Author |
Topic |
mike
Senior Member
Slovenia
2848 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 16/07/2005 : 21:57:11
|
Procitao prvi trejd 100 Bullets! Fantasticno, odlicno, fenomenalno! Odmah narucio sledeca dva! Nema problema sa jezikom (ovisi koliko ste nadareni za jezike :).
Procitao i prvog Preachera! Fantasticno, odlicno, fenomenalno! Odmah narucio sledeca dva!
Pricotao i prvi Sin City! Fantasticno, odlicno i jos vise fenomenalno! Vec kupio A Dime to Kill for i That Yellow Bastard! Miller je genije. Sta covjek radi sa crtezom je neverovatno! Jebes je li to strip ili ilustracija . Obozavam noir.
Palceve gore za sva ta remek dela !
Jack the Black. |
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
Member since 28/03/2003 |
|
mike
Senior Member
Slovenia
2848 Posts
Posted - 16/07/2005 : 22:19:05
|
Sleeper? Ehm, jel to sala ? Sad se bacam na Transmetropolitana! Dobro mirise .
Jack the Black. |
Edited by - mike on 16/07/2005 22:20:38 |
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
Posted - 16/07/2005 : 22:31:47
|
nije sala. sleeper je odlican, ja bas veceras dovrsavam citanje (u sveskama), a tu na jednom topicu smo prije par dana vec pricali da je sleeper odlican. kompletan strip ce biti u 4 trejda, prva tri trejda su vec izasla, a cetvrti ce uskoro. inace, transmet je isto zakon! moj omiljeni scenarist warren ellis. prije par dana sam procitao njegov novi strip "ocean" (6 sveski, tj. uskoro ce izaci i kao trejd). radnja se dogadja u buducnosti, 100 godina od danas, a inspektor za oruzje ujedinjenih naroda putuje u svemir, sve do jupiterovog mjeseca europe, gdje su pod ledenom korom, u europinom oceanu, otkriveni sarkofazi s ljudima koji su u stanju hibernacije nekoliko biliona godina. sazetak radnje je ovako da ti se zavrti u glavi, ali najbolja fora jest da je strip o medjuljudskim odnosima svemirske posade pokraj europe, tj. da je isfuran bez sf kliseja i ispraznih borbi protiv svemiraca. dijalozi su sturi, ali nabrijani i ovo je isto jedan od odlicnih stripova. malo ugodjajom podsjeca na odiseju u svemiru.
http://zveles.blogspot.com/ |
|
|
Kant
Average Member
Croatia
716 Posts
Member since 17/08/2004 |
Posted - 18/07/2005 : 00:50:04
|
quote: Originally posted by mike
Procitao prvi trejd 100 Bullets! Fantasticno, odlicno, fenomenalno! Odmah narucio sledeca dva! Nema problema sa jezikom (ovisi koliko ste nadareni za jezike :).
Procitao i prvog Preachera! Fantasticno, odlicno, fenomenalno! Odmah narucio sledeca dva!
Pricotao i prvi Sin City! Fantasticno, odlicno i jos vise fenomenalno! Vec kupio A Dime to Kill for i That Yellow Bastard! Miller je genije. Sta covjek radi sa crtezom je neverovatno! Jebes je li to strip ili ilustracija . Obozavam noir.
Palceve gore za sva ta remek dela !
Jack the Black.
Slazem se, sve su to odlicni stripovi, s time da je meni najdrazi 100 Bullets - Risso crta ko zmaj, jedino mi Preacher nekako nije dobro legao...Moram ga ispocetka procitati pa vidjeti... |
|
|
tom1979
Junior Member
Croatia
348 Posts
Member since 04/02/2005 |
Posted - 18/07/2005 : 11:26:36
|
quote: Originally posted by Djole Možda mi je glavni lik suviše antipatican (što je veoma nezgodno kod autobiografija). A možda je jednostavno precenjeno.
Eh da, to je problem s tim self indulgment autobiografskim stripovima. Nakon što sam ih procitao trideset, ovaj mi je bio koma. Mislim da je lik antipatican, i da je sve to neprožvakani materijal njegova odrastanja. Daleko je to od jednog Jimmyja Corrigana ili Davida Boringa. Lik pati od nekih tinejdžerskih problema koje je kao autor stripa trebao prerasti, ili pricekati deset godina da radi strip. Rijec je "esencijalizam" - TO je bila ljubav njegova života, TO je bio pravi osjecaj, NIKAD je nece preboljeti ona ga je IZDALA... Priznajem, možda se sjecam slicnih problema kad sam ja bio u toj dobi, ali Craig Thomspon je trebao malo pricekati, da vidi tu pricu u drugom, puno realnijem i zrelijem svjetlu. A i crtež - usprkos psihodelicnim kvalitetatama:-) - je razocarao, premda je to sve OK, ali samo OK.
|
|
|
Mailman
Senior Member
Croatia
1690 Posts
Member since 26/12/2001 |
Posted - 18/07/2005 : 14:26:21
|
quote: Originally posted by zveles
inace, transmet je isto zakon! moj omiljeni scenarist warren ellis. prije par dana sam procitao njegov novi strip "ocean" (6 sveski, tj. uskoro ce izaci i kao trejd). radnja se dogadja u buducnosti, 100 godina od danas, a inspektor za oruzje ujedinjenih naroda putuje u svemir, sve do jupiterovog mjeseca europe, gdje su pod ledenom korom, u europinom oceanu, otkriveni sarkofazi s ljudima koji su u stanju hibernacije nekoliko biliona godina. sazetak radnje je ovako da ti se zavrti u glavi, ali najbolja fora jest da je strip o medjuljudskim odnosima svemirske posade pokraj europe, tj. da je isfuran bez sf kliseja i ispraznih borbi protiv svemiraca. dijalozi su sturi, ali nabrijani i ovo je isto jedan od odlicnih stripova. malo ugodjajom podsjeca na odiseju u svemiru.
http://zveles.blogspot.com/
Ocean ima tako antiklimakticni završetak da to nije normalno. Tresla se brda, rodilo se nije ništa. Fore o Doors korporaciji su malo predirektne, imho.
How do you know that my dimwitted inexperience isn't merely a subtle form of manipulation, used to lower people's expectations, thereby enhancing my ability to effectively manuever within any given situation?
|
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
Posted - 18/07/2005 : 14:43:05
|
ma nije previse direktno to sa korporacijom. okej, mora biti razumljivo tako da i prosjecan amerikanac skuzi o cemu se radi , ali nije to toliko vazno u stripu. ellisu je trebala neka jaka KORPORACIJA koja bi bila njegov negativac u ovom stripu. nije toliko vazno jel se ona zove microsoft ili doors i, on je, vise kao zajebanciju na racun microsofta, iskoristio neke njihove motive. ponavljam, napravio je to mozda preocito za nas, ali za prosjecnog amerikanca (koji su mu prava publika) - napravio je to taman onako kako treba, dovoljno jasno i u duhu stripa koji (suprotno ocekivanjima) ima vise humora i zajebancije nego svi ostali ellisovi radovi (osim transmeta).
> Tresla se brda, rodilo se nije ništa.
opet, stvar ukusa. meni odgovaraju widescreen stranice u kojima kulminacija filmski raste, a nikad ne eksplodira, vec se kondenzira u ugodjaj price. kao sto rekoh gore, strip je isfuran bez sf kliseja i bez ispraznih borbi protiv svemiraca. tako da u njemu, stvarno, nema nicega. nema borbi s vanzemaljcima, nema izgubljenih svijetova, nema vidljivog konacnog cilja. zato i kazem da me ugodjajem podsjeca na odiseju u svemiru. sam zavrsetak je mozda malo predvidljiv. cijela zadnja dva broja sam vec predpostavljao kako ce zavrsiti. ali je zavrsetak, takodjer, i fino zaokruzio cijeli strip, u istom "tonalitetu", pa mi se kao takav cinio jedino logican. ne kazem da je ovo najbolji ellisov strip. daleko od toga. ovo je vise kao uspjeli ellisov eksperiment gdje se poigrao sa strip formama, te je opet radnju jednog svog stripa (prvi su bili authority, epizoda s "bogom") bacio u tihe vode svemira. but, of course, stvar je ukusa.
http://zveles.blogspot.com/ |
Edited by - zveles on 18/07/2005 14:50:17 |
|
|
Mailman
Senior Member
Croatia
1690 Posts
Member since 26/12/2001 |
Posted - 19/07/2005 : 11:11:33
|
Stvar ukusa, pošteno.
How do you know that my dimwitted inexperience isn't merely a subtle form of manipulation, used to lower people's expectations, thereby enhancing my ability to effectively manuever within any given situation?
|
|
|
mike
Senior Member
Slovenia
2848 Posts
Posted - 23/07/2005 : 22:03:53
|
Samo toliko, cim sa procitao prvi trejd Preachera, krenuo istog trenutka opet od pocetka! To se zove strip! Nesto sumnjam da ce se odrzati i dalje u takvom ritmu, ali ipak. To je remek delo.
Isto vazi i za 100 Bullets prvi trejd!
I za Sin City! Marv je legenda! Miller bez sumnje.
Da vidimo kako ce ispasti The Dark Knight Returns i Transmetropolitan.
Hej, nisam ja to vec prosli tedan napiso?
Jack the Black. |
|
|
mike
Senior Member
Slovenia
2848 Posts
|
zveles
Advanced Member
Croatia