Author |
Topic |
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8163 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 09/01/2005 : 10:52:14
|
u prilog gore navedenom ide i cinjenica da je pokretanje AF klasika bilo popraceno brojnim tekstovima u kulturnim rubrikama, intervjuom s bernijem... dok nešto slicno ne možemo ni sanjati kada je u pitanju, npr. ken parker |
|
|
cromosom
Starting Member
Croatia
33 Posts
Member since 02/04/2004 |
Posted - 09/01/2005 : 10:52:27
|
Odlican Raviolin c/b crtež koji sa Secchijevim sarkazmom funkcionira kao "jedno"; citatni i osebujni likovi koji plijene karakterom i životnošcu, junaci sazdani od mana koje se vole, i price koje ispod grotesknosti i ludizma skrivaju istine vidljive golim okom Neke su price zaista briljantne, klasici stripa koji zaslužuju biti školska lektira. Iako je u samom pocetku serijala bilo problema i panike zbog slabe prodaje, vremenom je kvaliteta serijala prepoznata i nagradena (Zlatna datula za humor, tiraž 100 tisuca nakon epizode "Superhik"), no zašto nije stekao kultni status i u drugim zemljama izuzev ex Juge i Italije, teško je reci. Ne vole ga svi, iako mislim da svaka pristojna kuca mora imati barem nekoliko epizoda, ako ne i cijeli komplet koji je radio duo Raviola&Secchi (1-75)
tisucljetne mi kulture! |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
Posted - 09/01/2005 : 10:59:29
|
quote: Originally posted by Prodigy Citirat cu Mike Myersa iz "Wayneovog svijeta": Ne mogu svi slusati Zeppeline jer ih ne razumiju!
tako je ali zeppelini su ipak najveci,stonese i beatlese ne racunam,oni su svemirnema se šta af razumijeti,strip je jak,nema onog tko ga bar jednom nije procitao i nasmijao se bar u sebi,ako ne glasno...ne mora strip biti kvalitetan da bi bio kult i obrnuto...
...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše... DRUKALI SMO ZA HAJDUKA,MLADOST,STAROST,ŽIVOT CILI! |
|
|
Damjan
stripovi.com suradnik
Italy
1458 Posts
Member since 12/02/2004 |
Posted - 09/01/2005 : 13:30:32
|
quote: Originally posted by dobricina
Socijalna situacija likova u AF-u je bliska stvarnosti 70-ih pa do danas, malo parodije + super gegovi i to ti je formula uspjeha!
_____________________________________________________________________________ Krstarim mrezom zlocina, radim red i tjeram pravdu! dobricina pomaze kad se najmanje nadas!
A buduci da kod nas socijalna situacija nije nešto razlicita nego u sedamdesetima... Baš nam fino legne. |
|
|
Prodigy
Senior Member
Croatia
1801 Posts
Member since 01/12/2003 |
Posted - 09/01/2005 : 16:59:47
|
Sto se fenomena AF tice pitao bi:Epizoda br. 10 Formule, u Superstrip biblioteci nije nikad objavljena zbog "izrugivanja komunizmu", ili je objavljena pod nekim drugim imenom kasnije??? Ako je preskocena, nije li i to fenomen? Sta bi tim spaljenim komunjarama i njihovim nebuloznim cenzurama?!
Hi, i am an Albanian virus but becouse of poor technology in my country i am not able to do anything vith your computer. Please be so kind to delite one of your files and than forvard me to other users. Thanks! |
|
|
zosko
Senior Member
1506 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 09/01/2005 : 18:35:10
|
@ prodigy formule je izasao u trobroju, kad su se neke stvari vec poljuljale u toj epizodu su obradjena obadva sistema :)
"mici se! kapitalisticki proizvodu! prolaze proleteri!" ili "ja sam gazda, suvremen, mlad, razvijen, svemocan i neprikosnoven! i tocka!"
toliko o ociglednim stvarima iz epizode :) |
|
|
BO
Junior Member
Croatia
351 Posts
Member since 24/09/2002 |
|
dobricina
Advanced Member
Croatia
4507 Posts
Member since 02/09/2004 |
Posted - 09/01/2005 : 21:41:31
|
quote: Originally posted by BO
Meni je ko mladjem bio super ali sto sam stariji nekako mi je prazan a MAXMAGNUS mi je sve genijalniji.
Mozda zato sto citas epizode nakon 300tice, koje su razvodnjene i nepovezane s originalnim štihom. Maxmagnus i Druzina su super!
_____________________________________________________________________________ Krstarim mrezom zlocina, radim red i tjeram pravdu! dobricina pomaze kad se najmanje nadas! |
|
|
dobricina
Advanced Member
Croatia
4507 Posts
Member since 02/09/2004 |
Posted - 09/01/2005 : 21:42:09
|
quote: Originally posted by Damjan
quote: Originally posted by dobricina
Socijalna situacija likova u AF-u je bliska stvarnosti 70-ih pa do danas, malo parodije + super gegovi i to ti je formula uspjeha!
_____________________________________________________________________________ Krstarim mrezom zlocina, radim red i tjeram pravdu! dobricina pomaze kad se najmanje nadas!
Tako nekako
A buduci da kod nas socijalna situacija nije nešto razlicita nego u sedamdesetima... Baš nam fino legne.
_____________________________________________________________________________ Krstarim mrezom zlocina, radim red i tjeram pravdu! dobricina pomaze kad se najmanje nadas! |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 09/01/2005 : 23:05:04
|
Ja samo cekam kad ce Berni da se odluci i za HC Maxmagnusa;) Za razliku od AFa, Max je doziveo veliki uspeh u Evropi, tako sam cini mi se citao svojevremeno...
CRNO-BELI, CRNO-BELI!!! |
|
|
Damjan
stripovi.com suradnik
Italy
1458 Posts
Member since 12/02/2004 |
Posted - 10/01/2005 : 03:02:26
|
quote: Originally posted by prozirna senka
Ja samo cekam kad ce Berni da se odluci i za HC Maxmagnusa;) Za razliku od AFa, Max je doziveo veliki uspeh u Evropi, tako sam cini mi se citao svojevremeno...
CRNO-BELI, CRNO-BELI!!!
Koliko ja znam, od inih serijala, najbolje je prošla Družina od vješala, koja je postigla odreden uspjeh i na frankofonskoj sceni. |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Member since 22/04/2004 |
|
Topic |
|