Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
Serbia
3246 Posts
Member since 30/01/2003 |
|
Prodigy
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/avatar - bruce lee.jpg)
Croatia
1801 Posts
Member since 01/12/2003 |
Posted - 18/04/2005 : 08:25:45
|
quote: Originally posted by Duh_koji_hoda
Evo sad bas nesto mislim kako svuda u svetu postoje katalozi starih i retkih stripova i dojoh na ideju da predlozim da mi pokusamo da napravimo jedan (naravo domacih striopova). Mislim da bi to bilo veoma korisno. E sad kako ja bas nisam u toku, voljan sam da vrsim obradu podataka, koje vi ovde ostavite. Naravno trebali bi prvo da postavimo neke standarde, kao recim da u obzir dolaze samo stripovi ocuvani za 4-5, trebalo bi navesti tacnu godinu kada je strip objavljen (po mogucnost i mesec, a zasto ne i dan ), takodje mozda ne bi bilo lose uspostaviti i neku skalu dostupnosti stripa na trzistu...... Eto nadam se da cete se odazvati ovom mom projektu .
"Najbolja majstorija koju je djavo ikada izveo je ta sto je ubedio ljude da ne postoji" - kralj lazi
I cijenu! Katalog bez cijena nicemu ne sluzi(nesto kao relativna vrijednost)!
Hi, i am an Albanian virus but becouse of poor technology in my country i am not able to do anything vith your computer. Please be so kind to delite one of your files and than forvard me to other users. Thanks! |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
Serbia
3246 Posts
Posted - 18/04/2005 : 18:42:38
|
Pa naravo da se cena podrazumemeva, ali kako vidim nesto bas i nisu zainteresovani...
"Najbolja majstorija koju je djavo ikada izveo je ta sto je ubedio ljude da ne postoji" - kralj lazi |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/prikazi.php.jpg)
USA
8240 Posts
Member since 22/04/2004 |
|
degman
Advanced Member
Germany
5797 Posts
Member since 23/03/2003 |
Posted - 18/04/2005 : 19:40:50
|
pricalo se vec o tim katalozima glupo je da to radi kupac
katalog dolazi od prodavaca a to se berniju ne da
katalog vec izdanih stripova takodjer nema smisla
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Posted - 18/04/2005 : 19:47:43
|
quote: Originally posted by degman
pricalo se vec o tim katalozima glupo je da to radi kupac
katalog dolazi od prodavaca a to se berniju ne da
katalog vec izdanih stripova takodjer nema smisla
Naravno da ima smisla i ne mislim na katailog novih izdanja, nego katalog retkih stripova. I smatram to veoma korisnim, jer bi ljudi imali pojma o tome sta poseduju i koliko to vredi. Mislim da ima dosta ljudi koji imaju neke stripove, a koji ne znaju njihovu vrednost. Ja sam recimo kao mali iz neznanja, zamenio ZS br.2 za nekih 10-15 Alan Fordova i to iznad broja 200 ako me secanje dobro sluzi. A da sam onda znao sta imam to mi se ne bi desilo. Prema tome ne primam vise nikakve kritike, nego pozivam sve ljude dobre voje da se pridruze.
"Najbolja majstorija koju je djavo ikada izveo je ta sto je ubedio ljude da ne postoji" - kralj lazi |
|
degman
Advanced Member
Germany
5797 Posts
Member since 23/03/2003 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
![](avatars/wasntme.jpg)
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 18/04/2005 : 19:57:57
|
quote: Originally posted by Duh_koji_hoda Naravno da ima smisla i ne mislim na katailog novih izdanja, nego katalog retkih stripova. I smatram to veoma korisnim, jer bi ljudi imali pojma o tome sta poseduju i koliko to vredi. Mislim da ima dosta ljudi koji imaju neke stripove, a koji ne znaju njihovu vrednost. Ja sam recimo kao mali iz neznanja, zamenio ZS br.2 za nekih 10-15 Alan Fordova i to iznad broja 200 ako me secanje dobro sluzi. A da sam onda znao sta imam to mi se ne bi desilo. Prema tome ne primam vise nikakve kritike, nego pozivam sve ljude dobre voje da se pridruze
A kako znaš da maleni hodaju na ovaj forum kupovati i prodavati stripove? I kako si mogao zamijeniti ZS broj 2 za 10 obicnih Alan Fordova? To nikad necu shvatiti![](icon_pirat.gif)
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power... |
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Posted - 18/04/2005 : 19:59:50
|
Pa zato i poziva druge ljude strucnije od mene, tj. evo recimo VJ je sad otvorio knjizaru i verovatno mu je poznato koliko sta vredi...... Evo ja recimo znam da LMS 4 vredi negde izmedju 150 i 200 eura u zavisnosti od ocuvanosti. E sad problem je sto ne znam nista vise, pa zato pozivam druge da se prikljuce. Ovo bi moglo biti korisno svima.
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Posted - 18/04/2005 : 20:03:14
|
quote: Originally posted by DeeCay
quote: Originally posted by Duh_koji_hoda Naravno da ima smisla i ne mislim na katailog novih izdanja, nego katalog retkih stripova. I smatram to veoma korisnim, jer bi ljudi imali pojma o tome sta poseduju i koliko to vredi. Mislim da ima dosta ljudi koji imaju neke stripove, a koji ne znaju njihovu vrednost. Ja sam recimo kao mali iz neznanja, zamenio ZS br.2 za nekih 10-15 Alan Fordova i to iznad broja 200 ako me secanje dobro sluzi. A da sam onda znao sta imam to mi se ne bi desilo. Prema tome ne primam vise nikakve kritike, nego pozivam sve ljude dobre voje da se pridruze
Pa znas kako imao sam negde o 10-ak godina i to mi je bilo totalno nezanimljivo (jedan od retkih stripova koje sam nasledio oc caleta), nisam ga cak nikad ni procitao. Sad kad pomislim koliko sam onda bio sretan...
A kako znaš da maleni hodaju na ovaj forum kupovati i prodavati stripove? I kako si mogao zamijeniti ZS broj 2 za 10 obicnih Alan Fordova? To nikad necu shvatiti![](icon_pirat.gif)
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power...
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
![](avatars/wasntme.jpg)
Croatia
21661 Posts
Posted - 18/04/2005 : 20:03:57
|
Pa zato i poziva druge ljude strucnije od mene, tj. evo recimo VJ je sad otvorio knjizaru i verovatno mu je poznato koliko sta vredi...... Evo ja recimo znam da LMS 4 vredi negde izmedju 150 i 200 eura u zavisnosti od ocuvanosti. E sad problem je sto ne znam nista vise, pa zato pozivam druge da se prikljuce. Ovo bi moglo biti korisno svima.
Vrijedno je onoliko koliko ti netko želi dati za to... Od VJ-a sam npr kupio glancer koji uopce nije glancer. Ali je cijena bar bila pristupacna. Dakle, prvo bi trebalo postaviti kriterije ocuvanosti za strip. Vec je bilo prije entuzijasta koji su pricali o tome, ali dosad ništa...
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power... |
|
comic boy
Junior Member
![](icon_star_bronze.gif) ![](icon_star_bronze.gif)
Croatia
445 Posts
Member since 31/01/2005 |
|
marlowe
Advanced Member
![](AvatarUpload/av1(1).jpg)
Serbia
4279 Posts
Posted - 18/04/2005 : 22:12:36
|
duse, onima koji znaju nije u interesu da ti podaci budu opste poznati. u tome je tajna. ni ja nisam izuzetak.
___________ "In my Havana cabana I'll eat something sweet like banana..." |
|
manhunter
Moderator
![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif)
![](AvatarUpload/maximus.jpg)
Switzerland
25762 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 18/04/2005 : 22:18:19
|
eto,marlowe je glasno rekao ono sto su drugi mislili... tesko ce ti uspeti taj projekat,mada ko zna.?
"le roi est mort,vive le roi" |
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Posted - 18/04/2005 : 22:21:11
|
Ma pretpostavio sam ja to, ali eto reko da pokusam, ali izgleda da nece biti nista od toga. Pa moze li mi iko onda barem reci vredi li ista ZS6, bez zadnje korice i sa necijim potpisom na naslovnoj strani?
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
![](avatars/wasntme.jpg)
Croatia
21661 Posts
Posted - 19/04/2005 : 00:12:27
|
Ma pretpostavio sam ja to, ali eto reko da pokusam, ali izgleda da nece biti nista od toga. Pa moze li mi iko onda barem reci vredi li ista ZS6, bez zadnje korice i sa necijim potpisom na naslovnoj strani?
Ja nudim 15 kn!![](icon_smile_big.gif)
|
metabaron
New Member
![](icon_star_gold.gif)
177 Posts
Member since 25/01/2004 |
Posted - 19/04/2005 : 01:53:17
|
To ima smisla i ne bi bilo toliko tesko napraviti koliko ljudi misle. Npr, ako se ne varam ovaj site ima Aukcije, koje se vjerojatno spremaju u bazu. Nemam pojma da li se nakon zavrsene aukcije obljavljuje cijena. Isto tako postoji i forumi kupujem, prodajem - tu bi se isto tako mogle skupiti cijene.
Americka knjiga Standard Catalog of Comic Books je bas zasnavana na ovom principu - oni skupljaju cijene koje su placene za comics na ebayu za odredenu ocuvanost. Nakon toga naprave prosijek tih cijena za odredeni strip i za odredenu ocuvanost i to je otprilike trzisna cijena za taj strip i tu ocuvanost. I onda iduce godine updatetiraju te podatke jer je moguce da su neki stripovi skocili a neki pali u cijeni. Tako iz godine u godinu. Ovaj princip mi se puno vise svida od Overstreet Guide koji cijenu zasniva na nekom samo njima poznatom principu. Osim toga Overstreet sam primjetio da uglavnom precjenjuje stripove. Npr. u Overstreetu nijedan strip nije ispod cover cijene dok se puno stripova moze naci po ispod cover cijene, narocito onih iz 90-tih. Osim toga 2-go i nagore printanje je uvijek jeftinije dok u Overstreetu je ili cover cijena ili cak malo iznad covera. Zato kad gledam koliko sta vrijedu u Overstreetu i koliko da platim za pojedini strip uvijek oduzmem minimalno 20% onog sto je u Overstreetu.
Ne znam zasto nema zainteresiranih za tako nesto jer tko god napravi tako nesto moze prodavati skupljenu knjigu svake godine (jer cijena se mijenja dinamicki). Siguran profit.
|
|
darkwoodski kralj
Advanced Member
![](AvatarUpload/goran.jpg)
USA
3652 Posts
Member since 10/01/2004 |
Posted - 19/04/2005 : 04:25:35
|
pa, mala princeza ima svoj katalog, ostali prodavaci imaju svoje kataloge, ako nisi prodavac, katalog ti ne triba da na tome vrime gubis...
Only God will judge me! |
|
dule_car
Advanced Member
![](AvatarUpload/corto_bang_bang_web_avatar2.jpg)
Slovenia
4193 Posts
Member since 01/05/2003 |
Posted - 19/04/2005 : 08:48:24
|
quote: Originally posted by marlowe
duse, onima koji znaju nije u interesu da ti podaci budu opste poznati. u tome je tajna. ni ja nisam izuzetak.
Nered na tržištu je uvijek dobrodošao (za one koji zaraduju na njemu:))... Šta ce nam katalog- pa da imam crno na bijelo šta mi još fali:)))
to e to
---there is no spoon--- (a viljuske?)
|
|
dule_car
Advanced Member
![](AvatarUpload/corto_bang_bang_web_avatar2.jpg)
Slovenia
4193 Posts
Member since 01/05/2003 |
Posted - 19/04/2005 : 12:44:04
|
quote: Originally posted by marlowe
Nered na tržištu je uvijek dobrodošao (za one koji zaraduju na njemu:))... Šta ce nam katalog- pa da imam crno na bijelo šta mi još fali:)))
to e to
---there is no spoon--- (a viljuske?)
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Posted - 19/04/2005 : 14:50:56
|
Cilj ovoga je trebao da bude suzbiti sve prevare i manipulacije na domacem strip trzistu, ali nazalost izgeda da je forum pun prevaranata ![](icon_smile_big.gif)
|
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|