Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|
scanturion
Junior Member
![](icon_star_bronze.gif) ![](icon_star_bronze.gif)
Croatia
465 Posts
Member since 11/01/2002 |
|
lsvemir
Junior Member
![](AvatarUpload/0017_Klark_Siti.jpg)
Croatia
433 Posts
Member since 06/12/2001 |
Posted - 13/01/2005 : 12:08:22
|
quote: Originally posted by scanturion
Citajuci ta dva stripa primjetio sam da nedostaje pocetak u ZS 308 (Vatre u noci). E sad, da li je uopce izašao pocetak te epizode ili ne? U ZS prije ta dva stripa izašao je Tex 301 i 302 sa urednim završetkom. Unaprijed zahvaljujem na informaciji.
To ti ja ne bih znao , kako si mi ![](icon_smile.gif) |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
perper
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
![](AvatarUpload/The-Shield-TV-01.gif)
Serbia
892 Posts
Member since 12/03/2002 |
Posted - 13/01/2005 : 12:57:40
|
Pa sto se tice Texa, ima puno epizoda koje su izasle u Dnevniku a da nisu objavljene od pocetka. Nekad su davali objasnjenje, kao Tex i Karson su pozvani od prijatelja da rese to i to...i tu pocinje epizoda, a preskocen je taj pocetak.
|
|
Dado
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_blue.gif)
Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 13/01/2005 : 13:02:28
|
quote: Originally posted by perper
Pa sto se tice Texa, ima puno epizoda koje su izasle u Dnevniku a da nisu objavljene od pocetka. Nekad su davali objasnjenje, kao Tex i Karson su pozvani od prijatelja da rese to i to...i tu pocinje epizoda, a preskocen je taj pocetak.
Ma Tex je unakazen od dnevnika, mozda cak najvise. Izbacene stranice necu ni spominjati, to je standard, no koliko samo ima stripova bez pocetka ili sa extra ubrzanim zavrsetkom, te unakazene naslovnice, reprinti starih epizoda... Koliko dobrih epizoda ima koje su kao fol izasle a u biti u 5-6 stripova mozes skupiti jos jedan sa izbacenim i preradjenim stranicama.
![](icon_smile_sad.gif) ![](icon_smile_sad.gif) ![](icon_smile_sad.gif) |
|
jang
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
Posted - 13/01/2005 : 13:15:49
|
quote: Originally posted by Dado
quote: Originally posted by perper
Ma Tex je unakazen od dnevnika, mozda cak najvise. Izbacene stranice necu ni spominjati, to je standard, no koliko samo ima stripova bez pocetka ili sa extra ubrzanim zavrsetkom, te unakazene naslovnice, reprinti starih epizoda... Koliko dobrih epizoda ima koje su kao fol izasle a u biti u 5-6 stripova mozes skupiti jos jedan sa izbacenim i preradjenim stranicama.
![](icon_smile_sad.gif) ![](icon_smile_sad.gif) ![](icon_smile_sad.gif)
predlažem da tvoja firma zadovolji pravdu i da Texu ono što zaslužuje![](icon_smile_big.gif) |
|
seinfeld
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/invincible.gif)
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Dado
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_blue.gif)
Switzerland
21068 Posts
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Posted - 13/01/2005 : 13:29:07
|
quote: Originally posted by seinfeld
Dnevnik je smece,ne bih to nikada vise skupljao.
"I love fucking zombies. Wait, that doesn’t sound right..."
Meni dnevnik nije drag zbog kvalitete, jer je i nema, ali emotivno mi puno znaci. Ipak sam ja odrastao uz sve te stripove i uz pomoc dnevnikovih izdanja zavolio taj svijet.
|
|
zosko
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
1506 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 13/01/2005 : 13:30:50
|
kako da prozovem smecem strip koji sam citao prije 25 godina i uz koji sam odrastao? samo zato sto sada netko tvrdi da je zekonja umjetnost a ovo iznakazeno? koji su uopste motivi kolekcionarstva? ulaganje? za to ima boljih stvari. |
|
lsvemir
Junior Member
Croatia
433 Posts
Posted - 13/01/2005 : 14:22:12
|
quote: Originally posted by zosko
kako da prozovem smecem strip koji sam citao prije 25 godina i uz koji sam odrastao? samo zato sto sada netko tvrdi da je zekonja umjetnost a ovo iznakazeno? koji su uopste motivi kolekcionarstva? ulaganje? za to ima boljih stvari.
Pa kaj ne vidite da je bacio 'patku' . |
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Posted - 13/01/2005 : 14:55:56
|
Okay uz Dnevnik sam odrastao,to je tacno ali kad odrastes skontas da je je dnevnik sranje i da te samo nostalgija veze uz to. Za mene to nema nikave vrijednosti vise i srecom sam sve sto sam imao od Dnevnika i prodao.Ako mi se npr. zagor nekada opet bude skupljao kupicu Ludens i SD izdanja i bicu sigurno 10x sretniji nego kad sam imao od sranje od Dnevnika koja sam morao citati pod uglom od 35 stepeni da se slucajno ne raspadne + o izbacivanju stranica i losem tisku,uvezu,hrbatu,scanu i da ne govorim.
+ sto kompleti tih izdanja kostaju po nekoliko hiljada euro mi je smijesno, moram se ponekad nasmijesti kad se sjetim da sam i ja bio toliko glup da to kupim.Radije bih to imao na DVDu i citao preko compa nego da Dnevnik komplet opet kupim.Toliko o Dnevniku od mene :-)).
"I love fucking zombies. Wait, that doesn’t sound right..." |
|
zosko
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
1506 Posts
Posted - 13/01/2005 : 15:10:57
|
Okay uz Dnevnik sam odrastao,to je tacno ali kad odrastes skontas da je je dnevnik sranje i da te samo nostalgija veze uz to. Za mene to nema nikave vrijednosti vise i srecom sam sve sto sam imao od Dnevnika i prodao.Ako mi se npr. zagor nekada opet bude skupljao kupicu Ludens i SD izdanja i bicu sigurno 10x sretniji nego kad sam imao od sranje od Dnevnika koja sam morao citati pod uglom od 35 stepeni da se slucajno ne raspadne + o izbacivanju stranica i losem tisku,uvezu,hrbatu,scanu i da ne govorim.
+ sto kompleti tih izdanja kostaju po nekoliko hiljada euro mi je smijesno, moram se ponekad nasmijesti kad se sjetim da sam i ja bio toliko glup da to kupim.Radije bih to imao na DVDu i citao preko compa nego da Dnevnik komplet opet kupim.Toliko o Dnevniku od mene :-)).
u biti imas pravo, prokleta nostalgija |
|
crta
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
![](AvatarUpload/prison.jpg)
Bosnia and Herzegovina
616 Posts
Member since 12/11/2004 |
|
Damjan
stripovi.com suradnik
Italy
1458 Posts
Member since 12/02/2004 |
Posted - 13/01/2005 : 17:33:17
|
Ja sam svoju ZS/LMS kolekciju davno prodao i nabavio te iste stripove u originalu, na talijanskom. I to bih preporucio svakome tko zna talijanski. |
|
zosko
Senior Member
1506 Posts
Posted - 13/01/2005 : 17:39:24
|
@ damjan ja nevidim razliku izmedju zs/lms stripova, stare dam quick role, bambusa, germine, ruskaca, filtera 57, bambusa, kokte. ne koristim niti jedno, no lijepo mi to vidjeti. |
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Posted - 13/01/2005 : 18:09:45
|
quote: Originally posted by Dado
Meni dnevnik nije drag zbog kvalitete, jer je i nema, ali emotivno mi puno znaci. Ipak sam ja odrastao uz sve te stripove i uz pomoc dnevnikovih izdanja zavolio taj svijet.
Stari nostalgicaru ,hvala bogu da sam se ja tih stripova "rijesio" a bogme hvala i tebi ![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif)
|
Guffy
Advanced Member
![](AvatarUpload/avatar-1467.jpg)
Croatia
3109 Posts
Member since 11/12/2002 |
Posted - 13/01/2005 : 18:15:41
|
quote: Originally posted by scanturion
Citajuci ta dva stripa primjetio sam da nedostaje pocetak u ZS 308 (Vatre u noci). E sad, da li je uopce izašao pocetak te epizode ili ne? U ZS prije ta dva stripa izašao je Tex 301 i 302 sa urednim završetkom. Unaprijed zahvaljujem na informaciji.
Nada je bogatstvo onih koji ništa nemaju.
pa izašao je u 307
![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif)
Programiranje je kao seks: jedna greška i morate davati podršku cijeli život.
|
|
zosko
Senior Member
1506 Posts
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Posted - 13/01/2005 : 19:54:19
|
quote: Originally posted by seinfeld Stari nostalgicaru ,hvala bogu da sam se ja tih stripova "rijesio" a bogme hvala i tebi ![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif)
Mozda sam ja i budala, no i prije nego sam ih dobio vec su mi slali (druge "budale" )ponude da to kupe. I sada ih mogu prodati za 400 - 500 eura vise... No nije sve u novcu, novac mogu zaraditi, samo Boze zdravlja, ali neke stvari tesko je nabaviti i valjda je i u tome neka draz. Meni kolekcionarstvo ne znaci samo skupiti najkvalitetniju robu, vec mozda i najstariju i rijetku. Dnevnik nema kvalitetu, no ima konstantnost, ima starost, ima rijetkost a sve to za neke kolekcionare puno znaci. Vec danas neki brojevi Zagora iz izdanja Slobodne Dalmacije tesko se nalaze i dostizu vece cijene od nekih standarda. Sto bi se tek onda trebalo reci za neke brojeve koji su izasli prije vise od dvadeset godina i tesko se mogu naci. Neke stvari treba usporediti i sa vremenom kad su izlazile pa ih mjeriti kvalitetom. Da ne govorim o bivsem rezimu pod cijim se budnim okom "odgajala" mladez koji nije niti dozvolio neke stvari, pa su se precrtavali nozevi, dekoltei, Orlovi na grudima, skalpovi, izbacivale nepozeljne scene, ubacivala neka nova imena itd. Ne branim ja dnevnik i sam kukam na mnoge stvari, no nesto nisu ni oni mogli izmjeniti u vremenu kad su bili izdavaci, ali ipak i nesto sto su mogli nisu napravili kako treba. Mene tijesi samo cinjenica da nisam odrastao na dnevnikovim stripovima, tko zna sto bi me tako danas privlacilo na ovako dobar nacin, kao sto to cine stripovi. Jedan BMW petica oldtimer iz pedesetih nema ni priblizno kvalitetu, niti udobnost danasnjeg, recimo M5, pa svejedno mnogima zapinje za oci i kosta vise nego dvije nove petice.
|
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Posted - 13/01/2005 : 20:01:02
|
auto mozes tune-ti dnevnik ne ;-). znam da se to moze prodati za 500 euro vise ali ja stripove prodajem po +- istoj cijeni koju sam ja dao za njih :-)!
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
|
lsvemir
Junior Member
Croatia
433 Posts
Posted - 17/01/2005 : 14:05:22
|
Ma moje je misljenje da su ZS/LMS jos prejeftini kolko vrijede; pa da su bas izdavali svaki strip s 50% manje strana ne radi se o tome; ako hoces orginal onda kupi talijanski pak ces imati orginal-talijanski, a ovo su orginali-dnevnik itd. pa kaj je sad tu cudno dok neko skuplja bas ZS/LMS a ne Lud. ili SD ili nest' slicno pa na kraju to je sve sund ![](icon_smile_big.gif) |
|
I like girlz
Advanced Member
![](avatars/1077964540.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7820 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 18/01/2005 : 10:55:40
|
eh bilo bi divno da svi znamo talijanski pa da kupimo fino sve te talijanske orginale i problem rijesen. al ne stvarno, kad se sjetim kako sam kao dijete odvajao "tesko" zaradjeni dzeparac :) da bih kupio zagora ili ostale junake na kiosku i onda ih pazljivo cuvao i pazio pod kojim uglom citam da se onaj slabi uvez ne raspade i kad danas vidim ova nova SD i Ludens izadnja koja su extra kvalitete, ne vidim nikakvu mogucnost poredjenja, osim one cuvene nostalgije koju je vec spomenuo od vas. |
|
zosko
Senior Member
1506 Posts
Posted - 18/01/2005 : 11:09:49
|
quote: Originally posted by lsvemir Ma moje je misljenje da su ZS/LMS jos prejeftini kolko vrijede
prema nekim standardima su precijenjeni. trenutacno se stripovi izasli prije 1970 ubrajaju u "antikvitete". zs/lms, neovisno o kvaliteti, su dosta mlada izdanja u velikim nakladama. gledam bas aukcije i vidim recimo da se trazi po 25 kn za zs/lms strip iz 80tih. sad da zaboravimo kn/eur i vratimo se na valute koje u relaciji dobro prikazuju vrijednost. to je skoro 7 dm. ma kako to zvucalo, slicni stripovi ne vrijede vise od 0,50-2 dm. cijene po internetu: arbitraza. ne pokazuju pravo stanje domace scene |
Edited by - zosko on 18/01/2005 11:15:27 |
|
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|