Author |
Topic |
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 10/03/2005 : 22:04:57
|
Ako nema preotimanja tržišta, ne vidim zašto onda ima ljudi koji misle da bi sa Systemovim MV bilo gotovo kada bi Ludens krenuo da ga izdaje...?
Inace, misliš da bi MV uspeo na kioscima? I da bi ga Bernie, potpuno hipoteticki govoreci, naravno, slao na kisoke, kada bi ga izdavao?
-- "Sretan je covjek koji svog gavrana nije izgubio..." |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Member since 15/11/2002 |
|
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 10/03/2005 : 22:07:21
|
osnovno je shvatiti da je i jedno i drugo trziste veoma slabo i suvise malo da bi se isti stripovi prodavali u dve varijante. to je pogubno. treba o tome voditi racuna.
___________ "In my Havana cabana I'll eat something sweet like banana..." |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 10/03/2005 : 22:10:02
|
E da, inace, Zole, opet - nisam pricao ni o tome da neko u CRO pocne da izdaje MV, nego potpuno uopšteno, da, šta ja znam, neko u SCG sada otkupi od MV 13 pa nadalje, i krene da ih izdaje u SC varijanti.
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 10/03/2005 : 22:11:21
|
quote: Originally posted by Renky
No chance!
Pa u tom slucaju je prica o otimanju tržišta smislenija.
KAD bi je bilo, naravno.
|
|
Zole
stripovi.com kum
Croatia
4286 Posts
Member since 24/10/2001 |
Posted - 10/03/2005 : 22:15:21
|
quote: Originally posted by Djole
Ako nema preotimanja tržišta, ne vidim zašto onda ima ljudi koji misle da bi sa Systemovim MV bilo gotovo kada bi Ludens krenuo da ga izdaje...?
Ja to ne mislim. Ja mislim da ce sa Systemovim MV ionako brzo biti gotovo, jer to nije toliko kvalitetan strip da bi netko davao 55kn za njega. I tako sve do broja 100. Mozda se varam.
Inace, misliš da bi MV uspeo na kioscima? I da bi ga Bernie, potpuno hipoteticki govoreci, naravno, slao na kisoke, kada bi ga izdavao?
Ma ne bi uspio na kioscima, kao sto ne uspijeva nista osim Zagora, AF i DD. A to jel bi ga Berni, hipoteticki, slao na kioske, ne znam.
Zagor! Inter! Zagor! Inter! Zagor! Inter! Zagor! Inter! Zagor! Inter! Zagor! Inter! Zagor! Inter! Zagor! Inter! Zagor! |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 10/03/2005 : 22:16:20
|
Ja mislim da Ludens uopste ne razmislja o MV-u ni na koji nacin. Pre ce ubaciti jos jednu seriju Zagora (nuova ristampa) koje bi se sto puta bolje prodavala nego MV. |
|
|
Zole
stripovi.com kum
Croatia
4286 Posts
Posted - 10/03/2005 : 22:17:36
|
E da, inace, Zole, opet - nisam pricao ni o tome da neko u CRO pocne da izdaje MV, nego potpuno uopšteno, da, šta ja znam, neko u SCG sada otkupi od MV 13 pa nadalje, i krene da ih izdaje u SC varijanti.
To je vec druga stvar. To je otimanje trzista. A kad bi ga Berni, Marko ili netko treci plasirao ovdje, po meni je to cist posao. Ipak je rijec o dvije razlicite drzave, koliko god tu jezicnih slicnosti bilo.
Zagor! Inter! Zagor! Inter! Zagor! Inter! Zagor! Inter! Zagor! Inter! Zagor! Inter! Zagor! Inter! Zagor! Inter! Zagor! |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 10/03/2005 : 22:19:32
|
quote: Originally posted by Zole
Ja to ne mislim. Ja mislim da ce sa Systemovim MV ionako brzo biti gotovo, jer to nije toliko kvalitetan strip da bi netko davao 55kn za njega. I tako sve do broja 100. Mozda se varam.
Ni ja ne mislim da je dovoljno kvalitetan za to, ali mislim da ce ga 300 ljudi kupovati svaki mesec do broja 100 i preko, ukoliko bude dobro odraden.
A i Markos zamalo da ga izda upravo u tom (odnosno još boljem) kvalitetu, zar ne?
|
|
Zole
stripovi.com kum
Croatia
4286 Posts
Posted - 10/03/2005 : 22:21:29
|
Ako je 300 ljudi dovoljno da se System pokrije, onda super. Neka izlazi i neka se sto duze odrzi. A Markos je ionako odustao, zar ne? :-)
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Posted - 10/03/2005 : 22:23:27
|
quote: Originally posted by Renky
No chance!
Pa u tom slucaju je prica o otimanju tržišta smislenija.
KAD bi je bilo, naravno.
-- "Sretan je covjek koji svog gavrana nije izgubio..."
Ma preocito je da na kioscima ne prolazi ništa nego par "starosjedilaca" iz bivših vrimena. Pa ni Ken ne prolazi. I sigurno se ne bi osjetno bolje prodava ni da ga Bernard izdaje po kioscima. Cinjenica da je tržište u HR trenutno korak isprid Srbije i samo to drži prodaju. Svaka cast MV ali ne vidim ništa spektakularno u serijalu, bar u prvih 7 brojeva, što bi moglo privuci ljude na kupnju putem kioska. Nathan loše prolazi a cak ima i nekakvu tradiciju pojavljivanja a tema je bliskija "modernim" klincima. MV može proci samo upravo ovako, kolekcionarski, u manjem tiražu i luksuznijem izdanju.
www.sd-gradac.hr ( nogomet ) www.gradac.hr |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 10/03/2005 : 22:25:11
|
To je vec druga stvar. To je otimanje trzista. A kad bi ga Berni, Marko ili netko treci plasirao ovdje, po meni je to cist posao. Ipak je rijec o dvije razlicite drzave, koliko god tu jezicnih slicnosti bilo.
Složio bih se sa tobom da nije toga što izdavaci iz post Yu država uobicajeno kupuju prava za više od jedne države. Tally ima prava za celu bivšu Yu. Bernie ima prava za CRO, SLO i B&H. Damn, cak i dekara ima prava za celu ex Yu! ;)
Znaci, oni ocito racunaju na više od samo jedne držav.
Sad, nemam pojma za šta konkretno System ima prava, ali može da se desi da ima i za CRO. U tom slucaju bi ipak bilo preotimanje tržišta.
Mada sitnicarim, nije ni bitno, šta bude bice. Najbolje slaganje ili neslaganje sa ponašanjem izdavaca je kupovanje, odnosno nekupovanje njihovih stripova, od price nema vajde.
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 10/03/2005 : 22:28:14
|
Ako je 300 ljudi dovoljno da se System pokrije, onda super. Neka izlazi i neka se sto duze odrzi. A Markos je ionako odustao, zar ne? :-)
Pa znaš i sam da se racunice uobicajeno prave tako da se pokrije sa 50-60% prodaje, kad su luksuznija izdanja u pitanju.
Na 500, 300, i sve preko je cist car.
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
|
Zole
stripovi.com kum
Croatia
4286 Posts
Posted - 10/03/2005 : 22:34:44
|
Mada sitnicarim, nije ni bitno, šta bude bice. Najbolje slaganje ili neslaganje sa ponašanjem izdavaca je kupovanje, odnosno nekupovanje njihovih stripova, od price nema vajde.
Eto. :-))
|
|
BlekenDekara
Advanced Member
United Arab Emirates
3758 Posts
Member since 07/07/2004 |
Posted - 10/03/2005 : 22:35:12
|
quote: Originally posted by marlowe
da. meni bi to da sad neko drugi preuzme MV bilo nekako... lesinarski. ono, pustis da neko krene, odskrine vrata, zaglibi se, pa ga dotuces i pokupis kajmak. BAD. treba svako da istera svoje, da se zasucu rukavi i pogura neki novi serijal. treba svi da budu kao...
.....kao...
..kao DEKARA!
marlowe.
the. check. is. in. the. mail.
**************** look, maybe i didn`t say every little tiny syllable,no. but basically i said `em,yeah. |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 10/03/2005 : 22:36:50
|
Eto. :-))
Mogu ja i da nastavim...
|
|
BlekenDekara
Advanced Member
United Arab Emirates
3758 Posts
Posted - 10/03/2005 : 22:40:47
|
Pa znaš i sam da se racunice uobicajeno prave tako da se pokrije sa 50-60% prodaje, kad su luksuznija izdanja u pitanju.
Na 500, 300, i sve preko je cist car.
PRE na 500 kom, 200 i sve ostalo je chista tjar. milim da ono beshe ustaljeno shtamparski troshkovi x 3 = cena u prodaji. naravno ima tu i izuzetaka...
**************** look, maybe i didn`t say every little tiny syllable,no. but basically i said `em,yeah. |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 10/03/2005 : 22:46:35
|
Ma nista nije preotimanje trzista, svako ima pravo da radi sta hoce, a najuspesniji ce opstati, to je jedino pravilo trzista. Ne vidim zasto ne bi neko treci kupio prava za MV za SiCG i radio to isto, pa ako bas hoce da se unisti finansijski neka to radi, njegov problem. Koliko znam, niko nema ekskluzivna prava za neku drzavu, na primer, u Brazilu i u Turskoj po dva izdavaca imaju prava na Zagora |
|
|
Guffy
Advanced Member
Croatia
3109 Posts
Member since 11/12/2002 |
Posted - 10/03/2005 : 22:50:05
|
Pa dobro da li je MV izašao i u sc ili samo u hc???
Pošto u mc nemaju sc?????
Programiranje je kao seks: jedna greška i morate davati podršku cijeli život.
|
|
|
BiDi
Senior Member
Slovenia
2435 Posts
Member since 06/05/2002 |
Posted - 10/03/2005 : 22:53:45
|
dp: na ovim prostorima postoji ekskluziva, bili su neke ideje da se radi neka izdanja pored Bernarda i nije se moglo dobiti prava jer ima ekskluzivu.
Tako mi mlijeka u prahu, kidam naljevo |
|
|
BlekenDekara
Advanced Member
United Arab Emirates
3758 Posts
Posted - 10/03/2005 : 22:54:25
|
quote: Originally posted by ---dp---
Ma nista nije preotimanje trzista, svako ima pravo da radi sta hoce, a najuspesniji ce opstati, to je jedino pravilo trzista. Ne vidim zasto ne bi neko treci kupio prava za MV za SiCG i radio to isto, pa ako bas hoce da se unisti finansijski neka to radi, njegov problem. Koliko znam, niko nema ekskluzivna prava za neku drzavu, na primer, u Brazilu i u Turskoj po dva izdavaca imaju prava na Zagora
ali NE na istu seriju. mislim, ne objavljuju dva razlichita izdavacha "ongoing" vetj je jedan preuzeo specijale i maxi varijante a drugi regularno izdanje,zar ne?
Edited by - BlekenDekara on 10/03/2005 22:55:38 |
|
|
fantom
stripovi.com suradnik
Croatia
1434 Posts
Member since 12/12/2004 |
Posted - 10/03/2005 : 23:07:01
|
apsolutno sam protiv toga da jedan izdavac ima prava na odredjeni lik za hrvatsku i srbiju,rijec je o, hvala bogu, dvije razlicite države.odnosno to je u redu,ako se izdavac obaveže da ce za hrvatsko tržište izdavati na hrvatskom,a za srpsko na srpskom jeziku |
|
|
Topic |
|