Pitanjce: ukoliko se rešim za nabavku toga u originalu, a to izgleda kao ozbiljna mogucnost, osim ako mcn ne obeca da ce ga biti u svakom Q-u nadalje, u kojoj ediciji ga je najbolje nabaviti? Ovako od oka deluje da je najzgodnije u Rat-Man Collection. Ili ne?
Rat-man collection it je svakako najpreporucljiviji. Ja cu si to obavezno kupiti sad u Milanu, mada zahtijeva prilicno dobro znanje talijanskog zbog igre rijeci na kojima je baziran humor unutra. Ali da je urnebesno, je:)
Da, pretpostavio sam da ima jezickih igara, i manje više sam se nadao da ce se ovde javiti mcn i reci da nema potrebe da to nabavljam, jer Ratman pocinje da izlazi kao nedeljno posebno izdanje Q-a.
>jer Ratman pocinje da izlazi kao nedeljno posebno izdanje Q-a.
Ratman poccinje izlaziti kao nedjeljno posebno izdanje Q-a.
Ali ne ove nedjelje.
mcn
PS To jest, volio bih ja, ali trenutaccno nema para tako da za sada samo kompletiram svoju talijansku kolekciju.
Q STRIP i DZZEPNI Q na svim kioscima! *** Utorkom: nova AUKCIJA na Burzi! *** Srijedom: MISTER MACCAK na www.stripovi.com *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!
Ortolani kaze u jednom intervjuu (ljudi, taj ima vise intervjua nego nacrtanih strana, koji god casopis da otvoris on je tu!) da se umorio od igara rijecima, i da ih je sve manje kako epizode odmicu. Takodje, rekao je da ce izaci 100 brojeva ratmana i SIGURNO ni jedan vise.
Sad skinuh nekoliko brojeva Rat-Mana, kad vec (još uvek!) ne mogu da ih nabavim u papiru, i ovo je neverovatno - a kontam tek svaki treci fazon zbog italijnaskog.
Enivej, evo jedne scene iz epizode "Macka" (ili Macorka, zavisi), uz moj skromni prevod:
-- "Non c'e niente di piu triste di un sogno che muore."
www.zid.hr - sve ono što o rocku i metalu nikada niste željeli znati, www.zid.hr/strip - osobni pogledi na aktualnosti u svijetu stripa, uz ponekog mladog autora željnog pažnje
Novi broj Ratman collection ovdje u Italiji je nesto ZAISTA ludo. Pet epizoda sa pet razlicitih crtaca i scenarista, samo uvodnih nekoliko stranica potpisuje Ortolani.
ODUSEVIO me Bonfatti (crtac Leo Pulpa za Bonellija) sa svojom epizodom, vjerovatno najbolji strip koji sam procitao ove godine.Dugo nisam procitao nesto ovoliko iskreno. Naravno, nerdovi koji cine vecinu citatelja Ratmana su odmah sahranili tu pricu po internet forumima jer, zaboga, Ratman skoro da se i ne pojavljuje. Citat (jedan od mnogih) iz ove epizode: da bi bio crtac stripova moras se roditi ili kao bogatas ili kao supak.
Leo Pulp, izlazi svako par godina za Bonellija (zato sto je Bonfatti perfekcionista, znam to jer je jedan moj drug segrt kod njega) u onoj ediciji "I grandi comici del fumetto". Tekst Nizzi, puno bolji nego na Texu mada opet nije Bog zna sta. Izasla dva broja do sad. Leo Pulp je privatni detektiv u Hollywoodu tamo negdje Cetrdesetih godina. Mcn, kad sam procitao ovog Bonfattijevog Ratmana odmah mi je pao na pamet Q, nemam pojma zasto Strip vrlo blizak tvom senzibilitetu, bar po mom misljenju.
>Mcn, kad sam procitao ovog Bonfattijevog Ratmana odmah mi je pao na >pamet Q, nemam pojma zasto Strip vrlo blizak tvom >senzibilitetu, bar po mom misljenju.
Novi broj Ratman collection ovdje u Italiji je nesto ZAISTA ludo. Pet epizoda sa pet razlicitih crtaca i scenarista, samo uvodnih nekoliko stranica potpisuje Ortolani.
ODUSEVIO me Bonfatti (crtac Leo Pulpa za Bonellija) sa svojom epizodom, vjerovatno najbolji strip koji sam procitao ove godine.Dugo nisam procitao nesto ovoliko iskreno. Naravno, nerdovi koji cine vecinu citatelja Ratmana su odmah sahranili tu pricu po internet forumima jer, zaboga, Ratman skoro da se i ne pojavljuje. Citat (jedan od mnogih) iz ove epizode: da bi bio crtac stripova moras se roditi ili kao bogatas ili kao supak.
www.zid.hr - sve ono što o rocku i metalu nikada niste željeli znati, www.zid.hr/strip - osobni pogledi na aktualnosti u svijetu stripa, uz ponekog mladog autora željnog pažnje
-- "Non c'e niente di piu triste di un sogno che muore."
Mene? Zašto? I'm guessin' jer živim blizu Trsta?