Moj prijatelj i radni kolega gledajuci kako ja dangubim dok listam ove skenirane naslovne stranice ZS i LMS sjetio se da nekad u djetinjstvu nije procitao poslednji nastavak jedne Zagorove avanture tako da ni dan danas ne zna šta se desilo. Cak je jednom kod strica našao raskupusan poslednji dio epizode, ali su falile mnoge stranice pa je opet bio oštecen. Mislim, i strip i on Traba mu pomoc da skonta koje su to epizode. Evo o cemu se radi u stripu:
Zagor je angažovan da pronade sina od nekog pukovnika (ovo nije sigurno je li pukovnik). Trebalo bi da se taj sin nalazi u zatvoru koji nije klasican zatvor nego je sagraden u nekom kanjonu. Jedini izlaz iz kanjona obezbjeduje vojska. Zatvorenici su organizovani po grupama. Jedna grupa su zatvorenici organizovani kao zemljoradnici i preživljavaju na taj nacin. Druga grupa su banditi koji žive od plodova rada prethodne grupe. Medutim, Zagor ga ne nalazi medu tim grupama i saznaje da postoji još jedna grupa zatvorenika koji žive u pecinama i lice na neke aveti... Dalje nam fali...
Hmmm... Da se probam sjetiti. Citao sam to kao klinac, kad je izašlo u ZS. Tri su nastavka, mislim. Zadnji se zove "Ljudi iz ambisa". Nemam pojma kako se zovu druga dva, zaboravio sam.