forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 MIKI MUSTER
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

BiDi
Senior Member

Slovenia
2435 Posts

Member since 06/05/2002

Posted - 26/06/2005 : 19:53:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit BiDi's Homepage  Send BiDi an ICQ Message  Send BiDi a Private Message
A Beli put ni v oblakih ? :)

Tako mi mlijeka u prahu, kidam naljevo
Go to Top of Page

Žiga
Senior Member

Slovenia
1980 Posts

Member since 10/11/2003

Posted - 26/06/2005 : 20:24:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Žiga a Private Message
quote:
Zakaj A4 format, ce so bili zvitorepci izdani na A5 formatu? Sicer se spomnim, da je v takratnem tedenskem casopisu '7D' (remember anyone??) na zadnji strani vedno bil en del zvitorepca v A4 formatu, ampak mi ni bil všec.
Pa tudi 'dve zgodbi skupaj'? A ni to malce malo? Lahko bi izdali knjigice podobne prejšnji izdaji. Meni so bile cisto prirocne.

saj so že bili ZTL v A4 formatu.Jaz imam doma Zmajev otok A4 formata, pa še slikice so narisane z rjavo, ne s crno barvo.

mi je pa brezveze, da bosta po dve zgodbi skupaj, lahko bi naredili knjigice A5 formata z mehkimi platnicami(saj trde platnice niso tak pomembne), pa bi bila vsaka zgodba v svoji knjigici, kot je bilo prej.

to bo po mojem zdaj izpadla neka hudo modernizirana varianta starih izdaj.
Go to Top of Page

BiDi
Senior Member

Slovenia
2435 Posts

Member since 06/05/2002

Posted - 27/06/2005 : 01:12:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit BiDi's Homepage  Send BiDi an ICQ Message  Send BiDi a Private Message
Originalni ZTL so bili A4 ... v male zvezke so jih spravili zaradi prirocnosti - pa tudi prihranka in pomankanja originalnih materialov, slabe kopije pa so videti lepše ce so pomanjšane.

Kakorkoli, vsi originali so bili prvic objavljeni v A4 v casopisu Tedenska Tribuna, nekateri pa potem (tudi) v Zvitorepcu, razen menda Grajskih duhov (ki so prvic izšli v mali izdaji).

Modernizacija bo le toliko kot so Ludensove izdaje modernizacija izdaj Dnevnika (povsem neprimerljiva kvaliteta).

Torej... najprej he bila A4 casopisna/revilana izdaja v Tedenski Tribuni, potem v Zvitorepcu nekateri celo v barvah... potem je pa sta bili v osemdesetih kar dve kiosk A5 izdaji Delavske enostnosti iz kopiranega materiala (vodoravni zvezki in "normalni") - zadnja je bila šptem le prepakirana v knjige s trdimi platnicami.

Potem sta izšli še knjiga ali dve menda Kluba devete umetnosti (še slabše kot Delavske enotnosti (oranžne platnice)... no najbližje tej verziji ki bo izšla sedaj so albumi izšli konec devetdesetih pri neki "Galeriji", še danes jih verjetno lahko kupite pri Vale-Novak ali pa Buchu (A4, trde platnice, iz originalnega materiala).

O pomembnosti platnic pa bi se dalo razpravljati... me zanima v kakšni izdaji bi ti rad videl svoje življensko delo "pet minut pred dvanajsto" (Muster je že precej v letih precej jasno je da je to verjetno zadnja izdaja za casa njegovega življenja).

Go to Top of Page

stripoznalac
New Member

128 Posts

Member since 06/01/2005

Posted - 27/06/2005 : 01:49:09  Show Profile Show Extended Profile  Send stripoznalac a Private Message
originalni zvitorepci nisu bili u a-4 formatu. u tedenskim novinama, prvo u PPP,poletnim prigodama i povestima, kasnije u TT, tedenskoj tribuni, izlazili su u donjem delu novina, u dva reda, po tri slicice u svakom redu. neki reprinti bili su kasnije u a-4 formatu. recimo onaj u 7D, pa onaj u Pilotu, pa i one price u magazinu zvitorepec i novi zvitorepec. kao i u našem stripu i yu-stripu. kasnije price u TT, tako njih pet-šest bile su priredjene na a-4 format, jer je na jednoj celoj stranici novina objavljivano više stripova, od Cisca Kida, koji je prvo takodje izlazio u donjem delu novina, dve pasice u gornjem redu, dve pasice u donjem redu, a kasnije po pet pasica odozgo pa na dole, tako da je licilo na a-4 format. Bio je tamo i ljubic i još nešto, zaboravio sam. Muster je vec od pocetka crtao tako, da se moglo uzeti po dve slicice i staviti ih na jednu stranicu A-5 formata. Tako je izašla i prva, iznimno rijedka kolekcija stripa Zvitorepec u Afriki,u ranim petdesetim godinama. Prvi, stvarni A-4 format je bio Zmajev otok, u knjiškom obliku, i kasnije reprinti sa tvrdim koricama kao Turki, Turki. Nešto malo je bilo i kolorirano. Prazvitorepec, Gladiator, nešto u Pilotu, nešto u Zvitorepcu, nešto u novom zvitorepcu.
Klub devete umetnosti izdao je dugackom formatu price: Na olimpiado, Gusarji, V Afriki i Trubadurji. Što se tice price Grajski duhovi, prica je vec objavljena u prvim edicijama. Nisam siguran, da li je to bio PPP ili prvi brojevi TT. Muster je to nacrtao na novo, potpuno je to nov strip, precrtan na novo, jer je ono prvo više izgledao suviše pocetnicko.Licilo je na strip Hribolazci i V vesolje. Muster je recimo zabranio objavljivanje jednog ranog stripa o zvitorepcu, gdje nastupa Grabež, prva verzija Lakotnika, koji je bio veoma zao, a ta prica je ipak reprintovana u A-4 verziji Medvedica Neewa, kao dodatak. Smatram taj strip za redku stvar. I koliko znam, strip kao dodatak Delu, nece imati tvrdih korica, nego meke. Dakle 20 sveski po dve epizode. Ne baš kompletan opus. I sigurno ne u koloru. Velika je šteta što Muster nije napravio crtice.
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12626 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 27/06/2005 : 09:40:13  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message
quote:
Originally posted by BiDi

iz CDja gledam samo filme in poslusam glasbo.... stripi na CDju so tako kot bi joske cez sipo slatal :)

pred leti sem vso svojo zbirko stripov ( 500+ ) v kanto zabrisal....da bi še enkrat placal, tako pa niti jaz nisem neumen
Go to Top of Page

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 27/06/2005 : 14:57:03  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message
jaz sem nazadnje slišal da bi stvar zalavfala novembra (20 knjig po dve zgodbi, A4 format)
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12626 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 27/06/2005 : 15:01:56  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message
quote:
Originally posted by jang

jaz sem nazadnje slišal da bi stvar zalavfala novembra (20 knjig po dve zgodbi, A4 format)

in cena?
Go to Top of Page

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 27/06/2005 : 15:06:00  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message
mislim da okrog jurja...990 verjetno
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12626 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 27/06/2005 : 15:07:28  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message
quote:

mislim da okrog jurja...990 verjetno

glih zdej sm zaposlen v Delu bom probal kej izvrtat....tukej se o tem ne govori kej prevec...
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12626 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 27/06/2005 : 15:09:00  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message
quote:
Originally posted by panzer

quote:

in cena?

ce bi zalaufali zdaj, bi jih jaz dobil zastonj....nimam srece...
Go to Top of Page

ninel
Senior Member

Serbia
1583 Posts

Member since 16/11/2004

Posted - 17/11/2005 : 10:57:26  Show Profile Show Extended Profile  Send ninel a Private Message
Danas je izašao prvi tom Mikija Mustera od dvadesetih i kao što sam se bojao, Delo to nije baš korektno uradio.
Kao prvo, price ne idu hronološkom redom nego baš kako koja naide.
Kao drugo, fali nekih par prica- pogotovo prve tri.
Kao trece, dizajn je ocajan!!!
Kao cetvrto, korice su sasvim meke- nisu ni polutvrde, kao što su obecali.
Kao peto, papir i štampa nisu baš najbolji.
I još pored toga- medu dvadesetim stripovima nalazice se i cetiri slikovnice koje nemaju ama baš nikakve veze sa Zvitorepcem.
Baš šteta.
Go to Top of Page

mike
Senior Member

Slovenia
2848 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 17/11/2005 : 11:16:37  Show Profile Show Extended Profile  Send mike a Private Message
1. imas pravo, price ne ide redom, ovako napamet pocinju iz 57 i 71 godine
2. drzi i to, nekih par epizoda nece objavit
3. da, mogo se taj dizajn puno bolje napravit
4. da, jako lose korice, vrlo se brzo savijaju
5. papir je los
6. slikanice su za najmladje

Dakle potegtne se crta, ostavi se dojam da bi moglo sve puno bolje biti napravljeno. Ovako dobivamo na zalost ne bas kvalitetno izradjeno izdanje. Muster bi zasluzio barem polutvrde korice i boju. Posto su izdanja na kioscima samo 7 dana, mogli bi ih kasnije lifrat u knjizare. Mortadelc i Asterix puno su bolje odradjeni albumi. Po istoj ili manjoj cijeni i u boji. Istina imaju samo 46 stranica, dok ce Muster uvijek biti na vise od 100...

Steta.

Jack the Black.

Edited by - mike on 17/11/2005 11:17:58
Go to Top of Page

mister-no
Average Member

Slovenia
895 Posts

Member since 06/08/2004

Posted - 17/11/2005 : 11:40:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit mister-no's Homepage  Send mister-no a Private Message
quote:
Originally posted by ninel

Danas je izašao prvi tom Mikija Mustera od dvadesetih i kao što sam se bojao, Delo to nije baš korektno uradio.
I još pored toga- medu dvadesetim stripovima nalazice se i cetiri slikovnice koje nemaju ama baš nikakve veze sa Zvitorepcem.
Baš šteta.

po ovome što si napisao ti ga neceš kupiti, zaato što je jednostavno preslab za tvoju kolekciju.

http://freeweb.siol.net/rantoli1/stripi1
Go to Top of Page

BiDi
Senior Member

Slovenia
2435 Posts

Member since 06/05/2002

Posted - 17/11/2005 : 11:49:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit BiDi's Homepage  Send BiDi an ICQ Message  Send BiDi a Private Message
Zanimljivo je da je prva epizoda u albumu ocajno tiskana... ali je sledeca (ako doguraš do stranice 65) sasvim druge - dosta bolje kvalitete.

Go to Top of Page

big joco
Senior Member

Slovenia
1711 Posts

Member since 27/05/2003

Posted - 17/11/2005 : 20:16:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit big joco's Homepage  Send big joco a Private Message
super je...ej za zacetek je OK...ko bodo tiskali Bonellije bodo že ulavfani!

////////////////////////////////////////////////////////
http://www.mojradio.com/discobooom/
Go to Top of Page

markomarko
Junior Member

Slovenia
393 Posts

Member since 11/05/2003

Posted - 17/11/2005 : 20:59:37  Show Profile Show Extended Profile  Send markomarko a Private Message
quote:
Originally posted by big joco

super je...ej za zacetek je OK...ko bodo tiskali Bonellije bodo že ulavfani!

////////////////////////////////////////////////////////
http://www.mojradio.com/discobooom/

bravo, to je komentar, sama pozitiva
Go to Top of Page

malkovic
Starting Member

38 Posts

Member since 14/10/2004

Posted - 18/11/2005 : 17:24:56  Show Profile Show Extended Profile  Send malkovic a Private Message
quote:

Baš šteta.

Sam kurcate,kakor da vam je bolj pomemben izgled kot pa vsebina.
Jaz bom z veseljem kupil vsako knjigo - 2 zgodbi,sploh po taki ceni kot nekateri prodajajo slabo ohranjen zvešcic.

Ne vem ce obstaja nek hronološki red,kdo trdi da je tisti vrstni red (malih zvezkov)pravilen. MOgoce je pravilen tisti iz TT.

Tudi jaz bom pogrešal prve tri zgodbe, sam kaj cmo,tko se je Muster odlocil.

O dizajnu necu ništa reci, moglo bi bolje ali i lošije.

Ne smetaju me meke korice,važno je šta je unutra.Nisam još obolio za HC5XN.

Papir i štampa je kakva je, šta ste opet ocekivali neko luksuzno HC izdanje.To je strip koji se štampa u par hiljada primjeraka i košta 5 evra.Sasvim dovoljno i solidno.

One 4 slikovnice nemaju veze sa Zvitorepcem i kompanijom ali imaju veze sa MIKI MUSTROM i ako je njegov jubilej - 80 godina, onda je normalno da su pored. Nije Miki crtao samo Zvitorepca, pa tu on predstavlja neki širi opus svog rada.

Bio sam juce na podpisavanju knjige i bilo je ljudi tamo od 7 do 70 godina i sad mi svi vi kriticari recite, da li nekog djecacica od 10 godina ili manje briga da li je to izdanje SC ili HC, da li je papir mat ili šajn......a ipak je to izdanje za djecu........pa i odrasle...
Go to Top of Page

malkovic
Starting Member

38 Posts

Member since 14/10/2004

Posted - 18/11/2005 : 17:28:26  Show Profile Show Extended Profile  Send malkovic a Private Message
quote:
Originally posted by mike

5. papir je los

Dakle potegtne se crta, ostavi se dojam da bi moglo sve puno bolje biti napravljeno. Ovako dobivamo na zalost ne bas kvalitetno izradjeno izdanje. Muster bi zasluzio barem polutvrde korice i boju. Posto su izdanja na kioscima samo 7 dana, mogli bi ih kasnije lifrat u knjizare. Mortadelc i Asterix puno su bolje odradjeni albumi. Po istoj ili manjoj cijeni i u boji. Istina imaju samo 46 stranica, dok ce Muster uvijek biti na vise od 100...

Steta.

Jack the Black.

Da Mortadelc i Asterix izlaze na 7 dana ne bi bili u ovakvom izdanju. A DZTL ide tjedno.Ipak je to kiosk izdanje pa ga ne možeš primerjati sa albumima.
Go to Top of Page

Nobody
Senior Member

Slovenia
2195 Posts

Member since 12/03/2002

Posted - 18/11/2005 : 18:48:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Nobody a Private Message
quote:

Baš šteta.

evo opet jednog komentara, koji je i svim stripofilima.

strip je uradjen sasvim dobro, ah što pricam strip je super. konacno se možemo slovenci ponositi sa nekim stripom na tržištu, a eto takvog blesavog komentara. ne znam kakve ti stripove citaš, ali mislim da su tvoji primjerci samo cisti glanceri, najsavršenijeg printanja, uvezivanja, i papira vrhunske kvalitete.
e pa nisu - ima i kod ,,big,, izdavackih kuca ,,šitastih,, stripova, koji su puno slabiji od stripova m.mustra.
...

kdor ne skace ni Sloven´c
Go to Top of Page

mike
Senior Member

Slovenia
2848 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 18/11/2005 : 19:33:40  Show Profile Show Extended Profile  Send mike a Private Message
quote:
Originally posted by malkovic

quote:
Originally posted by mike

5. papir je los

Steta.

Jack the Black.

Da Mortadelc i Asterix izlaze na 7 dana ne bi bili u ovakvom izdanju. A DZTL ide tjedno.Ipak je to kiosk izdanje pa ga ne možeš primerjati sa albumima.

Bilo kako da bilo. Izdanje nije tako lose... ali... Moglo je bolje. Pre svega kot korica i naslovne za 2. strip. Jebes sto ce biti na kisocima tek 7 dana. Ne znam zasto posle toga ne bi moglo u knjizare. Ako se jos sad po knjizarama prodavaju do 5-10 godina stari mekani Asterixi po ceni cca 1000 SIT...

Btw. Mortadelc je kiosk izdanje.

Jack the Black.
Go to Top of Page

BiDi
Senior Member

Slovenia
2435 Posts

Member since 06/05/2002

Posted - 18/11/2005 : 20:43:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit BiDi's Homepage  Send BiDi an ICQ Message  Send BiDi a Private Message
I da... izašao je novi 4. Mortadelc i File ... još uvek 860 sit

Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6186 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 18/11/2005 : 21:58:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message
Sve u svemu - izdanje je sasvim OK.Neke stvari bi možda mogle biti bolje ali za pocetak je dobro.Preporucujem svima jer se radi o odlicnom stripu.

Bond.James Bond.

Edited by - Aco on 18/11/2005 22:00:00
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000