatia
33 Posts

Member since 02/04/2004

Posted - 09/01/2005 : 10:52:27  Show Profile Show Extended Profile  Send cromosom a Private Message
Odlican Raviolin c/b crtež koji sa Secchijevim sarkazmom funkcionira kao "jedno"; citatni i osebujni likovi koji plijene karakterom i životnošcu, junaci sazdani od mana koje se vole, i price koje ispod grotesknosti i ludizma skrivaju istine vidljive golim okom
Neke su price zaista briljantne, klasici stripa koji zaslužuju biti školska lektira. Iako je u samom pocetku serijala bilo problema i panike zbog slabe prodaje, vremenom je kvaliteta serijala prepoznata i nagradena (Zlatna datula za humor, tiraž 100 tisuca nakon epizode "Superhik"), no zašto nije stekao kultni status i u drugim zemljama izuzev ex Juge i Italije, teško je reci.
Ne vole ga svi, iako mislim da svaka pristojna kuca mora imati barem nekoliko epizoda, ako ne i cijeli komplet koji je radio duo Raviola&Secchi (1-75)

tisucljetne mi kulture!
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 09/01/2005 : 10:59:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
quote:
Originally posted by Prodigy
Citirat cu Mike Myersa iz "Wayneovog svijeta":
Ne mogu svi slusati Zeppeline jer ih ne razumiju!

tako je
ali zeppelini su ipak najveci,stonese i beatlese ne racunam,oni su svemirnema se šta af razumijeti,strip je jak,nema onog tko ga bar jednom nije procitao i nasmijao se bar u sebi,ako ne glasno...ne mora strip biti kvalitetan da bi bio kult i obrnuto...

...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše...
DRUKALI SMO ZA HAJDUKA,MLADOST,STAROST,ŽIVOT CILI!
Go to Top of Page

Damjan
stripovi.com suradnik

Italy
1458 Posts

Member since 12/02/2004

Posted - 09/01/2005 : 13:30:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Damjan's Homepage  Send Damjan a Private Message
quote:
Originally posted by dobricina

Socijalna situacija likova u AF-u je bliska stvarnosti 70-ih pa do danas, malo parodije + super gegovi i to ti je formula uspjeha!

A buduci da kod nas socijalna situacija nije nešto razlicita nego u sedamdesetima... Baš nam fino legne.
Go to Top of Page

Prodigy
Senior Member

Croatia
1801 Posts

Member since 01/12/2003

Posted - 09/01/2005 : 16:59:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Prodigy a Private Message
Sto se fenomena AF tice pitao bi:Epizoda br. 10 Formule, u Superstrip biblioteci nije nikad objavljena zbog "izrugivanja komunizmu", ili je objavljena pod nekim drugim imenom kasnije???
Ako je preskocena, nije li i to fenomen?
Sta bi tim spaljenim komunjarama i njihovim nebuloznim cenzurama?!

Hi, i am an Albanian virus but becouse of poor technology in my country i am not able to do anything vith your computer.
Please be so kind to delite one of your files and than forvard me to other users.
Thanks!
Go to Top of Page

zosko
Senior Member

1506 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 09/01/2005 : 18:35:10  Show Profile Show Extended Profile  Send zosko a Private Message
@ prodigy
formule je izasao u trobroju, kad su se neke stvari vec poljuljale
u toj epizodu su obradjena obadva sistema :)

"mici se! kapitalisticki proizvodu! prolaze proleteri!"
ili
"ja sam gazda, suvremen, mlad, razvijen, svemocan i neprikosnoven! i tocka!"

toliko o ociglednim stvarima iz epizode :)
Go to Top of Page

BO
Junior Member

Croatia
351 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 09/01/2005 : 21:05:35  Show Profile Show Extended Profile  Send BO a Private Message
Meni je ko mladjem bio super ali sto sam stariji nekako mi je prazan
a MAXMAGNUS mi je sve genijalniji.
Go to Top of Page

dobricina
Advanced Member

Croatia
4507 Posts

Member since 02/09/2004

Posted - 09/01/2005 : 21:41:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit dobricina's Homepage  Send dobricina a Private Message
quote:
Originally posted by BO

Meni je ko mladjem bio super ali sto sam stariji nekako mi je prazan
a MAXMAGNUS mi je sve genijalniji.

Mozda zato sto citas epizode nakon 300tice, koje su razvodnjene i nepovezane s originalnim štihom.
Maxmagnus i Druzina su super!

dobricina
Advanced Member

Croatia
4507 Posts

Member since 02/09/2004

Posted - 09/01/2005 : 21:42:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit dobricina's Homepage  Send dobricina a Private Message
quote:
Originally posted by Damjan

quote:
Originally posted by dobricina

Socijalna situacija likova u AF-u je bliska stvarnosti 70-ih pa do danas, malo parodije + super gegovi i to ti je formula uspjeha!

Tako nekako

A buduci da kod nas socijalna situacija nije nešto razlicita nego u sedamdesetima... Baš nam fino legne.

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 09/01/2005 : 23:05:04  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
Ja samo cekam kad ce Berni da se odluci i za HC Maxmagnusa;) Za razliku od AFa, Max je doziveo veliki uspeh u Evropi, tako sam cini mi se citao svojevremeno...

CRNO-BELI, CRNO-BELI!!!
Go to Top of Page

Damjan
stripovi.com suradnik

Italy
1458 Posts

Member since 12/02/2004

Posted - 10/01/2005 : 03:02:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Damjan's Homepage  Send Damjan a Private Message
quote:
Originally posted by prozirna senka

Ja samo cekam kad ce Berni da se odluci i za HC Maxmagnusa;) Za razliku od AFa, Max je doziveo veliki uspeh u Evropi, tako sam cini mi se citao svojevremeno...

CRNO-BELI, CRNO-BELI!!!

Koliko ja znam, od inih serijala, najbolje je prošla Družina od vješala, koja je postigla odreden uspjeh i na frankofonskoj sceni.
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 10/01/2005 : 03:06:24  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
Moze biti da sam ih pomesao. Hvala;) Ipak je proslo puno vremena od tada...

CRNO-BELI, CRNO-BELI!!!
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000