Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|
BOC
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
Fiji
3587 Posts
Member since 01/12/2002 |
Posted - 11/03/2005 : 23:54:44
|
Eto ljudi novi Endem je izašo nakon fine godinice pauze, ako ne racunamo ono spešl CRŠ izdanje. I dobar je te nadasve duhovit - drugim rijecima, predivno debilan, ali i edukativan (tekst o americkom "lovu na vještice", odlican poso ko god da ga je napiso). No ajmo redom.
NASLOVNJACA - ovaj broj Endema hommage je Zlatnoj seriji, pa je tako i Biukova naslovnica u stilu prave Roto biblioteke s kajbojem na konju u prvom planu i onim Arizona lendskejpom u drugom. Tico je cak simulirao i zgužvanost te nisku kvalitetu papira, ko kod pravih crtanih romana. Pet plus.
UVODNIK - uobicajene neboluze, samo se primjecuje da su uvodnici nešto politicniji u zadnje vrijeme. Al eto endemski su, štocerec odmor za mozak.
BIUK - "FORT WAYNE - NASMIJANA SMRT" - udarni kajbojski strip solidna je, vrlo dobro nacrtana pustolovina u prepoznatljivom Biukovom stilu. Jedina mana je nedorecen kraj i neprisutnost životinjskih karaktera poznatih iz ranijih Biukovih kajbojskih stripova ("Dabar, loš, zao").
IVAN CONDIC - BEZ NASLOVA - pomalo naivan, ali meni jebeno nacrtan i vrlo duhovit strip o lukavom varvarinu koji onako sizifovski zezne smrt u sudnjem casu. Dokazuje da i smrt ima libido.
KELAVA - "ŠARLE - ULTRABRUTAL" - ne znam jel ovo reprint il naprosto rimejk vec postojeceg stripa, al ništ posebno. Više Ninde molim.
BIUK, BORAS - "SVEMIRSKA DOSTAVA - EPIZODA 1: SVILENI" - drago mi je bilo opet vidjeti Borasa. Ovaj strip mi ima neki mistermacak štih, s tim da Boras, iako ima ocit bobovski fetiš na životinjske junake, crta nešto mrgodnije, "mracnije" likove, tak da imam dojam da njegove živine nisu primarno za klince. Biuk je tu super uskocio ko scenarist - maco fore baš dobro funkcioniraju.
MIHO - "BUVA" - na podu sam bio.
KREŠO STANIC - "NERO" - Nero prerasta u pravi serijal. "Pimpeka" ni od korova, ali zato u zadnja tri broja Krešo donosi hrpe dobrih štosova. Zasad je sve za pet, ako se uzme u obzir da je sve skupa varijacija jedne situacije. Samo naprijed, Krešo!
KELAVA - "DRED NA DVORU KRALJA ARTURA" - meni ovo nije nešto za past na dupe, onaj prošli mi je bio bolji. Dobro, Dred je priglup, shvatili smo. I šta sad? Hocel on tako u svakoj epizodi? Jako bih volio kad bi Kelava nacrtao nešto crtacki ambicioznije, jer galerija u ovom broju dokazuje da covjek stvarno zna crtati.
HAMMERSON - "CIRKUS" - iako možda osnovna poanta ovog stripa i nije ništa novo, postaje totalno lucidna u Hammersonovoj izvedbi. Kod njega mi se svida ta pozitivna konstanta u stilu, jer tim svojim otkacenim crtežom može dati šarma i najglupljim idejama.
BOC - "AVANTURE SNJEŠKA" - šta da kažem, najbolje šta vam ovaj Endem može ponuditi.![](icon_smile_big.gif)
KELAVA - "DROGA U NINÐA ŠKOLI" - Šarle u ovom broju i Dred opcenito za Kelavu baš i nisu reprezentativni stripovi. Tek kad se uhvati Ninde onda nastaju najbolje table. "Droga u Ninda-školi" nije iznimka.
ZORAN ŠKORIC - "ANA I MARKO" - svaka cast ostatku ekipe, al ovo je moj favorit u 31. broju.
FRANO 5RUŠA - BEZ NASLOVA - fora moždak i nije neka, ali crtež je stvarno na svjetskom nivou. Ocemo još "Barbarina Blaža"!![](icon_smile_big.gif)
"CRVENI KIRBY" - odlican tekst. Bit ce opet nesrece za moj novcanik kad stignu ti DVD-ovi na rodnu nam grudu.
SEBO - "DEZINFORMACIJA" - ma dezinformacije su majka, al ja bi Gorma u stripu.![](icon_smile_big.gif)
IGOR VILAGOŠ - "MOSQUITO U EPIZODI: PLACENIK" - predugo i, u konacnici, ni vrit ni mimo. Dajte rade inspektora Štefa.
GALERIJ + ZADNJA STRANA - moji favoriti u galeriji su Lavric, Kelava, Prle i Štef. A Jeff na zadnjoj strani me oborio s nogu. Ma di ga nade?![](icon_smile_big.gif)
KUKI - "SUPER SPAVAC PROTIV COVJEKA JASTUKA" - Kuki brije po svom i brije najbolje. Kad bi ga barem bilo više.
vir gana selebrejt end hev a gud tajm
|
|
seinfeld
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/invincible.gif)
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
tony starks
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
![](AvatarUpload/black hole MAL.jpg)
South Sandwich Islands
833 Posts
Member since 21/10/2003 |
|
Blek Stena
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/slavni.jpg)
Bosnia and Herzegovina
1344 Posts
Member since 03/07/2004 |
|
kico
Advanced Member
![](avatars/mo116.gif)
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 15/03/2005 : 14:24:03
|
...sad sam vidio sken za novi Endem i stvarno se ugodno iznenadio... kako uvijek dosad,ili u vecini slucajeva,imaju obradu naslovnice nekih poznatih strip izdanja ili kuca,ovaj put obrada je pala na ZLATNU SERIJU!ma,stvarno fantasticno....![](icon_smile_big.gif) |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
sAdam
Junior Member
![](icon_star_bronze.gif) ![](icon_star_bronze.gif)
![](avatars/alien0002.gif)
Croatia
346 Posts
Member since 29/06/2002 |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/prikazi.php.jpg)
USA
8240 Posts
Member since 22/04/2004 |
|
Witchblade
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/nite_owl2.jpg)
Croatia
2754 Posts
Member since 22/07/2002 |
Posted - 15/03/2005 : 15:41:53
|
Fanzin u izdanju Tihomira Tikulina - Tice, velikana medju stripasima ![](icon_smile.gif)
"You gotta add it up / Day after day / I get angry and I will say That the day is in my sight / When I take a bow and say goodnight" |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/prikazi.php.jpg)
USA
8240 Posts
Member since 22/04/2004 |
|
Witchblade
Senior Member
![](AvatarUpload/nite_owl2.jpg)
Croatia
2754 Posts
Member since 22/07/2002 |
Posted - 15/03/2005 : 15:47:28
|
Dobro, mozda nije bas fanzin, mozda je ustvari semiprozine ...
"You gotta add it up / Day after day / I get angry and I will say That the day is in my sight / When I take a bow and say goodnight" |
|
Watashi
Senior Member
Croatia
1382 Posts
Member since 11/11/2004 |
Posted - 15/03/2005 : 15:50:14
|
Meni je bil najjaci onaj s nindjom :D
-- "I think that it was purely because Superman and characters like that, they suddenly opened up this kind of wonderful dimension of the imagination that I had previously not had access to because these ideas were brilliantly stupid. I mean dogs with capes and Batman's dog had got a mask in case any of the other dogs recognized him" --Alan Moore |
|
kico
Advanced Member
![](avatars/mo116.gif)
Croatia
11381 Posts
Posted - 15/03/2005 : 16:13:04
|
zar to nije bilo u prošlom? meni je najbolje ono izdanje koje je išlo na kioske,mislim da se zvalo Best off...Endem ili tako nešto slicno.Stripovi su bili odlicni a i obim stranica je bio velik. |
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 15/03/2005 : 17:01:32
|
Bas sam i ja hteo da pitam sta je to "Endem", ali evo vec smo dobili odgovor. Gde to moze da se procita? (nekad je na sajtu bio deo za fanzine, ali posto sam off-line ne mogu sad da proverim) |
|
sonjecka
Senior Member
![](AvatarUpload/vuk(1).jpg)
Croatia
1172 Posts
Member since 29/09/2004 |
Posted - 15/03/2005 : 17:14:15
|
Taman da ga ovaj tjedan (po)kupim u ZG-u:)
_________________________ Prokleti_Bambij - Land Of The Lamb ! |
Edited by - sonjecka on 15/03/2005 17:14:45 |
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
Kornboy
Senior Member
![](AvatarUpload/lobster.jpg)
Croatia
2936 Posts
Member since 07/06/2002 |
|
zveles
Advanced Member
![](AvatarUpload/graves.jpg)
Croatia
4014 Posts
Member since 28/03/2003 |
|
sAdam
Junior Member
Croatia
346 Posts
|
Watashi
Senior Member
Croatia
1382 Posts
Member since 11/11/2004 |
Posted - 16/03/2005 : 14:38:58
|
quote: Originally posted by kico
zar to nije bilo u prošlom?
Kaj nije zadnji bio onaj u kojem je zombij s afro zurkom u disku na naslovnici? :o
-- "I think that it was purely because Superman and characters like that, they suddenly opened up this kind of wonderful dimension of the imagination that I had previously not had access to because these ideas were brilliantly stupid. I mean dogs with capes and Batman's dog had got a mask in case any of the other dogs recognized him" --Alan Moore |
|
sAdam
Junior Member
Croatia
346 Posts
|
seinfeld
Advanced Member
![](AvatarUpload/invincible.gif)
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Maximuss
Advanced Member
![](AvatarUpload/logo_3D_mali.jpg)
Croatia
9013 Posts
Member since 15/11/2002 |
|
kico
Advanced Member
![](avatars/mo116.gif)
Croatia
11381 Posts
|
IGMAN2
Senior Member
![](AvatarUpload/cat -pic1.jpg)
2427 Posts
Member since 08/05/2003 |
Posted - 22/03/2005 : 21:21:47
|
Shit, znaci ni u iducem broju nema Talaicevog Kapetana Satnika.![](icon_smile_disapprove.gif) Ne kužim, zapocnu sa epizodom, a onda je ne završe. Kap. Satnik mi je zakon |
|
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|