forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Cat Claw : za nju-miš ili pas?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Humbert Coe
Average Member

Croatia
598 Posts

Member since 17/02/2005

Posted - 18/03/2005 : 17:49:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Humbert Coe a Private Message
Živjeli!
Molim vas, koje je vaše mišljenje o strip serijalu Cat Claw?
Može baš i odredenije, o albumima Cathattan i Pacovdija u plavom, opcenito.Malo se ljudi javilo komentirati recenziju albuma Cathattan, pa sam znatiželjan.U obzir dolaze samo oni koji su citali te stripove.

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8253 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 18/03/2005 : 18:14:35  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
Super.
Ako zelis da skupljas i Ket, samo napred. Naravno, samo u slucaju da volis parodiju na americke superheroje, i ako ti balkanstina u dijalozima ne smeta.

My God, it's full of stars!
Go to Top of Page

Wahoomi
Average Member

Croatia
705 Posts

Member since 15/11/2001

Posted - 18/03/2005 : 18:45:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Wahoomi a Private Message
Od navedenih albuma citao sam Pacovdiju. Što da kažem, meni je Kata dobra jer to je provala, zajebancija i parodija; iskljucivo je tako doživljavam, ne tražim nikakvu umjetnost. Da ne kažem da mi je puno bolja od mase americkih superherojskih gluposti.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 18/03/2005 : 18:50:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Mislim da se Kerac pogubio s vremenom.

Ili je Katu jednostavno pregazilo vreme.

--
"Sretan je covjek koji svog gavrana nije izgubio..."
Go to Top of Page

Vlaadisha
Advanced Member

USA
3515 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 18/03/2005 : 19:41:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message
quote:
Originally posted by prozirna senka

Ako zelis da skupljas i Ket, samo napred. Naravno, samo u slucaju da volis parodiju na americke superheroje, i ako ti balkanstina u dijalozima ne smeta.

Tja, definisi balkanstinu...?

Uzgred, Kata nije parodija na superheroje nego punokrvna superherojstina.

quote:
Originally posted by Djole

Mislim da se Kerac pogubio s vremenom.

Ili je Katu jednostavno pregazilo vreme.

Poslednja dva albuma su nacrtana pre desetak godina. U pripremi je novi, pa cemo videti u cemu je stvar.

Sto se tice Humbertovog pitanja, oba albuma su totalno sranje. Bog zna da sam Katine epizode skupljao kao slicice, ali ovo g. Kercu ne mogu da oprostim, bas zbog starih dobrih vremena.
Go to Top of Page

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 18/03/2005 : 19:54:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message
quote:
Originally posted by Vlaadisha

[quote]Originally posted by prozirna senka

Tja, definisi balkanstinu...?

odlicno vlaad, bas sam ja hteo da pitam. dakle, definisi "balkanstinu u dijalozima". koliko sam upoznat, termin je nepoznat u knjizevnoj ili kriticarskoj teoriji.

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 18/03/2005 : 20:29:16  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Ali je zato poznat po ulici ,to je najvaznije .
Ko ne zna sta je balkanistina zato sto ta rijec ne pise u rijecniku ,neka ode do komsije ili nek se proseta ulicom i pita ljude ,siguran sam da ce mu onda biti jasno :-).

http://comicsplace.blogspot.com/
http://funaboutnothing.blogspot.com/
Go to Top of Page

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 18/03/2005 : 22:27:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message
molim upucene da mi objasne sta je "balkanstina u dijalozima"?

primeri bi bili krajnje dobrodosli.

Edited by - marlowe on 18/03/2005 22:28:10
Go to Top of Page

dugapuška
Junior Member

Bosnia and Herzegovina
429 Posts

Member since 17/10/2003

Posted - 18/03/2005 : 23:20:14  Show Profile Show Extended Profile  Send dugapuška a Private Message
tamo, kad se pojavila 81-e, onako, bila mi je skroz simpa, fore i fazoni "sa ovih prostora" a ono superheroj i to zensko.
nedavno sam pokuso citati ove nove albume i izdrzo sam 20-ak stranica.
e sad jel do mene ili do nje?

Duga puška
Go to Top of Page

Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 18/03/2005 : 23:26:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit Maximuss's Homepage  Send Maximuss a Private Message
Do tebe, jer je ona ostala ista. :)

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 18/03/2005 : 23:39:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Dobra ka' macka

www.sd-gradac.hr ( nogomet )
www.gradac.hr
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 18/03/2005 : 23:57:49  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
quote:
Originally posted by dugapuška

tamo, kad se pojavila 81-e, onako, bila mi je skroz simpa, fore i fazoni "sa ovih prostora" a ono superheroj i to zensko.
nedavno sam pokuso citati ove nove albume i izdrzo sam 20-ak stranica.
e sad jel do mene ili do nje?

Duga puška

hvala ti na ovome,jer sam vidio albume Cat Claw i poželio jednoga(ovo nikad nisam ni citao)al kad sam vidio cijenu odustao sam.Onda sam se pitao vrijedi li to toliko.Sad znam...
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 19/03/2005 : 00:25:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
50 kn i nije neka cijena...a sam strip zamišljen je puno ozbiljnije u samom pocetku ( pa i obecavajuce ) ako se usporedi sa masom onovremenih Marvelovih sranja. Kerac je izjavija da nije uspija pronaci scenaristu koji bi se ozbiljnije uhvatija ( a bogme ima i materijala za hvatanje ;o) Caty tako da je iz epizode u epizodu radnja postajala sve banalnija i iman osjecaj da mu je važnije bilo šprdanje sa pozadinama i ubacivanje caka po reklamama isl. nego sam strip. No možda mu je to bija i ispušni ventil u vrime rada na Tarzanu :o) Bilo kako bilo na Cat Claw triba gledati kao na vrlo neobavezan ali nipošto nekvalitetan strip. Tu u startu ocekujem zezanciju a ne visokoumnointelektualnobrbljanje. Bar je to moj stav.
A nije zanemariv ni uspjeh po Skandinaviji o kojemu se pricalo. Koliko je istina možda bi Macan moga potvrditi.

www.gradac.hr
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8253 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 19/03/2005 : 08:23:58  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
quote:
Originally posted by marlowe

molim upucene da mi objasne sta je "balkanstina u dijalozima"?

primeri bi bili krajnje dobrodosli.

Oklen se sad ova spodoba stvorila? Je li, bre, ti?! Kako si us'o 'vamo?
Majke ti ga, ovakva tri picica nisu za moje godine!
Ko bi rek'o da matorka moze ovako da osajdari!
...

Go to Top of Page

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 19/03/2005 : 08:32:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message
much obliged.

lelemud
New Member

Germany
121 Posts

Member since 07/03/2005

Posted - 19/03/2005 : 10:16:28  Show Profile Show Extended Profile  Send lelemud a Private Message
samo da kazem da se na stripoteka2@gmail.com i stripton@gmail.com nalaze prve cetiri skenirane epizode od cat claw...a bice ih do 20-te...pa ko voli ili ko zeli da se podseti...nek izvoli...sifra za oba naloga je stripovi.com
Go to Top of Page

Vlaadisha
Advanced Member

USA
3515 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 19/03/2005 : 14:48:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message
quote:

"Oklen se sad ova spodoba stvorila? Je li, bre, ti?! Kako si us'o 'vamo?
Ko bi rek'o da matorka moze ovako da osajdari!"

U pitanju su srpski lokalizmi i zargonizmi, koji mi smetaju koliko i americki sleng u njihovim stripovima - u zavisnosti od toga koliko su autenticni, da li su upotrebljeni sa nekim ciljem ili su sami sebi svrha. "Kata" je nekad sa jedne, a nekad sa druge strane smesnog i zanimljivog.

U svakom slucaju, termin "balkanstina" je ovde pogresno upotrebljen...

quote:
Originally posted by Renky

Caty tako da je iz epizode u epizodu radnja postajala sve banalnija i iman osjecaj da mu je važnije bilo šprdanje sa pozadinama i ubacivanje caka po reklamama isl. nego sam strip. No možda mu je to bija i ispušni ventil u vrime rada na Tarzanu :o) Bilo kako bilo na Cat Claw triba gledati kao na vrlo neobavezan ali nipošto nekvalitetan strip.

Ovo si dobro primetio, i sigurno da ton stripa ostavlja takav utisak. Medjutim, zanimljivo je da sam Kerac kaze da je "Tarzana" rutinski odradjivao ("pos'o kao pos'o"), a da mu je Kata mnogo draza, te da je tu dao sve od sebe. Opet, Bane nikad nije bio elitista (naprotiv!), tako da se njegovo pimanje dobrog stripa verovatno svodi na zabavu i akciju.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 19/03/2005 : 15:02:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Pa baš to rutinsko odradjivanje Tarzana i je problem...Sam Kerac je više puta izjavija nešto u stilu... jebo strip di glavni junak ne psuje, ne tuca ( fanovi Zagora mir ;o), živi po onih ( cini mi se ) 16 pravila propisanih od ERB kao vlasnika prava...
Macka je sušta suprotnost tome ... i opet ponavljam, mislim da kvalitetom dostiže baš onoliko koliko triba za jedan opuštajuci, zajebantski strip serijal.

www.gradac.hr
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8253 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 20/03/2005 : 00:42:17  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
quote:
Originally posted by Vlaadisha

quote:

"Oklen se sad ova spodoba stvorila? Je li, bre, ti?! Kako si us'o 'vamo?
Ko bi rek'o da matorka moze ovako da osajdari!"

U pitanju su srpski lokalizmi i zargonizmi, koji mi smetaju koliko i americki sleng u njihovim stripovima - u zavisnosti od toga koliko su autenticni, da li su upotrebljeni sa nekim ciljem ili su sami sebi svrha. "Kata" je nekad sa jedne, a nekad sa druge strane smesnog i zanimljivog.

U svakom slucaju, termin "balkanstina" je ovde pogresno upotrebljen...

Ajde, stvarno?
Jesil' ikad citao Druzinu od Vjesala? Balkanstina, takodje.

Go to Top of Page

Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts

Member since 15/05/2004

Posted - 20/03/2005 : 10:59:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Toninho a Private Message
što je žena imala sisu
strip je bija ok i baš za zajebanciju a za mladje adoscelente i za nešto drugo
sicam se bleka od kerca to je bila tragedija
iako je i sam blek tragedija kad predeš 10 jahre
Go to Top of Page

Blek Stena
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1344 Posts

Member since 03/07/2004

Posted - 20/03/2005 : 11:27:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Blek Stena's Homepage  Send Blek Stena a Private Message
Ukusi su razliciti...

Meni je Kercov Blek baš bio super. Ona epizoda sa Malom Šapom iz Blekove mladosti. Bila je još jedna, a mislim da je nisma ni citao. Tada mi je bila super, a danas nakon 20 godina od tada naravno da ne bi bio isti osjecaj pri citanju. Slicno je i sa Cat Claw, mada meni ove prve epizode cije skenove lelemud postavlja i danas dobro liježu.
Trebalo bi pitati nekog ko se prvi put susrece s ovim stripom, nas "stare" ipak za to vrijeme vežu mnoge stvari pa nismo objektivni
Go to Top of Page

Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts

Member since 15/05/2004

Posted - 20/03/2005 : 13:35:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Toninho a Private Message
imaš pravo
ja sam nagrdio bleka a i danas cuvam prvi broj iz LMS 128 mislim
a je loš al jebat ga

gušti su gušti
Go to Top of Page

miha
Advanced Member

3628 Posts

Member since 05/05/2003

Posted - 20/03/2005 : 14:15:11  Show Profile Show Extended Profile  Send miha a Private Message
Kercev Blek se ne može uporediti sa Blekom kakvog su crtali Italijani i kasnije Francuzi, naime Bane je nacrtao samo 4 epizode, a poznato je da ovakvi serijali postaju najbolji tek nakon 10 ili 20 epizoda. Možda blefiram ali mogu tvrditi da Divlja macka, vestern za koji je scenario pisao Obradovic 1981, je tek ok pokušaj. Slomljeno srce iz 1982 vec je mnogo bolji, vidi se tu da je Kerac dobio grif u crtanju Bleka. Treci deo Izgubljenu dolinu, nisam imao prilike citati, mislim da se radi o nekih 45 neobjavljenih strana, ali poslednji iz 1983, Ostrvo crnih vitezova, mi je bio odlican svojevremeno a još i danas je možda tako.

http://members.tripod.com/~bkerac/catclaw/index.html
Go to Top of Page

dcarapo2
Advanced Member

Argentina
3770 Posts

Member since 27/01/2004

Posted - 20/03/2005 : 18:44:54  Show Profile Show Extended Profile  Send dcarapo2 a Private Message
sale jesi sjebo narod s tim izrazom balkanstina,daj pojasni to

zato oni koji misle,cijene rijeci gospodnje jer ako si u kremenadli ,nisi za kobasice
Go to Top of Page

Vlaadisha
Advanced Member

USA
3515 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 21/03/2005 : 18:40:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message
quote:
Originally posted by dcarapo2

sale jesi sjebo narod s tim izrazom balkanstina,daj pojasni to

OK, salu na stranu; ja sam pogresno shvatio da se taj izraz odnosi na nesto drugo, recimo na balkanski mentalitet, pa me zanimalo da li je mislio na autora ili likove u stripu. Nesporazum je sto termin nije pravilno upotrebljen, ali sad ja treba da ispadnem picajzla pa da to napisem i treci put.
Go to Top of Page

Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 21/03/2005 : 18:52:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit Maximuss's Homepage  Send Maximuss a Private Message
Pa "balkanstina u dijalozima" je, cini mi se, sasvim jasan termin.

Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000