Author |
Topic |
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
jurica
Senior Member
1799 Posts
Member since 19/02/2003 |
Posted - 22/02/2005 : 08:49:04
|
zapravo ce na temu novog americkog stripa govoriti Tomislav Sakic i ja.
sto je samo razlog vise da se netko i pojavi, naravno! |
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
Member since 28/03/2003 |
Posted - 22/02/2005 : 09:17:27
|
heh? kakve veze imaju novi americki strip i javni transport? ajd nek me netko prosvjetli... japanski strip i javni transport odlicno idu zajedno jer se mnogo mangi cita na putu do posla, skole ili kuce, ali u americi citanje stripova za vrijeme putovanja javnim transportom je toliko opalo spram "zlatnog doba stripa" koliko je opala prodaja stripova...
http://zveles.blogspot.com/ |
|
|
jurica
Senior Member
1799 Posts
Posted - 22/02/2005 : 10:03:52
|
da. vjecno pitanje... kakve veze imaju strip i javni prijevoz? pa onda bolnica i touch me?
revolucionarni odgovor je: u novom broju Libre Libere postoje tematski blokovi o performerima iz bolnice, novom americkom stripu, a bogami i tema knjizevnog kutka je javni transport. iako neki smatraju da se iz ovog odgovora zapravo ne moze iscitati smisao zivota i razlog nastanka svemira, nadam se da sam ti barem zadovoljio uvijek gladnu znatizelju. |
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
|
tom1979
Junior Member
Croatia
348 Posts
Member since 04/02/2005 |
Posted - 22/02/2005 : 11:23:22
|
Bit ce to samo kurtoazna promocija. U tematu su D. Clowes, C. Ware, P. Kuper i A. Tomine. Takodjer Juricin oveci tekst o D. Simu. Ali je graficki zaboravio staviti Simov strip. Sto je primijeceno tek nakon tiska:) |
|
|
BOC
Advanced Member
Fiji
3587 Posts
Member since 01/12/2002 |
Posted - 22/02/2005 : 21:41:04
|
quote: Originally posted by jurica
zapravo ce na temu novog americkog stripa govoriti Tomislav Sakic i ja.
sto je samo razlog vise da se netko i pojavi, naravno!
Jurice, di se Libra Libera može kupiti?
vir gana selebrejt end hev a gud tajm |
|
|
jurica
Senior Member
1799 Posts
Posted - 23/02/2005 : 10:49:43
|
quote: Originally posted by BOC
pa, cinjenicno znam da je ima u Profil Megastoru. valjda ima i drugdje.
dodji veceras u Booksu, reci: Ja sam BOC i hocu Libru, pa cu ti dati jedan primjerak (a i ostao mi je jos samo jedan). |
|
|
tom1979
Junior Member
Croatia
348 Posts
Posted - 23/02/2005 : 11:19:49
|
Osim u Profilovu Megastoreu, stoji vec par tjedana u izlogu Superknjižare Jesneski i Turk u Savskoj (prekoputa Mimare). J&T je distributer, mislim.
|
|
|
BOC
Advanced Member
Fiji
3587 Posts
Posted - 23/02/2005 : 22:24:23
|
quote: Originally posted by BOC
pa, cinjenicno znam da je ima u Profil Megastoru. valjda ima i drugdje.
dodji veceras u Booksu, reci: Ja sam BOC i hocu Libru, pa cu ti dati jedan primjerak (a i ostao mi je jos samo jedan).
Nažlost, nikako nijesam mogao doc. Glupe obveze.
|
|
tom1979
Junior Member
Croatia
348 Posts
Posted - 24/02/2005 : 11:53:44
|
Ni ja, zbog gripe. Jurica se morao snaci sam, a cujem da bi - da sam ja bio - bilo više govornika / urednika temata negoli publike:( |
|
|
BOC
Advanced Member
Fiji
3587 Posts
Posted - 25/02/2005 : 20:02:15
|
Danas sam prolisto casopis u Profilu. Mrak. Sad još samo moram nažicat pare za kupnju. E da, zašto nema brace Hernandez? Pa oni su vrlo bitni.
|
|
jurica
Senior Member
1799 Posts
Posted - 26/02/2005 : 14:37:39
|
puno je bitnih. gledali smo da bude autora svih generacija, a broj stranica je ipak bio prilicno ogranicen. koga bi ti izbacio, na primjer? Spiegelmana ili Crumba? bez njih ocigledno ne ide. Ware i Clowes su izvan razgovora. bez njih nebi bilo smisla uopce pricati o novom americkom stripu. Peter Kuper definitivno nije 'vazniji' ili 'utjecajniji' od Hernandeza, ali je potpuno nepoznat nasem citateljstvu, predstavlja stilski drugaciji pristup novinskog politickog komentara koji se cini vaznim potcrtati, a i stripovi po Kafki su nesto izvan kategorije. remek djela. ostaje jedino najmladji iz ekipe, Adrian Tomine, ali on je predstavnik 'mladih lavova', pa smo ga svakako htjeli. osim toga, daje dobru antitezu Wareu i Clowesu jer umjesto naglaseno neprilagodjenih likova predstavlja normalne ljude.
svaki izbor je zrtvovanje necega sto volis i postujes. naravno, ti bi mozda izabrao drugacije, a opet bi i tvoj izbor bio ispravan. s obzirom da nitko nije dosao na promociju, a ne vjerujem bas da ce puno ljudi kupiti Libru, vjerojatno to nije ni vazno. kao da je uopce nekome (osim nas desetak koji ovdje raspravljamo o tome) stalo do 'novog' stripa... |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29375 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 26/02/2005 : 14:43:13
|
Mene jako zanima tekst i kupit cu libru prvom prilikom. Na promociju sam htio i planirao doci, ali mi je u zadnju cas uletjelo nesto neplanirano:-(
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
Posted - 26/02/2005 : 15:43:28
|
decki, pozdravljam vasu inicijativu i super je da se prestavljaju autori koji su obiljezili americki strip poput crumba ili kupera, ali... kad ce na red doci stvarno NOVI americki strip?
znam da je nezahvalno pisati o stripovima koji nisu prisutni kod nas, a rupa ima da bi ih se moglo "puniti" godinama... zato, ovo moje pitanje slobodno shvatite kao retoricko.
|
|
|
BOC
Advanced Member
Fiji
3587 Posts
Posted - 27/02/2005 : 14:52:47
|
puno je bitnih. gledali smo da bude autora svih generacija, a broj stranica je ipak bio prilicno ogranicen. koga bi ti izbacio, na primjer? Spiegelmana ili Crumba? bez njih ocigledno ne ide. Ware i Clowes su izvan razgovora. bez njih nebi bilo smisla uopce pricati o novom americkom stripu. Peter Kuper definitivno nije 'vazniji' ili 'utjecajniji' od Hernandeza, ali je potpuno nepoznat nasem citateljstvu, predstavlja stilski drugaciji pristup novinskog politickog komentara koji se cini vaznim potcrtati, a i stripovi po Kafki su nesto izvan kategorije. remek djela. ostaje jedino najmladji iz ekipe, Adrian Tomine, ali on je predstavnik 'mladih lavova', pa smo ga svakako htjeli. osim toga, daje dobru antitezu Wareu i Clowesu jer umjesto naglaseno neprilagodjenih likova predstavlja normalne ljude.
svaki izbor je zrtvovanje necega sto volis i postujes. naravno, ti bi mozda izabrao drugacije, a opet bi i tvoj izbor bio ispravan. s obzirom da nitko nije dosao na promociju, a ne vjerujem bas da ce puno ljudi kupiti Libru, vjerojatno to nije ni vazno. kao da je uopce nekome (osim nas desetak koji ovdje raspravljamo o tome) stalo do 'novog' stripa...
Pa Crumb je u svakom slucaju kljucan, ali možda ga se trebalo žrtvovati u korist nekih autora iz 80-ih i 90-ih. Možda ste trebali Petera Baggea spomenut, ali zapravo se slažem s tobom, svaki kriticar radi svoj izbor. Kupit cu Libru, ali sam jedan dio clanka vec procitao u Profilu i mogu samo reci - odlican posao, i nadam se da ce biti još clanaka o stripu!
|
|
|
Topic |
|