Author |
Topic  |
Humbert Coe
Average Member

Croatia
598 Posts
Member since 17/02/2005 |
Posted - 18/03/2005 : 17:49:11
|
Živjeli! Molim vas, koje je vaše mišljenje o strip serijalu Cat Claw? Može baš i odredenije, o albumima Cathattan i Pacovdija u plavom, opcenito.Malo se ljudi javilo komentirati recenziju albuma Cathattan, pa sam znatiželjan.U obzir dolaze samo oni koji su citali te stripove. 
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8253 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 18/03/2005 : 18:14:35
|
Super. Ako zelis da skupljas i Ket, samo napred. Naravno, samo u slucaju da volis parodiju na americke superheroje, i ako ti balkanstina u dijalozima ne smeta.
My God, it's full of stars! |
 |
|
Wahoomi
Average Member

Croatia
705 Posts
Member since 15/11/2001 |
Posted - 18/03/2005 : 18:45:13
|
Od navedenih albuma citao sam Pacovdiju. Što da kažem, meni je Kata dobra jer to je provala, zajebancija i parodija; iskljucivo je tako doživljavam, ne tražim nikakvu umjetnost. Da ne kažem da mi je puno bolja od mase americkih superherojskih gluposti. |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 18/03/2005 : 18:50:11
|
Mislim da se Kerac pogubio s vremenom.
Ili je Katu jednostavno pregazilo vreme.
-- "Sretan je covjek koji svog gavrana nije izgubio..." |
 |
|
Vlaadisha
Advanced Member

USA
3515 Posts
Member since 21/07/2004 |
Posted - 18/03/2005 : 19:41:46
|
quote: Originally posted by prozirna senka
Ako zelis da skupljas i Ket, samo napred. Naravno, samo u slucaju da volis parodiju na americke superheroje, i ako ti balkanstina u dijalozima ne smeta.
Tja, definisi balkanstinu...?
Uzgred, Kata nije parodija na superheroje nego punokrvna superherojstina.
quote: Originally posted by Djole
Mislim da se Kerac pogubio s vremenom.
Ili je Katu jednostavno pregazilo vreme.
Poslednja dva albuma su nacrtana pre desetak godina. U pripremi je novi, pa cemo videti u cemu je stvar.
Sto se tice Humbertovog pitanja, oba albuma su totalno sranje. Bog zna da sam Katine epizode skupljao kao slicice, ali ovo g. Kercu ne mogu da oprostim, bas zbog starih dobrih vremena.  |
 |
|
marlowe
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4279 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 18/03/2005 : 19:54:51
|
quote: Originally posted by Vlaadisha
[quote]Originally posted by prozirna senka
Ako zelis da skupljas i Ket, samo napred. Naravno, samo u slucaju da volis parodiju na americke superheroje, i ako ti balkanstina u dijalozima ne smeta.
Tja, definisi balkanstinu...?
odlicno vlaad, bas sam ja hteo da pitam. dakle, definisi "balkanstinu u dijalozima". koliko sam upoznat, termin je nepoznat u knjizevnoj ili kriticarskoj teoriji.
___________ "In my Havana cabana I'll eat something sweet like banana..." |
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
marlowe
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4279 Posts
Posted - 18/03/2005 : 22:27:13
|
molim upucene da mi objasne sta je "balkanstina u dijalozima"?
primeri bi bili krajnje dobrodosli.
___________ "In my Havana cabana I'll eat something sweet like banana..." |
Edited by - marlowe on 18/03/2005 22:28:10 |
 |
|
dugapuška
Junior Member

Bosnia and Herzegovina
429 Posts
Member since 17/10/2003 |
Posted - 18/03/2005 : 23:20:14
|
tamo, kad se pojavila 81-e, onako, bila mi je skroz simpa, fore i fazoni "sa ovih prostora" a ono superheroj i to zensko. nedavno sam pokuso citati ove nove albume i izdrzo sam 20-ak stranica. e sad jel do mene ili do nje?
Duga puška |
 |
|
Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts
Member since 15/11/2002 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
|
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 18/03/2005 : 23:57:49
|
quote: Originally posted by dugapuška
tamo, kad se pojavila 81-e, onako, bila mi je skroz simpa, fore i fazoni "sa ovih prostora" a ono superheroj i to zensko. nedavno sam pokuso citati ove nove albume i izdrzo sam 20-ak stranica. e sad jel do mene ili do nje?
Duga puška
hvala ti na ovome,jer sam vidio albume Cat Claw i poželio jednoga(ovo nikad nisam ni citao)al kad sam vidio cijenu odustao sam.Onda sam se pitao vrijedi li to toliko.Sad znam... |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Posted - 19/03/2005 : 00:25:40
|
50 kn i nije neka cijena...a sam strip zamišljen je puno ozbiljnije u samom pocetku ( pa i obecavajuce ) ako se usporedi sa masom onovremenih Marvelovih sranja. Kerac je izjavija da nije uspija pronaci scenaristu koji bi se ozbiljnije uhvatija ( a bogme ima i materijala za hvatanje ;o) Caty tako da je iz epizode u epizodu radnja postajala sve banalnija i iman osjecaj da mu je važnije bilo šprdanje sa pozadinama i ubacivanje caka po reklamama isl. nego sam strip. No možda mu je to bija i ispušni ventil u vrime rada na Tarzanu :o) Bilo kako bilo na Cat Claw triba gledati kao na vrlo neobavezan ali nipošto nekvalitetan strip. Tu u startu ocekujem zezanciju a ne visokoumnointelektualnobrbljanje. Bar je to moj stav. A nije zanemariv ni uspjeh po Skandinaviji o kojemu se pricalo. Koliko je istina možda bi Macan moga potvrditi.
www.sd-gradac.hr ( nogomet ) www.gradac.hr |
 |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8253 Posts
Posted - 19/03/2005 : 08:23:58
|
quote: Originally posted by marlowe
molim upucene da mi objasne sta je "balkanstina u dijalozima"?
primeri bi bili krajnje dobrodosli.
___________ "In my Havana cabana I'll eat something sweet like banana..."
Oklen se sad ova spodoba stvorila? Je li, bre, ti?! Kako si us'o 'vamo? Majke ti ga, ovakva tri picica nisu za moje godine! Ko bi rek'o da matorka moze ovako da osajdari! ...
 |
|
marlowe
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4279 Posts
|
lelemud
New Member

Germany
121 Posts
Member since 07/03/2005 |
|
Vlaadisha
Advanced Member

USA
3515 Posts
Posted - 19/03/2005 : 14:48:47
|
"Oklen se sad ova spodoba stvorila? Je li, bre, ti?! Kako si us'o 'vamo? Majke ti ga, ovakva tri picica nisu za moje godine! Ko bi rek'o da matorka moze ovako da osajdari!"
U pitanju su srpski lokalizmi i zargonizmi, koji mi smetaju koliko i americki sleng u njihovim stripovima - u zavisnosti od toga koliko su autenticni, da li su upotrebljeni sa nekim ciljem ili su sami sebi svrha. "Kata" je nekad sa jedne, a nekad sa druge strane smesnog i zanimljivog.
U svakom slucaju, termin "balkanstina" je ovde pogresno upotrebljen...
quote: Originally posted by Renky
Caty tako da je iz epizode u epizodu radnja postajala sve banalnija i iman osjecaj da mu je važnije bilo šprdanje sa pozadinama i ubacivanje caka po reklamama isl. nego sam strip. No možda mu je to bija i ispušni ventil u vrime rada na Tarzanu :o) Bilo kako bilo na Cat Claw triba gledati kao na vrlo neobavezan ali nipošto nekvalitetan strip.
Ovo si dobro primetio, i sigurno da ton stripa ostavlja takav utisak. Medjutim, zanimljivo je da sam Kerac kaze da je "Tarzana" rutinski odradjivao ("pos'o kao pos'o"), a da mu je Kata mnogo draza, te da je tu dao sve od sebe. Opet, Bane nikad nije bio elitista (naprotiv!), tako da se njegovo pimanje dobrog stripa verovatno svodi na zabavu i akciju.
|
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Posted - 19/03/2005 : 15:02:55
|
Pa baš to rutinsko odradjivanje Tarzana i je problem...Sam Kerac je više puta izjavija nešto u stilu... jebo strip di glavni junak ne psuje, ne tuca ( fanovi Zagora mir ;o), živi po onih ( cini mi se ) 16 pravila propisanih od ERB kao vlasnika prava... Macka je sušta suprotnost tome ... i opet ponavljam, mislim da kvalitetom dostiže baš onoliko koliko triba za jedan opuštajuci, zajebantski strip serijal.
www.sd-gradac.hr ( nogomet ) www.gradac.hr |
 |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8253 Posts
Posted - 20/03/2005 : 00:42:17
|
quote: Originally posted by Vlaadisha
"Oklen se sad ova spodoba stvorila? Je li, bre, ti?! Kako si us'o 'vamo? Majke ti ga, ovakva tri picica nisu za moje godine! Ko bi rek'o da matorka moze ovako da osajdari!"
U pitanju su srpski lokalizmi i zargonizmi, koji mi smetaju koliko i americki sleng u njihovim stripovima - u zavisnosti od toga koliko su autenticni, da li su upotrebljeni sa nekim ciljem ili su sami sebi svrha. "Kata" je nekad sa jedne, a nekad sa druge strane smesnog i zanimljivog.
U svakom slucaju, termin "balkanstina" je ovde pogresno upotrebljen...
Ajde, stvarno? Jesil' ikad citao Druzinu od Vjesala? Balkanstina, takodje.
 |
|
Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
Posted - 20/03/2005 : 10:59:22
|
što je žena imala sisu   strip je bija ok i baš za zajebanciju a za mladje adoscelente i za nešto drugo sicam se bleka od kerca to je bila tragedija iako je i sam blek tragedija kad predeš 10 jahre |
 |
|
Blek Stena
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1344 Posts
Member since 03/07/2004 |
Posted - 20/03/2005 : 11:27:18
|
Ukusi su razliciti...
Meni je Kercov Blek baš bio super. Ona epizoda sa Malom Šapom iz Blekove mladosti. Bila je još jedna, a mislim da je nisma ni citao. Tada mi je bila super, a danas nakon 20 godina od tada naravno da ne bi bio isti osjecaj pri citanju. Slicno je i sa Cat Claw, mada meni ove prve epizode cije skenove lelemud postavlja i danas dobro liježu. Trebalo bi pitati nekog ko se prvi put susrece s ovim stripom, nas "stare" ipak za to vrijeme vežu mnoge stvari pa nismo objektivni  |
 |
|
Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
|
miha
Advanced Member

3628 Posts
Member since 05/05/2003 |
Posted - 20/03/2005 : 14:15:11
|
Kercev Blek se ne može uporediti sa Blekom kakvog su crtali Italijani i kasnije Francuzi, naime Bane je nacrtao samo 4 epizode, a poznato je da ovakvi serijali postaju najbolji tek nakon 10 ili 20 epizoda. Možda blefiram ali mogu tvrditi da Divlja macka, vestern za koji je scenario pisao Obradovic 1981, je tek ok pokušaj. Slomljeno srce iz 1982 vec je mnogo bolji, vidi se tu da je Kerac dobio grif u crtanju Bleka. Treci deo Izgubljenu dolinu, nisam imao prilike citati, mislim da se radi o nekih 45 neobjavljenih strana, ali poslednji iz 1983, Ostrvo crnih vitezova, mi je bio odlican svojevremeno a još i danas je možda tako.
http://members.tripod.com/~bkerac/catclaw/index.html
|
 |
|
dcarapo2
Advanced Member

Argentina
3770 Posts
Member since 27/01/2004 |
Posted - 20/03/2005 : 18:44:54
|
sale jesi sjebo narod s tim izrazom balkanstina,daj pojasni to 
zato oni koji misle,cijene rijeci gospodnje jer ako si u kremenadli ,nisi za kobasice |
 |
|
Vlaadisha
Advanced Member

USA
3515 Posts
Posted - 21/03/2005 : 18:40:19
|
quote: Originally posted by dcarapo2
sale jesi sjebo narod s tim izrazom balkanstina,daj pojasni to 
OK, salu na stranu; ja sam pogresno shvatio da se taj izraz odnosi na nesto drugo, recimo na balkanski mentalitet, pa me zanimalo da li je mislio na autora ili likove u stripu. Nesporazum je sto termin nije pravilno upotrebljen, ali sad ja treba da ispadnem picajzla pa da to napisem i treci put.  |
 |
|
Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts
|
Topic  |
|